Palatoschizis si formele sale
Raspunsuri - Pagina 11
myhaela_25 spune:
ceci sper sa se faca frusi cat mai repede bine.
corina imi pare sincer rau ca s-a desfacut in spate parerea mea cred ca din cauza tusei sa desfacut.si mie mi-a fost tare frica sa nu se desfaca si la nadira mai ales ca dupa operatie mi-a racit si tusea de ziceai ca ii ies plamani afara si nui trecea cu antibiotic pana nu iam dat ketof si dr.mi-a spus mare grija cu tusea sa nu se desfaca operatia.
si eu ma lupt de 3 zile cu ea cu o tuse si numai pe la dr neam perindat si miam luat inima in dinti si ma dus cu ea la plafar si am explicat cum este si mia dat un sirop din plantenaspa la gust chiar mentolat dar foarte bun.tin sa zic ca numai cand desfaceam dopul fugea prin casa si tipa ca nu vrea sirop si iam dat 3 zile si ia trecut.
raluca insanatosire grabnica tie si intregi famili in special david sa se faca repede bine si bafta la control va asteptam cu vesti bune.
la toata lumea
corina_tutza spune:
Da Cecilia tot la Timisoara operam.Nu vreau sa schimb doctorul, plus de asta eu am tot respectul pentru domnul profesor, pentru cariera dansului, pentru reusitele dansului.Sunt sigura ca nu din vina domnului profesor s-a desprins...Sa va povestesc...cand am ajuns la Timisoara pentru prima operatie ne-a asteptat fiul domnului profesor...am fost foarte socati...fiul dansului s-a nascut cu aceeasi afectiune ca si puiul meu si este doctor, un doctor tanar si ambitios.Pe seara am comandat pizza si baiatul ce a livrat-o la fel, decat a avusese dubla despicatura.Si a treia chestie fetita operata o data cu Raducu era nascuta in aceeasi zi si aceeasi ora cu el.Nu stiu... am simtit ca suntem in locul potrivit, ca am facut cea mai buna alegere.Si pe alta parte cred ca as jigni-o pe doamna doctor Bratu.Am operat ce era mai greu si acum mergem sa operam la dansa ce este mai usor, de parca de atat este in stare.Spun sincer, daca doamna doctor Bratu opera si la vreo clinica privata mergeam la dansa.Nu sunt figuranta, am facut cu greu rost de banii pentru operatiile lui Radu si mi-e frica de spitale, mi-e frica de mor de asistentele din spitale, cu toate ca in ultimul timp am vazut numai asistente dragute in Budimex.Cecilia sa nu te superi pe mine...stiu ca am mai vorbit noi de asistente...promit ca este pentru ultima data cand pomenesc!
NicoletaZ spune:
Mi-a venit sa plang, Cecilia, cand am citit prin cate ai trecut cu Frusi, si mai ales cand am citit despre mamicile care nu isi apreciaza copiii.Si eu simt la fel. Ele nu stiu ce mare lucru este sa ai un copil sanatos, nu stiu ce inseamna sa te gandesti prin ce va fi nevoit sa treaca copilul tau, ce dureri va avea de indurat. Dar noi trebuie sa fim optimiste si sa trecem peste toate cu fruntea sus.
Multa sanatate, Raluca, tie si familiei tale.
Imi pare rau, Corina, ca trebuie sa mai treceti printr-o operatie.Sincer, si eu inclinam inspre Timisoara, fiind clinica particulara, dar , dupa discutia cu d-na dr. Bratu, ne-am hotarat sa mergem la ea. Eu stiam ca prof. Urtila are un fiu medic ce s-a nascut cu malformatia aceasta. Se pare ca din acest motiv s-a profilat pe astfel de interventii.
ginye55 spune:
Cum mai sunteti fetelor? Frusi, Raluca cu piticul?
Corina
Flori, mami de Eduard Stefan (12.10.2008)
roxa82 spune:
Bine bre Ceci k ai reusit sa ma faci sa jelesc:((((((((((((Of Doamne ce as pupaci-o pe Frusina mea!offf cat a mai patimit ea:((((Mai sunt si la "ierburile mele"...am inkis si am jelit:(((Noroc k mi-am revenit rpd:)offff
In alta ordine de idei....ati scris frate la greu...ramasesem la pagina 6 ...n-am mai avut laptop-ul cateva zile.Ce rau a fost:((((
Doresc insanatosire grabnik la totii bolnaviorii de pe aici!Va pop dulce!
cellia78 spune:
Buna ziulica!
Mihaela, merci! Cum mai e Nadira? In afara de siropul ala ii mai dai si altceva? Cum se cheama siropul? Ca cine stie cand vom avean nevoie....e bine de stiut!
Corina, zau ca nu ma supar, mai!!! De ce m-as supara? Am mai zis si repet: dc malformatia Adelinei ar fi fost mai mare, mai grava, tot la Timisoara operam, sigur-sigur! Dar asa, pt atat, ramanem aici, ca avem incredere; de cate ori am mers cu Frusi la dna dr, am mai vb si cu asistentele; par ok; acuma stiu si eu ca una e din afara in 10 minute de vorbe si alta de acolo, internate, cum isi fac ele treaba; inteleg de la mamici cu copilasi operati acolo ca asistentele sunt ok, cele ale dnei doctor, dar am inteles ca sunt mega-nesi... alea de la terapie intensiva; adica taman alea care ar trebui sa fie model de profesionalism! In fine, om vedea! Oricum, eu una nu mai am de gand sa le inghit figurile; si nici sa le dau spaga; si atat le va lipsi sa-mi trateze altfel fata!!!!!!! O sa ma vedeti la tv! Pai ce mama ma-sii! Le inteleg si pe ele, salariile sunt mici, dar nici eu nu adun banii din pom si nici nu merg cu carnetul de cecuri in buzunar!
Sa stii ca iti dau dreptate in felul in care ai gandit si ai pus problema referitor la operatie! Ma gandeam numai ca poate preferai aici ca e mai aproape, atata tot.
Si criteriul dupa care ati ales clinica nu-mi pare aiurea! Deloc! Eu insami sunt exemplu de "om aiurea" si inteleg! Cam asa mai aleg si eu, instinctul, al nshpelea simt; fac uneori alegeri care par aiurea celor din jur; apoi, in timp, se dumiresc si ma intreaba de ce am ales asa si nu altfel; cum am stiut ca pic in picioare si aleg bine; pana acum a mers; sper sa ma ajute Domnul si pe viitor!
Ce mai fac flacaii? Cum a fost la serbare? Detalii!
Nicoleta, Multumesc! Acum, privind in urma ma intreb zilnic cum a rezistat ea si cum am rezistat si eu alaturi! In familii abia acum se afla de problemele ei si se uita la noi doua socati: "mai puteti?" Si replica mea rapid :" Mai conteaza? TREBUIE! Are dreptul sa fie OM normal, iar eu am OBLIGATIA sa o sprijin cu tot ce pot sufleteste, material, fizic"
Desi mi-e groaza de luna viitoarea, merg impacata sufleteste 100% !
Roxana, parca te vaz! Auzi la ea, a incuiat ierburile ca sa boceasca! Haide, bre!!! Las, acuma suntem ok! Ia sa ma suni in spital! O sa fiu oricum numai ok nu! Acuma sunt curajoasa!
Acuma, o sa radeti dar stiti, anul trecut, la fiecare internare, la fiecare chin al ei, imi rasunau in cap versurile Laurei Stoica, pe care o iubesc enorm : "Cad si ma ridic/ Nu-i nimic, ce daca/ Tot ce-i rau o sa treaca/ Striga cu mine odata/Nu-i nimic!!!!"
Stiu, pare aiurea rau, copilul se chinuia si mie imi rasuna cantecul in creieri; dar m-a ajutat enorm!
Deh, "io" v-am anuntat ca-s ciudata!
Flori, Frusi pare mai bine! Pare ca trece; sper insa sa si fie asa, sa nu ne pacaleasca; de ieri dimineata nu i-am mai dat nimic de febra; a fost ok; maxim 37,4; dr a zis sa o las in pace; a, da, mers si luat Hidrasec; nu vrea, domne, nici din asta!!!
Mai aveti idei? Mai exista ceva?
Raluca inchei cu matale; stiu ca azi mergeti la control; poate va faceti timp careva sa intrati sa ne spuneti si noua ce si cum! Ca abia astept!
toata lumea! Sa aveti zi faina!
O palma nu inseamna educatie! Zero toleranta fata de lipsa de toleranta pentru copii!
roxa82 spune:
Zapa esti bre Ceci...acu am inkis sa...rad:)))))))nebunik mea vesela si optimista!Aaa apropos sa imi lasi pe mess nr tau de tel !pop dulce!
radu_claudia spune:
offffff!!!
cate diagnosticuri si microbi si alea alea mai apar ca nici nu mai stii ce sa faci. imi pare rau ceci ca frusi e bolnavioara, dar ai sa treci si peste asta ca doar ai trecut prin altele mai grele.
