Licurici de ianuarie - februarie 2009 (107)
Raspunsuri - Pagina 14
Selene_Bunny spune:
Dark, nu m-am suparat. Un lucru stiu: problema e la mine.
cristi, dusul la cresa nu implica anularea CIC-ului?
Blogul meu - de la noi, pentru ei!
Bazar general - fiecare implicare conteaza!
www.desprecopii.com/cover/albumphoto/folderview.asp?bid=&folder=Selene_Bunnx" target="_blank">Daria pe coperta!
Particip la bazaruri - periodic produse noi, nu uitati sa verificati!
sdcristian spune:
ba da
dar asta la stat
poate gasesti una privata
nu cu program lung, cu program normal, pana la 12
la noi cea mai scumpa e vreo 400 de lei pe luna, asta program de 4 ore.
sdcristian spune:
am vazut un film foarte interesant despre parenting, subconstient si constient
cica tot ce vedem pana la 2 ani ne intra in subconstient automat. cum am fost noi crescuti, asa ne vom creste si noi copiii, daca lasam subconstientul sa lucreze. si asa si-i vor creste si ei pe ai lor.
singurul mod de a schimba ceva e sa devenim constienti, sa ne stapanim impulsurile trimmise de subconstient, si sa incercam sa facem cum e bine, nu cum ne vine.
deci probabil tu cu daria repeti un model vazut de tine cand erai bebe. nici nu iti dai seama ca faci lucrul asta
ca sa scapi, si ca sa scape si copiii dariutei, trebuie sa te rupi de model, sa adopti unul nou, si de fiecare data sa te gandesti de unde imi vine reactia asta? e una buna? ma ajuta la ceva? sau doar imi potoleste mie nervii pe moment? merita copilul meu lucrul asta, sau doar e incapacitatea mea de a-mi gestiona frustrarile, e ceva inregistrat de mine si repetat inconstient?
axis spune:
buna fetelor
Cristi, 11.11.11, asa ceva greu de gasit, poate asta o fi raspunsul in cazul selenei !
Selene, eu am vazut saptamana trecuta pozele cu Daria la masa - initial mi-a venit sa rad, apoi a am avut asa, o senzatie rapida de insuportabil; daca ar face A asa cred ca m-as lua de cap.
Si eu simt la fel cand Ana strica ceva, imi pare total lipsita de respect pentru fiinta/obiectul asupra careia produce stricaciuni(nu ma refer la desenul pe pereti, pe care il consider ca un mod de exprimare); si dezamagirile mele au luat exact aceeasi forma ca si la tine. Uite, mie nu-mi place satisfactia cu care rupe florile si ca nu intelege ca ar putea sa le 'doara' si pe ele. Si ca nu le place intr-un fel mai frumos. De unde agresivitatea asta? Ma mai linistesc cand o vad totusi ca inecpe sa iubeasca animalutele de plus, cu care a devenit extrem de afectuoasa.
Nu stiu cum e in cazul vostru. Poate e si Daria obosita/singura si asa protesteaza. Iar in ceea ce priveste mancarea, o fi descoperit ca in mancarea gatita nu e prea multa valoare. Bravo ei! eu nu as mai lasa-o prea mult sa mazgaleasca, de obicei Ana face asta cand e satula...Si nici pe mana ei foarte multe lichide la masa, ciorba. Apa e extrem de utila pentru joc. Mareste-i daca poti timpul de joaca in baie, ofera-i posibilitatea sa se joace intr-un lighean cu apa.....
szivarvany spune:
Eu vin cu vesti de la Leditia si David ...
sunt un pic fara cuvinte.
David trebuie investigat pentru inca doua probleme: boala celiaca si pt un testicol flotant, lucruri vazute acum la TM si trecute cu vederea la CT .
In rest, David este racit, marait, obosit si extenuat de atatea drumuri de spital cu procedurile de acolo .
Leditia este mai mult decat extenuata fizic carandu-l pe David si cu durereri crunte de operatie si spate si psihic ... stim cum e sa fii singura cu un copil mic, insa ea e si singura cuc si intr-un loc strain ...
Miercuri vin acasa.
Vi-am scris si voua pt ca stiu ca in rugaciunile voastre il veti aminti si pe David 
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela
_"Meglio sole, che mall`accompagnate !"
sdcristian spune:
daria, multumim de vesti, pacat ca nu sunt mai bune. daca mai vorbesti cu ledi sa ii transmiti toata sustinerea noastra, sa spuna daca are nevoie de ceva
axis cresa gasesti, nu gradinita, cresa. si nu e lipsa de respect - mai, copiii astia nu au nici 2 ani, inca nu stiu sa vorbeasca, abia ce au invatat sa umble. nu sunt adulti. ok, nu iti convine sa rupa florile, eplica-i frumos. de 1000000000000000 de ori. si inca o data daca e nevoie. da nu se loveste copilul.
copiii sunt de iubit, nu de lovit.
noi suntem chiar atat de perfecte? chiar nu gresim nimic niciodata? nu am spart o cana sau o farfurie din greseala? nu facem deloc mizerie? daca ar veni sotul acasa seara si ne-ar da cate o scaltoaca ca nu e curat in casa, sau ca mai stiu eu ce i se pare lui lipsa de respect - ne-ar conveni, nu? am reactiona bine. ne-am baga mintile in cap si nu am mai face. am fi cuminti.
exact asa credeam si eu ca se invata respectul - vazand ca cel puternic da in cel fara aparare. de dragul lui, pentru binele lui
axis spune:
Cristi, ma refeream la agresivitatea inconstienta pe care o manifesta; nu i-am explicat de atatea ori, poate de 1oo...am inteles apoi ca nu prin cuvinte educi un copil. am inceput sa le rupem impreuna, sa- i arat cum miros, cum le dam apa sa bea, cum le mangaiem....mi-am amintit ca pana mai ieri imi placeau si mie florile in vaza.
sdcristian spune:
da axis, copiii exprima exact ceea ce vad. daca tu esti agresiva cu el, va fi si el cu ce poate.
DarkBendis spune:
Children Learn What They Live
By Dorothy Law Nolte
If children live with criticism, they learn to condemn.
If children live with hostility, they learn to fight.
If children live with fear, they learn to be apprehensive.
If children live with pity, they learn to feel sorry for themselves.
If children live with ridicule, they learn to feel shy.
If children live with jealousy, they learn to feel envy.
If children live with shame, they learn to feel guilty.
If children live with encouragement, they learn confidence.
If children live with tolerance, they learn patience.
If children live with praise, they learn appreciation.
If children live with acceptance, they learn to love.
If children live with approval, they learn to like themselves.
If children live with recognition, they learn it is good to have a goal.
If children live with sharing, they learn generosity.
If children live with honesty, they learn truthfulness.
If children live with fairness, they learn justice.
If children live with kindness and consideration, they learn respect.
If children live with security, they learn to have faith in themselves and in those about them.
If children live with friendliness, they learn the world is a nice place in which to live.
Daca e nevoie, o traduc 

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
DarkBendis spune:
Daria, multumim mult pentru vesti 

Ledi scumpa
, suntem alaturi de tine si ne gandim la voi, iar daca eu una pot sa te ajut cu ceva, neaparat anunta-ma.
Ira, multumesc pentru aprecierile pozicilor... din vremuri vechi
Eh.. pusca si cureaua lata ![]()

Sanatate multa la toata lumea 

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"