Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (5)
Raspunsuri - Pagina 5
teolinda spune:
Salutare si de la noi!
Abia acum incep sa ma linistesc...
Ziua de azi a debutat f prost... cand sa plec la vaccin m-am intors din drum ca uitasem telefoanele acasa...
Totul bine si frumos.. copii cuminti pe drum, Cosmin a adormit in timp ce asteptam sa iasa pacientul care era inauntru... l-am trezit dezbracandu-l dar el e f cumintel si nu protesteaza.
Cand s-a uitat dr in gatul lui... hop rosu in gat. Pai de unde bai nene ca de duminica nici ca l-am mai scos din casa ca a plouat 2 zile si a fost nashpa vremea. In plus nu tu febra, nu tu lipsa de mancare... da' chiar nu pricep de unde... Poate de sapt trecuta ca a fost cam vantoasa... desi el a stat doar in carucior si oricum nu plange de fel sa zic ca l-ar fi apucat vreo criza de jale si i-a batut vantu' in amigdale.
In fine... deci nu am facut nici un vaccin.. sa-i dau panadol seara la culcare 2,5ml si tantum verde in gat... 3 zile si apoi sa vad cum reusesc sa ma uit in gatul lui. Sper sa fie ok si sa il facem luni.
Apoi am fost pe la nasa lui si am ajuns abia pe la 5 acasa.
S-a intors si verisoara-mea din vacanta (turul manastirilor din Moldova) si tocmai au sunat-o aia de la Antena1 sa se duca maine la castingul pt grasi.
Brandusa deci si voi ati avut numai belele cu raceli si complicatii. Slava Domnului cu Nicolas nu au fost probleme deloc desi s-a mai flendurit pe-aici Maria care mergand la gradi mai tusea uneori.
Dar iaca acu' l-a apucat pe Praslea roseata in gat... asimptomatic.
A.. sa va zic bomba tare.. pe Maria au operat-o acum 3 sapt de apendicita (la doar 5 ani). Saracuta se vaita mereu de burtica... pana cand din aproape in aproape au ajuns la apendice. Problema e ca inca se mai vaita de burta... trebuie sa reia controlul sa vada de la ce mai e acum.
Eu incerc sa-mi revin... incet dupa ultima operatie, inca nu si-a revenit ficatul dupa 2 luni de la operatie, sunt la regim ca nici nu stiu ce sa mai mananc.. atat de multe interdictii am. Eh... totusi sa privesc partea buna a lucrurilor.. sunt mai slaba decat eram inainte sa raman insarcinata cu Nicolas asadar am slabit in 2 luni de la nastere nici mai mult nici mai putin decat 20kg.Pai 6 dintre ele le-am topit odata cu operatia de bila.
Iuliana- bravo ca ai impacat copilul. Deci am dreptate cu venirea verii... si inotul. Pana la urma cred ca tot de la 1 iulie o sa ajung sa-l dau si pe Nicolas la inot.. ca vremea asta tare capricioasa e.
Eu cedez nervos cate jucarii sunt in camera lui Nicolas.. cu toata ordinea pe care si-o face el tot sunt f multe. Abia l-am convins sa scot din ele in casuta din curte.Dar credeti ca se joaca cu ele prin curte? Doamne fereste... doar in casuta sa nu se murdareasca.
Tocmai a primit de 1 iunie tot felul de chestii de colorat/pictat... sabloane, pensule, carioci, tempera, bloc de desen... spre disperarea lui Robert si spre fericirea mea si a copilului. Robert considera inutil tot ce inseamna chestiile de mai sus plus carti/carticele... El nu vrea decat jucarii.. skatebordu-uri, atv-uri pe care culmea... copilul nu le place. I-am zis mereu sa nu mai cumpere ce-i place lui ci ce-si doreste copilul... eh, nu pricepe si pace.
GIO - cum naiba sa se strice gelul de pe unghii? Ori e materialul nashpa ori tipa nu stie meserie.
Nicolas are in sfarsit peste 19 kg... la peste 116cm desi tot slabanog arata.
Cosmin avea azi 6,900kg.. cu 200gr mai mult decat Nicolas la varsta lui
Piua
LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
T_Ioana spune:
Buna dimineata si de la noi!
Am reusit acum sa adorm gaza mica si sper sa stea in patut macar 1 ora ca s-a trezit la 4.20 sa suga si apoi am facut carare cu ea prin casa sa elimine gazele ca altfel urla ca disperata.
Astept sa se trezeasca Razvan sa-i pun termometrul desi cred ca e un stres inutil, deja arde ca o soba...se pare ca asa i se trage de la spectacolul de 1 iunie la care i-au dus cu gradinita.....A fost ceva reprezentatie la Casa de Cultura care e la 30-40 de metri de gradinita lor (practic iesi pe poarta gradinitei, traversezi o parcare si intri in Casa de cultura)si cand l-a adus taica-su dupa-amiaza m-a mobilizat rapid sa-l schimb si usuc ca e ud. In prima faza amm crezut ca a facut pipi pe el dar se pare ca "nu au stat cuminti sub umbrela si i-a cam plouat si la dus si la intors"....mai sa fie! Cum pana mea lasi un copil ud dinainte de pranz pana vine parintele sa-l ia....cred ca, la proxima iesire cu Sonia, fac o vizita la gradi ca "li s-a umplut carul", mai am eu niste restante cu doamnele educatoare. Asa ca azi si maine voi fi cu amandoi si deja am frisoane gandindu-ma la ce ma asteapta....
Razvan e super cuminte si ascultator, si el e indragostiit de Sportacus si abia aseapta DVD-ul si la fel ca Nicolas in secunda in care il primeste il anunta pe Cristi "Urmeaza DVD-ul numarul "X"!". Pe Sonia o accepta bine, cam are faze de genul "Bebe, la mine te uiti!" sau "Vreau sa o tin in brate!" desi picea de abia a adormit dar asta e, incercam sa nu traumatizam copilul si ii facem hatarul desi inseamna un efort in plus dupa ce se trezeste urlatoarea si abia reusim sa o culcam la loc! Faza nashpa, de care mi-e groaza cand sunt cu amandoi e ca Razvan are nevoie de companie si "incurajare" la masa ca de-l las singur mananca in 3 ore o ciorba. Si el are de vre-un an jumate 18 kg(plus/minus)dar arata fff bine, e indest ca un gansac si are deja gusa si falcute....ma mir ca nu misca cifra cantarului sub nicio forma.
Ieri a fost dr de familie sa o vada pe Sonia si trebuie sa-i intrerup Vitamina D3 ca are fontanela anterioara fff mica (0,5/1 cm) iar cea posterioara e deja inchisa (cam asa am patit si cu Razvan dar pe la 4-5 luni abia), vaccinul de 2 luni probabil il vom amana ca nu am facut inca BCG-ul, e fff bine dezvoltata dpdv motric, a ramas si dr surprinsa ca e asa tzeapana si vioaie, ca isi tine singura capul si pusa pe burtica inainteaza prin tarare da m-a compatimit cand a vazut cat e de urlacioasa. Cum am lasat-o din brate cum s-a pus pe urlat....dar e cumplit ca de fapt rage, pana se invineteste. Ieri nu am reusit sa mananc decat dimineata o omleta (iar pana mi-am preparat-o a urlat pana s-a invinetit) si am mancat-o cu ea in brate. Vreau sa va spun ca am descoperit ca poti sa te speli pe dinti/ sa faci pipi/ sa stergi praful/ sa mananci/ sa faci patul/ (Aproape) sa calci cu bebe in brate, deci cu o mana ocupata. Efectiv ma dispera, cum adoarme si o pun in patut se aud urletele dupa maxim 20-30 de secunde. Toata lumea imi spune sa o mai las sa si planga dar nu ma lasa inima si mi-e si firca sa nu pateasca ceva ca nu se pototleste deloc, urla pana ramane fara aer si abia isi revine si dupa ce o iau in brate.
Dr de familie zicea ca e posibil sa ii fie extrem de grea adaptarea la viata extrauterina si de aia sa urle cand e data jos din brate, plus ca a aparut si criza genitala si cred ca o dor tzatzucile saraca! Dar ieri, cat am tinut-o doar pe pieptul meu, nu a marait deloc....s-a trezit la 2,5-3 ore sa suga si adormea la loc dupa ce eructa! N-am pomenit asa ceva! Maine-poimaine sper sa ajunga bouncer-ul ala si sa fie o solutie salvatoare ca altfel sigur ma paste o depresie post-partum. Aseara am inceput sa plang si Razvan a fost de-a dreptul disperat si mi-a tinut isonul (oricat i-am explicat ca nu din cauza lui plang, ca el e un copil deosebit de cuminte si bun si ca bebe ma cam necajeste)pana mi-a trecut criza!
Pe motiv de stres si nemancat ziua imi scade si lapticul peste zi asa ca mandra vrea uneori sa manance la 1-1,5 ore (ceea ce evident, duce la dureri crunte de burta)....Giova, chiar am noroc cu homeopatele alea. Mi-am mai luat si Urtica Urens CH5 si ma mentin pe linia de plutire.
Efectiv nu tiu cat va tine faza asta de "martisor" dar sunt cam disperata ca nu vad nici o iesire. Si culmea, dupa suptul de seara, de la 21-22 doarme in patutul ei pana dimineata (evident, cu 2 mese in cursul noptii). Si mai nou vad ca elimina destul de greu gazele, asa ca dupa ce suge 20-25 de minute mai dureaza 40-45 de minute de plimbare prin casa pana termina de eliminat si adoarme ca sa o pun la loc in patut.
Ma iertati ca m-am descarcat aici la voi dar ma gandesc ca poate vine cineva cu solutii salvatoare
Va pup pe toate si merg sa mananc ceva (la ora asta) ca altfel cine stie cand mai apuc dupa ce se trezeste mandruta!
Giova spune:
Neatza!
eu la , cu piticul printre picioare.
Luna asta a pus 100 gr pe el, si asta in primele 2 sapt.
Poate nu o mai fi asa consistent lapticul meu, ca bea cam de multe ori, mancare baga ca spartul si tot degeaba. dar nici nu sta loclului o clipa...asta o fi cauza.
Oricum, de 2 seri i-am introdus laptele de crestere de la parmalat, suge cam 150 ml, dupa care adoarme. Se mai trezeste dupa vreo ora, mai suge si la tzitzi si somn pana dimineata.
Marco s-a trezit cu maseluta umflata. azi dr. e de dim., vad ca inca nu raspunde la telefon...nici nu stiu ce sa-i dau. parca nu am chef de antibiotic. poate ne primeste maine, sau macar sa ne zica ce sa facem.
Lili curat ghinion pe voi. sananate puiului sa scape rapid. Tantum verde spray se da la bebe asa mic?
Noi luam copilului jucariile pe care le vrea....si eu visez la ATV, dar m-am linistit ca nu avem nici curte pe unde sa se plimbe si nici nu se omoara dupa el.
Doamna super ai slabit! diva de diva. cate kg ai acum?
Gelul care l-a aplicat cica e pt. tipsuri, nu pt. unghii normale si crede ca din cauza asta nu a tinut. prea a puscat la toate si cica nu i s-a mai intamplat. asta e....mai pierd 2 ore si sambata...ca doar am timp liber berechet.
Ioana draga de tine....si eu am fost in situatia ta...si eu am plans la greu. Incearca sa te calmezi, ca sa ai laptic la printesa. E foarte greu cu 2 copilasi mici si mai ales sa fii si singurica, dar nu ai incotro....asta este. cresc ei mari si scapam si noi de stres si vom fi mai linistite.
Ma bucur ca te ajuta homeopatele...eu si acum iau Ricinus communis, iaca o duc de 5 luni cu el.
In celelalate probl. nu te pot ajuta, nu am trecut prin asa ceva.
si acum va las ca urla puiul...de somn, binenteles.
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi
silvi_2005 spune:
Ioana off ce aiurea perioada imi imaginez, cred ca e inevitabila, poate si incalzeste si iesiti mai mult afara, Alain stiu ca se calma instant daca il plimbam cu caruciorul sa treaca repede perioada de colici si stress-ul asta tu tit spune-ti ca in vreo luna scapi Super tampite alea sa il lase ud pe Razvan sieu le-as face circ doar ma cunosti .
Lili sa va treaca repede , nasoala surpriza cu gatul rosu.
Giova bine ca ai rabdare si nu te doare tare cu unghiile ca eu la ce sclifosita sunt nu as indura atat . Pai cam cred si eu ca laptiucl tau nu mai e consistent de sata nu ai in greutate vai cand ma gandesc ca Alaina vea 14 kg la un an si cum la 4 si jumate are 18 . Uite ce Dovlecel cu orez am mancat la amidonuri, azi daca apuc imi fac fasole frecata ca nu am mancat de o vesnicie.
Noi am fost iesiti ieri sa mai luam chestii pt vacanta am zis ca nu mai fac ca anul trecut ca las pe ultima saptamana ca nu mai gasesc nimic frumos, cand vad o oferta care imi place iau imediat. Am luat ceva maieuri cu cars si spiderman pt Alain si tricou cu France ceva bermude de plaja mai lungute super dragut colorate, 2 prosoape mari de palja si asa incet incet fac cumparaturile. Costum de baie nou nu am luat ca tot astept sa slabesc dar slabe sanse.
toanca spune:
Neata fetele...
Of...nasoale patatii aveti cu bebeii mici.
Lili, chiar asa cum de a facut micutu rosu in gat?
Ioana, noi nu ne suparam ca te descarci; imi inchipui ca nu e perioada prea usoara pentru tine, dar lasa ca o sa treaca si o sa vezi ce mandra o sa fii de spiridusii tai
Giova, nu stiu cum e cu unghiile ca nu mi-am pus niciodata pana acum unghii false
Am fost aseara la bazin si a bagat Matei din maini si din picioare de a cazut lat aseara
Pe 16 iunie are serbarea de inchidere de an si are rol de gradinar; asa ca musai sa-i gasesc costum de gradinar sa-mi spla rusinea
Aveti idei in acest sens?
andiaroro spune:
Iuliana-Alex a fost gradinar la cresa si i-am facut eu costumatie ca nu am gasit:
-una pereche cizme(nu le-a tinut ca avea un an si ii placea sa le arunce si , oriucm, nu mergea el prea mult atunci)
-o salopeta bleumarin pe care am cusut eu broscute, floricele ,frunzulite cumparate de la o mercerie amplasate in locuri strategice.
- o camasa in carouri careia i-am suflecat manecile(mult mai mare decat necesarul)
-am vrut palarie de paie(tu gasesti sigur si Matei accepta una larga), dar n-am gasit asa mica, asa ca i-am cumparat o palariuta bej pe care am aplicat o buburuza
-am prevazut si un sort cu buzunare largi, dar tragea rau de el, asa ca am renuntat si i-am indesat in buzunarul de la salopeta uneltele(grebla si lopatica de la setul de plaja)
iaca idei...daca nu gasesti costum.
+ ca ar putea participa chiar el la crearea costumului(alege el unde adaugi diverse chestii, mai ales la palarie) si s-ar putea apoi lauda la serbare ca are cel mai frumos costum ca doar el l-a facut
alex ar trebui sa fie : trandafir(cea mai frumoasa floare din gradina-asa zice poezia) la serbarea de la scoala ro, dar o ratam ca suntem deja in ro atunci.
Ioana si Lili-mai ieri ne vaitam eu si Giova pe aici....a trecut timpul.
Ioana -ai mare grija de tine si hraneste-te-asta e cel mai imp ca altfel nu faci fata...timp de somn nu o sa ai curand si stres o sa tot fie, asa ca macar mananca: cu o mana cu un deget, nu conteaza...pune-ti chesti simple la indemana cand esti doar tu acasa si nu neglija proteinele ca astae fac lapte impreuna...lichidele, bineinteles.. eu aruncam in blender ce fructe(spalate dinainte-cand dormea madmoazeaua) imi veneau la indemana+ lapte(eu puneam de soia) si macar de baut din pahar chestii din astea reuseam
curaj
mai viu
Giova spune:
S-a dus Clau la gradi si-l duce la stomatologie. Insa tot nu cred ca scapa de antibiotic, deja imi zisese dr. la telefon de Ospamox.
Silvia uite aici ce a gasit o mamica privind greutatea la copii:
Sporul în greutate este:
Lunar:
- lunile I, II, III, IV – 750g/luna =3000g;
- lunile V, VI, VII, VIII – 500g/luna=2000g;
- lunile IX, X, XI, XII – 250g/luna =1000g.
Greutatea la 1 an = 9000g.
Între 1-2 ani creste cu aproximativ 250g/luna.
Greutatea la 2 ani = 12kg.
Dupa vârsta de 2 ani se foloseste formula lui Herman:
G = 2xV + 9 Kg (V = vârsta în ani)
Edi este peste, marco e cu -1kg.
Eu mor pe zilele astea friguroase, ca nu pot bea apa multa. daca consum 1l/zi e sarbatoare. Daca e frig nu-mi vine sa beau nimic, nici chiar ceaiuri calde.
Iuliana nu-mi pun unghii false, doar gel pe unghiile mele. asa arata ok si nu trebuie facuta manichiura repede. ultima data am stat o luna cu gelul pe ele. deja crescusera si ma incomodau. eu imi fac french-ul pe unghie scurta, imi creste repede.
Edi trebuia de mult sa doarma si nu vrea. M-a tampit de tot.
acum e in dormitor, in patut si plange de mama focului. treaba lui, sa adoarma singur, caci a supt, a baut si lapte din sticla si tot degeaba.
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi
teolinda spune:
hop si eu . fuga fuga..
piciu ' doarme, cel mare picteaza afara, e si socra-miu pe capu' meu pe-aici... s-a anuntat dimi la 9 ca vine, nici macar de mancare n-am nimic...
astept sa vina mama la 2 si sa plec la treburile mele... mi-a venit indemnizatia doar pe luna aprilie iar diferenta de 18 zile de pe martie nu inteleg de ce nu mi-au dat-o... asa ca trebuie sa merg sa reglez si rahatul asta.
azi am inceput diversificarea cu piciu'... adica dintr-un borcanel de mar cu morcov am scos 5 lingurite am mai diluat cu putin ceai de musetel si l-am dat pe post de suc la lingurita. Asa cum ma asteptam asta micu' mai ca nu m-a mancat cu totul asa tare s-a infipt in ele. Dupa o ora cand am incercat sa ii dau laptele tot impingea biberonul si se uita la el urat.. nu-i mai convenea lichidu'
Mda, curat ghinion cu rosu ala in gat da' nu-i problema ca vad ca-i ok copilul... Tantum de copii mi-a zis sa-i dau doar un puf pe zi... va dati seama mai mult de "pampas" cred ca e... decat cu vreun efect.
La noi e cam vant in curte si nu o sa-l tin pe-afara pe asa vreme.
am fugit sa ma solicita micul pictor.
pupici si revin... pe seara
LILIANA COSMIN ANDREI (28.01.2010) si NICOLAS ALEXANDRU (6.12.2005)
www.dropshots.com/teonic" target="_blank">POZE
"Exista un singur copil frumos pe lume, si este al fiecarei mame!"
toanca spune:
Ana, multam de sfaturi; o sa rog pe cineva sa-mi croiasca un sort ca eu nu stiu; am vorbit cu o colega sa-mi aduca o palarie de paie; am grabla si lopetica mica din alea de gradinasi mai trebuie sa-i dau niste manusi din alea de gradinar
Lili, deci lui Cosmin ii place mancarea solida; e papacios nu gluma.
Giova, da are vreo cariuta Marco de il doare maseaua?
Trebuie sa ajung si eu cu Matei la stomatolog ca are doua puncte negre pe doua maselute; nu se plange de nimic, dar mai bine sa-l vada un dr.
Giova spune:
Iuliana, Ana a venit cu idei super. sper sa va iasa un costum misto.
Marco a avut 2 maselute cu carie, la una si puroi...i-a tot lucrat, dar i-a picat plombele de 2x si nu m-am mai dus. acusi dupa 2 luni se trezeste cu maseluta umflata.
Uite ca nu suna Clau...sper sa fii terminat si sa ajunga inapoi la gradi sa mai doarma ceva. e tot acolo...de 40 min. stau si asteapta. azi are si inot...daca nu doarme putin va fi chiaun de somn.
Ioana ai fost la dr.? inca mai ai dureri de burta? vezi sa nu fie altceva....
Lili pai Cosmin al tau e un cumintel....asa a fost si Edi pana la 6 luni...pe urma a inceput cu trezitul noaptea si ne-a tampit.
spor la pictat. pune-l pe socru la cratita.
edit: au iesit de la dentist. I-a scos ce a mai ramas din plomba, a drenat, curatat si trebuie luat antibiotic 5 zile dupa care mergem iar la dentist.
mamica de 2 smecherasi