humana 1-cum il prepar
Raspunsuri - Pagina 3
CorinaDani spune:
pai...nu cred ca are importanta in acest caz
la steamer parca stiam ca prepararea alimentelor se face sub actiunea aburului, asadar mancarea nu intra in contact direct cu apa folosita
eu nu am steamer, deci nu stiu exact cum functioneaza, dar asa am inteles (vazut la teleshopping), ca are un recipient in care se pune apa si deasupra sunt tavitele/suporturile pe care pui alimentele...daca gresesc, scuze
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
theo_2004 spune:
tratament a facut TOATA familia nepotelei tale? ca daca nu, poa' sa infunde copilul cu tot felul de medicamente!
pe maini/fata/dinti tot cu apa plata iti speli fetita? daca nu, atunci nu o feresti destul pt ca tot intra in contact cu giardia din apa de la robinet!
sau esti sigura 100% ca nu atinge cu buzele/limba NICIODATA mana nespalata?
este in colectivitate? mai mult ca sigur ca nu! sper sa nu fie un soc pentru sistemul ei imunitar intrarea in colectivitate
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
sdcristian spune:
theo nu e aici locul bun
da, la steamer pui legumele si carnea in tavite, si nu au contact cu apa, doar cu aburii
CorinaDani spune:
theo, la prima intrebare nu stiu sa-ti raspund, ca nu suntem in relatii asa de apropiate...banuiesc ca nu, dar nu sunt sigura; si oricum, intre timp s-au mutat la tara, asa ca acolo este si mai expusa la diverse chestii...o fi si asta o explicatie, pana la 2 ani si ceva fetita a stat numai in oras, la bloc, si din toamna anului trecut s-au mutat la tara, unde nu prea au conditii...e mai rudimentar, ca sa zic asa, si cu spalatul, cu toaleta in fundul curtii...
da, dupa ce o spal pe dinti se clateste cu apa plata.
am spus si recunosc cinstit, am "pitici" destui legati de curatenie/igiena, nu mi-e rusine sa recunosc asta...oho, si aveam mai multi "pitici", la unii am renuntat in ultimii 2 ani
cand o spal pe fata am grija sa nu-i dau apa in gurita si o sterg imediat; la fel si cu manutele, o spal bine si o sterg imediat
aaa, atinsul mainilor murdare...se intampla mai des decat imi doresc, dar asta e, ii atragem mereu atentia sa nu bage mana/jucariile in gurita...umblam cu servetele dezinfectante dupa noi...la cata mizerie este in jurul nostru, in parculet cainii comunitari isi fac nevoile in nisipul in care se joaca copii, ghena de gunoi e chiar langa locul de joaca...iti dai seama ce colcaie pe acolo...mai facem si plimbari, dar o las si la locul de joaca, in fiecare zi, ca este dornica, s-a imprietenit cu cativa copilasi de-o seama cu ea...
interesant este ca nici ei nu-i place sa se murdareasca pe maini, se sterge pe tricou sau vine si-mi cere servetel umed...sper s-o tina obiceiul cat mai mult...
da, nu e in colectivitate, abia la toamna o voi inscrie la gradi...stiu de la nepotul meu ce inseamna intrarea in colectivitate, e racit/bolnav aproape luna de luna...asta e, toti copiii trec prin asa ceva...doar n-o s-o tin acasa o vesnicie, nu ? pana atunci, alimentatie cat mai sanatoasa, ceva suplimente naturale pentru intarirea imunitatii (recomandate de pediatra, desigur, nu-i dau nimic de capul meu) si...mergem inainte, ce sa facem...
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
theo_2004 spune:
eu zic sa mai studiezi unele aspecte: periuta de dinti cu ce o speli? nu-i place sa fie murdara pe maini pt ca voi ati impins-o catre "curetenie" excesiva.
parerea mea este ca piticii tai nu ii sunt benefici fetitei. una este alimentatie sanatoasa, echilibrata, igienaa si alta servetelel dezinfectante si suplimentele naturale pt inarirea imunitatii!
mami de theo
"o zi in care nu ai ras este o zi pierduta"
CorinaDani spune:
hai mai theo...
si cum ai vrea sa fac ? s-o las sa se tavaleasca in nisip ca vrabiutele, sa manance de pe jos, cu mainile murdare ?
supliment pentru imunitate i-am dat doar anul trecut, in toamna-iarna, pentru o perioada de 2 saptamani - ATAT. la recomandarea pediatrei, desigur...
la ultima vizita facuta la pediatra, dupa ce i-am spus ca vreau s-o dau la gradi din toamna, mi-a recomandat sa-i dau ptr imunitate DACA vreau, nu mi-a bagat pe gat nimic...
daca ai putea sa vezi cu ochii tai mizeria din jurul blocului meu, de la locul de joaca, m-ai intelege de ce sunt asa. daca vrei, iti detaliez in mesaj privat...am sesizat toate aspectele si la primarie, dar degeaba...
n-am ce sa fac, ori o tin in casa, ori o las pe afara cu precautiile de rigoare...
si mai toate mamicile din parc au servetele dezinfectante la ele, chiar le folosesc (ca unele le mai arunca si pe jos dupa, e alta chestie, tine de educatie...); repet, in parculet isi fac veacul si cainii comunitari, plini de raie si paraziti, vin si niste tigancuse sa se joace din cand in cand(off, sunt asa murdare si nespalate bietele copile, vin cu caruta cu parintii lor, sunt cautatori prin gunoaie, pentru ca ghena e chiar langa parculet, buna amplasare, n-am ce zice, dar asa e prin tot cartierul meu, care-o fi fost desteptul care le-a gandit asa...)
stam prea departe de cele 2-3 parcuri aranjate, curate si cosmetizate din orasul ploiesti, eu nu am permis, sotul lucreaza zi-lumina, iar cu taxiul nu-mi permit sa circul mereu...asa ca trebuie sa accept anumite compromisuri privind locul de joaca, nu si in privinta sanatatii copilului meu...
desigur, ne gandim si punem bani deoparte, sa schimbam locuinta (de la 2 la 3 camere) si cartierul...
kj74 spune:
sa revenim la subiect totusi... citeste instructiunile de pe cutia de lapte
apa minerala plata nu se fierbe
eu la ai mei doar apa la temperatura camerei am folosit
si incearca sa renunti la laptele praf daca ai lapte lactatia se regleaza in timp si dupa cum suge copilul eu nu am avut norocul asta ...
multa sanatate
off topic in loc sa stai cu frica n san de tot ce misca prin nisip ape si alte alea de ce nu ai vaccinat copilul contra enterocolitei ...
CorinaDani spune:
exista un astfel de vaccin ? este valabil si impotriva virusilor si a bacteriilor ? pentru ca fetita mea a facut enterocolita bacteriana, in ambele dati...
daca vorbesti despre vaccinul impotriva rotavirusului, este altceva, stiu despre el, dar nu i l-am facut, i-am facut strict vaccinurile incluse in schema de vaccinare, nu am apelat la vaccinurile optionale...parerile sunt impartite...unii sunt pro, altii contra...nici nu mai stii ce sa crezi...