Licurici de ianuarie - februarie 2009 (107)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

http://www.youtube.com/watch?v=epKQCmTUrs0
asta e filmul, sunt 12 parti, in partea dreapta apare mereu link catre partea urmatoare

primele cateva sunt cam plictisotoare, cu multa genetica, dar ajuta sa intelegem concluziile

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

aoleu, selene nu mai lovi pitica; sub nici o forma;

nu iti pare rau dupa? face mai "frumos"dupa ce o incaseaza?

iti zice cineva care a incasat-o frecvent in copilarie... NU REZOLVI NIMIC

cand va fi mai mare o sa iti raspunda; si tu o sa spui ca ai o adolescenta rebela si dificila
acum e mica si neajutorata si nu poate eventual decat sa faca si mai urat;

pe tine te pocneste cineva cand faci vreo tampenie,cand nu traduci la timp, ca nu ai vrut sa te scasatoresti (desi ti s-a explicat asa cum ii explici tu dariei)?

eu nu pot pricepe cum de tu care ai atata empatie pt copii amarati, te agiti cu bazarul, cu donat de lucruri nu gasesti mai multe resurse sufletesti pt propriul copil

poate o sa te supere mesajul meu dar eu nu pot fi de acord nici macar cu palmuta aia peste pampers;

lasa hainele, lasa orice poti si ori platesti pe cineva sa vina de cateva ori pe sapt sa stea cu ea ori du-o la cresa; dc e particulara o sa o acepte cateva ore pe zi de cateva ori pe sapt;

altfel tu o sa strangi frustrari si nervi la greu, situatia se va inrautati

Mergi la inceput

selene, tu macar stii ca nu e bine, si cauti solutii. asta e bine, e un mare pas

daca nu gasesti cresa, cauta o tanti pensionata, fosta educatoare sau profesoara, sa vina macar de 3 ori pe saptamana, cate 4 ore, sa stea cu daria. timp in care tu sa faci ceva doar pt tine. nu curatenie, nu traduceri. sa te odihnesti. acuma cum pensiile scad, sigur o sa poti gasi pe cineva ieftin, mai ales daca e un program scurt si nu foarte fix. linistea voastra si relatia dintre voi merita un 200 de lei pe luna.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

axis, pozele de pe mailul comun sunt vechi, cred ca din perioada in care inca mai manca, in ciuda mizeriei. Acum traieste cu lapte si fructe, cum am spus, nu mai gatesc, gateste buni, daca are chef sa manance ceva acolo, bine, daca nu, asta e. Nici borcanele nu mai prea vrea, de vreo doua zile, asa, macar alea erau si cu cereale, tot era mai consistent. Ieri a avut chef sa manance singura din borcanel, a mancat fix o laie, si l-a pus pe bluza tot, ca asa e mai interesant, prostim adultu' ca vrem sa mancam si, cand fraieru' ne da lingurita, de ungem de sus pana jos (sentimentul asta il am eu).

Porumbita, eu sunt constienta de un lucru. Orice ar face Daria, vina tot a mea va fi. Daca ea murdareste, sparge, rupe, mazgaleste, e vina mea. Si nu conteaza ca eu plang de nebuna o zi, doua, pentru ca ea e pe primul plan. De la mine se poate pretinde sa am rabdare, multa rabdare, sa fiu calma, sa nu le mai iau asa in serios, de la ea nu se poate pretinde nimic.

Si eu ii explic de "n" ori un lucru. Ieri insista sa-mi vare un pix in ochi sau in nas, i-am indepartat de fiecare data mana, i-am explicat ca e au, ca doare, ca umblam incet si asa mai departe. Dar, in puii mei, daca dupa 20 de explicatii nu poti avea nicio pretentie, astepti sa treaca anu' ca sa nu mai ai problema asta, ca a mai crescut ea? Si, daca pana atunci te dai cu capu' de-un perete, ce conteaza, ca esti ma-sa, n-ai dreptu' sa actionezi irational, tre' sa taci si sa gasesti resurse, orice ar fi...

V-am urmat sfatul si am lasat-o sa testeze mancarea, stiti voi, sa storcoseasca, sa arunce, sa simta gustul, mirosul, textura... Na, acu' reiese ca i-am dat prea multa libertate si de aia nu mai mananca, se joaca doar cu mancarea (n-ati spus voi asta, au spus altii).

