Palatoschizis si formele sale
Raspunsuri - Pagina 9
Ewy spune:
Ginye traheostomia este o interventie chirurgicala constand in imbinarea traheei cu pielea. La sfarsitul interventiei, chirurgul sutureaza traheea la o incizie cutanata deschisa pe gat. O canula de plastic sau de metal este pusa in trahee cu aceasta ocazie.
cellia78 spune:
'na ziua!
Merci mult de incurajari si cuvinte frumoase!
Eram datoare cu detalii, le dau si fug prin bucatarie
Cica are enteroviroza; mi-a zis sa-i dau Panadol dc face febra 38 si peste; dc e pana in 38 sa o las in pace fara Panadol, dar sa o hidratez; e ok, ca bea ceaiuri si concentrate si mai mult apa, ii place sa bea lichide; treaba e cu laptele, ca nu-i place; o saptamana trebuie sa-i dau lapte fara lactoza (Humana HN) si intra cu noduri; si o vad ca e maraita de foame; regim - fara iaurturi si cruditati - numai banane sau mere coapte; supe cu muuult orez, morcovi fierti; Smecta de doua ori pe zi, dimi si seara, picaturi pt nas (Vibrocil si Zyrtec) si inca niste picaturici de refacere a florei intestinale (imi scapa acum denumirea).
Si totusi febra mai face 38 sau 38,1
In fine, urmez reteta si indrumarile si ma rog la Doamne-Doamne sa o tina pana luni dimi; cand mergem peste dr ei sa dea trimitere undeva pt un coproparazitologic; ca pana luni nu face nimeni
Flori, da, bre, eu am si mania de a merge la cel putin doi medici; ca am vreo 3 de incredere si mereu, fara exceptii pana acum, s-au nimerit in diagnostic si tratament
Sa vaz acuma ce va fi!
Excelenta ideea de a merge peste Corina!!!! Ne bagam! Corina, dc nu stiai, ti se pregateste ceva! Invita-ne la tine, eventual cand ai gradina plina cu legume; dc nu ai gradina cu legume, au vecinii; negociem cu ei!
Raluca , ma pui pe ganduri cu raceala lui David, pt ca stiu ca dupa asa operatie trebuie sa nu raceasca; parca e copilul meu asa ma pui pe ganduri!
Am o stare nasoala; pt ca ma oftic pe soarta; pt. ca in mintea mea copiii nostri, care oricum se nasc cu probleme si au de tras prin spitale si nu au parte de copilarie senina si fara probleme de sanatate, copiii astia ai nostri mai fac si alte bazaconii - gripe urate, virusuri, microbi.........
Si ma oftic! Nu sunt ei destul de chinuiti?
O palma nu inseamna educatie! Zero toleranta fata de lipsa de toleranta pentru copii!
cellia78 spune:
Revin cu o rugaminte; desi am stat azi-noapte pe net si m-am documentat, va intreb si pe voi: ati patit asa ceva cu copiii vostri? A avut careva enteroviroza? Cum se manifesta la puii vostri? Ce v-au dat medicii sa le dati? Cat a durat pana si-au revenit?
Dc mai aveti detalii si idei, le astept cu nerabdare!
Merci!
O palma nu inseamna educatie! Zero toleranta fata de lipsa de toleranta pentru copii!
ralucaserban spune:
Ceci, am gasit si eu ceva... www.microumftgm.ro/cursuri/lp/s1/med/08_virus2.pdf" target="_blank">http://www.microumftgm.ro/cursuri/lp/s1/med/08_virus2.pdf.
Cred ca l-ai vazut si tu, dar de, am zis ca sa ajut si eu cu ceva...
Da, e rau ca a luat gripa, dar acum nu am ce face.
Problema este ca mie nici pana acum nu mi-a trecut, cu toate antibioticele posibile, mers la doctori (luni ma duc sa-mi fac si o radioscopie pulmonara) si de aceea s-a ajuns la asta. Ca daca imi trecea si mie mai repede, nu mai lua nici el. Cu el nu are cine sa stea decat tot eu. Chiar daca am mai chemat-o pe mama mea sa ma mai ajute, el oricum nu sta foarte mult timp cu altcineva, ca asa a ramas dupa operatie, mai fricos si daca nu ma vede incepe sa planga..
Asa ca...nu stiu ce sa mai zic...nu am avut cum sa-l izolez de mine. Si eu am fost foarte slabita, cred, de nici acum nu am scapat de ea. De azi de dimineata cred ca a luat-o si sotul...suntem terminati, ce sa-ti mai spun....
O sa mergem la d-na dr Bratu la Buc marti, la control, la o luna dupa operatie, sa vedem ce ne zice.(a zis ca e de garda pe 8 si pe 10)
Nu stiu Ceci ce sa zic, sper din toata inima sa fie bine, ca nu mai am nici o putere, sincer!
NU fac altceva decat sa sper ca e bine ca nu mai stiu ce altceva sa mai fac!
Sanatate multa la puica si tie!
