LMA Copii! Ghiocei de martie-aprilie 2009***213***
Raspunsuri - Pagina 9
novus spune:
Lucia 
nu mai dezvolt si eu subiectul dar sunt de aceeasi parere cu fetele si recunosc ca si mie uneori imi sare mustarul dar ma calmez si incerc sa ii explic in asa fel incat sa inteleaga macar partial ce vreau sa transmit, oricum din bataie nu inteleg nimic, nici acum nici mai incolo !
Mami lui
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
novus spune:
Bianca, am citit si eu mail-ul tau si m-am cutremurat 
!
Eu nu o las nesupravegheata nicaieri chiar cred ca uneori exagerez dar imi place sa o stiu in siguranta !
Mami lui
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
Kea spune:
Gigelica, dupa ce se culca copilul, pui mana si ridici mai sus tot ce il tenteaza pe Pitonas. Dar azi, nu mai amana. Si ce daca arata casa ca naiba, iaca arata. Si barbatu-meu a comentat initial ca vaiii ca la noi nu-i la nimeni. Dar nu-i nici gara sa se perinde prea multi. In felul asta nu il mai stresezi nici pe el cu nu-i voie aia si nici ailalta, nu-i turtesti nici pampersul si nici tu nu-ti faci nervi.
Pisigri, si eu aleg cazarea tot dupa criteriile astea, nu-mi trebuie nimic deosebit, sa fie curat si linistit, dupa asta ma uit. Acum ca am copil ma mai uit si daca au curte. Dar ce ma deruteaza ca gasesti numai pareri contradictorii pe net.
Pisik06 spune:
LUCIA, o sa incerc sa raspund si eu la problema ta, pentru ca te inteleg. Dupa cum spunea si BIANCA, sunt cu nervii intinsi la maxim, pt ca de vreo 2 saptamani constat ca am un copil schimbat total. Cele doua probleme majore ale noastre sunt comportamentul la masa si agatatul de mine. La masa mereu trebuie sa aiba ocupatie, pacaleli, ba cereale sa le ciugule de pe masuta, ba capace sa insurubeze, etc. Chiar si asa dupa 2-3 lingurite (asta daca apuc sa i lea dau, ca mai face asa si de la inceput) incepe sa tipe, sa imi dea peste mana, sa ia mancarea si sa o arunce, sa se arunce din scaun etc. Problema cu agatatul de mine si urlatul am descris-o mai devreme, nu mai revin la ea.
In astfel de momente recunosc cu mana pe inima ca imi pierd cumpatul (nu mereu, dar am momente) si am reactii tampite, cum ar fi sa arunc cu ce am in mana pe jos, sa tip, sa ies din camera si sa ma duc sa imi izbesc capul de un perete, sa imi dau un pumn zdravan in cap (dureros dealtfel)...Dupa ce imi trec pandaliile imi dau seama ca am fost penibila de-a dreptul si ma ingrozesc la gandul ca intr-un moment de asta de furie as putea sa dau in Ana. Nu mi-as ierta-o in veci
. Ma simt vinovata mai ales pt momentele in care tip si o vad cum face ochii aia mari si parca amuteste si ma simt ultima imbecila ca nu m-am controlat. Eu sunt o fire impulsiva si fiecare moment pe care reusesc sa il controlez il consider o victorie. Cum dealtfel consider si faptul ca nu am ridicat niciodata mana la ea. Si mi-am promis sa nu o fac.
Iti spun toate astea ca sa intelegi ca stiu prin ce treci, dar trebuie sa incerci sa te controlezi.
Si, asa cum i-au zis si fetele, nu ii mai lasa obiecte la care tii la indemana. Eu chiar nu ma supar ca strica, rupe, etc., doar cu aceste 2 motive de suparare am ramas. Inainte imi sarea mustarul si ca nu statea sa ii explic eu bazaconii, care e catelu, cum face vaca, etc., dar intyre timp m-am calmat.
Oricum, e bine ca ne-ai scris ce simti si nu te supara ce iti spunem
Mamica minunii Ana Bianca (20.02.2009)
Pozele noastre
Fotografii profesionale evenimente
Bianca2503 spune:
hai sa va zic ce bun am "gatit" in seara asta.
Cartofi copti cu buruieni.