Si nu, nu sunt multumita de situatie, si, mai ales, nu sunt multumita de mine.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

Porumbita, eu, daca nu traduc la timp, salutare proiecte. Cat despre cum a fost cand nu am vrut sa ma casatoresc, a fost ca dracu' si m-a marcat. Adica imi vedeam sotul dimineata, la 7 cand pleca la serviciu, si seara, la 23, ca nu mai vroia sa vina acasa si pierdea timpul prin librarii. Si eu stateam singura si-mi plangeam in pumni. N-am uitat durerile alea crunte din stanga si cum stateam eu cu burta de 34 de saptamani in patru labe, curatind pe jos (tii minte ca ai zis ca nu mai stau in mirosul de clor?) si stergand praful si aspirand.

Dar asta n-are legatura cu Daria, ca noah, eu sunt adult si tre' sa stiu sa fac fatza consecintelor.

Blogul meu - de la noi, pentru ei!

Bazar general - fiecare implicare conteaza!

www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!

Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Selene uite eu acum plang.
De oboseala, de frustrare, pt ca am dormit exact doua ore s trebuie sa plec la servici in juma de ora, copilul nu a vrut sub nici o forma sa doarma, s-a foit toata nopatea si la un moment dat nu m-am mai putut stapani si am tipat la el, ba chiar am simtit impulsul de a-i da una, da cu tot autocontrolul meu si cu faptul ca mi-am promis ca nu o sa-l lovesc niciodata, cu toata teoria citita si paracitita, nu mi-am putut stapani impulsul (adica ideea care mi-a aparut in cap la ora aia) si mor de ciuda, ma ucide sentimentul asta. Nu l-am lovit. Pana la urma am iesit din camera si am dat un pumn in perete, mi-am mai descarcat frustrarea dar sentimentul de esec a ramas. si cel de vinovatie.
Pentru ca privirea lui in momentul in care am tipat la el o sa ma urmareasca mult timp de acum inainte. Era ceva amestecat intre uimire si repros, gen mami tocmai tu? sunt sigura ca daca respiri inainte de a o lovi pe daria si numeri unu, doi, trei, eventual iesi din camera un minut si te calmezi, sunt sigura ca te poti controla.

si sunt sigura ca daca iti iei o secunda sa privesti in ochii dariei dupa ce o lovesti o sa vezi aceeasi privire inocenta si intrebatoare.

nu o mai lovi, copii se nasc buni. Noi ii transformam in ceea ce sunt.

Imi pare tare rau sa aud de David si Leti, sper sa fie ok.

Aidan e bolnav si eu ca o idioata am tipat la el azi noapte. Avea febra mare, de aia nu dormea. Sunt o tampita. Intotdeauna exista un motiv, chiar dc nu il vedem pe moment, orbite de cele alte 1000 de lucruri care ne preocupa existenta.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

da selene, e greu sa fii parinte, ca da, toate sunt din vina ta si tu trebuie sa induri tot. si ai si responsabilitati enorme, de la a veghea copilul sa nu se raneasca la a-l face om.

de asta e nevoie de ajutor. si de stabilirea prioritatilor - copil peste curatenie, odihna peste curatenie, relaxare peste curatenie. nu ca iubesc mizeria, dar uneori o accept. si stau si vad casa ca dupa cutremur-vulcan-inundatie si ma rog sa nu vina sanepidul. si io am noroc de copil cuminte de la natura.

fa-ti rost de ajutor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

fetelor dar nu e nimeni pe aici din Timisoara sa o viziteze pe Ledi, sa o scoata la o plimbare? ca sunt sigura ca i-ar prinde f bine la moral. nu e nimeni_nimeni??

Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aresa spune:

Uff mai lume ....ce varste au copiii din povestirile voastre?ca bag seama ca ati uitat..Gandacii astia abia acum experimenteaza..reactii(mai ales pe ale celor apropiati),trairi ..Pana la partea cu respect mai e ceva cale...Iaca eu care adun si hranesc toate animalele posibile (si de cele mai multe ori imposibile)..normal ca ma ofusc cand Croco intr-un acces de tandrete le mai da cate un papuc in cap sau de ce nu o coada de matura pe spinare...Desi e greu de crezut patrupedele dupa ce sunt pocnite zdravan se duc la el si-l ling ..sau ii aduc vreo jucarie de tras/jumulit/smotocit (as putea spune ca ar fi buna de lectie ...)
Cat despre zis "au"..nu zau??...la noi e motiv de ras si de repetat operatiunea chiar daca asta a implicat ieri spart buza lu` tati (si asta a fost un cap in gura sanatos si corect executat)...Eu la faze din astea ii intorc favorul (a nu se intelege acum ca i-am dat si eu un cap in gura copchilului)..daca nu pricepe azi mai incerc si maine si poimaine etc..etc.
..acum o saptamana a pictat peretii cu suc de morcovi ..ei si??..nu i-a respectat??..sa fim serioase!!..a fost un bun motiv pentru mami sa-si exerseze elanul creator si sa picteze camera.

