Palatoschizis si formele sale
Raspunsuri - Pagina 10
cameliam spune:
Nu, nu, nu! Asta nu e starea de spirit corecta pentru a le oferi atmosfera necesara unei copilarii senine! Cecilia, sa nu te superi pe mine, ca zic cu drag nu cu rautate, insa copiii nostri, chiar daca au o problema de rezolvat nu trebuie priviti cu mila si parere de rau pentru soarta lor. Nu le face bine deloc!
Si in plus, ai sa vezi ce rapid se recupereaza dupa operatie, chiar si cei care au reactionat cel mai rau dupa operatie, in 3 luni tot sunt ca noi, de tinut minte nu tin de la varsta asta, de recuperat se recupereaza 100%... deci...
Stiu ca esti necajita cu enteroviroza asta, dar crede-ma ca ai fi fost la fel de necajita si daca nu avea palatoschizis si facea enteroviroza. Capul sus, mami, fetita ta e la fel ca ceilalti copii, unii se opereaza ca fac apendicita, altii de polipi, sunt baieti cu probleme gen hispospadias (sper c-am scris corect, ia citeste tu acolo un pic, ca este topic tot la Parintii intreaba...), sunt copii cu malformatii ce nu pot fi corectate, hai sa fim seriosi, ce au copilasii nostri nu e chiar "apendicita" dar putea fi mult mai rau, si n-au nici un motiv sa fie compatimiti. Mai ales, nu de parintii lor, parintii trebuie sa le insufle ideea ca sunt fix la fel cu ceilalti copii, au "dreptul" la gripe si microbi la fel cu ceilalti. Sper ca ma intelegi ce vreau sa zic si n-o iei in sens negativ.
Edit: ca de fapt vroiam sa intreb cum mai sunteti, dar recitind postul tau mai cu atentie mi-a sarit in ochi treaba cu copilaria senina si a fost musai sa ma exprim... am eu asa o problema cu compatimitul la adresa fiica-mii si probabil de aia gandesc la fel referitor la toti copilasii cu palatoschizis.
Deci, cum sunteti? E mai bine pitica?
Citat: |
citat din mesajul lui cellia78 Am o stare nasoala; pt ca ma oftic pe soarta; pt. ca in mintea mea copiii nostri, care oricum se nasc cu probleme si au de tras prin spitale si nu au parte de copilarie senina si fara probleme de sanatate, copiii astia ai nostri mai fac si alte bazaconii - gripe urate, virusuri, microbi......... Si ma oftic! Nu sunt ei destul de chinuiti? |
cameliam spune:
Insist pe subiect...: poze cu copilaria senina si fara griji a Alexandrei (da, cartoanele-s pe sub bluzita, si ce daca?!)
http://picasaweb.google.ro/113762095119853514284/16#
corina_tutza spune:
Da asa este Camelia si vis a vis de recuperare...trei luni este mult spus...Uite Radu din cate am citit cum s-au conportat copiii dupa operatie, mi se pare ca a fost cel mai rau.Doua saptamani nu a dormit la orizontala doar in brate si ridicat, efectiv nu am putut face nimic si la toaleta mergeam cu el in brate.Abia reuseam sa fac dus, era foarte speriat...dar cum am mai spus doua saptamani.Acum dupa o luna si jumatate este exact cum era inainte, firele sau topit am scapat de regim si clatit in gurita.Dar spre dezamagirea noastra operatia nu este bine, in spate este desfacuta.Am stat si m-am tot gandit de ce s-a desfacut...singura explicatie ar fi ca a varsat in noaptea de dupa operatie si acasa de patru ori, era asa o combinatie intre varsatura si inec sau poate am gresit eu cu ceva, nu stiu ce sa zic...Ma consolez cu gandul ca urmatoarea operatie o sa fie mai usor de suportat, pentru ca noua ne-a zis ca un adult nu ar suporta durerile unei operatii asa mare cum a avut Radu.
corina_tutza spune:
Mai Camelia am vazut pozele cu Alexandra...este o frumoasa.Intr-o poza isi musca buza de sus, asta face si Radu acum dupa operatie...si este cu limba numai pe sus, pe operatie.Pana acum ma gandeam ca este din cauza firelor dar acum nu mai sunt, ce o cauta el pe acolo cu limba nu stiu.Si am uitat sa va spun ca mi-a facut placere sa va cunosc!Alexandra arata super bine, foarte bine dezvoltata, zici ca are doi ani.
cellia78 spune:
'na ziua!
Camelia, iti multumesc mult pt ca ma incurajezi! Inteleg ce spui tu acolo, nu o iau in sens negativ! Nici eu nu-s asa moale cum par si "degraba compatimitoare" la orice buba; ba chiar, mama ma vede o "mama rea" pt fata mea; pt ca fata doarme in patucul ei si nu cu noi,pt ca sunt stricta la capitolul alimentatie si nu-i dau "orice" pe motiv ca vede si pofteste, pt ca tin cu dintii sa aiba un program zilnic, pt ca dc se miorlaie schimb tonul si nu sar sa o iau in brate, pt ca dc pica in fund in patut nu sar afectata ca o doare si ar mai fi multe;dar asta e alta discutie.
Problema mea, Camelia, nu e doar afectiunea, malformatia; e inca in suflet anul trecut, cu: convulsii, apnee, hipocalcemie, luat sange de doua ori/zi pt analize sa verifice cat si cum se fixeaza calciul, mutat branule din motiv de vene sparte, rani pana la os de la vena sparte; o vena la frunte i s-a si infectat, ca poate ca doar ca era sparta nu era suficient; mers cu ea, dr care i-a taiat pe viu "guguloiul" de puroi, mers zilnic la schimbat pansamente; mers la n controale pt buric si risc de hernie; mers la kineto pt picioare; invatat si executat zilnic cu sfintenie acasa masaje si gimnastica de cel putin 3 ori/zi (la unele o durea si plangea rau), pus atele din ghips dupa fiecare asemenea sedinta; pus atele ghips noptile si veghe continua sa nu si le dea jos prin frecarea picioarelor; astea pe langa raceli "normale".
Si nu, nu ma vaiet!!! Doar ca am impresia ca prea am vazut-o chinuindu-se; si am zile in care pic rau moralmente si nu ma opresc din intrebat "DE CE?" ; ma uit in jur, la mamici cu bebei nascuti perfect normal, fara nici o problema si vad ca nu-s apreciati, sunt certati si chiar batuti pe strada, sau neglijati, sau bruscati; si am avut si zile in care m-am "infipt" in acele "mamici" si le-am intrebat cum de se pot pune cu o mana de carne! Si de ce? De ce nu-si apreciaza copiii ? De ce nu vad ca au copii fara probleme si nu inceteaza cu varsarea frustrarilor asupra lor? De ce nu-i apreciaza si iubesc pt ceea ce sunt ei?
De ce copilul meu, atat de dorit si iubit si ingrijit si dragalit, nu a avut parte de un prim an de viata (spre doi, se pare..) senin si fara lacrimi provocate de dureri?
Nu, nu mi-e necaz pe copiii nascuti normali, Doamne fereste! Imi e necaz ca acei copii mai nimeresc si la parinti care habar nu au ce li s-a oferit!
Nu stiu daca si cat m-am facut eu de inteleasa; nu ma vaiet si nu o vaiet; doar ca am zile, cand o vad bolnava, in care nu pricep!
O palma nu inseamna educatie! Zero toleranta fata de lipsa de toleranta pentru copii!
cameliam spune:
Cecilia
Am privit prea superficial situatia, scuza-ma. Te inteleg perfect ce spui acum, ati avut mai multe dificultati, nu doar palatoschizisul.
Curaj mami, ca trec toate si apoi te vei uita in urma ca si cum nici n-ar fi fost!
Iar legat de ceilalti copii, "normali" ca sa zic asa... nu stii. Nici pe copiii nostri nu scrie pe frunte "palatoschizis", fiecare are bagajul lui in spate... Important e puiul tau sa fie bine, iar restul sa-si creasca copiii cum se pricep ei.
Corina multumesc, da... e destul de inaltuta pentru varsta ei.
Zici ca la voi s-au topit firele deja? Noi avem fix 3 saptamani de la operatie azi si inca nimic. Parca am vazut ieri ca o jena ceva in gat la un moment dat, m-am gandit ca poate e vreun fir razlet dar nu stiu. Saptamana viitoare mergem la control cu fire cu tot sa vedem...am emotii.
Imi pare tare rau ca s-a desfacut in spate operatia la Radu. Cine stie de ce, si ce mai conteaza acum, voi oricum ati facut tot posibilul sa nu se intample asta. Regret ca trebuie sa mai treceti printr-una, bine macar ca aceea va fi mai usoara. Cand o faceti, ce-a zis dr?
Ah, apropos de dat cu limba pe cerul gurii, eu ma gandesc ca e totusi altfel acum "locul" si se tot studiaza si ei. Acum la noi sunt firele, dar la voi cred ca pur si simplu studiaza cu limba ce-are pe-acolo. Chiar si lipsa firelor poate-l intriga acum, poate se obisnuise cu ele. De muscat buza de sus, cred ca e o intamplare in poza aceea, nu prea face asa, sau n-am sesizat, o sa fiu mai atenta la ea la treaba asta. Oricum eu acum pun totul pe seama firelor/mancarimii.
cellia78 spune:
Camelia, ; nu-i suparare, ca nu aveai de unde sa stii chiar toata "istoria' Frusinii!
Eu stiu ca tu ai vrut sa ma incurajezi si asta e ceea ce conteaza, asta e ceea ce-mi ramane in suflet!
Frusi....vad ca e mai bine; e slabita, a si slabit, inca face mofturi la mancare, dar nu se compara cu vineri sau sambata! Ieri am iesit cu ea in parc si tare i-a placut!
Febra mai vrea sa o incerce; si ieri si azi pana acuma, face mai rar si mai usor, adica nu mai ajunge la 38, e undeva la 37,4-37,8 maxim; laptele ala "urat' il papa acum (deh, foamea!); doar ca nu vrea orez, e satula; vineri si sambata nu a vrut, ii dau iara azi orez fiert cu pui si putin morcov; e satula si de morcov fiert si banane, dar le papa; bea ceaiuri si ma bucura ca-i plac, mai ales acum, cand hidratarea e pe primul loc. Nu vrea sa bea Smecta deloc! Nu stiu ce sa mai incerc sa o pacalesc ca fraiera nu e! O stie dupa cum arata si miros! Azi o sar din pacate, dar nu vreau sa o stresez; incercam maine Smecta iara, poate-poate...
Pai dl dr Stanciu mi-a zis ca enteroviroza asta poate fi luata si din aer, nu doar de la maini murdare bagate in gura, sau alte alea; din aer....; hm....cum vine asta nu pricep eu, dar asta e!
Asa.....ca tot ziceam ca o duc la dr ei azi, dr ei nu e la cabinet pana miercuri, nu e in oras; "minunat"!
Asa ca sper ca Frusi sa fie ok si oricum miercuri mergem la dr sa ne dea ceva trimitere pt analize.
Merg la sefa; ca ma striga; ii dau sa pape, merge la nani si apoi, la trezire, mergem afara!
Incerc sa revin pana atunci!
toata lumea!
O palma nu inseamna educatie! Zero toleranta fata de lipsa de toleranta pentru copii!
cellia78 spune:
Corina, imi pare rau de vesti!
Dr stie? Ati decis dc il operati tot acolo sau la dr Bratu pt partea desfacuta? Cand ziceai ca mergeti la control?
si fug!
cameliam spune:
Intreaba dr de Hidrasec, poate ala il accepta mai usor.
Smecta oricum e pentru adulti, se dozeaza corespunzator pentru copii si se poate da si lor, insa Hidrasecul e special pentru ei. De la farmacista citire . Sanatate multa!
Citat: |
citat din mesajul lui cellia78 Nu vrea sa bea Smecta deloc! Nu stiu ce sa mai incerc sa o pacalesc ca fraiera nu e! O stie dupa cum arata si miros! Azi o sar din pacate, dar nu vreau sa o stresez; incercam maine Smecta iara, poate-poate... |
cellia78 spune:
Camelia, sarut-mana mult!
Cand se trezeste, papa si oricum era in plan sa iesim pe afara; merg la farmacie si iau din ala!
Smecta mi-a zis dr sa-i dau; mi-a zis sa dizolv un pliculet in 50 ml ceai si sa-i dau jumate de dimi si jumate seara.
Aveam in casa, dar pana nu mi-a zis dr sa-i dau nu am indraznit!