Burtici cu buburuze de ian-feb 2011 (7)
Raspunsuri - Pagina 11
LunaNoua spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui bebelusi Bebelana bine ai venit, baga repede 10 mesaje ca sa scapi de moderare si sa ne scrii in timp real. Fetelor am vomityat, pentru prima data....dupa ce m-am incumetat sa iau prima pastila de acid folic.....cica de ce nu iau..........de-aia ca imi vine sa vomit de la medicamente, abia am luat duphastonul.........uff, oare daca nu iau nimic va fi bine bebe???? Mami puiutului Vlad Mihai si bebe mic de 7+ Cutiuta cu bijuterii "Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere" |
Eu cred ca e posibil... La sarcina trecuta a inceput sa imi fie extrem de rau doar dupa ce am inceput sa iau pilulele recomandate. La sarcina trecuta am luat si acid folic, si alte vitamine pe care nu mi le mai amintesc. Acum nu am luat deloc acid folic, caci am citit pe net ca oricum ar fi prea tarziu. Acidul folic ar trebui luat din prima saptamana, sau chiar cu o luna inainte, si ca nu isi mai face efect prea mult daca iei in saptamana 6, 7 .. etc... Eu nu am asociat raul cu acidul folic atunci, dar stiu de exemplu ca am refuzat sa iau Vitamina E. Efectiv ma lua cu lesin cand luam Vitamina E, si nu am mai luat-o. Am avut stocuri serioase de Vitamina E, pe care o folosesc acum la sapunuri
La aceasta sarcina am luat doar niste vitamine ce stiam eu ca am de obicei carente (calciu, magneziu, zinc si complex de B), in cantitati minime, caci acestea le aveam prin casa. Se pare ca nici in s7+ nu mi s-a facut nici rau, nici greata deloc. Singurul simptom pe care il am este ameteala si oboseala, si tensiunea indusa de sarcina
, asa ca ... eu cred ca ar fi posibil ca de la acid folic sa iti fie rauApropos de greata si rau, eu cred ca se pot ameliora cu remedii homeopate. Eu ma voi duce curand la un homeopat pentru tinerea sub control a tensiunii induse de sarcina, si voi intreba si de remediu pentru greata, dar ... poate ar fi o solutie sa mergeti fiecare, caci de obicei remediile acestea se dau personalizat.
burticutza 7 [hipi]
made in Brasov
Lili_g spune:
Fetele, am gasit o postare asa de impresionanta...
Libertatea celor doi
2007-03-04 17:41:34
Scriu din postura unei femei care a ales, acum trei ani si mai bine si a ales bine. Si asta in conditiile in care facusem parca tot ce-mi statuse in putinta sa ajung in cea mai nenorocita situatie cu putinta: am descoperit ca sunt insarcinata (in vreo 11 saptamani), eu fiind demult sub tratament pentru psihoza maniaco-depresiva cu 2 medicamente puternice si toxice-Fluanxol si Carbamazepina, mai ales, nedorindu-mi sub nici un chip sa am vreun copil cu barbatul cu care ma culcasem dintr-un soi de disperare, pe care nu-l iubeam, nu-l mai doream alaturi de mine si caruia nu-i prea gaseam calitati. Mizasem pe faptul ca insusi tratamentul pe care il faceam actiona ca un contraceptiv (intelegand prin asta o substanta care impiedica conceptia) si dintr-o data m-am trezit ca sunt insarcinata si, din neglijenta mea puteam da nastere unui copil handicapat. (Carbamazepina, luata in primele 3 luni de sarcina putea provoca o malformatie grava a coloanei noului nascut, numita Spina bifida). Sub o presiune imensa: ginecoloaga ma convocase, fara drept de apel, la avort, neintarziat, avand in vedere nu numai periclitarea sarcinii prin medicamentele luate ci insasi boala mea psihica,etc., mama ma presa sa fac avortul, inspaimantata de ce-ar putea urma, “tatal” copilului la fel, psihiatra asemenea iar eu eram pur si simplu ingrozita. Insa alternativa-avortul- ma inspaimanta si mai tare: urmam sa devin ucigasa propriului meu copil, lipsindu-l de cel mai elementar drept al oricarei fiinte umane-dreptul la viata, apoi si mai important ,(pentru ca eram totusi crestina) lipsindu-l de Botez, fara de care nu putea intra in Imparatia lui Dumnezeu, etc. Ca presiunea sa fie si mai mare, in aceeasi zi cand am aflat de sarcina se difuza un film despre copii cu handicapuri grave care totusi nu fusesera “refuzati” de parintii lor, si acum mari, chiar daca unii sufereau de Sindromul Down, altii nascuti fara brate sau picioare ori handicapati mintal, erau fericiti ca parintii lor alesesera si pentru ei viata… Nu mai conta ca eu eram bolnava, necasatorita, fara loc de munca si cu perspectiva sumbra de a nasta un copil handicapat. Copilul din pantecele meu ar fi ales viata… Pentru el era singura sansa de a vedea lumina zilei. Genetica a dovedit-o demult: suntem unici si irepetabili. Asa ca, luptandu-ma, in primul rand cu propriile-mi frici si sentimente negative, m-am hotarat sa ma incred in mila si iertarea Mantuitorului nostru Iisus Hristos care spune “Cine primeste pe unul din acestia mici pe Mine ma primeste” si in Maica Domnului, Careia m-am rugat neincetat ca pacatele mele sa nu cada asupra pruncului nevinovat si el sa se nasca sanatos…Desi nu-mi dorisem sa devin mama, din clipa cand am respins alternativa groaznica a avortului, am primit pace sufletasca si putere sa imi duc sarcina la bun sfarsit. Desi, pe parcursul lunilor ramase pana la nastere nu mi-a fost usor (mi-am scos o masea de minte ce-mi provocase dureri groaznice 2 saptamani in luna a cincea, am avut doua viroze puternice si o gripa urata in luna a7a, in ultima luna am facut o complicatie cu umflarea exagerata a picoarelor si cresterea tensiunii, in ultimele luni de sarcina avand si mancarimi insuportabile de piele) totusi, fara sa mai iau vreun medicament de nervi, si in pofida pronosticurilor sumbre ale unor psihiatri, am avut o stare psihica stabila, desi nu eram pe deplin incredintata ca voi naste un copil sanatos dar speram din tot sufletul…Toata vara anului 2003 auzeam, in spatele blocului meu, unde se afla un spital de copii handicapati neuro-psiho-motor, strigatele uneori de durere alteori de bucurie ale celor internati acolo cand se jucau intr-o piscina… In sfarsit, am nascut intr-o zi incarcata de zapada a lunii ianuarie 2004, dupa ce in ultimul moment doctorul care ma supraveghease de prin luna a4a a descoperit chiar inainte de operatie un fibrom imens ce apasa capul copilului si astfel a stiut cum sa taie ca si eu si fetita mea sa ne bucuram una de alta… Privirea luminoasa a doctorului care ma certase ca vreau sa nasc cu problemele mele i-a anuntat intai pe parintii mei ca au o nepoata sanatoasa (de 3,900 Kg) si ca eu sunt bine. Eu mi-am vazut copilul abia a 2a zi si credeam ca visez de fericire. ..Si toate acestea, pentru ca de la un moment dat cel putin mi-am folosit libertatea de a alege respectand si libertatea fiintei umane aflate la inceput de drum, pe care, din pacate, acum aproape nici o lege omeneasca nu o mai apara, in afara de legea morala sadita de Dumnezeu in fiecare om si bineinteles Pronia Lui.
bebelusi spune:
Vai ce poveste emotionanta, foarte frumos.
Fetelor din ce se poate lua acidul folic?din ce alimente, ca voi incerca sa mananc mai multe
Mami puiutului Vlad Mihai si bebe mic de 7+
Cutiuta cu bijuterii
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
LunaNoua spune:
Bebelusi, am gasit urmatoarele informatii pe net despre alimentele ce contin acid folic:
--------------------------------------------------
Surse excelente de acid folic (asigura 0.055 mg/portie*) sunt: rinichi, soia, fasole alba boabe, linte, spanac gatit, asparagus, salata verde, sus de portocale, suc de ananas, seminte de floarea soarelui.
Surse bune de acid folic (asigura 0.033 mg/portie*) sunt: porumb, brocoli gatit, mazare verde, varza de Brussels, sfecla rosie, portocale, pepene verde (honeydew melon), zmeura, afine, avocado, alune prajite, germeni de griu.
Alte alimente ce contin acid folic (0.011 mg/portie*) sunt: morcovi fierti, cartof dulce, dovlecel, varza, fasole verde gatita, castane, nuci, oua, capsuni, banane, grapefruit, pepene galben, paine alba sau neagra, cereale, lapte.
*1 portie = 220-240 grame (ml) ~ 1 ceasca
Surse:
"The mother of all pregnancy books" - Ann Douglas
The WIC Nutrition & Health Newsletter
Spina Bifida Association of America.
