Help - ragade groaznice
Buna...
va rog ajutati-ma...
Alaptez de 10 luni si acum, din cauza ca ne ies dintisorii, m-a muscat si mi-a facut o iritatie pe tot mamelonul si sfarcul e crapat ca o piele uscata... Azi am sangerat destul de urat.
Am incercat B-Panthen, Garmastan, crema de galbenele... Am fost la dermatolog si mi-a recomandat Cicalfate de la Avene si Advantan Milk. Cu prima mi-am dat o perioada... parca mai calma dar nu vindeca iar pe a doua n-am incercat-o pt ca stiu ca contine cortizon.
Nu mai stiu cu ce sa ma dau... si ce sa fac daca sangerez...
Va rog ajutati-ma pt ca bebe nu vrea nici biberon si nici suzeta... Iar lapte praf nu pot sa-i dau pt ca e alergica la proteinele din lapte...
POZE
Raspunsuri
sunshine2009 spune:
Te rog numai nu renunta la alaptat!
eu folosesc crema Medela PureLan 100, care contine 100% Lanolina. Nu este nevoie sa o speli de pe sani, poate suge in continuare.
Chiar daca sangerezi un pic, nu este daunator pentru fetita ta.
Laptele tau de mamica intins peste rani ajuta foarte mult. Lasa-ti sanii cat poti mai mult la aer liber. Spala-i cat mai putin, numai cu apa normala si fara geluri pentru dus sau sapun, pentru ca ii va usca si mai tare!
Fa-ti un ceai negru (cel mai norml fara arome), cam 1 plic la 100 ml de apa fierbinte, lasi sa se raceasca si cu acest ceai iti tamponezi sfarcurile. Ceaiul negru foloseste si daca BB are funduletul rosu sau conjunctivita!
Iti doresc multa sanatate
Ralu & Filip
dilaural spune:
Sunshine... saru-mana!
Nu renunt la alaptat... nici nu vreau si nici n-am cum deocamdata... ca n-am alternativa decat laptele de soia...
Iar eu lapte in tzatzici am destul inca...
Da, cred ca am gresit ca am spalat destul de mult cu apa si sapun ca sa se ia cremele cu care ma dadeam...
Maine ma duc la alta dermatoloaga... Dr mea cu care am nascut mi-a spus sa nu fi facut candidoza de mamelon... ca aerola e uscata si rosie de vreo 3 saptamani si sfarcul crapat. Si de vreo 2 zile am vazut ca mi s-a intins si la celalalt san!
Dar pana maine cand ma duc la dr ce ma fac? O sa-mi iau crema asta de la Medela sau de la Bioclin mi s-a spus ca e buna.
Imi trebuie ceva sa cicatrizeze repede. Ca seara stam numai cu sanul in gura si asa adormim...
POZE
Gabi_K spune:
Draga mea, curaj... o sa treaca in cateva zile.
Cateva sfaturi in plus: cand te speli pe san, sa nu folosesti nimic. Doar apa. Nu sapun, nu gel de dus. Daca nu ai crema la indemana, cel mai bun remediu e sa mulgi (oricat de dureros ar fi) vreo 2-3 pic. de lapte si sa lasi sa ti se usuce pe san. Si cum spunea si Sunshine, stai mult cu pieptul gol.
O sa fie un pic dureros pana se vindeca, dar promit ca se vindeca
Gabi+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
www.dropshots.com/kincses3#" target="_blank">poze noi www.dropshots.com/kincses4#" target="_blank">poze si mai noi
www.dropshots.com/kincses5#" target="_blank">poze cele mai noi
Povestea nasterii: Lili si Robert
dilaural spune:
Gabi, multumesc frumos!
Nu mai stiu cand o sa treaca... ca deja sunt trei saptamani... Nu ma intereseaza durerea! Deja dupa 2 cezariene nu cred ca mai conteaza nimic!
Nu ma doare sa ma mulg. Si cand suge Daria nu ma doare decat la inceput cand apuca sanul ca sa scoata sfarcul in afara. In timp ce suge este destul de ok.
Am stat si pana acum destul de mult cu pieptul gol... noaptea oricum dorm numai cu sanii p-afara ca de la 3 noaptea pana la 5-6 sugem continuu.
Mie mi-e frica sa nu fi facut ceva... vreo dermatita sau candidoza!
Ragade simple am avut si la prima fetita si la cea de-a doua atunci in prima saptamana de la nastere. Dar acum totusi pare altceva...Pt ca ranile nu sunt numai la nivelul sfarcului.
Areola e rosie ca si cum ar fi oparita - dar nu doare sau ustura - si se descoameaza pielea de pea ea si e aspra ca o coaja de copac.
Ce poate fi?