Ca sa nu va mai chinui ochii prea mult va zic asa ..terminati cu prostiile si distrati-va atat cat puteti pe seama tuturor nazbatiilor (iar cand simtiti ca va sufocati de "enervare" puneti-va putin in pielea altor mamici care se lupta cu cu totul alte probleme)

Daca auziti/stiti ca Ledi are nevoie de ceva ajutor spuneti-mi si mie ca uneori sunt mai tampa si mai ratez mesaje.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

selene, ma bag si eu la sfaturi desi nu suntem colege de odisee...

uite despre noi : EU, fiindca la fel de mult ca tine urasc mizeria, firimiturile, resturile de mancare, nu le dau sa manance decat in bucatarie, unde am doar gresie pe jos si e mai usor de strans. Si la fata si la baiat am facut si fac acelasi lucru : nu le dau la varsta asta sa manance singuri cu lingurita! Uite ca si la fata am facut asa si totul e ok. Daca vad ca Damian incepe sa scoata din gura inseamna ca ori nu-i place ( si ii dau altceva) ori are chef de joaca, si atunci il iau din scaun, il spal ca are uneori si pe haine si in cap, il dau jos si gata la joaca. Mai incercam masa mai tarziu cand vocifereaza de foame. Las ca nu tb neaparat sa manance singuri acum la un an. Ca si Damian asa face, ca toti copiii, ii dau ceva in mana sa manance, baga in gura, scoate, o intinde printre degete, o arunca pe jos, o mananca de pe jos etc....ei, asta nu-mi place deloc ca am deja destula treaba cu 2. Si lasa ca si la fata am facut asa si nu se simte ingradita cu nimic, e un copil normal, vesel. Copilul trebuie sa exploreze dar nu chiar asa oricand si la infinit si mama la nebuni cu ea. ce naiba.

apoi eu nu inteleg ce cauta pixurile si cariocile la indemana unui copil de un an si ceva. Pai eu acum nici fetei la 3 ani nu i le las la indemana, ca cine stie ce idei ii vin. Are niste culori care scriu doar pe hartie, am tentionat-o sa nu gasesc pe pereti, are tablita de scris cu creta si hartie, de aia de la ikea, are un caiet pe care sa deseneze. I-am mai luat de curand si niste culori de alea borcanele pt pictura si pensule dar cu alea are voie doar pe masa din bucatarie ( ca e de marmura si se sterge) si numai cu noi pe langa ea. Si gata.

mancare sa rontaie in casa ( gen biscuiti, pufuleti) le dau doar cand stiu ca tb sa dam cu aspiratorul in 10 minute sau afara in parc. apa ii dau din biberon lui Damian, de acum o sa incerc sa ii dau din pahar dar sa i-l tin eu deocamdata.

si crede-ma ca nu-s ingraditi cu nimic, se joaca, alearga e deranj cateodata dar doar pt ca se joaca cu jucariile lor sau cu diverse de prin casa. resturi de mancare nu am si nici nu accept sa am, ca nu au ocazia sa faca decat ff rar.

poate va suna cam radical dar va asigur ca am copii fericiti si ii iubesc de nu mai pot.

in rest: desi ma implic si eu la bazar cred ca tu ar trebui sa spui stop si sa te ocupi doar de traduceri ( ca fara bani nu poti trai) si de Daria. Asta este, acum prioritatea ta tb sa fie copilul tau. Las-o pe Mioara din braila, blog, liste, pachete. E cazul sa respiri si tu. Stiu cata munca cere asta, tu mai si cauti haine prin second hand, stai sa le speli, calci, etc. Eu pun la bazar ce raman de la copiii mei, spalate ( ca doar nu le tin in casa nespalate) si gata. Eu inteleg ca VREI sa faci asta, ca ii ajuta pe copii dar nu cu pretul sanatatii tale.

bafta.

Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput