LMA Copii! Ghiocei de martie-aprilie 2009***213***

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Kea,
Nu stiu ce gen de pensiuni/hoteluri preferati voi. Noi preferam sa fie curat si modest, nu ma intereseaza decit un pat curat in care sa dormim, apa calda si destul loc in camera incit sa imi incapa patutul de voiaj. Mai vrem camera cu balcon/terasa (pt fumat) si acces la bucatarie in caz de pensiune care nu are restaurant(asta anul trecut, anul asta nu cred ca imi mai pasa).
Pentru conditiile asstea, nu e nevoie de rezervare. Eu caut pe net "pensiuni in...orasul x, zona y", vad poze, tarife, amplasare....apoi sun, intreb daca au liber si plecam. Chiar si in aceeasi zi.
Daca nu e ceva eveniment in zona, in general sint locuri libere.

Bianca,
multumesc ca ai scris. Banuiam ceva in sensul asta, dar imaginatia mea nu mersese pina la...prelevare de organe. Offf !

Lucia,
acu sar cu gura dar nu ma pot abtine. Poti sa te superi pe mine definitiv, da tre sa zic.
Cum Doamne iarta-ma sa dai in copilul de 1 an??? Si dupa ce il vezi ca plinge? Si stie ca "e de rau"? Si pentru niste prostii??
Parerea mea este ca un copil nu strica decit ceea ce ii este lasat la indemina sa strice.
Iar alintateala, strigatele cind il iei de undeva, sint perfect normale, tie ti-ar conveni sa te ia cineva pe sus cind te distrezi?
Eu nu vreau sa te judec, il cresteti cum vreti, dar mi-e ffff greu sa inteleg de ce accepti sa fii "mama de weekend" cum spui, cum de Victor e toata ziua la Focsani iar tu la Bucuresti plingi de dorul lui. Probabil ca sint chestii de "bucataria familiei" pe care nu ni le-ai spus (si nici nu e cazul sa ni le spui pina la urma) dar...cred ca si asta e o problema la baza nervilor tai. Daca ai sta numai tu cu el te-ai tempera altfel si ai intra in "rutina debandadei si a haosului" cum spunem noi, care am ajuns sa nu ne mai simtim bine cind is toate la locul lor :))

If you can't say something nice, then don't say nothing at all

"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson

http://pisigri.blogspot.com/

Mami de Ilinca (5.03.2009)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Geanina

Maya, deja stiti la ce foloseste olita!!! Noi am facut candva din intamplare evident "o maslina" si nu l-am mai pus, mi-e mie prea complicat. Dar bravo voua!