POZE
sunshine2009 spune:
Cat timp sta fetita cu sanul in gura? De la 3 noaptea la 6 la un bebelus de 10 luni este mult prea mult! Exceptia ar fi doar perioadda de crestere de la 41 1/2 Sapt-46 1/2 , respectiv 50 1/2 -54 1/2, cand bebelusii simt nevoia apropiereii de mama mai mult de cat suptul propriu zis!
Stiu ca este frumos, dar nu este deloc voie asa ceva. Provoaca rani,fisuri usoare la inceput, care cu timpul se agraveaza! Mai ales ca la 10 luni manaca si altceva inafara de laptic de mama, deci exista o sansa de a pescui bacterii si de la alimente.
Durerile de inceput la alaptare sunt un pic usurate daca aplici inainte de a da de papa comprese caldute pe sani, si masezi usor sanul cu cerculete mici dinspre exterior spre interior, respectiv "mangai" dinspre exterior spre interior.
Daca este candidoza, in mod normal ar trebui sa aiba si fetita ceva semne, ceea ce inseamna ca s-ar putea sa fiti tratate amandoua.
Mi se pare ca ai asteptat cam mult cele 3 saptamani, la asa ceva urgent la doctor!
sunshine2009 spune:
De urgenta: ceaiul negru, ti-am scris mai sus cum se prepara. Numai caldut, nu cald, ca la rani deschise nu va fi prea placut.
Eu folosesc numai Medela, la noi a functionat excelent.
DianaR spune:
Dilaural, ne stim de la cirese, imi parea nick-ul tau cunoscut! Felicitari ptr bebe 2!
Eu zic sa incerci asa: o crema cu lanolina pura (Medela, Bioclin)dupa fiecare supt, stat cu sanii la aer, evitarea sapunurilor, gelurilor de dus etc. Asta poti sa incerci cateva zile, daca nu observi nici o ameliorare, atunci inseamna ca acolo e ceva mai mult decat niste simple ragade, probabil chestiile de care te temi tu o dermatita sau o candidoza.
Nu-i musai sa aibe si bebe in gura semne de candida, dar da este obligatoriu si tratarea lui. La mine a functionat f bine violetul gentiana solutie 1% in glicerina cand a fost candida (la Vlad). Mai exista si alte solutii pentru candida, la mine asta a functionat din ce am incercat si mi s-a parut si destul de comod. (o data pe zi, te dai pe sani si apoi ii dai la bebe sa suga, asa sunteti tratati amandoi). Daca nici cu asta nu merge, atunci sau e o ciuperca rezistenta sau nu e ciuperca, e dermatita si atunci crema aia cu cortizon nu e o idee asa rea cum ti s-a parut initial.
Eu iti tin pumnii! Nu te lasa!
Diana cu Vlad(16.05.04)(bebelus, copilas)&Timeea (18.05.06) & Teodora (11.11.09)
Filmulete
dilaural spune:
Neata!
Ieri nu am putut sa scriu pt ca am avut musafiri si seara am fost plecata...
Vroiam sa va spun ce am mai facut. Miercuri seara am fost la dermatolog. Nu mai avea rost sa stau asa... Insa de data asta am fost la un dermatolog bun si in care am incredere!
Se pare ca este vorba de o ciuperca (nu a avut rost sa facem analize pt ca rezultatul ar fi fost gata in 2 saptamani iar eu pana atunci trebuie sa ma vindec, nu pot astepta). Pesemne ca atunci cand bebelusha m-a muscat a prins o zona subtiata, usor iritata si ea avea ciuperca pe dintisori (de la manute bagate in gura, jucarii, etc) si a insamantat-o!
Mi-a dat un tratament cu 3 creme (2 antifungice - una si cu putin hidrocortizon si o crema numita Lipobase Repair pt repararea pielii foarte uscate si agresate). Mi-a spus sa nu ma spal decat cu Eucerin ulei de dus si sa ma duc din nou la control dupa 2 saptamani.
Se pare ca nu a fost o idee buna crema de galbenele si crema Cicalfate de la Avene pt ca au uscat si mai tare.
Este destul de dificil sa ma c r e m u i e s c tot timpul si zi si noapte si inainte de fiecare alaptat sa ma spal bine cu apa calda pt a indeparta resturile de unguent... dar ce sa facem...
Oricum ma simt ceva mai bine, nu au mai sangerat deloc crapaturile si se pare ca s-au cicatrizat. Nici nu mai doare asa tare cand suge si pielea pe areola arata ceva mai bine!
Vreau sa va multumesc tuturor pt incurajari si pt sfaturi! Va pup pe toate si revin sa va mai spun in ce stare suntem!
POZE
anca_rosu24 spune:
Dilaural, imi poti spune si mie numele doctorului dermatolog? Din descriere cred ca am aceeasi problema. Imi poti spune si daca te-ai vindecat?
Multumesc!
brumi spune:
incearca sa iti protejezi sini cu mameloane cu silicon la mine a functionat.bebelusul meu are 2 luni dar suge aspru. CU ELE SI CU GARMASTAN.BAFTA