Asa este si eu trec prin aceleasi faze cand vad mame care nu-si apreciaza copii "normali" dar si mai ales tatii care nu au nici o tangenta cu copii lor.
ca sa fac o paranteza colegul sotului meu are o fetita de 6 ani si dani mai povesteste la munk ca sta cu fata ii da sa pape,o schimba, o leagana si se joaca cu ea (si mami se mai duce din cand in cand la pescuit :P) asa sa revin la idee si respectivul rade de sotul meu ca este si el responsabil la cresterea fetei spunandu-i ca el nici nu stie cand a crescut fica-sa ca el statea in alta camera pana a crescut ea si ca el nici nu stie cum arata un pampers = concluzia este ca acesti oameni nu stiu ce inseamna sa iti vezi copilul de 7 luni in operatie si nu inteleg durerea din sufletul nostru. Nu ii invinovatesc ptr asta dar vorba ceciliei de ce noi de ce copilul nostru???
la noi in cartier este o familie de drogati care trag din punga la coltul blocului si au un copil perfect care intr-o zi cand veneam de la piata ei erau la containerele de gunoi drogati si trageau din punga iar copilasul acela de maxim un an bucalat si cu ochisori albastrii statea pe o punga si manca pufuleti de pe jos . Am ajuns in casa unde am plans cu vorbe ore in sir si ma uitam la copilul meu.
de ce eu, de ce ea ?!!! aceleasi intrebari care trebuie sa recunoastem ca oricat de mult s-ar recupera copii nostri tot vom fi umbriti de acest cosmar care peste ani se va resimti atunci cand copii nostrii la randul lor vor avea copii si fereasca d-zeu sa fie la fel sau mai rau.
Cred ca este o incercare de la dumnezeu ptr fiecare din noi, insa nu vreau sa ma plang dar cred ca pe mine prea m-a incercat viata asta si prea multe necazuri am avut si as fi preferat sa mai am inca zeci,sute DAR COPILUL MEU SA FIE NORMAL.Atat am vrut de la viata asta mizerabila cand eram insarcinata si ma rugam la d-zeu IN FIECARE SEARA sa am un copil fara malformatii vizibile ptr ca toata sarcina am fost urmarita de un sentiment ca copilul meu are aceasta malformatie, si stau si ma gandesc daca il rugam pe d-zeu sa nu aiba nici un fel de malformatie ma asculta???!!!
cred ca m-am aprins prea tare si m-am infuriat si nici nu mai vad tastele de la lacrimi asa ca o sa ies si o sa vorbim cand ma mai linistesc.
cellia78 spune:
Sim-Sim, haide, bre! Hai! Sterge naiba lacrimile ca te vede si simte Claudia! Si iarta-ma, te rog, ca te-am intristat!
Ia baga matale linkul asta, pune castile si da la maxim:
http://www.youtube.com/watch?v=hv7XnFJyWLs&feature=related
Dc nu merge, da de veste! Iti fac copii la discurile ei, ca le am langa mine! (am si eu niste "furnici" pe creier: dc imi place un artist, apai dau oricat si cumpar discuri originale...)
sa treaca
O palma nu inseamna educatie! Zero toleranta fata de lipsa de toleranta pentru copii!
ralucaserban spune:
Buna seara, fetelor!
In primul rand vreau sa va pup dulce pe toate! Va multumesc pentru sustinere si pentru urarile de bine! Acum vreau doar sa va zic ce am facut la control, pentru restul vreau sa intru maine, cand oi fi mai odihnita sa va iau pe rand si sa vorbim mai mult...
Deci, am fost la d-na dr., l-a vazut si a zis ca este bine, ca operatia arata bine, s-a uitat de vreo 4 ori, l-a sters si in gurita, ca-i mai ramasese mancarica pe operatie (i-am dat pe drum papa dar tot i-a mai ramas, cu toate ca il spalasem de 2 ori inainte de a intra in spital cu apa bicarbonatata). Am intrebat-o de vreo 2 ori daca s-a desfacut ceva si a zis ca nu...
Oricum, cand ne-a vazut, a zis ca a venit David cu taticul lui cel disperat si cu mamica lui cea disperata . Deci, am recunoscut ca noi suntem......
A zis ca mai are 2 fire de cazut, in rest au cazut toate...ca putem sa mancam orice, in orice forma, nu numai terciuit si ca nu mai trebuie spalat cu apa bicarbonatata.
Ne-a chemat la un control peste 6 luni sa vada daca poate sa opereze si partea din fata, palatul tare.
Of, mi s-a trezit baiatul si s-a dus barbatu' dar simt ca ar trebui sa ma duc si eu ca e cam marait!
Va pup!
Vorbim maine!
Raluca, mami de David (1.06.2009)