Burtici cu delfinasi de iulie-august 2010 (118)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

LA MULTI ANI copilasilor nostri nascuti si celor care sunt inca pe drum, sa ne bucuram de ei in fiecare zi...

am o lene de ma doare, e cald si imi e groaza sa intru in bucatarie... sunt si in pana de idei cu gatitul ca daca eu nu mai am pofta de mancare nu mai am nici chef de gatit...

am terminat cumparaturile ptr delfinasa, cele ptr mine si spital le-am terminat mai demult, asa ca pana la anul pot sta linistita.... vezi sa nu! de fapt, pana in august, cand incep reducerile ... si-atunci o sa iau ptr la anul. am pus aici cateva poze, mi-a venit caruciorul, asa ca ieri am plimbat si eu o papusa prin casa...

33+ AMR 6+ Gibraltar la lac_
Hannah Isabela & printesita Anca-Maria (26.06.2001) album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tina_80 spune:

Citat:
citat din mesajul lui anca_vlad

Citat:
citat din mesajul lui bumblebee

Maya

Pe mine ma doare capul cand ma gandesc la dat in stanga si-n dreapta. Din cate mi-a povestit o mamica care a nascut prin cezariana, pana ajungi in sala de operatii, vine la tine anestezistul, se recomanda, tu atunci te simti si pui in buzunar. Oare si moasa face asa? Intr-adevar eu la ea am cele mai multe nelamuriri, trebuie sa ma interesez cand se schimba turele, ca sa nu iau teapa. Daca DD ajuta si nasc cu medicul meu, numai de ea nu-mi fac griji, ei ii dau dupa, ca n-o sa-i fie teama ca nu-i dau.

Dar pun si eu o intrebare... tinand cont ca scad salariile cu 25%, noi spagile le dam la fel ca inainte? Eu de ex. ma gandeam sa dau 6-700 ron la naturala sau 8-900 cezariana, 100 la moasa, la asistente cate 5 lei. Daca e cu anestezist banuiesc ca si lui vreo 200 lei. Voi ce spuneti? Stiu ca in Bacau e mai "ieftin" ca in Buresti sau alte parti.

Alina 31+ cu
gargarita

eu am dat banii la anestezist moasa si medic dupa cezariana...la doua zile dupa ce am nascut!

Anca +29s IRINA-MARIA si mami de astronaut Vlad-Mihail (05.11.2003)
POZE VLADUT

"Dumnezeu iarta, dar nu lasa nimic neispasit!" Arsenie Boca

POZE BURTICA

Si sora mea care a nascut in Bucuresti, prin cezariana, tot dupa a dat banii.

Dar la noi, in Br. nu se uita nimeni la tine daca nu bagi banutii inainte de.......

La o nastere naturala, moasa face totul, dr. te curata un pic la sfarsit, iar de cusut, tot moasa!

Asa e aici! Eu zic sa te interesezi cum e la tine in Bacau.

tina 32+ cu Tudor Gabriel

AMR 7+ si vine
Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otiliav spune:

Citat:
citat din mesajul lui Alina2005

Neatza fetelor!
Voi stiti cum arata dopul gelatinos? Eu de dimineata, cand am facut dus, am vazut ca era ca un mucus acolo, dar fara sange, si dupa ce m-am spalat nu a mai fost nimic. Sa intru in panica? O sa nasc in curand?

Alina, 33+ cu Aida Alexandra
Fetita mea

La prima nastere nu l-am vazut, probabil s-a dus la ruperea membranelor care s-a petrecut la un control in patul de travaliu. A impaturit cearceaful repede moasa si eu n-am apucat sa-l vad.
In schimb la a doua nastere am inceput sa pierd din dop inainte sa am contractii. Si am pierdut de mai multe ori de credeam ca-s bine desfundata. Dar de unde, la spital cred ca au umplut un recipient din acela de carton, de 500 ml . Si a fost in toate culorile, si gri, si galbui si cu firisoare de sange si fara. Ah si verzui a fost spre final ca fata mea a binevoit sa faca si un kk in timp ce era in burta, la ruperea membranelor au vazut ca-i lichidul verde.
Eu zic sa stai linistita ca si daca ai pierdut dop el se reface bine mersi daca nu e nasterea iminenta.

