Calendarul gradinarului vesel(13)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns martie spune:

Olympia, multumesc, dar nu am fost plecata, citesc mereu mereu, doar ca nu scriu...ca nu am ce. Stai linistita, ca si ale mele (daca vor rezista) tot roz se vor face toate, iti dai seama...

Leeloo2004, da, stiu ce-i trebuie, faza e ca eu am numai umbra si aproape deloc soare... si nici asa nu le prieste, ca din cauza asta mi-a murit si prima, nu crestea, nu facea flori..
Am observat eu, orice planta de umbra vrea si soare. Am crini de toamna la soare...sunt cat casa de mari, cei la umbra, abia acum incep sa creasca. La fel si lacramioarele, cele pe care le am la soare sunt pline ochi de flori, cele la umbra ... asa si asa.

Gazonul tau cred ca e inecat. Asa cred. Am o carte despre gazon, de pe vremea cand speram sa am gazon englezesc (nici o sansa!). Ideea e ca trebuie sa aiba un drenaj f bun. Arata in carte ca se pune intai un strat de pietris, apoi nu mai stiu ce strat etc... Complicat.

Tala, nici in leagan nu vei sta. Eu pana la ora asta nici n-am pus pernele pe leagan, cand sunt in curte sunt ori cu matura, galetusa, mopul, foarfeca P.S. - eu as manca dulceata de cirese amare cu galeata

Alice, eu am comparat cele 2 cataloage, la unele plante bakker sunt muuuuuuuuuuuuuuult mai ieftini, iar la altele mult mai scumpi. Trebuie doar sa compari, atunci cand vrei sa cumperi o planta anume. Oricum au aceleasi flori.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simali spune:

Stiu balegarul liofilizat de la ei. E fain. Mai ales daca n-ai de unde sa iei din alta parte.
Pe mine ma irita din rinipiu astia cre-ti dau "cadouri" pentru ca sunt adepta lucrurilor putine si de claitate si daca am nevoie de ceva imi cumpar. Nu pricep de ce trebuie sa-mi puna ei "ragaliile" acestea in pret. Matusa mea e mare fan Baker dar ea e si mare fan de "bling-bling-uri" prin gradina. Astfel are:
- piticei
- ciupercute
- moristi
- oglinjoare
- carute mititele
- fantanite din plastic
- statui din plastic
- broscute, etc, etc., etc.....

"Calea de mijloc este calea ZEN"

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Buna fetele,
ma incearca o stare de ingrijorare crescanda. Lumea e framantata de reducerea salariilor la bugetari, de marirea TVA-ului, dar pe mine ma framanta mai mult viitorul descris aici:
http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Incredibil/154346/NASA-avertizeaza-Terra-va-fi-lovita-in-curand-de-explozii-solare.html
E stiintific masurat si demonstrat, versiuni similare am mai auzit si din alte parti ceea ce ma face sa cred ca asa va fi.... Sa ne bucuram de ce avem ACUM!

Revin la topicul nostru.
Tala, dar ce s-a intamplat cu tine de ti-a fost atat de rau? Esti bolnava? Vroiam sa te intreb cum arata rosiile manate, cum se prezinta frunzele?
Simali, ce sunt "ragaliile"?
LeeLoo, te asteptam cu nerabdare sa revii cu noutati, sa ne spui cum a fost la mare, eventual sa ne arati poze. Daaa, asa-i ca ti-a fost dor de noi si ca abia asteptai sa-ti vezi gradina? Acelasi sentiment l-am avut si eu.

Sa va zic si de tarlaua mea:
- cel mai bine le merge dovleceilor. S-au facut FOARTE mari, cred ca din cauza ploilor, ieri am cules unul mare cat un pepene.
- rosiile nu au toate flori, cred ca au fost puse cam des (l-am certat pe sot caci el e vinovatul!), am vazut cateva gogonele si ardeiasi
- vinetele au flori, au crescut mult ca plante
- ma lupt cu melcii, am vazut si cativa limacsi (bleah) si niste oua mici cat aluna albe ingropate in pamant - habar n-am ce vietate ar fi iesit din ele caci le-am aruncat departe. Am inteles ca zatul de cafea aruncat in gradina alunga melcii
- fasolea e amarata din cauza melcilor si din pacate am reactionat prea tarziu caci frunzele sunt atacate dramatic si pastaile sunt f putine.
- castravetii cresc in continuarea ca planta, dar inca nu au flori
- mazarea am scos-o, trebuie sa sap sa pun altceva.
- am boboci de dalii si gladiole - abia astept sa le vad inflorite
- m-am capatat cu o hortensie mica pe care o tin afara dar in ghiveci si m-am bucurat s avad ca a inflorit (e roz!) O tin pe terasa afara, la soare, dar o ud des si ii merge bine.
- mi-au inflorit ici-cole carciumaresele (Tala, sunt f frumoase!), insa nu am inteles daca ele rasar din maciuliile de anul trecut sau si din semintele alea micute de pe maciulii....
- am si niste floarea soarelui decorativa care a crescut maricica, abia astept s-o vad inflorita pe marginea gradinii

Intrebare: ce se mai poate planta acum din seminte in gradina?

