Spiridusi de ianuarie-februarie 2006 (5)
Raspunsuri - Pagina 10
MIHA78 spune:
Si ca sa raspund si eu la o discutie care era in pag. anterioare, eu nici nu ma gandesc sa-l dau la scoala decat la 7 ani si cat o avea, cred ca 7 si 8 luni. Sora mea si o prietena i-au dat anul acesta inainte de 7 ani. Amandurora le pare rau, zic ca majoritatea copilasilor au facut 8 si nu 7 ani, ca se vede diferenta, aceia sunt mai atenti, mai cooperanti, mai interesati, etc. Eu cred ca e timp destul sa faca scoala, oricum la ce pretentii sunt acum, cand vor incepe ne vom satura si noi si ei de inv., teme etc..
Giova spune:
Neatza!
Marco s-a trezit de la ora 7. Normal ca si edi dupa el...doamne ce as mai fi dormit. astia sunt plini de energiei si eu moarta de somn si fara cafea in casa.Clau la sala...pana vine sa-mi aduca de la birou....ma scurg pe canapea.
am baut sucul de la o lamaie pe stomacul gol...si ma cam arde. cine zicea ca nu e acida lamaia
Miha asa am auzit si eu de copiii dati la scoala la 6 ani si cateva luni. avem ex. pe nepoata...era in clasa numai cu copii de peste 7 ani...ea in pauza se juca cu barbie.
Si eu as vrea sa-l dau la peste 7 ani, Clau mai repede....acum sa vedem...ce va fii. mi-e sa nu se plictiseasca...invata numele dinozaurilor, vorba dir. de gradinita.
Nasol ca a fost un fiasco serbarea, sunt parinti care comenteaza...dar na...trebuie sa inteleaga, ca multi sunt emotionati.
azi aveam cu 400 gr mai putin decat ieri....cea mai buna cura e sa-i am pe amandoi acasa...slabesc intr-o sapt..
si o zi faina sa aveti.
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi
cosmi1975 spune:
neata gagici.... au la o cafea in fatza pc am la treaba dar parca nu mi vine
in week-end am fost la tara unde a fost f bine ...ne am relaxat
ieri a avut si Stefan serbarea...stiti ca va spuneam ca nu interactioneaza cu adultii si chiar credeam ca la serbare nu va zice nik...ei la gradii au o super sala de festivitati am ramas mascasi ma gandeam cand o vede copilul atata puhoi de lume....dar surpriza colosala ...a fost cel mai volubil dintre toti..a canta ff tare iar poezia a spus o fara niciun fel de emotiea fost minunat iar in costumul de iepuras a fost un dragut....si la el in grupa au plans copiii pe capete,altii n au vrut sa se imbrace in costume..erau parintii asa necajiti...oricum mi s a parut o serbare muncita de catre doamnele educatoare
azi e ziua mamei meleface 60 ani...o sa i iau 61 de fire flori
Giova sanatate la copii...off tare mi e frica cu febra asta mare
Ana asadar si puiul tau a fost the best??./...iar de prajituri ce sa zic pt voi
Miha sanatate multa si voua...s astii ca Bianca mea s a dus la sc la 6 si 9 luni si a mers ceas...acu depinde si de copil
Silvi....m ai innebunit cu retetele tale...cred ca pun kile numai cand ma uit
T_Ioana spune:
'mneata!
Rapid pana nu se trezeste printesa!
Giova, ma tot gandesc la voi! Eu i-as face neaparat un ASLO daca zici ca se plange de dureri de articulatie! Sa nu fie vreo infectie streptococica. Pupici baiatului sa se faca bine!
In alta ordine de idei, ieri dimineata la 5.20, dupa 4 zile de Sumamed, Razvan face 40,7 febra. Sonia m-a tinut cu sufletul la gura toata noaptea ca se tot fornaia si frichinea si nu a dormit prea ok din cauza de nas infundat si cu secretii. Dimineata cand l-am vazut si pe iubitu' cu febra aia m-am pleostit total. S-a speriat si Cristi care a decis sa ramana acasa sa nu ma lase cu amandoi in halul ala. Dupa un supozitor cu paracetamol i-a scazut piciului febra la 37.5 si acolo a ramas toata iua. Searaam mers cu amandoi la spital ca era dr pediatra de garda si se pare ca Razvan mai are puroi in gat asa ca ii mai dau 3 zile Sumamed dar Sonia e ok, nu are nimik nici la plamani nici in gatulet iar mucisorii sa-i "spal" cu mult ser fiziologic. Acum, stiti si voi, cati doctori atatea diagnostice. Mi-a zis ca fontanela nu e chiar asa de mica si sa-i dau neaparat Vigantol macar pana la 3 luni, cate 2 picaturi....eu inclin sa-i dau dreptate dr de familie, ca fontanela e fff mica si nu as vrea sa i se inchida prea devreme....nici nu stiu ce sa fac, ce "rau necesar" sa aleg in final...offf!
