humana 1-cum il prepar
buna mamici ...
alina sunt si sunt mamica de baiat,are 5 saptamani.Uneori ar trebui sa ii completez cu lapte praf pt ca imi da impresia ca nu se satura.Humana 1 am zis sa ii dau si nu prea mi se pare ok cum il prepar.Pare apa chioara....Ma puteti ajuta ???cum se prepara.Ce inseamna 50 de grade ??? si la 30 ml se pune o masura??? hhheeelp...e primul bebe si nu stiu daca gustul"de apa chioara"asa trebuie sau nu....ajutooor....
Raspunsuri
CorinaDani spune:
buna,
poti proceda in felul urmator :
fierbi apa plata (imbuteliata, nu de la robinet, iti recomand dorna, perenna sau izvorul minunilor) si o lasi sa se raceasca
daca iti permiti financiar, poti cumpara si folosi apa humana, aceasta nu trebuie fiarta, ci doar incalzita (deci nu fierbinte). se gaseste in supermarket, tot la raftul cu lapte praf, cred ca se numeste Humana Baby Wasser, e intr-o cutie albastra de carton (amablaj TetraPak)
pui in biberon cantitatea de apa necesara prepararii, 30/60/90/120 ml, depinde ce cantitate vrei sa prepari pentru o masa
la fiecare 30 ml de apa pui cate o masura RASA de lapte praf, foloseste masura inclusa in cutia produsului, nu folosi alta masura, de la alt lapte praf
deci la 60 ml apa vin 2 masuri, la 90 ml apa vin 3 masuri si tot asa...
apoi pui capacelul biberonului, insurubezi capacul si agiti bine-bine pana se dizolva laptele; daca ti se pare prea fierbinte, poti raci biberonul sub jetul de apa rece de la robinet
apoi scoti capacelul, pui tetina si...pofta-buna lui bb
nu te ingrijora in legatura cu consistenta laptelui, asa trebuie sa fie daca respecti modul de preparare
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
dennissa spune:
Maeanu_alina- sa-ti traiasca puisorul si sa creasca mare
Si eu tot Humana am folosit la baietelul meu
Se prepara conform instructiunilor de pe cutie, mai exact:
Iei apa plata (eu folosesc Dorna in sticla albastru deschis) pe care nu o mai fierb ci doar o incalzesc. Eu nu am incalzit-o niciodata la 50 grade Celsius, oricum laptele se dizolva si in apa calduta.
Incalzesc apa atat cat sa poata bea bebe-ul, la 37 grade aprox (incerci pe incheietura mainii cu o picatura)
Pui cantitatea de apa dorita (30/60/90ml) depinde cat bea bebele -Nu face mai mult decat poate bea ca nu e foarte indicat sa pastrezi laptele preparat ramas in sticluta, da-i intotdeauna laptele proaspat preparat- apoi pui la fiecare 30 ml apa cate o masura de lapte praf cu masura din cutie (albastra e daca nu ma insel ) si o nivelezi cu un cutit sa fie rasa, nu cu varf, apoi inchizi sticluta, agiti bine pana se dizolva laptele si ii dai lui bebe sa bea.
Nu te ingrijora in privinta "apei chioare" ca nu e deloc asa. Atata timp cat prepari laptele conform instructiunilor este exact ce are nevoie bebe, desi ce are bebe nevoie cel mai mult este laptele matern in primul rand....
Cantitatea gata preparata e putin mai multa decat apa goala (logic, nu?) de ex.: la 90 ml apa+ 3 masuri rase lapte praf= aprx. 100 ml lapte gata de baut.
Pofta buna lui bebe si sa fie sanatos!
CorinaDani spune:
eu o fierbeam, pentru ca eram ingrozita in urma unei enterocolite pe care o facuse fetita mea (la varsta de 2,5 luni, am fost nevoita sa ma internez cu ea in spital), vedeam microbi peste tot..si pe unde nu erau...intre timp mi-am mai revenit...partial
sa nu uitam totusi ca aici este vorba despre un bb care are doar 5 saptamani, asadar sistemul lui imunitar nu este chiar atat de puternic incat sa faca fata oricarei "provocari".
la bb-lusi asa mici, orice scapare sau neglijenta in materie de igiena/sterilizare biberoane si accesorii se poate transforma intr-o posibila problema de sanatate a bb-lusului, cu consecinte nedorite uneori...
coca, dezvolta putin, te rog, afirmatia ta.
cand spui ceva atat de raspicat, in mod normal cei care nu stiu exact despre ce este vorba, asteapta probabil si detalii/informatii/argumente care sa lamureasca afirmatia.
stiu ca pe eticheta de la apa plata scrie ca este un produs microbiologic pur si ca anumite marci de apa plata au inscriptionata pe eticheta si recomandarea "potrivita pentru prepararea hranei bebelusilor".
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
Ralukutzza spune:
De de NU SE FIERBE apa plata?????...eu i-am fiert apa plata fetitei mele pentru biberon, i-am gatit inclusiv cu apa plata deoarece stam intr-o zona cu apa de put si nu puteam risca....si asa cu apa plata fiarta uite ca este bine sanatoasa si nu are nici o problema.
