Pufuleti de ianuarie-februarie 2010 (74)
Raspunsuri - Pagina 16
catalutza81 spune:
Myky ce bine ca mi-ai adus aminte ca vroiam sa ii raspund lui Lorex de somnul din timpul zilei. Irina sta treaza cam 1 ora- 1 ora jumatate hai 2 maxim apoi somn, asta se repeta ciclic toata ziulica. AM incercat, la indemnul sotului sa o tin treaza mai mult ziua ca sa doarma mai bine...as, a fost muuuuuuuult mai rau de abia a adormit mititica de atata oboseala stransa si nici nu a dormit bine toata noaptea...asa ca o las cum vrea ea...uneori adoarme la 7 uneori la 10 seara nu mai o chinui, cum vrea ea asa facem
mariucasara spune:
Eu nu mai zic nimic. Sebi al meu se trezeste si de 5-6 ori pe noapte desi seara inainte de culcare papa 225 ml de lp + 3 masuri de cereale. NU papa decat 1 data pe noapte. In rest vrea sa il tin de manuta sau sa il iau cu noi in pat...Daca il culc in patutul lui e JALE de la 12 noaptea se trezeste din ora in ora, bag mana printre gratiile patutului il prind de mana si adoarme, si asa o tinem pana ma hotarasc sa il mut cu noi in pat, de obicei pe la 4 cand cere si papica...Apoi se trezeste, se alinta putin si adoarme iar....
Mamica de Sara si Sebi
AMR 8.5 kg....si apoi inca 3 daca se poate......
cris.dogarel spune:
am citit capitolul asta..
o iau de la coada la cap:
SOMN ziua : am citit ca la varsta asta, 4-6 luni, trebuie sastea treji o ora juma, in medie, apoi somnic: 2 naps (juma de ora-o ora) si 2 somn *2 ore.asta era teoria, care include si mese spatiate la 3-4 ore. e vorba de rutina de care va ziceam mai de mult: eat, activity, sleep. tot acolo zicea ca seara ar trebui culcati cat mai devreme (7), ceva legat de somnul de crestere de pana in 12 noaptea. ma rog, e orientativ,dar eu iau partea care-mi convine: are nevoie de somn la o ora juma de cand a papt. noaptea, minim 3 treziri, inca (noaptea insemnand intre 12 si 6)
DIVERSIFICARE: incepem cu ce avem,nu sterilizez (ema deja suge/roade jucarii,maini, etc). sper ca dupa 25 de saptamani,aka 6 luni fara un pic. legume, fructe. nu ma grabesc cu carnea. pt fier o sa incerc ou/gaina (doar supa, ca nici eu nu pot mesteca carnea... e de tara, deci tare). pana atunci sper sa se faca morcovii in gradina la mine/vecini/bunici. si merele varatice la bunici.trag tare pe surse cunoscute, cat pot. si eu prefer borcanas sau congelate(cele pe care scrie clar ca au fost culese si congelate imediat, etc). as lua castron cu ventuze, dar nu am vazut in drumul meu... deocamdata o sa folosim vara pt a manca pe terasa, deci...let the mess begin
REGULI DE UTILIZARE BB; eu am problemele enumerate aici cu mama. nu ma intreaba nik, face de capul ei, tot pe mine ma cearta ca ma iau de ea, se supara. i-a adus anei de 1 iunie o cutie de bomboane (desi i-am zis de nenumarate ori sa nu ii mai aduca dulciuri cumparate, daca vrea sa ii dea dulce neaparat, sa ii faca ceva in casa) CU CONIAC. am intrebat-o cand am vazut mare paharul desenat pe cutie si cik nu a vazut, ca s-a uitat doar pe spatele cutiei. ii dadea daca nu eram eu acasa???? cica ce fac atat caz.....
ce ma fac eu cand incep serviciul? vroiam sa o las pe ema cu mama. sunt din ce in ce mai sigura ca nu se va putea/nu o sa vreau asta.
altele:
- cica Yannis e gras.
- MIRELA se da la baietii luati.cuscrele lipsesc ele, dar sunt vigilente. . deh, amici poa' sa fie, ca doar voi va si vedeti, normal sa va faceti oki dulci.
- MP felicitari pt stelute, le meriti din plin.
