Calendarul gradinarului vesel(13)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Olympia, felicitari, cea mai buna veste pe care cred ca o puteai primi. Sa o tina tot asa!
Si eu am 2 visini, cu visine acre si amare, nu sunt bune de nimic, mi-ar parea rau sa-i tai, primavara, cand infloresc, sunt o splendoare. Ma rog, acum nu sunt numai acre si amare, ci si manate. O sa cada toate pe jos si o sa inceapa sa miroasa a tuica. Super. asta daca nu le strang.

Leeloo, mie mi-a placut gladiola. Superb rosu. Cred ca am o pata pe gladile, ca niciodata nu mi-au iesit si cand le vad la cineva mi se par de-a dreptul plante exotice, imposibil de obtinut in gradina mea.
Vroiam sa zic, mi-am adus aminte, in timp ce stropeam trandafirii... rosiile trebuiesc stropite dupa fiecare ploaie. adica acum a plouat, pac!, ai si stropit-o, ca daca sta apa aia pe frunzele lor, atunci se maneaza.
Eu vad ca pana acum n-am treaba cu rosiile.. nu s-au manat. Ciudat.

Tala, deci inca un asociat ne trebuie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Olympia, felicitari! super ca ati scapat de-o grija si nu oricum, ci cum va doreati.
Martie...da, cu siguranta ne trebuie. Eu am pus cateva pungi la congelator cu cirese (ca sa am pentru iaurt cu fructe la pitic) si nu vei sa stii cat am bodoganit....dar'mite pentru dulceata, cred ca as lua-o razna direct. Cat despre gladiole, iti dau eu niste bulbisori la toamna, dar eu am doar albe (sunt insa razbatatoare caci n-a stat nimeni sa le bibileasca)
Cum ziceam, m-am apucat de colectat seminte de prin curte. Am pus multe plicuri de 'amestec' si sunt plante care imi plac dar nu am habar ce sunt si nici n-am vazut plicuri separate asa ca musai trebuie sa le culeg acum. Am pus si o gramada de teci de la macul californian dar pt ca erau cam ude le-am lasat la soare, a suflat vantul cutia in care erau, asa ca la anul o sa am maci unde nici nu visam....

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Tala, multumesc foarte mult. Eu am pierdut gladiolele din mai multe motive. Ori aveau umbra si din cauza asta nu faceau flori, ori aveam bebe mic si n-aveam timp sa le scot iarna din pamant si ..la revedere, ori mi le facea terci-perci vijelia.
Acum am cateva, dar in ghiveci, sunt deja inalte, sunt chiar curioasa daca o sa faca flori, ca nu prea dau semne. Daca vor inflori, atunci imi pun in ghivece, clar, sunt niste flori frumoase. Mi-ar placea sa iau de la bakker din-alea super pitice, sa nu mai fie nevoie sa le pun tutori.

Eu stii ce pun in iaurt? Iaurt doar cu fructe mixate e cam acru, fata de iaurtul cu fructe cumparat (plin de chimicale). Iau de la Plafar sirop presat la rece de catina, zmeura, coacaze etc si amestec in iaurtul normal. E ff bun si seamana la gust cu cel cumparat, numai ca e natural.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Multumim pentru felicitari!
In iaurt noi punem direct dulceata...hmmmm... de coacaze, de cirese amare, de capsuni, de zmeura, gata nu mai zic ca ma duc direct la borcan!

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Bnica, tu esti o nostalgica a vietii bune de odiniora, cu un ritm mai asezat, cu hrana crescuta in gradina si preparata in casa, cu delicatese si fineturi, cu timp pentru simtit viata din plin. Greu de pus in pratctica azi!

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Martie multumesc de pont. E adevarat ca e cam acru dar el nu stie asta (in sensul ca nu i-am dat din cel cumparat decat fff ocazional), insa daca adaug si siropel o sa fie o nebunie
Olympia, eu m-am ferit de dulceata (=zahar) pt ca daca faceam o singura data combinatia asta cine mai putea sa-i dea apoi fructul chior? (si acru...).
Ii voi face si suculete din siropelurile astea.
Azi aproape am terminat curtea (in sensul ca mai am de populat o gradinita din fata terasei - pe care o vreau cu plante aromatice) si de semanat iarba acolo unde mai era deranj. In sfarsit nu-mi va mai fii rusine cand va intra cineva in curte la noi. Bine, mai am si rocaria no2 (dar astept sa se mai taseze pamantul pe ea), de facut o pergola intre cele 2 rocarii, gratarul, lada de compost (acum il tin intr-un butoi) eeee, cine termina vreodata curtea? dar, repet, nu-mi mai e rusine sa bag lume in curte.
Duminica placuta sa aveti

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bunifericita spune:

Si noi suntem adeptii gradinaritului.Cel practic mai ales,cum zice fiica mea.Adica de unde culegem roadele in galeti.Si florile sunt minunate,mai ales cele care necesita putina atentie.Sa ne ramana timp pentru agricultura.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bunifericita

Si noi suntem adeptii gradinaritului.Cel practic mai ales,cum zice fiica mea.Adica de unde culegem roadele in galeti.Si florile sunt minunate,mai ales cele care necesita putina atentie.Sa ne ramana timp pentru agricultura.

Ne bucuram si asteptam ponturi
De exemplu am o nelamurire in legatura cu broccoli. Anul trecut am avut o singura planta (de control) care a crescut ca o palalaie si a facut multe flori insa leguma in sine a fost f rara, nu compacta asa cum o stim. Am citit undeva ca trebuie taiata prima iinflorescenta. Acum ca am 6 plante, as vrea sa am si rod....deci, stie cineva cum trebuie sa procedez?

Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Bnica, tu esti o nostalgica a vietii bune de odiniora, cu un ritm mai asezat, cu hrana crescuta in gradina si preparata in casa, cu delicatese si fineturi, cu timp pentru simtit viata din plin. Greu de pus in pratctica azi!

Olympia !
Fetelor eu sunt in cautare pe net dupa o reteta de preparat "la rece" sirop de coacaze si de zmeura.
Am luat de la un targ de produse trad. un sirop facut numai din coacaze si miere si se spunea ca nu contine conservanti si nu a fost fiert.
Ia vedeti poate gasiti voi pe undeva pt. ca mi se pare extrem de sanatos si as fii tare fericita daca s-ar pastra mai mult timp.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nma spune:

Au aparut coacazele??? Eu fac in fiecare am un lichior.
b.nica sirop la rece nu am incercat. Daca gasesti reteta te rog sa o postezi si aici. Nu prea am timp sa caut .

Eu nu am mai gradinarit. Am doar flori in jardiniere, dar ma bucur ca macar ele sunt foarte frumoase. Ciresul a scapat de furnici, a functionat metoda cu schotch-ul dar, cum nu am gard la casa (inca suntem in santier) l-a mancat o capra . Acum avem unul improvizat din plasa de sarma, macar salvam ce se mai poate.

poze concurs I LOVE DC www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=I Love DC&page=4" target="_blank"> nm-1, nm-2

Nico

Mergi la inceput