Cu decalotatul. Nu mai stiu daca v-am zis ca am sunat-o pe soacra-mea sa o intreb cum a procedat ea, ca vad ca a procedat bine. Si soacra-mea cica ea n-a umblat acolo, ca asa i-a spus prietena ei care lucra la pediatrie. Si ca atare nu ma mai dau nici eu peste cap, sada asa, ca o fi ok. S-o trage singur candva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Gigelica, mi s-a innegrit sufletul de suparare cand am citit ce ai scris. Tocmai pe Pitonul, care a aparut atat de greu in viata ta, s-a lasat asteptat atatia ani, ti-a daruit atatea emotii?...Dar faptul ca ai scris aici o iau ca pe un strigat de ajutor al tau, sunt convinsa ca tu de fapt constientizezi ca nu faci bine si vrei sustinere ca sa depasesti perioada furiei indreptate catre Pitonas. Imi permit sa adaug si eu cateva mai ales pe langa ce frumos si clar au sintetizat fetele dinainte, in special Ayla:
1) trebuie sa constientizezi ca palma la fund e doar un mod de a te descarca tu, nu rezolvi nimic cu ea decat ca te "racoresti", te razbuni pe cea mai iubita fiinta din viata ta. Incet incet, daca nu te controlezi, palmuta la pampers se va transforma in tras de urechi, palmuit etc pe masura ce problemele vor creste. Te rog, nu intra in randul gibonilor primitivi care cred ca educatia se face cu bataia! Spui ca asa ai crescut si tu: tocmai, e momentul sa rupi cercul vicios, asa cum a facut Bianca;
2) daca instinctul nu iti spune ca NU trebuie sa-ti lovesti copilul, ajuta-ti instinctul prin lectura: citeste, citeste ce inseamna bataia din perspectiva unui copil, ce zic psihologii, ce urmari pot avea "simplele palmutze"; promit sa-ti gasesc linkuri relevante si sintetizatoare daca esti dispusa sa citesti pe tema asta;
3) gandeste-te ca bataia a fost mereu modul celui mai mare/puternic de a-si dovedi puterea. Asa si unii barbat isi justifica faptul ca schilodesc in bataie biete creaturi de 45 de kile care se numesc neveste:"si-o merita/ e rea de gura/ ma cicaleste/ arde mancarea/ strica banii pe prostii" etc. Dupa parerea mea, NIMENI nu ar trebui lovit si NIMENI nu ar trebui sa loveasca, si printr-un asemenea principiu de bun-simt (din pacate utopic in lumea de kkt in care traim) lucrurile ar deveni cu adevarat frumoase in lume;
4) motivele insirate de tine...ce plm cauta casetofonul in camera lui si mai ales la un nivel unde poate accede?! "L-a stricat"- normal ca l-a stricat, copiii sunt curiosi, cerceteaza cum functioneaza lucrurile dezmembrandu-le, asta cu "strica lucrurile" e puerila rau, si tu stii asta. Nu lasa la indemana lui lucrri pretioase si gata. La fel cu albumele de poze...ce cautau la indemana lui si mai ales tu unde erai de a apucat sa le rupa? Aici tonul meu poate parea acuzator, dar te rog, incearca sa nu mai ai asemenea pretentii absurde fata de un copilas in jurul varstei de 1 an;
Sper din tot sufletul ca vei lua in considerare spusele noastre fara sa te superi; eu stiu ca tu-l iubesti pe Victor din suflet si ii vei binele, dar nu uita ca "drumul spre iad e pavat cu intentii bune".
Si ca sa nu credeti ca io-s aia zen mereu, ma alatur confesiunilor lui Monnvas: si eu am momente cand imi pierd rabdarea, desi Sophiphi stiti voi ca e un copchil relaxat si easy to manage, dar si ea are momente de incapatzanare, sau cand face mutre la mancare etc cand imi zic in gand:"mama ce ti-as da doua peste nasu' ala pe care-l strambi la mine". Da' fug din camera si trag o tura de injuraturi de s-ar rusina toti locuitorii din corturi si revin proaspata si senina la mica terorista si privind lucrurile obiectiv imi dau seama ca intotdeauna ea are dreptate, intotdeauna are un motiv pentru orice comportament care mie, pe moment, mi se pare enervant.

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arturicii spune:

[purple]Buna tuturor,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adee spune:

La multi ani tuturor copiilor!

purcelusa mea mica Ariana - 24.03.2009

poze 1 an si 1 luna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ilinca_M. spune:

Asa...va anunt ca de 1 iunie am intrat intr-o noua etapa: mersul de o singura manutza (pana acum nu facea mai mult de 3 pasi de o manutza, musai ii era si cealalta). Bai, m-a naucit cat m-a plimbat azi de-o mana prin toata casa, exact ca Alexandra lui Novus in filmuletul de mai demult (cu diferentza ca harnicuta de Alexandra avea vreo 10 luni, nu 13 ca Sophiphi:))). Si am mai exersat azi mersul singurel, de la canapea in bratze la mami (asa ca in filmuletul cu Dyana si mutzu de mai demult; 3-4 pasi si jap, in brate la mami, fericita nevoie mare de realizarea ei, pinguinu' lu' mama!).Deci mai este muuult, pana sa am de fugit pe-afara dupa ea.
Nu stiu ce e cu mine dar in utimul timp uuuit, uit de la mana pan' la gura...asa ca va intreb: am laudat-o cum bea ea cu paiul au ba?

mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bianca2503 spune:

mai, fete!

Gata! Lasati-o in pace pe Gigelica. Asa cum a spus si Ilinca ea a scris despre asta pentru ca constientizat ca nu face bine si avea nevoie sa strige dupa ajutor.

Toate avem momente d-astea. Uitati-va si la Pisik. Ea spune ca e cu nervii intinsi la maxim.