Am facut un sos din rosie+ branza rasa/cascaval+ ce ierburi aveam prin casa (oregano, tarhon, busuioc, menta)+2 catei de usturoi. Adica chestiile astea le-am bagat la blender si aiesit o pasta.
am curatat+spalat niste cartofi noi.
am luat folie de aluminiu, am uns-o cu unt si am pus juma de cartof si peste el o lingurita din sosul ala.
am impaturit bine sa nu se scurga sosul si am bagat la cuptor.
Sosul ala se usucape cartof si se face ca o crusta si e bun tare. Adica Vladimir a mancat cu branza
.
Cred ca iese bun daca se pune patrunjel verdein chestia aia
Bianca2503 spune:
PISIK, si noi avem probleme la masa. Vrea sa manance singur si e dezastru. Jumate e pe jos, jumate pe el si nu ma lasa sa ii bag in gura. Stamasa vreo 15 minute si daca vad ca mai mult am mancat eu (ca imi da si mie, dar el de la mine nu ia) il iau pe sus, iau castronul cu mancare si ii pun un desen. El se uita si eu ii bag in gura.
Stiu ca nu e bine ce fac dar daca nu as face asa, nu ar manca suficient si m-ar suge non-stop si tzatzele mele atarna-lungi si nu au lapte asa cat o cisterna (si trebuie sa rarim alaptatul: acum ne sugem dimi putin, la pranz putin cat sa adoarma, seara la adormire si noaptea dupa pofta inimii)
NOVUS, eu nu am nimic la dus. Era sa alunece de cateva ori dar a fost ok.
Monnvas spune:
Ilinca, mi-ai luat vorba din gura. Adica si eu si cred ca si celelalte fete au luat mesajul Luciei ca pe un strigat de ajutor.
Pisik, si al meu a inceput sa se agate de mine. Il iau in brate, sta ce sta si apoi se smuceste. Il pun jos, iar intinde mainile sa-l iau in brate. E aiurea doar cand am ceva in mana si pana las jos acel ceva e cu scandal. Mama ma bate la cap ca asta e deja rasfat.
Stiti ce? Eu am de gand sa imi rasfat copilul. O sa o ia in freza de la viata de atatea ori, ca nu vad rostul sa ii mai arat si eu ca life sucks.
Monica mami
de
CRISTIAN - "domnu' injiner"
(7.03.2009)
Monnvas spune:
Si in categoria rasfat: eu il las sa ma muste, desi doare, si sa ma traga de par. Si adoarme numai dupa ce m-a tras bine de nas.
Monica mami
de
CRISTIAN - "domnu' injiner"
(7.03.2009)
Maya25 spune:
Noi tot timpul ne jucam la masa, altfel nu mancam decat titi. Si e ff greu sa o conving sa deschida gura, zici ca cine stie ce-i dau.
pisigri spune:
Gigelica, io nu te vad altfel, ca nu am de ce. Am fost doar surprinsa, iti spun sincer. Pentru ca mi se intimpla sa ma rastesc la Pisilinca si o vad ce fata face si ma simt idioata si...peste citeva zile mi se intimpla sa tip iar, de exasperare sau oboseala sau frustrare sau teama pentru siguranta ei...
Insa nu am tacut pentru ca mi-am promis ca nu o sa tac cind e vorba de batut copii (fie si palmuta la pampers de acum) si de alaptat. Cel putin pe tema alaptatului mi-am timpit toti prietenii (se pare ca sint prima mamica dintr-un luuung sir de cunostinte).
Am avut eu o banuiala legata de motivul Focsani. Ce sa zic...si eu sint cu inima rupta in doua acum, eu nu am bunici disponibili pt Pisilinca, cresele de stat sint pur si simplu oribile, ca am vazut mai multe....cele private fac fitze la copii asa mici, ce am gasit 9azi) si mi-a placut fara nici o rezerva este deja plin si e scuuuump.
Kea, eu impresii de pe net nu prea citesc cind e vorba de stat 2 nopti undeva la munte, din mai multe motive:
1. nu am incredere in veridicitatea comentariilor si in obiectivitatea celor care posteaza
2. odata ajunsi la destinatie, este imposibil sa nu gasesc altceva, daca prima optiune se dovedeste o surpriza neplacuta. Na, noi mergem in zone cu potential turistic (munte in principal), unde ai de unde alege. Cel mai naspa in ultimii ani am stat la o pensiune in Suceava, ca a trebuit sa stam chiar in oras, ca daca nu aveam treaba mai faceam citiva kilometri si stateam "la tara" in conditii mult mai ok.
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)