Calendarul gradinarului vesel(13)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Citat:
citat din mesajul lui lbelciug

Buna fetele,
ma incearca o stare de ingrijorare crescanda. Lumea e framantata de reducerea salariilor la bugetari, de marirea TVA-ului, dar pe mine ma framanta mai mult viitorul descris aici:
http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Incredibil/154346/NASA-avertizeaza-Terra-va-fi-lovita-in-curand-de-explozii-solare.html
E stiintific masurat si demonstrat, versiuni similare am mai auzit si din alte parti ceea ce ma face sa cred ca asa va fi.... Sa ne bucuram de ce avem ACUM!

Dracul nu este nici pe departe chiar atat de negru. Din pacate presa are mereu interes sa infloreasca realitatea ca sa vanda mai bine.

In anul 2010 NASA a lansat un satelit deosebit de puternic "Solar Dynamics Observatory", satelit care a transmis imagini fabuloase, fara precedent, cu exploziile solare. Omenirea abia acum DEVINE CONSTIENTA de unele fenomene la nivelul soarelui (amploarea exploziilor de pilda, planetele afectate, etc.). Suntem ca niste copii care brusc stiu si prima data se sperie.

Este tot adevarat ca a avut loc o conferinta depre ce pot face guvernele sa se protejeze impotriva exploziilor solare. Ca un fel de antrenament anti-incendiu. Nu vine incendiul, dar daca... De aici pana la ce-a tradus 9AM (dupa DailyTelegraph) este exagerat.

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Citat:

Simali, fii draguta si tradu-mi (DEX-ul nu ma ajuta) ce inseamna "ingombrant"? Esti profa de Ro?

Ingombrant = de marime prea mre, greu de transportat, care incurca, etc.
Nu sunt profa de romana dar mersi de compliment.

Alice

Mergi la inceput

b.nica - tu ar trebui sa faci brandul de tara.

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Tala, merci, deja sunt lesinata de .. vin la cules, dar faza e ca ne mai trebuie un asociat, sa faca dulceata, ca nu prea le am

Simali, m-ai terminat cu expresiile tale

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

Citat:

Simali, fii draguta si tradu-mi (DEX-ul nu ma ajuta) ce inseamna "ingombrant"? Esti profa de Ro?

Alice

... sau un fel de encombrant de la frantuzescul encombrer

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Martie, te astept (nu despre facutul dulcetii imi fac eu probleme - si nu pt ca as mai fi facut pana acum - ci de curatatul de samburi cred ca imi este mie groaza)
Alice, trandafirul asta mi-a facut tot anul trecut flori pana a dat inghetul si a crescut si in inaltime, din cauza asta mi se pare ciudat acum (sper ca doar imi face in ciuda...)
Am uitat sa anunt ca ieri am cules prima rosie, primul dovlecel si o gramada de castraveti. Congelatorul imi duduie de patrunjel (ca-l tai ca sa nu faca samanta dar deja am prea mult...).
Gradinita experimentala de cimbrisor arata super (doar ca am pus si sapunarita printre si trebuie acum sa o mut) si mor de ciuda ca nu am voie sa calc pe iarba si sunt cateva buruieni care cresc nestingherite printre firele de iarba si ma sfideaza (am ajuns la concluzia ca eu ma relaxez cand smulg buruieni - desi nu le sufar - dar ma trezesc ca fac treaba asta fara sa planific inainte - timp in care, evident, trebuie sa fac altceva)
nopate buna, sau buna dimineata, dupa caz

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui olympia

Citat:
citat din mesajul lui simali

Citat:

Alice

... sau un fel de encombrant de la frantuzescul encombrer

album
gradina

Cuvantul are clar origine latina. In italiana inseamna acelasi lucru si si scrie "ingombrante". Nu este in DEX (si nu l-am gasit nici eu pe Google). Sa sti insa ca nu m-as mira sa fie un regionalism din zona Prahova (sau Arges ca si acolo am locuit o perioada)... Ceea ce pot sa-ti spun cu certitudine este ca la mine se floloseste in familie.