Si eu ma enervez ca nu mai vrea jupanu' sa manance in scaun. Mananca ca-n gara, in picioare langa masuta scaunului (stiti ca eu am d-ala de lemn).

Dar oricati draci am avea, oricat ne-ar durea spatele va rog eu loviti copiii. Noi am facut copii sanatosi, de ce sa-i imbolnavim cand putem sa-i iubim? Ei nu ne cer nimic in schimb. Ne pupa cu balutze ca asa stiu ei, ne iau in brate cum pot, isi duc chilotii la gunoi, sterg daca au facut mizerie si noi le spunem sa stearga.

Pana la urma cum sa descopere lumea asta mare daca nu cotrobaind, gustand si bagandu-se prin cine stie ce cotloane.

Hai ca nu mai scriu pe tema asta ca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gigelica20 spune:

pisigri, Ilinca

...nu mai am ce sa spun... dar nici nu regret ca v-am spus si v-am facut sa ma vedeti altfel... nu am nici o scuza decat din punctul meu subiectiv de vedere, cu toate argumentele cretine ce nu merita insirate...

Referitor la "mama de weekend", momentan nu imi permit financiar o gradinita particulara cu program de la 8 la 7 seara, iar bona...daca eu sunt batausha fara rabdare, ce incredere sa am in altcineva?!...pana imi voi gasi un job voi sta si eu cu el la Focsani, dar cand voi incepe munca voi merge doar in weekend. La 2 ani jumatate il aducem inapoi si il inscriem la gradi...

M-am gandit ca oricum va fi neplacut pentru el sa stea de la 8 la 6-7 la gradi si apoi cate 2 ore in trafic zi de zi fara mami si tati, cand e mult mai bine sa stea la bunici...cel putin pana la 2 ani si un pic :(((

Nu am sanse la un job aproape de casa si cu program pana la 4...asta inseamna job la stat, exclus din prea multe motive...
Cam astea sunt motivele ...pe scurt...

Multumesc tuturor pentru ca m-ati ascultat...nu ma supar pe nimeni, fiecare are propriul punct de vedere...daca nu vroiam asemenea reactii nu scriam...dar e constructiva mustrarea voastra si e de luat in seama...va multumesc...

_

Gigelica ,mami de Victor-Andrei - Pitonul
30 martie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gigelica20 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Bianca2503

mai, fete!

Gata! Lasati-o in pace pe Gigelica. Asa cum a spus si Ilinca ea a scris despre asta pentru ca constientizat ca nu face bine si avea nevoie sa strige dupa ajutor.

Toate avem momente d-astea. Uitati-va si la Pisik. Ea spune ca e cu nervii intinsi la maxim.

Si eu ma enervez ca nu mai vrea jupanu' sa manance in scaun. Mananca ca-n gara, in picioare langa masuta scaunului (stiti ca eu am d-ala de lemn).

Dar oricati draci am avea, oricat ne-ar durea spatele va rog eu loviti copiii. Noi am facut copii sanatosi, de ce sa-i imbolnavim cand putem sa-i iubim? Ei nu ne cer nimic in schimb. Ne pupa cu balutze ca asa stiu ei, ne iau in brate cum pot, isi duc chilotii la gunoi, sterg daca au facut mizerie si noi le spunem sa stearga.

Pana la urma cum sa descopere lumea asta mare daca nu cotrobaind, gustand si bagandu-se prin cine stie ce cotloane.

Hai ca nu mai scriu pe tema asta ca

_

Gigelica ,mami de Victor-Andrei - Pitonul
30 martie 2009

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns novus spune:

La multi ani tuturor copiilor !!!

Noi am fost la party astazi , a fost foarte frumos, picii au avut iepuri de orez, vacute din clatite, baloane, confetti si multe alte surprize !!
Am ajuns acasa super extenuate, de abia am facut baie unde la spalatul pe cap a plans , nu stiu mai nou de ce nu ii mai place baia, vrea sa se ridice in picioare si cand ajungem la spalatul pe cap e si mai rau , mai nou intru cu ea in cada si e bine .

Voi ce puneti in cada, aveti covoras antiderapant sau ce ?

Mami lui www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)

Mergi la inceput