Iar ca sa fie tacamul complet eu cu gatul praf, de 4 zile ma doare de mor cand inghit iar asta noapte m-a apucat si o tuse din aia iritativa care nici nu te omoara dar nici sa dormi nu te lasa....asa ca sunt cam chiauna....plus ca imi tiuie urechile si ma cam arde si stomacul...
Macar l-am trimis pe Razvan la gradi (dr a zis ca pot sa-l trimit fara probleme) dar ma simt tare vinovata ca l-am expediat si poate recidiveaza boala dar mi-e mila si de asta mica pt ca nu as vrea sa ia ceva de la el (ca nu reusesc sa o izolez, tot calare pe ea e, vrea sa o tina in brate, o pupa, o mangaie mai si tuseste spre ea etc) mai ales ca mi-a zis f clar dr ca daca raceste la varsta asta spitalul ne manaca pt ca la 1 luna nu are ce sa-i dea pe cale orala
Doamne ajuta sa scapam toti si sa fie bine pana la urma!
Merg in spate sa mai citesc pt ca nu am apucat decat unde zicea Giova de febra si durerile lui Marco!
silvi_2005 spune:
Intru si eu in graba.
Giova scuze ca ma bag dar cred ca e porstie sa bei zeama de lamaie pe stomacul gol, oriucm in stomac ai aicid mai gabi si lamaie pura si faci perforatie direct ....bea-l diluat in apa, sucuri, ceaiuri eu asa o sa fac am baut ieri cu apa minerala si dupa masa si tot era ca dracu .Bine ca s-au mai intremat Marco
Ioana sanatate mult vai ce stress si la voi pupici multi de la noi.
Cosmina ce frumos abia astept sa vad poze bravo ca v-ati simtit bine, Alain e super timid pe cat de prapadit e cu noi merci de laude .
Miha super aiurea cu serbarea vai ce ma enerveaza faza asta in Ro cu invatatul de poezii la norma si serbarile alea comuniste macar de ar reusii sa scaoate genii din toti dar nici vb numai streseaza copii degeaba.Eu cu scoala ce sa zic ca asta a meu acum a a terminat grupa mica nu ma grabesc sa il dau ca e mare pezevenchi il las sa mai se prosteasca.
toanca spune:
Neata si de la noi.
Giova, zici si eu ca Silvi: nu mai bea sucul de la lamaie nediluat in apa pe stomacul gol ca iti faci stomacul praf.
Ioana...of...ca multa mai tragi si tu...
Si noi avem pe 16 serbare; i-am gasit intr-un final glorios lui Matei salopeta si sort de gradinar ca sa-mi spal pacatele.
Ce de spiridusi bolnaviori
Noi mergem in continuare la bazin; fericire maxima pe Matei; asa ca zilnic, am n-am chef musai la bazin; deci plec de acasa in jur de 8 dimineata si ajung inapoi acasa in jur de 9 seara; in timpul saptamanii nu mai apuc sa fac absolut nimic; deci, piata, mancare, curatenie nu am cum sa fac decat sambata sau duminica....
Bine ca mai am o saptamana si jumatate si intru in concediu
andiaroro spune:
IOana-mult curaj...va trebui sa iei multe decizii "impartite" de acum incolo...sa speram ca va fi bine Razvan. sa ai multa grija de tine si de puiul mic.cu tel. se rez!!!
si mie mi se pare ca in mai iunie se imbolnavesc puii mult ...nu stiu de ce...
Giova-si eu mai patesc asa dimineata si alex se mai trezeste si la 6 cateodata.......
Silvia-am intarziat cu pozele promise ca nu stiu ce a avut site-ul.oricum, nu-s neaparat reprezentative ca mai mult am filmat, dar m-a distrat ca pe Alex l-au asezat langa grupa mare si vad ca-si pastreaza suprematia ca inaltime in clasa si am uitat sa va zic ca acum are 20 de kile( si era mereu cel mai slab bebe baiat), dar nu se vad http://community.webshots.com/slideshow/577902480MVAuoF?mediaPosition=1
Ieri s-a ocupat de ei o ed de la grupa mijlocie, astazi se va ocupa alta si tot asa ca sa-i obisnuiasca cu schimbarile de anul viitor...eu am senzatia ca el va ateriza la cea de ieri ca e responsabila si cu "corul scolii" si imi zicea Alex ca i-a tot zis Sophie ca ii place cum canta (de la cursul de muzica cred ca is e trage)
Eu cu Silvia nu o sa putem alege varsta de scoala...vor merge cu valul cand termina grupa mare...daca dovedesc ca-s mari genii o sa-i sara un an la primara, dar nu stiu, daca e chiar interesant...la gradi pot ramane doar repeteni...anul nu-l sar decat in cazuri f fff rare, daca ar fi in stare sa scrie romane la grupa mijlocie
Cosmi-e rost de petrecere in fam: la multi ani!
Miha- si mie mi se pare acum nitel aiutrea sistemul asta ro cu multe poezii si canteceele, daca nu reuseste ed sa le dea incredere in ei sau serbarea e aiurea normal ca se pierd copii si se pun pe plans
Giova spune:
pe mine ma termina juniorul in ultimul hal...vorba lui Clau: de ce nu-l trimitem pe el la gradi si sa-l tin acasa pe Marco.
am fost cu Marco la dentist, i-a pus pansament cu antibiotic la ambele maselutze....cica face puroi cand ii scade putin imunitatea. asa o fi...ce stiu eu?
Ioana of ca mult mai trageti si voi. ai grija cu pitica sa nu faca nimci grav. tare rau e cu bb2, iau multe de la fratiori. sper sa fie ok si razvanel sa nu recidiveze febra.
mersi mult de sfat, chiar mergem azi la dr. de fam. si o intreb si de asta.
As mai vrea sa-i fac si creatinina, mama ma bate la cap sa nu aiba probl. cu rinichii, ca si mine...la fel ma plangeam si eu de dureri de burta, eram slabuta si mancam bine, si cica e ereditar...acum sa vedem cand il prostesc sa-l mai duc la luat sange, ca tare nu i-a placut cand i-a pus branula aia. si noaptea tipa sa o scot, ca-l doare.
Silvia, Iuliana am baut vreo 2-3 lingurite numai. Restul e in apa diluat, toit beau pe el. dar mult mi se pare sucul de la 2 lamai...cred ca la 7 mor incet.
Cosmi asteptam poze de la serbare. ma bucur ca a spus papan poezia si a cantat tare.
Ana super Alex. nici cu Anastasia nu mi-e rusine. si uite cum tine ochelarii pe ochi, nu ca juniorul meu.
fug sa-l potolesc, pana nu mi-l trezeste si pe marco.
vai doamne...copii mici mi-a trebuit mie.
Gio de Edi (02.07.2009) si Marco(06.01.2006)
www.dropshots.com/ioana_purdea#date/2010-01-07/14:30:34" target="_blank">2 prichindei, www.dropshots.com/purdeaioana" target="_blank">Paris
mamica de 2 smecherasi
MIHA78 spune:
O Ioana, draga de tine, sanatate multa puilor. 40,7 mama ce febra a facut bietul Razvan.Bine ca a putut sta soyul tau cu tine ieri.
Noi suntem mai bine, nu mai face febra, a mancat binisor, sper sa mearga bine.
Chiar a serbare comunista mi-a parut, ce-a fost pe acolo. Mi-a fost asa ciuda ca am vrut sa-i zic educatoarei, majoritatea parintilor comentau, ca-i streseaza inutil pe copilasi. Nu mi-a placut si faptul ca am vazut ca sunt fff. multi copilasi mici. Am inteles ca a tot inscris dir. in ultimul timp copilasi care n-au nici 3 ani inca. Eu am vazut cel putin 6. Asta e acum, macar s-a obisnuit Tudor acolo.
Cosmi La multi Ani mamei tale, sa aiba parte de multa sanatate. Cred ca va fi f. impresionata cand va vedea atatea flori.
MIHA78 spune:
Silvia, eu inca n-am inteles cum e sistemul la voi, vor face 3 grupe? Adica tot asa mica, mijlocie, mare.
E valabil cred si in cazul lui Alex. Am vazut pozele, ce dulce era Anastasia cu rochita aceea, iar Alex f. patruns de moment mi s-a parut.
Cosmi, felicitari ptr. Stefan.