Viitoare mamici de Septembrie-Octombrie 2010 (69)
Raspunsuri - Pagina 22
puiutza spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui summertime pro si contra stocare publica sau privata: http://www.cryo-cell.com/services/private_vs_public.asp ------------------------------------------------- din ce in ce mai fericita si mai gravida in 24 saptamani cu ![]() |
din cate am inteles eu de acolo, la costurile alea de 15.000-25.000 $ accesul la banca publica, trag concluzia ca e mai bine privat, daca iti permiti financiar binenteles.
Si din link-ul de la Liliana cu banca publica de la Cluj reiasa ca poti dona doar daca nasti in Cluj sau Bucuresti. E drept ca articolul e de acum un an si 7 luni. O mai fi evoluat de atunci?
Dana
26+ cu
si mami de Bobi (06.03.2006)
puiutza spune:
Klarisse am auzit si eu de spitalul Arcadia, am vazut si niste poze -nu stiu daca de pe sectia de maternitate, dar arata super bine. Am finantat niste echipamente pt. ei. Asa ca ma bucur pt. voi, mai ales ca am auzit ca la maternitatea de stat din Iasi e JALE la propriu!
Dana
26+ cu
Klarisse spune:
| citat din mesajul lui puiutza Klarisse am auzit si eu de spitalul Arcadia, am vazut si niste poze -nu stiu daca de pe sectia de maternitate, dar arata super bine. Am finantat niste echipamente pt. ei. Asa ca ma bucur pt. voi, mai ales ca am auzit ca la maternitatea de stat din Iasi e JALE la propriu! ![]() Dana 26+ cu si mami de Bobi (06.03.2006) |
Da, la maternitatile de stat in general e jale si din ce mai citesc prin presa va fi si mai rau, pe masura ce li se taie fondurile. Si sincera sa fiu, vreau sa nasc intr-o atmosfera linistita, curata, nu sa stau cu stres ca nu exista spirt, vata si mai stiu eu ce..
Sanatosi sa fim ca de restul ne ocupam

Klarisse
graviduta 22+ 
http://lbdf.lilypie.com/zjrHp2.png
summertime spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui puiutza
din cate am inteles eu de acolo, la costurile alea de 15.000-25.000 $ accesul la banca publica, trag concluzia ca e mai bine privat, daca iti permiti financiar binenteles. Si din link-ul de la Liliana cu banca publica de la Cluj reiasa ca poti dona doar daca nasti in Cluj sau Bucuresti. E drept ca articolul e de acum un an si 7 luni. O mai fi evoluat de atunci? Dana 26+ cu si mami de Bobi (06.03.2006) |
e posibil s ase aplice costul doar pt non-donatori, nu stiu sigur. oricum in romania va fi altfel, inteleg ca gratis din moment ce s emarketeaza ca fiind banca de celule stem publica, care vrea sa dea o sanas si oamenilor fara bani
-------------------------------------------------
din ce in ce mai fericita si mai gravida in 25 saptamani cu
puiutza spune:
A si mai vroiam sa va spun ceva cu culcatul copilului dupa nastere si implicatia tatului.
Cel mai bine e ca macar unul din parinti sa doarma peste noapte, nu are sens sa va chinuiti amandoi. Asa poate baga schimbul de zi, si faceti cu schimbul. Dar daca tatal lucreaza atunci cel mai bine e sa il lasati sa doarma separat sa se odihneasca, va va fi mai de folos cand se intoarce de la servici si va va ajuta efectiv cu copilul si are mamica ceva timp de odihna pana vine noaptea. Altfel ajung super obositi si sictiriti amandoi parintii si nervii vor fi la culme (mai ales daca nu are cine altcineva sa va ajute) si se ajunge la discutii inutile si nu merita. E o perioada de incercare grea peste care merita sa treceti cat mai usor cu putinta!
Si inca ceva....daca participati la curs de viitoare mamici si participa si taticul primeste o diploma care ii permite accesul la cateva zile de concediu in plus fata de ceilalti tatici neparticipanti. Nu mai stiu exact numarul dar ss-ar putea sa fie chiar vreo 10 zile parca. 
Dana
26+ cu
ionela.n spune:
Mersic fetelor 
Stie cineva o sala pentru gimnastica gravide, unde sa nu fie prea scump?
Parca as vrea sa ma apuc si eu
Ieri m-am cantarit
,la 21 sapt si cateva zile, am luat aproape 3 kg![]()
--------------------------------------------------
Sunt o
cu
de 21+
Ingerasul meu
Klarisse spune:
Ionela super ca ai luat doar 3 kg, este foarte bine.. Eu am vreo 6,5 la activ..
..
Klarisse
graviduta 22+ 
http://lbdf.lilypie.com/zjrHp2.png
ionela.n spune:
| citat din mesajul lui Klarisse Ionela super ca ai luat doar 3 kg, este foarte bine.. Eu am vreo 6,5 la activ.. ![]() ..Klarisse graviduta 22+ ![]() http://lbdf.lilypie.com/zjrHp2.png |
Toata "greutatea" pe in burta si sani
, dar simt ca o sa vina si vremea sa devin gravidozaura --------------------------------------------------
Sunt o
cu
de 21+Ingerasul meu
puiutza spune:
| citat din mesajul lui oramona Puiutza, multa bafta azi, sa vii si tu cu vesti bune. ![]() ![]() mamica de fetita si 22+ |
mersi mult oramona!
sper sa fie ok si bebe si cu nasterea la Eva!Dana
26+ cu
danaisa20 spune:
| citat din mesajul lui LilianaR Danaisa, avem 731 de grame, suntem tot baiat! Bine, sanatos, nu ni s-a vazut fata. Poate pe 7 iunie, la urmatoarea. A fost numai 3D, adica 2 dimensiuni in spatiu si una in timp. Am primit si poze, dar destul de slab aparatul si calitatea lor. Vorbeati de celule stem in capitolele trecute, ca sa nu va para rau ca n-ati facut ceva... pai asta se poate spune si in caz ca ati pus celulele stem la pastrare privata... Sunt boli care se trateaza cu celule stem alogene (de la donator compatibil) si nu se pot trata cu celule stem proprii. Nu am auzit sa existe caz in care firma de depozitare sa nu-ti dea exact celulele tale, asa incat daca ai o boala genetica, ai celulele stem degeaba, ca si ele contin acelasi cod genetic! Daca insa toata lumea le-ar depune in banci publice, sansele ar creste pentru toti! Nu stiu inca daca exista boli care sa nu poata fi tratate cu celule compatibile, ci numai cu celulele proprii, dar invers exista sigur! Deci... se prea poate sa ne punem celulele la pastrare si tocmai ca toti facem asa sa ne scada sansele la un transplant. 24+ ![]() |
Felicitari Liliana pt baietelul sanatos! Sa dea DD sa ne aduci vesti la fel de bune si pe 7 iunie! Sper sa aflu si eu numai lucruri bune si sa reusesc sa inlatur orice umbra de indoiala privind acel TT!
Cat despre celule, eu am citit postarile tale si ale altor fete si la subiectul privind discutiile deschise cu cei de la Cord Blood si sunt de acord ca exista unele intrebari fara raspuns si inca mai tataonam terenul.
Apropo, fetele din craiova, pe 24 iunie are loc o intalnire cu cei de la cord blood la Medicina. Daca vreti sa le adresati intrebari o puteti face acolo.
danaisa20 fericita
20+cu