Mami de Ana Maria(18.12.2004) si Elisa Andreea (09.12.2008) si 30+ Iulia Alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rodyka spune:

nu se poate sa nu-ti dai seama cand se rupe apa, incepe sa curga... si curge, si curge... eu am mers pana la spital cu prosop mare intre picioare, ce tampon!!! dar la unele nu se rupe decat pe masa, cand e de nascut... depinde. nu va faceti atatea griji, o sa stiti la momentul respectiv ce se intampla... face parte din noi, e instinctul de mama...

33+ AMR 6+ Gibraltar la lac_
Hannah Isabela & printesita Anca-Maria (26.06.2001) album

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns btz_ovi spune:

Hello gagici,am revenit si noi pe metereze dupa o pauza de o sapt jumatate.Vai vai v-am lasat la capitolul 107 si deja ati ajuns la 118,mama ce rapide mai sunteti.Sper ca sunteti bine,sanatoase,bebeii la fel.Pana termin eu de recuperat ia spuneti-mi ultimele vesti .M-am gandit zi de zi la voi,daca ati nascut,daca mai aveti probleme,sper ca totul e in regula

32+cu Paul Christian...IUBESC 2 BARBATI
AMR 8 SAPT pana la
Mami te roaga sa stai la caldurica pana la termen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aelita spune:

PAULA

RACUSOR

CRIS

RAMONA

TINA

ELADEA

LAURIKA felicitari pt bebe mare !!

RACUSOR asa e,si sotii trebuie ingrijiti,ca uneori uitam si ne razbunam pe ei cand ne e rau,adr si ei sufera in felul lor toate transformarile astea,si se ocupa de toate,si au atatea griji si ei.sa incercam sa ii solicitam mai putin,ca vor veni si alte nopti grele dupa nastere,pt amandoi.

Citat:
Michelle stai linistita...ca se intoarce, si daca nu se intoarce, faci cezariana si gata, bebe oricum o sa fie bine, oricum ai naste mai vorbeste cu o moasa daca e, sa iti mai zica cum sa il ajuti...dar nu faci prostii, ca am auzit ca mai sunt doctori care il determina nu stiu cum pe bebe sa se intoarca, doar ca e o procedura destul de periculoasa si nici 100% sigura
exista procedura manuala,extrem de periculoasa,da,care se face numai daca nu mai e alta cale,daca nu se poate ajunge la cezariana,cum era pe vreemuri cand inca nu se facea cezariana...chiar,in ce an s-o fi introdus??
Unii medici mai batrani si cu experienta ,practica si acum,dar eu nu as accepta asa ceva.

MICHELLE si eu stiam ca de la Ca apar contractii.

ALINA nu intri in panica,e greu de descoperit dopul gelatinos,eu la doua sarcini si tot nu m-am prins,ca ma trezeam si eu asa ca tine cu ceva..si nu era,ca doar am nascut dupa 40s.In plus,fetele care stiu ca l-au descoperit ,nu au nascut decat dupa cateva saptamani de la descoperire..
deci oricum ar fi ,nu te panica.in orice caz,eu nuc red ca e,asta se elimina de obicei cand anunta o nastere naturala normala,nu una prematura.prematura se declanseaza fara avizuri,dopuri,etc...

ANCA
Citat:
eu ma stat fara dop cel putin o luna si abia dupa am nascut!

l-am pierdut in urma unui tuseu al unui rezident la 31s dupa care am avut o hemoragie de toata frumusetaea o noapte intreaga - el ma pastrase in sala de nasteri ca o sa nasc pana dimineat...dar l-am fentat am mai rezistat 4s!
probabil de asta aici nu se mai fac controale pe masa,manual.
eu cred ca in ziua de azi e de ajuns cu ecografiile.
bine ca s-a terminat totul cu bine !

CRISSY La muulti multi ani sanatosi,bunicului tau !!!!sa isi vada stranepoatele cum cresc mari !

RODYCA super lucrusoarele si carutul!bine ca mi-ai amintit ca in august sunt reduceri,si ca le apucam,ca uitasem !!!eu defapt mereu le uit,mai ales ca in august suntem plecati,dar de data asta suntem acasa.
plecam in vacanta in iulie.