Raluca, mami de David (1.06.2009)
corina_tutza spune:
Cecilia, mie nu mi-au facut enteroviroza niciunul.Dar le-a avut Vlad pe amandoua...asa pe rand.La eneterocolita nu manca, avea crampe, varsa tot ce reuseam sa-i dau sa manance sau sa bea, avea scaune apoase si cu mucus, febra.Tratament...regim alimentar, debridat, capsule de ecoflorina,panadol si...antibiotic.In trei zile era pe picioare.La faringita nu manca si facea febra.Ii dadeam panadol sau nuforen si antibiotic.Toate medicamente au fost prescrise de doctor, niciodata nu mi-am tratat copiii dupa ureche.Sper sa va faceti bine repejor pentru ca eu va astept.Nu am legume in gradina....este in paragina.Vroiam sa facem livada dar am avut alte prioritati.Mi-e cam greu sa intru pe forum pentru ca i-am scos cotierele lui Radu si este disperat sa bage mana in gura, plus de asta stau lipita de el sa nu cumva sa cada....Va pupic si insanatosire grabnica la Frusa si lui David!
cellia78 spune:
'na ziulica!
Merci de urari, fetelor!
Ieri a fost groaznic! La un moment dat ne-am speriat si am vrut sa mergem la spital; dar ne-a oprit faptul ca, fiind week-end si seara, nimeream pe maini "pricepute"; si febra scazuse; oricum, dc se repeta "istoria", mergem la spital; numai ca nu stiu la care; la Budimex nimerim mereu stagiari, la Gr.Alexandrescu am nimerit si medici, dar se uita lung, se contrazic intre ei....uuuoooffffffff!!!
Cred ca dc nu avem incotro, mergem la IOMC; ca si acolo e pt copii; acolo am refacut o parte din triplu test in sarcina - cica sunt acolo vreo doi medici pe genetica foarte priceputi.
Raluca, merci inca o data!
Auzi, mai, dar dc faci tu o pauza de o zi de antibiotice?Ca poate ca organismul tau e debusolat acuma; oricum, imunitatea e scazuta, din moment ce ai forma asa agresiva; dar poate ca nici organismul nu mai stie ce sa faca...; zic si eu acuma; ca asa a patit mama, era rau, a ajuns la spital cu frica de pneumonie; a mers la un dr care exact asa i-a zis, sa nu mai ia nici un antibiotic o zi-doua (ea luase, nene, de la cele mai usoare, pana la cele mai urate, puternice, cate 6 zile de fiecare, ca asa ii dadea dr de familie ); si dr asta i-a zis fara antibiotic o zi-doua, numai paracetamol; mama a facut fete-fete, ca era varza si dr ii spunea sa ia paracetamol o zi-doua ; si ne intrebam ce sa ia dupa alea doua zile; ei, dupa alea doua zile era muuult mai bine; culmea! Paracetamol, sirop de muguri de pin (Fares), ceaiuri multe, lamaie cu miere, mancare usoara (supe mai mult). Dupa alea doua zile era bine. Asta e culmea!
Nu stiu, ma gandeam sa-ti spun, ca poate merge si la tine!
Corina, mersi mult!
Nici eu nu o tratez pe Frusi dupa ureche, ci doar cu tratamente de la doctor; dar intrebam informativ, ca ma sperie; e ea cuminte, dar moale ca aseara nu prea am vazut-o in viata ei de un an si un pic.
Dr nu i-a dat si antibiotic, ca vad ca asta difera la retete la noi, ce mi-a dat mie sa-i dau si ce i-ai dat tu; dar nah, stie dr de ce nu i-a dat; am de gand, dc se stabilizeaza ca azi, sa o tin acasa iar maine dimi rupem usa la dr ei, sa vedem ea ce spune, ce ne da; stiu ca are incredere in colegul ei si nu va schimba reteta, dar sa vad ce analize ne da de facut.
Partea nasoala e ca nu vrea Frosa mea sa inghita deloc Smecta; i-a invatat culoarea si cum vede, cum intoarce capul si da din maini strambandu-se; uuuooofffffff!!!!! Azi dimi a halit tot laptele ala nou, 160 ml, cred ca urla foamea in stomacelul ei de l-a inghitit! Ca pana azi-dimi a halit lapte numai 60 ml; incetisor asa, se supune.
Corina, ce dc nu aveti gradina! Noi venim si asa ; ne vedem, ne cunoastem mai bine, copiii care alearga (toti in afara de Frusi, evident) se fugaresc si noaptea pica lati, activitati gasim; si eu merg la vecini sa cumpar ce-or avea prin gradini; ca in zona trebuie sa fie si gradini cultivate, pai nu?
Flori, merci, bre! Sa dea Domnul!
ralucaserban spune:
Ce faceti, bre?
Nu mai vorbiti nici una???
Suntem 3 bombe biologice (eu, fi-miu si barbatu' in aceasta ordine..)!!
Maine ma duc sa-mi fac o radioscopie pulmonara si apoi la medicul de familie eu + barbat. David nu a mai facut febra, dar tuseste cam mult, dupa parerea mea... Tot maine trebuie sa vorbesc cu pediatra lui sa vad cum fac sa-l vada si pe el. Marti mergem la Buc...
Gata.. Am plecat..Va urez noapte buna!!! Pupici! (Hai, ca nu va imbolnavesc!!!!!!)
Raluca, mami de David (1.06.2009)
NicoletaZ spune:
Imi pare rau, Cecilia, ca este bolnava Frusi. Sper sa se faca bine cat mai repede. Multa sanatate.
cameliam spune:
Cecilia, acum am citit si eu de enteroviroza, sanatate multa va doresc! Stii cum a luat-o, de unde?