-MONTI e in pericol si la noi, de 3 zile de cand ema suge iar around the clock. am o foameeee...si lesin de dulce. deci bag fructe uscate la greu.
trimit ca am trezit-o cu klampaneala.
P.S. nici noi nu mai urlam asa de mult. . si radem cu zgomot. si mangaiem fata lu mami/ana.si tzipam la pisici. si zambim la oamenii care ne intreaba de ce stam cocotzata in port-bb si nu in carucior.
Cris, mami de Ema, my lucky 13 (13/01/2010) si Ana(4/4/2003)
poze
povestea noastra
cristies spune:
Gagici, pe ambele foste conturi de webshots mai sunt albume, pe primul chiar publice. Daca aveti un pic de timp poate intrati sa le stergeti sau sa le puneti lacat.
dulcineea_cj spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mariucasara Eu nu mai zic nimic. Sebi al meu se trezeste si de 5-6 ori pe noapte desi seara inainte de culcare papa 225 ml de lp + 3 masuri de cereale. NU papa decat 1 data pe noapte. In rest vrea sa il tin de manuta sau sa il iau cu noi in pat...Daca il culc in patutul lui e JALE de la 12 noaptea se trezeste din ora in ora, bag mana printre gratiile patutului il prind de mana si adoarme, si asa o tinem pana ma hotarasc sa il mut cu noi in pat, de obicei pe la 4 cand cere si papica...Apoi se trezeste, se alinta putin si adoarme iar.... Mamica de Sara si Sebi AMR 8.5 kg....si apoi inca 3 daca se poate...... |
credeam ca de la lp+cereale dorm mai mult...vad ca nu Oare nu e nici o solutie ? eu sunt rupta de oboseala Din 2 in 2 ore suge Zi si noapte
cea mai fericita mamica :)
micki_mica spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui dulcineea_cj
credeam ca de la lp+cereale dorm mai mult...vad ca nu Oare nu e nici o solutie ? eu sunt rupta de oboseala Din 2 in 2 ore suge Zi si noapte cea mai fericita mamica :) |
Salutare tuturor!
Dulcineea, exista o solutie, cred: cereale Milupa "Somn usor" ptr bb incepand de la 4 luni. Nasa mea ii da piticei de aproape 6 luni. Cica doarme toata noaptea si e multumita. Dar de 2 zile nu i-a mai dat (s-au terminat) si se trezeste la fel de des ca inainte. Poate va ajuta asta.
Mihaela, mami de Florin Cristian (16.12.2009) aici poze si povestea piticului
AMR 10 pan'la nunta
cristies spune:
Ia uitati hal de subiect http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=148465.
irrinaa spune:
eu ii fac baitza si il culc pe la 7,30-8(daca a fost mai marait peste zi si nu a dormit, il culc la 7,30).Inca nu avem program fix cu trezirile peste noapte.Se trezeste o data sau de doua ori sa pape(uneori toncane putin si imediat adoarme, oricum nu stam sa povestim, il pun direct la san;uneori nici nu aprind lampa sau tv , ne gasim pe intuneric).Am si nopti cand se trezeste de 3 sau chiar 4 ori.Am avut si 2 nopti in care a dormit, m-a trezit doar dimineata la 6.
Dimineata se trezeste pe la 6,30, atunci ne trezim cu totii: tati pleaca la serv, iar Viviana la gradi.Mai adoarme pe la 8, insa nu doarme mult.
Ziua nu imi doarme prea mult, uneori, zici ca are ceas:juma de ora si gata.
Irina mami de Vlad (22.12.2009)& Viviana(30.09.2004)
poze
dulcineea_cj spune:
pai i-as da dar daca nu mai suge dupa aia ? ce me fac ? e cu 2 taisuri Si nici nu ma prea pot mulge Uf Sa ma risc ?
cea mai fericita mamica :)
myky791 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristies Ia uitati hal de subiect http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=148465. _ Povestea unei . Cresc |
ms rad de una singura p'aci mai mai sal trezesc pe strumf
a si scz eu intelesesem ca ne dai o lista cu diversificarea de mancare la bb
Mihaela mami mandra de baieti Andrei Gabriel(02.05.2005), Petru Catalin (15.01.2010)