CRIS2010
Citat:

Burtici, eu credeam ca daca pierzi dopul ti se rup membranele (apa). Am si eu un stres cu ruperea apei. Burticile care au mai nascut, simti ceva deosebit in interior cand se rupe apa? Eu ma gandesc, ca daca mi se rupe la dus sau mai rau la piscina si n-o sa-mi dau seama
La prima sarcina nu mi s-a rupt apa ,aveam contractii la 5 minute,40 s+2 zile,sangerari...au rupt-o la nastere.
La a doua s-a rupt apa in somn,am simtit odata ud si mi-am dat seama,aveam 40 s + 4 zile. nu simti nimic,dar e prea multa ca sa nu iti dai seama,si apoi tot curge si curge...
BUMBLEBEE-cand s-a nascut Sofia,a fost simplu,era ianuarie,deci clar frig.cand s-a nascut Andres,pe vremea asta ,aici de obicei e foarte cald,ca acum,30º .cu cateva zile inainte de nastere eram la padure muream de cald,si cand s-a nascut el a fost un friiiiiig !!!! si eu cumparasem haine de iesit din spital frumoase,subtiiiri ,maneca scurta-noroc ca totusi ii luasem si un fel de puloveras dar in gaurele asa crosetat,era tot plin de funditze ,ca un cadou
l-am scos cu paturica pe deasupra.Noroc ca pt stat in spital,aveam si pantalonasi,si body cu maneca scurta,dar oricum acolo nu e frig.
acum iar e simplu la mine,mva fi cald sau sa zicem ca va fi o zi ploiasa,cu o paturica pe cracii goi e de ajuns

despre burta,asa simteam si eu acum ceva vreme ca plezneste din orice,iar in ultima vreme parca nu mai e asa,mi se pare chiar mai mica decat inainte-ceea ce nu are cum.dar nu o mai simt asa "grea".probabil e o perioada acum la mine de stagnare,iar la tine e de crestere.

VOI ATI LUAT HAINELE DE SCOS DIN SPITAL? SAU VI LE IA MOASA dupa traditie?
Eu vreau sa il scot pe asta mic din spital cu hainele lui Andres,dar sotul zice ca nuuuu,ca fiecare cu hainuta lui !
pentru Andres el le-a cumparat.
eu pana sa aflu ca am baiat am fost la un pas de a cumpara o rochita frumoasa ...dar a zis el sa nu iau pana nu aflam,iar eu ii ziceam:ce sa aflam,nu auzi ca e fata???????????

28+
Sofia (2ian2007) ,Andres(22mai2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns btz_ovi spune:

Sa schimbam si semnatura caci acum sunt un barbatel maricel de 34 de saptamani

34+cu Paul Christian...IUBESC 2 BARBATI
AMR 5 SAPT pana la
Mami te roaga sa stai la caldurica pana la termen

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns larissa_79 spune:

aelita, o da...la noi daca e dupa moasa poti iesi cu el in fundul gol. Nu-ti da nimeni nika in Ro la stat...tre' sa aduci de acasa...un calmant nu au nik. Tre sa cumperi de la farmacia spitalului daca te doare epiziotomia...etc etc
Eu la Ale am dat la moasa banii inainte la dr dupa. Moasa e f importanta si ea e singura care daca vrea te poate ajuta mai mult.

Larisa 32 + cu Nectarie si mamica de Alexia (13 iulie 2006)
AMR 8 saptamani pana la
http://www.flickr.com/photos/32393475@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mousel

pentru arsuri luati ceva pastilute, remedii naturale sau suferiti in tacere?
eu nu mai pot toata noaptea am dormit mai mult in fund ca altfel ma inecam cu suc gastric; nimic nu isi face efectul nici lapte rece, nici covrigi usacti , nu stiu ce sa mai fac

27+ cu Printesa

Eu le omor cu pepsi max sau apa minerala cu lamaie. Bauturile gazoase ma fac sa ragai si daca ragai imi trec arsurile.

Stefania mamica www.tickerclub.com/cache/bc78ee8833.png[/img]" target="_blank">Buburuzei Catarina si32+
www.flickr.com/photos/balexandre/" target="_blank">Poze Catarina
O romanca in Danemarca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tina_80 spune:

Citat:
citat din mesajul lui larissa_79
[Eu la Ale am dat la moasa banii inainte la dr dupa. Moasa e f importanta si ea e singura care daca vrea te poate ajuta mai mult.

Mare dreptate mai ai! Eu mai stiu amanunte de la matusa mea...ca s-a mai scapat de cateva ori....

Ba iti face o injectie, ba un masaj, ce sa mai!...sta langa tine si te urmareste pas cu pas!...pe cand dr nu are rabdarea asta...el nu sta cu tine in travaliu 2-3-7 ore

tina 32+ cu Tudor Gabriel

AMR 7+ si vine
Doamne ajuta!

Mergi la inceput