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Liviana, nu m-au ingrijorat niciodata lucrurile al caror control imi scapa. Poti sa construiesti sus ca sa fii ferit de inundatii, sa te muti de la bloc intr-o casa solida ca sa te aperi de cutremur, sa cultivi ca sa mai mananci si ce produci nu doar ce cumperi, dar daca soarele incepe sa faca ce zic aia de la NASA, chiar n-ai ce face... Deci la ce bun sa ma ingrijorez, ca tot n-am solutii ... iar in privinta datei, stii, pot fi gresite calculele, pan' la urma ar putea fi si maine asta, sau peste 100 de ani, fenomenul oricum depaseste puterea noastra de reactie.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Vai de mine[b]Alice/b],am toata colectia de "bricolaj"de la bekkeri si o tin pt. piticeii mei ca sa le surubareasca ei(am si trusa tot cadou de la ei):roaba,moara de vant,fantana,etc.care au fost insotite de o groaza de bulbi,preferatii mei.
Ai tu idee cat costa chestiile astea din lemn la magazinele de jucarii?
Am si un aparat foto cu cablu pt. calculator ca sa va arat pozele din gradina mea,dar ...nu stiu cum sa-l folosesc(si nici nu m-am straduit!).
Acu' sper ca ai inteles ca prea fraiera nu ma consider,eu !
Nu vreau sa le fac reclama pt. ca de la alte firme am reusit sa am la preturi f. bune,ceeace imi doream f. mult si nu reuseam din seminte:sa cultiv Tarhon si tot asa am si spanac neozeelandez,Rabarbura,Rozmarin tarator(la bekkeri era la un pret f. mare),etc.
Totul este sa fii informat din toate punctele de vedere si sa-ti hranesti familia cu produse care sunt crescute in gradina ta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tala spune:

Martie promit ca impart cu tine recolta de cirese amare (peste 3-4 ani cel mai probabil…)
Liviana, am fost bolnava dar acum sunt ok, multumesc de intrebare. Cat despre rosii, cele bolnave au frunzele patate cu galben si maroniu, sunt mai negricioase, mai pleostite, dar pot sa-ti spun cu ce le stropeste soacra-mea abia dupa ce se intoarce caci e plecata la un cumnat (dar cel mai probabil cu zeama borleaza, totusi asteapta sa-ti confirm). La carciumarese trebuia sa folosesti cate o petaluta de pe maciulie. Si mie mi-au rasarit cateva, dar f putine (cred ca le-am semanat prea devreme si le-a prins frigul); am in schimb in rondul central o nebunie de carciumarese pitice, toate variantele de roz-ciclam, ultra batute, este o feerie. Am si eu cateva flori de soare, una mai batranica sta sa infloreasca acum dar ma amuza ca se incapataneaza sa stea cu spatele la soare.
Acum, am citit pe un site, se poate semana broccoli, conopida, varza, eu am semanat sfecla rosie, pe ultima suta de m mai poti pune morcovi; e devreme inca sau in timp pentru rosii de toamna.
Eu m-am apucat de colectat seminte.
Am o mare nedumerire cu unul din cei 2 trandafiri ai mei care stagneaza de ceva timp. A avut o perioada in care a facut zeci de flori, au trecut si acum nu mai face nimic, nici nu creste, nici flori nici nu pare sa fie bolnav. Am smuls usturoiul din jurul lui crezand ca-l sufoca (desi celalalt n-are nici o problema) insa nu vrea sa se miste deloc…Poate are nevoie de ceva ingrasamant – pot sa-i pun balegar? (caci am facut rost de la un vecin)

http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!

Mergi la inceput

Ibelciug. Ragaliile sunt niste "chestii" mari, ingombrante, care strang praf, iti stau in cale si de care in realitate nu ai nevoie deloc.
Tala. Este posibil ca trandafirul tau sa fie soiul care infloreste o singura data pe an. De aceea stagneaza. Dar ingrasamantul nu-i strica.

Alice

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Totul este sa fii informat din toate punctele de vedere si sa-ti hranesti familia cu produse care sunt crescute in gradina ta!

Daca tesi panza si mai framanti si paine in covata (nu ai voie sa trisezi cu masina de paine) te incoronam gospodina topicului.

Alice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lbelciug spune:

Simali, fii draguta si tradu-mi (DEX-ul nu ma ajuta) ce inseamna "ingombrant"? Esti profa de Ro?
Nici ragaliile nu le-am identificat cu google-images.
Tala, eu am scutart maciuliile deasupra gropii si pe urma am pus si maciuliile in ea. Am impresia ca au rasarit doar din maciulii caci sunt prea putine...
Merci pt explicatiile cu rosiile manate, deocamdata nu le stropesc cu nimic pe ale mele, nu par a fi manate desi mai au una-doua frunze galbene. Le rup si gata.

Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005) si Bogdanel (30.05.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Citat:
citat din mesajul lui simali

Citat:
citat din mesajul lui b.nica

Daca tesi panza si mai framanti si paine in covata (nu ai voie sa trisezi cu masina de paine) te incoronam gospodina topicului.

Alice

Touche!
Nu am tesut panza pt. ca s-a ales praful de "razboiul de tesut" mostenit de cei din partea mamei si acum tot intreb pe unde mai vad batrane daca mai au asa ceva,dar in covata am framantat colaci la pomeniri.
Masina de paine sta "virgina" ca nu m-am invrednicit sa o curat cum se spunea in instructiuni.Am eu o problema cu cititul instructiunilor,!
Dar pt. ca ai adus vorba,asa mi-as dori in vacanta asta sa imi tes covoare dupa modele vechi si din lana d'aia naturala,sau chiar niste chimiluri,mai stii!
Uite ca citeam in "Memoriile Reginei Maria" ca era ca si mine mare amatoare nu numai de flori ci si de covoare basarabene pe care le gasea pe Cheiul Dambovitei si de vasele de flori din arama.

Mergi la inceput