Deci Mcoca poate vrei sa iti justifici afirmatia daca tot "tipi" , asa ca sa nu murim prosti .
Ralukutzza spune:
Cat despre prepararea laptelui praf Humana, fetita mea papa Humana de la varsta de 8 luni, l-am preparat exact asa cum scrie pe cutie si nu am avut niciodata probleme, nu mi se pare nici apa chioara si ei i-a priit f bine, a luat in greutate normal, este satios si fetita a fost mereu incantata de el.
sdcristian spune:
apa plata, spre deosebire de apa de la robinet, contine minerale. cand o fierbi, apa se evapora, si in ce ramane concentratia de minerale e mult mai mare. si potential daunatoare
apa plata nu se fierbe niciodata, se incalzeste putin, pui masurile de lapte praf, scuturi bine si gata
edit uneori cand fiebi apa plata apar niste chestii albe pe fundul vasului - exact mineralele respective.
CorinaDani spune:
haideti atunci sa facem cateva precizari, sa se inteleaga :
exista ape si ape, ca sa zic asa.
nu v-ati intrebat niciodata de ce unele marci no-name, comercializeaza apa plata in bidon de 5 litri la pretul de 1,5-2 lei, in timp ce dorna costa 2,5 lei/2 litri ?!?
pentru ca : unii producatori chiar imbuteliaza apa de izvor, altii apa de robinet sau, ma rog, din foraj/put de mare adancime si nu avem de unde sa stim noi cat si cum e filtrata/epurata apa extrasa de acolo...unii au linii de imbuteliere conform normelor europene (inclusiv purificare cu ozon sau ultraviolete, pentru distrugerea microorganismelor), altii au o simpla instalatie mai mult sau mai putin performanta...
asadar, sa retinem : apa plata pe eticheta careia scrie "Produs microbiologic pur" nu trebuie fiarta, DACA se respecta conditiile de pastrare, manevrare, depozitare.
insa daca lasi sticla fara dop, timp de 1-2 ore, aia nu mai e apa microbiologic pura, deja e contaminata cu tot ce pluteste prin aerul din incapere....asadar, trebuie fiarta in acest caz, daca e folosita in alimentatia unui bb atat de mic, cum este baietelul alinei, cea care a deschis topicul...
sdcristian, si apa de la robinet e plina de toate cele, raman depuneri si de la aceasta apa...singura diferenta este aspectul depunerilor, la apa plata dorna se formeaza o mazga gelatinoasa alibicioasa, in timp ce de la apa de la robinet raman urme albicioase pe vasul in care ai fiert-o si deasupra apei se aduna un fel de "solzisori" de depuneri.
asa ca nu e mai breaza nici una, nici alta din acest punct de vedere.
putem doar sa facem o comparatie intre etichetele marcilor de apa plata si sa alegem una care are cele mai mici concentratii de substante si minerale "daunatoare"...
plus ca, apa de la robinet poate avea giardia, care nu este distrusa prin fierbere (forma chistica a parazitului)...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
sdcristian spune:
Citat: |
citat din mesajul lui CorinaDani haideti atunci sa facem cateva precizari, sa se inteleaga : sdcristian, si apa de la robinet e plina de toate cele, raman depuneri si de la aceasta apa...singura diferenta este aspectul depunerilor, la apa plata dorna se formeaza o mazga gelatinoasa alibicioasa, in timp ce de la apa de la robinet raman urme albicioase pe vasul in care ai fiert-o si deasupra apei se aduna un fel de "solzisori" de depuneri. asa ca nu e mai breaza nici una, nici alta din acest punct de vedere. Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 ) "Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham) |
pai diferenta e ca de la cea de robinet raman mizerii, din cea plata d buna calitate raman minerale. si o apa cu concentratie prea mare de minerale poate duce la probleme cu rinichii in primul rand. ca la chimie cand se facea experiment cu apa sarata care dupa fierbere se evapora si in vas ramane doar sarea.
daca luam apa plata buna, de calitate, gen dorna sau borsec, nu e bine sa o fierbem, ca putem face din apa buna apa rea.
apa de robinet nu as folosi never ever pt lapte praf, o folossc doar la gatit, unde fierbe mai mult.
pe etichetele de lapte praf scrie ca se fierbe apa - se refera la cea de robinet. ca instructiunile vin din germania, unde se bea si apa de robinet, si se poate folosi si la prepararea laptelui praf. la noi nu m-as incumeta.
dit scuzati typo dar imi sunt semi stricate cateva taste.
CorinaDani spune:
eu, pentru mancarea fetitei mele, inca folosesc apa plata imbuteliata.
nu am pur si simplu curaj sa-i gatesc cu apa de la robinet
prefer sa dau un ban in plus pe apa plata, dar sa stau linistita ca nu se contamineaza cu cine stie ce substante toxice sau paraziti...si pe urma sa sufere copilul, sa merg din medic in medic cu el, sa dau nu stiu cati bani pe consultatii, analize si medicamente...
repet, daca apa de la robinet are giardia in forma chistica, nu se distruge prin fierbere...
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)