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns leeloo2004 spune:

Ieri am avut o zi libera intrucit a fost prima zi de gradinita a mezinului, Tudor. Pina la ora de luat de la gradi, evident ca m-am ocupat de gradina - am reusit sa curat gradina de legume, asa, pe jumatate, de balarii si am ajuns la concluzia ca nu am mai intilnit pina acum o balarie cu o mai mare dorinta de supravietuire decit mohorul - pina acum credeam ca pirul bate recordul, dar m-am inselat amarnic...daca ma vedeati ieri cum ma luptam sa scot din radacini buruiana asta, ziceati ca sunt din povestea cu ridichea uriasa... In fine, nu am putut sa-l scot pe tot, dar am scos cam un sac intreg, din ala de pubela de 120l!
Cu ocazia asta am gasit si o buruiana pe care am hotarit sa o crut intrucit mi-au placut florile ei - uitati-o aici - nu stiu cum se numeste, dar mi-a aparut spontan in mai multe locuri din curte.

Cu ocazia asta am mai facut poze pe care le gasiti de aici incolo; am cam amestecat legume cu flori, dar va descurcati voi
Pe scurt:
- mi-a inflorit prima gladiola (rosie), dar am boboci la aproape toate
- daliile pompon sunt inflorite, dar sunt cele mai mici flori de dalii pe care le-am vazut eu pina acum - au un diametru de maxim 4 cm...
- mi-a inflorit pentru prima data phalaenopsis (ea avea flori anul trecut in iarna, cind am cumparat-o, s-au uscat si acum infloreste pentru prima oara de cind o am eu)
- cele doua tufe de weigela s-au prins si le merge foarte bine
- deja am la congelator o gramada de fasole - din aia alba fideluta, de la tine Liviana - trebuie sa fac si prima mincare de fasole intrucit sunt convinsa ca e gustoasa
- morcovii au inceput sa se formeze - de curiozitate am scos unul din pamint - avea deja format un "morcovel" de vreo 3 cm
- vinetele (primele rasaduri, cele cumparate) au flori in proportie de 90%, fructe inca nu am vazut
- ardeii grasi au si primele fructe (desi ca plante mi se par cam pitice, nu vad cum o sa se formeze un ardei gras asa de mare ca cei din piata...)
- rosiile cherry au si ele in sfirsit fructe
- castravetii (rasadurile cumparate) au inceput sa rodeasca; rasadurile mele au si ele castraveti, din pacate cit am fost eu plecata soacra-mea nu i-a cules, asa ca acum majoritatea castravetilor sunt super-copti, nu mai am ce face cu ei decit sa-i tin de saminta si imi e teama ca alti castraveti nu prea o sa se mai faca pe plantele astea...

Si dupa ce m-am invirtit si rasucit, acum doua seri am stropit rosiile si castravetii contra manei (cu Dithane) - nu de alta dar rosiile deja se vede ca sunt manate si nu vreau sa le pierd; problema este ca dupa ce le-am stropit, e drept insa ca dimineata pe la 4, a plouat...evident...sper insa sa fi apucat sa-si faca putin efectul...

Cam asta ar fi, scuze ca m-am lungit atit...

Gabriela mami de Stefan David (8 Iulie 2004) si Tudor Andrei (21 Mai 2008)
Poze
Povestea nasterii lui Tudorel

Giving is the secret of a healthy life. Not necessarily money, but whatever a person has of encouragement and sympathy and understanding
John D. Rockefeller, Jr.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Gabriela, ce superba e culoarea orhideei

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Leloo, am avut si eu in gradina floarea aia de buruiana.
Si... am si eu phanaelopsis, dar albe cu marginile in degradeuri roz .
Eu tot imi iau elan sa culeg visinile, ca n-am nicio bucurie strecurandu-ma printre ploile astea care nu se mai termina.... m-am saturat ... parca suntem la tropice, sau in Englitera, ploua de doua-trei ori pe zi!!!
Si ca noutate, a intrat fecioru' la liceu la prima optiune , mai am sa-l inscriu si gata cu grijile in privinta lui!

album
gradina

Mergi la inceput