Calendarul gradinarului vesel(13)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Olympia. Felicitari lui Robi ca a intrat unde si-a dorit. In sfarsit ai si tu vacanta!
B.nica. Mi-a povestit de mult o baba cum face sirop de catina. Ia un borcan mare si pune straturi egale de catina si zahar (in opinia mea se pot inlocui straturile cu miere pastrand proportiile: 1cm de catina la 1cm strat de miere). Sigileaza borcanul cu ceara si apoi IL INGROAPA LA soare , SA RAMANA CAM 30cn PESTE BORCAN. Pune pamant peste si-l dezgroapa dupa 6-8 saptamani.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Wow,Alice,la catina asa am sa fac si eu,!
Cu zmeura am gasit ceva asa:la 1 pahar de suc,se pun 3 pahare de miere(daca este prea tare se incalzeste in bain-marie,obligatoriu nu mai mult de 45 grade!)si se tine siropul 7 zile in frigider,mai departe pauza,ca nu mai scria nimic.
Am luat hotararea sa pun un pahar de suc asa si cu restul de fructe le pun in congelator si le folosesc eu ...mai vad cum,ulterior.

Valentina,cand am pus prima oara dovlecei,asa am patit si eu si atunci am pus la congelator rasi prin razatoarea mare(pt. chiftelute cu branza si pt.gogosele,) si nu si-au schimbat gustul.
Mai poti sa pui cubulete pt pilaf cu dovlecei,,dar asa nu am incercat si nu stiu daca raman intregi,dar ii poti folosi la ciorbite sau ghiveci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Olympia, merci pt reteta, deci dovleceii ii tai cuburi si ii congelez cruzi, da? Mai gasisem pe net ceva retete de conserve dar sunt cu sos de rosii si n-am asa ceva (inca).
Tala, nu e bai, imi spui tu cand poti. Cred ca e frumos sa ai w-e pline de evenimente, la noi cel mai des sunt incarcate cu treaba si de asta simt nevoia sa mai si socializez.
Rosiile tale ce fac caci parca n-ai zis nimic de ele...

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Liviana ce sa fac daca majoritatea prietenilor nostri sunt nascuti vara?
cat despre rosii sunt f bine (stai sa bat in lemn) de cateva zile mancam din productia proprie, la fel si castraveti, chiar voi pune si la murat. Ciorbitele le fac cu ardeii din curte, ceapa e mare si iute, usturoiul e urias (desi nu ma asteptam la ce pirpirei am pus in pamant), prazul creste, guliile la fel si telina e zdravana, vinetele sunt f mari ca planta si au multe flori, in sfarsit sunt sigura ca voi avea si morcovi si cred ca lista mai continua dar nu vreau sa para ca ma laud

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Tala, pai de ce sa nu te lauzi, ca doar e munca si reusita ta!
Vroiam sa te intreb in leg cu patrunjelul: am cateva fire pe care nu le-am cules la timp si acum au devenit tije cu flori. Mai am sanse sa-l fac sa-i creasca iar frunze?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug

Tala, pai de ce sa nu te lauzi, ca doar e munca si reusita ta!
Vroiam sa te intreb in leg cu patrunjelul: am cateva fire pe care nu le-am cules la timp si acum au devenit tije cu flori. Mai am sanse sa-l fac sa-i creasca iar frunze?

Daca este din seminte de radacina,cum v-am sfatuit,taie de la baza tulpina si rasare.
Dar poti sa-l lasi sa-ti faca seminte pt. anul viitor.

Mergi la inceput

Gradinareselor,sa nu se dea cu rosii,d'alea manate,dar,am o propunere!
Nu credeti ca ar fi bine sa le propunem Admini-lorsa ne faca un subforum cu Gradina mea?
Asa am putea sa ne diluam postarile si mai ales ideile/subiectele ,ca sa fie interesante si mai ales accesibile si pt. incepatori si pt. gradinarese ca voi experimentate!
Cum gradinaritul este un hobby extrem de accesat acum,sunt convinsa ca va avea succes!

Ideea mi-a venit atunci cand imi aduceam aminte ca cineva de aici a zis ceva f. interesant dar nu mai stiam pe unde.

Mirela,eu am cele mai reusite plante de la o firma din Olanda,!
Sunt convinsa ca ne-ai ajuta cu oferte de la cea mai prolifica/buna sursa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns albinutza spune:

bun gasit, fetelor !

am si eu o rugaminte la voi, stiti cumva cum se prinde o astfel de floarehttp://www.legambientearcipelagotoscano.it/biodiversita/flora/habitat/bosco/lonicera%20etrusca%20caprifoglio.jpg.jpg

nu stiu cum se numeste dar am vazut pe la gradinile unor blocuri si tare frumos miroase seara. as fi vrut sa "fur" si eu si sa plantez la mine , la tara.

multumesc pentru ajutor.

Mergi la inceput

Albinutza, i se spune la noi: "Mana Maicii Domnului" dar o gasesti pe net ca Lonicera japonica,daca nu ma insel.
Se poate inmultii f. usor prin butasire sau prin despartirea tufei.

Mergi la inceput

B.nica, nu stiu ce tip de patrunjel am pt ca l-am pus in gradina ca radacina cumparata din piata. O sa-i tai de jos tija sa vedem ce iese. Merci.

Mergi la inceput