humana 1-cum il prepar
Raspunsuri - Pagina 2
theo_2004 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani eu, pentru mancarea fetitei mele, inca folosesc apa plata imbuteliata. nu am pur si simplu curaj sa-i gatesc cu apa de la robinet prefer sa dau un ban in plus pe apa plata, dar sa stau linistita ca nu se contamineaza cu cine stie ce substante toxice sau paraziti...si pe urma sa sufere copilul, sa merg din medic in medic cu el, sa dau nu stiu cati bani pe consultatii, analize si medicamente... repet, daca apa de la robinet are giardia in forma chistica, nu se distruge prin fierbere... Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
Observa ca fetita ta are 3 ani. inca ii gatesti separat?
si ... subscriu APA PLATA NU SE FIERBE!
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
CorinaDani spune:
da, ii gatesc separat, pentru ca noi adultii mancam destul de condimentat/piperat/picant. sotul pune si foarte multa sare in farfurie, eu sunt mai ponderata, prefer chiar fara sare anumite mancaruri.
pentru noi gatesc cantitate mai mare sau un singur fel, pentru ca nu am timp liber prea mult si trebuie sa ne ajunga mancarea cateva zile.
ei ii gatesc 2 feluri, in portii mai mici (sau ii gateste mama mea, cand i se termina papica iar eu sunt intr-o perioada full la job), astfel incat sa nu se invecheasca mancarica in frigider si sa-i preparam repede altceva.
i-am dat sa guste din mancarea noastra, dar nu-i place.
si, chiar daca as gati normal, fara atatea condimente/piper/sare, pentru ea tot separat as gati, cu apa plata, iar pentru noi cu apa de la robinet...deh, noi am dezvoltat imunitate naturala
iar cu fiertul, am spus, apa plata daca nu e din sursa sigura si e genul "1 leu bidonul de 5 litri", mai bine o fierbi, pentru ca e tot un fel de apa de la robinet aceasta varianta foarte ieftina
sau daca ai lasat sticla de apa plata deschisa/fara capac, ore in sir, iar bb este foarte mic...riscurile de enterocolita/infectii digestive sunt foarte mari la aceasta varsta, de numai cateva saptamani...eu sunt patita cu fetita, suflu acum si in iaurt, cum s-ar zice...
asadar, acum nu-i mai fierb apa plata (pentru baut sau preparat lapte), evident, am terminat cu sportul asta de cand avea ea vreo 6-7 luni, pana mi-a mai trecut obsesia ca poate face din nou enterocolita din orice...dar "piticii sunt pe creier", recunosc
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Ralukutzza spune:
CorinaDani
...si ca sa faceti diferenta Dorna, Boresc etc... comercializeaza Apa Minerala Naturala sau Carbozificata....la bidoanele de 2 lei 5 litri se comercializeaza apa din panza freatica nustiu-care... DECI apa minerala naturala nu se fierbe apa plata DA
mai cititi pe etichetele sticlelor si invatati sa faceti diferenta.
sdcristian spune:
deci dorna, ca asta se foloseste in principal, este apa minerala plata. si nu se fierbe. nici borsec.
CorinaDani spune:
mai adaugati pe lista si apa plata perenna, e foarte buna, gasiti info pe net/google. se afirma ca este aproape identica cu evian, iar puritatea microbiologica este aproape 100%.
spre deosebire de dorna si borsec, perenna are in compozitie si putin fluor, care se stie ca este bun pentru dintisori.
in occident, apa de la robinet este imbogatita cu fluor in cantitati atent dozate si monitorizate (sau, ma rog, in anumite tari), de aceea nu este necesara administrarea suplimentelor de fluor (controversate si acestea)
si, ca sa reiau de la alt subiect: o fi buna si pura apa plata din marcile enumerate, dar recipientul (PET-ul) - are sau nu BPA ?!?
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Ralukutzza spune:
Exact, Dorna (ca asta se foloseste cel mai des) este apa minerala naturala platasi nu se fierbe.Mai sus s-a generalizat si s-a spus ca apa plata nu se fierbe...deci...ba da se fierbe.
dennissa spune:
Mama...ce s-a "dezvoltat" discutia apei plate fierte sau nu!
Maeanu_alina a intrebat cum se prepara laptele praf HUMANA 1 si a primit in dar "istoia" apei plate...fara suparare, fetelor
sdcristian spune:
corina - tocmai pt ca au bpa trebuie tinute mai la racoare, si sa nu cada soarele pe ele.
si nu se refolosesc peturile, nu se spala, nimic.
si nu se tin in masina - tocmai din cauza caldurii.
theo_2004 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani si, chiar daca as gati normal, fara atatea condimente/piper/sare, pentru ea tot separat as gati, cu apa plata, iar pentru noi cu apa de la robinet...deh, noi am dezvoltat imunitate naturala Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
si ea nu trebuie sa dezvolte imunitate? naturala?
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
CorinaDani spune:
nope, nu tin neaparat sa experimentez pe sanatatea ei
m-am jurat ca o sa fac tot posibilul sa nu mai ajung cu ea in spital sau sa permit sa se imbolnaveasca aiurea...am trecut prin 2 enterocolite, ultima foarte urata, cu febra de 40 si convulsii febrile...antibiotic injectabil, tot tacamul...
oi fi eu mai exagerata, dar pe kupilu' meu incerc sa-l feresc de pericole (vizibile sau ascunse), atat cat pot. o sa aiba timp sa experimenteze, cand va mai creste, cand va intra in colectivitate si nu voi mai avea control asupra a ceea ce mananca, bea sau asupra bolilor cu care va intra in contact...
sa-ti dau un singur exemplu : nepoata mea are 3 ani si 3 luni; la inceput mamica ei ii dadea sa bea si folosea numai apa plata imbuteliata; ulterior, din motive financiare sau nu-mi dau seama de ce, i-a permis copilei sa bea apa de la robinet si ii gateste tot cu aceasta apa. rezultatul ? nepotica are giardia...degeaba a facut tratament, ori nu a avut efect, ori s-a contaminat din nou...desi este mai mare cu 3 luni decat fetita mea si s-a nascut cu o greutate mai mare cu 1 kg decat a mea, acum nepotica este mai slaba cu 3 kg decat fetita mea, e palida, incercanata, raceste foarte usor, e o umbra de copil, desi mananca mult mai mult/divers decat fata mea...nu zic, poate si mostenirea genetica isi spune cuvantul, dar eu una nu sunt de acord cum procedeaza mama ei...nu i-am spus niciodata nimic in acest sens, e libera sa procedeze cum vrea, nu ma bag in educatia si modul lor de viata...doar constat niste fapte...
insa, daca eu, ca mama, pot face ceva astfel incat sa-mi protejez copilul si sa aiba o stare de sanatate/imunitate cat mai buna, de ce sa n-o fac ? nu mi-e greu deloc, credeti-ma...
iar pentru cei care sunt adeptii stilului "lasa copilul sa faca una sau alta, sa capete imunitate", le precizez doar atat : pana in prezent, cu exceptia celor 2 enterocolite, copilul meu nu a avut decat 3-4 episoade de mucisori, fara infectii, febra, tuse sau alte complicatii; ori are o imunitate buna, ori am ferit-o eu eficient de microbii cei mai periculosi; si nu, nu este un copil tinut in casa sub "clopot de sticla" sau izolat de alti copii/adulti - dimpotriva, abia o iau din parc, de la joaca; iarna aceasta am fost noi toti raciti destul de rau si ea n-a avut nimic...
scuze de off-topic, m-am lungit destul...deja a deviat de mult discutia de la intrebarea initiala...