------------------articol din reclama
Alimente cu continut mare de acid folic
O portie de cereale fortificate (3/4 dintr-o cana) - 0.4 mg acid folic (folat)
85 grame de ficat - 0.2 mg acid folic
1/2 cana de avocado - 0.1 mg acid folic
3/4 cana de suc de portocale - 0.06 mg acid folic
4 fire de asparagus fiert - 0.1 mg acid folic
1/2 cana de spanac gatit - 0.1 mg acid folic
1 cana de spanac crud - 0.1 mg acid folic
1/2 cana de mazare verde - 0.1 mg acid folic
2 linguri de germeni de grau - 0.1 mg acid folic
1 portocala mica - 0.06 mg acid folic
1/2 cana de broccoli gatit - 0.1 mg acid folic
2 fire de broccoli (de 12.7 cm lungime) - 0.1 mg acid folic
Nota!: Prin gatirea vegetalelor acestea isi micsoreaza dimensiunile. O cana de vegetale gatite cantareste mai mult decat o cana de vegetale crude, astfel ca, cantitatea de acid folic va fi diferita.
Alte sfaturi despre alimentele cu continut de acid folic
Multe cereale si sortimente de paine sunt fortificate cu acid folic. Cititi cu atentie etichetele alimentelor.
Mancati legume crude sau fierte usor. Prin gatire se poate distruge o parte din acidul folic continut.
Consumati suc de portocale sau alte sucuri cu continut crescut in vitamina C. Vitamina C creste cantitatea de acid folic pe care organismul uman o absoarbe din alimente.
Suplimentele vitaminice adesea contin acid folic.
-----------------articol preluat din acest topic este si pe site-ul Desprecopii
burticutza 7 [hipi]
made in Brasov
LunaNoua spune:
Eu am crezut de cuvinta sa precizez sursa de unde am preluat informatiile, dar vad ca mi-au fost cenzurate ![]()
burticutza 7 [hipi]
made in Brasov
danina spune:
Buna mamici ....
Vin si eu in club cu voi. V-am tot citit insa nu am apucat sa va scriu. Sunt o viitoare mamica cu ultima menstuatie pe 01.04.2010 si cu DPN-ul pe 5 ian 2010 din ce mi-a zis dr .
Sunt la a 3-a sarcina, prima am o printzesa de 5 ani si jumatate, a doua am pierdut-o anul trecut , iar acum ma rog ca sa fie totul bine.
Ma confrunt cu greturi si tot tacamul, e ff diferita de prima, cel putin unde nici nu am stiu ce e aia o sarcina, iar acum o simt din plin. Duc orice numa bb sa fie bine.
Danina si
Diana - strengarita familiei
Poze 2006
DIDI -Terorista casei - 5 ani
ana_o spune:
pup burticile, sarcina usoara si bebei la termen!
vreau doar s-o salut pe bebelu, eu si Simona_Maris vrem sa-i transmitem c-o asteptam in vizita, pe forumul nostru!
Bebelu, ne lipsesti!

Ana
18
loutzy spune:
Buna danina,
Bine a venit printre noi sper sa ai o sarcina usoara si un bebe sanatos. Pupici pt toate viitoarele mamici.

8+
iubita.mara spune:
Pot sa vin si eu?Sunt super fericita ca trec de la aspirante la voi .Azi dimineata am facut testul in z27 a cm si a iesit pozitiv asta dupa ce in z24 a cm adica la 13 zile de la ovulatie am facut bhcg-ul care a iesit 10,21.Spun astea ca sa ma cunoasteti putin .bebelu ma stie de la aspirante ca pe un cal breaz.Luni o sa vb cu doctorita dar probabil ca sapt viitoare o sa ma duc la eco( pana atunci nu are sens ).maine ma duc sa-mi fac si coagularea la fundeni la dr. uscatescu fiindca mai am o sarcina pierduta la 8s.o sa imi repet maine si bhcg-ul sa vad daca e ok, si dupa atatea activitati o sa plecam la pitesti la socrii sa le dam marea veste.
datele mele sunt :
DN 9.04.1981 UM 8.05.2010 DPN 10.02.2011
................................................
[imag]="http://lt2f.lilypie.com/EoWGp3.png"[/imag]
in asteptare fapturii celei mai dorite
zanabuna spune:
Multumesc pentru urari, ma bucur ca fac parte din acesata odisee, de asemenea urez bun venit pentru:RaluKara,Inaioana,Gabivalceanu,Danina,Bebelu86,Loutzy,Bebelina
, sper sa fie cea mai frumoasa Odisee
.Stiu de 1 zi ca sunt gravi, am inceput sa ma mai obisnuiesc cu noua postura de gravidutza ca nu i-mi venea sa cred..........nici nu am dormit azi noapte, si am vazut ca nu am fost singura
.Deja sani nu mai incap in sutien si sunt f durerosi , in rest ma simt bine.
Va pup si sa avem cei mai sanatosi si frumosi bebelusi