Calendarul gradinarului vesel(13)
Raspunsuri - Pagina 18
b.nica spune:
Liviana,acum imi dau seama ca nu putea sa faca seminte din primul an daca era din seminte din frunze.
Nu strica sa-ti faci dintr-o radacina ceva provizii de seminte!
Tala spune:
B.nica, referitor la propunerea ta, la cati pasionati ai gradinaritului par sa fie pe aici ar rezulta cam cate un topic pt fiecare si nu pun la socoteala 'americancele' caci cred ca ai observat ca nu prea mai intra pe aici.
Este adevarat ca cel putin in ultima vreme deschid DC mai mult pt 'gradinarul vesel' si m-as bucura sa fie mai populat, sa fur mai multe idei, dar in acest moment caracteristica principala a subiectului si a celor fideli lui este calitatea si nu cantitatea...
Albinuta, plantei care te-a vrajit ii mai spune si caprifoi. La toamna poti merge sa rupi niste fire sau sa incerci sa iei cateva cu radacinuta si le pui direct in pamant. La mine cel mai bine s-a prins una pe care am pus-o orizontal (bagata putin in pamant pe alocuri si la capete) si practic din toata lungimea ei au crescut lastari. Intr-adevar are un parfum extraordinar, infloreste toata vara si isi pastreaza si frunzele peste toamna. Din seria plantelor cataratoare cu miros fantastic este si Glicina (sufar in tacere caci inca n-am reusit sa fac rost), doar ca nu-si pastreaza frunzele, infloreste doar 2-3 saptamani (dar parfumul e absolut deosebit) si radacinile ei si chiar planta in sine e cam periculoasa pt ca sunt puternice si torsioneaza tutorii.
Tocmai ce s-a terminat ploaia cu soare si poate n-am vazut eu bine (desi nu cred) mai devreme insa acum am o rosie manata
Liviana, de ce nu semeni acum alt patrunjel?
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
olympia spune:
Dap, Tala si eu am ochit doua pete negre, ca numa' ce ma intorsei din gradina. Sorb un pic de cofee si ma duc sa fac solutie. Sa nu uit, cu lonicera, ai procedat perfect, asa se si inmulteste, lastarii se intind pe orizontala si formeaza radacini. Io-s bucuroasa ca am in sfarsit si doua radacinuse de trambita!!!
La mine doar rosiile au deocamdata fructe, mici insa, fiind la deal, toate-s intarziate. Pe-aici a dat si un pic de piatra duminica.
Eu tot culeg visine si coacaze printre ploi si apoi ales, spalat, stiti voi...
Tala vrem poze noi cu amenajarea gradinii
Liviana, cruzi dovleceii, da.
Da despre gradinile americane, de ce n-am mai auzit nimic demult? Ramonaaa...!
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
Tala spune:
Olimpia o sa vin poze, doar am promis, dar mai da-mi putin ragaz sa-mi creasca iarba (ca am semanat-o pe etape si parcelute, cum apucat sa fac curat) ca sa obtin 'efectul' si reactia dorite
si, subscriu: Raaaaamonaaaa!!! si mai de pe aici, Huaciiiin!
Bucurie!
lbelciug spune:
Olympia, stai linistita ca si la campie toate pot fi intarziate. Eu de ex n-am nici o rosie coapta, nici ardei/gogsari buni de cules. Doar dovleceii sunt multi si mari, ieri am luat vreo 5 bucati si inca mai sunt.
Tala, am tot incercat din seminte si nu a iesit mai nimic, cred ca nu am bafta la plante aromate.
Mai ziceti si voi ce mai faceti cu melcii ca pe mine astia ma dispera. Sotul s-a enervat pe ceapa si a scos-o pe toata caci era plina de melci, iar eu am smuls multe din Lb mielului care s-au facut prea mari si dese - rosiile abia se vedeau printre ele.
Am pus din nou mazare bobite si sper sa mai am o productie anul asta.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
Tala spune:
Liviana, eu adun melcii si ii arunc. Solutii naturiste sunt bolurile cu bere, zatul (dar cata cafea sa bei???), o centura de cenusa (dar cate gratare sa mananci???), sau un arici parca
Cu patrunjelul trebuie sa ai rabdare, nu rasare imediat (iar cel de radacina mie mi-a rasarit f greu)
Ma surprinde insa ca ti-au atacat ceapa, la mine nu se apropie de ea (poate si pt ca e cam iute?)
Ieri am pus iarba pe ultima parceluta (in conditiile in care duminica o tundem prima data pe prima, iar apoi trebuie sa mai completez acolo unde mi-a suflat-o furtuna si a ramas cam chel pamantul)
Bucurie!
lbelciug spune:
Tala, merci, eu aduc zilnic zatul de la 2 pachete mari de cafea - am rugata fata de la curatenie din firma sa mi le pastreze. Cu toate astea parca tot nu-s rezultate. Ii mai adun si cu mana, dar vorba ta, deja mi s-a facut scarba de ei. Imi pare rau si de castraveti, nici nu au inflorit bine ca le-au si mancat frunzele. Am pus si araci dar ma intreb daca mai apuca sa creasca. Si apropo de aracii la castraveti, cand acestia rodesc nu exista riscul sa se rupa planta fiind cocotata?
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)
b.nica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tala B.nica, referitor la propunerea ta, la cati pasionati ai gradinaritului par sa fie pe aici ar rezulta cam cate un topic pt fiecare si nu pun la socoteala 'americancele' caci cred ca ai observat ca nu prea mai intra pe aici. Este adevarat ca cel putin in ultima vreme deschid DC mai mult pt 'gradinarul vesel' si m-as bucura sa fie mai populat, sa fur mai multe idei, dar in acest moment caracteristica principala a subiectului si a celor fideli lui este calitatea si nu cantitatea... |
Tala,imi pare nespus de rau ca nu ai inteles demersul meu.
"Gradinarul vesel" poate sa ramana ca subiect constant, un fel de jurnal la zi al gradinareselor.
Diversele probleme cu care ne confruntam,intrebari legate de plante(flori/legume)si ingrijirea lor,idei descoperite pe net legate de gradinarit,pot fi structurate mai bine pe subiecte separate.
Eu cred ca asa putem arhiva mai bine unele idei si experiente proprii ca la "Bucatarie"!
De ce sa nu realizam si noi la un moment dat: "Cartea de gradinarit"?
micha08 spune:
Dragi gradinarese/ gradinari,
Pe langa limacsii cu care ma obisnuisem deja, de aproape doua saptamani ma mai confrunt cu o problema "grava"...tantarii!!!! Toata familia s-a umplut de ciupituri mari si rosii. Mai rau este ca nu mai ataca doar seara ci si in cursul zilei. Am citit ca o planta numita citronella face minuni in alungarea nesuferitelor bazaitoare. Stie cineva de unde pot procura aceasta planta miraculoasa?
Merci anticipat!
Tala spune:
B.Nica eu am inteles demersul tau doar ca am zis ca nu cred ca vor fii multi participanti, atat tot. Altfel, abia astept, nu refuz nicodata o sursa de informatii intr-ale gradinaritului, si cata vreme ramane si veselia la gradinarit, zau ca n-as avea de ce sa fiu impotriva.
Bucurie!