Fulgusorii de nov.dec 2009 (73*)
Raspunsuri - Pagina 15
sunshine2009 spune:
Ne-am dorit foarte mult bebelusul, si mi-am dorit intr-adevar si mult sa-l alaptez. A functionat, am si "muncit" mult intr-adevar pentru asta, dar nu imi pare de loc rau.
Laura B spune:
Cryss, ai intrebat daca copiii nostri se constipa de la cerealele de orez. Da, Sophia se constipa. In plus, laptele praf are si extra Fe, alt motiv de constipare. Dar la noi functioneaza pasta de prune. I-am dat de cateva ori doar pasta de prune, de fiecare data mi-a “raspuns” corect, doar ca ceea ce produce miroase a prune fermentate- cine a fost la tara si a asistat la prepararea tuicii stie exact de vreau sa spun.
Cat despre anemii, lipsa de fier, sigur ca daca medicul recomanda trebuie sa-i dati, dar eu cred ca bebeii care papa orice fel de cereale si/sau lapte praf, consuma si fier suficient (verificati pe cutii sa vedeti cat Fe contin).
Dienutze, bine ca ti-ai dat seama de ce a fost agitate fata. Mi-ai dat si mie o idée- am sa-i mai dau Sophiei o portie de prune astazi, poate ca tot iesitul afara e motivul pentru care a fost ieri asa de agitata.
Tiusca, bine ca mananca carnita, chiar si fara mare pofta. Observ ca si fata mea, incet-incet accepta mai multe lingurite cu legume si cu carne la o masa- am gustat si eu, nu prea e gustoasa, nici eu nu as manca prea multa asa, fara sare, piper si condimente. In plus mie imi place mai mult copanelul la cuptor, nu pieptul fiert si pasat #61514; … ma gandesc ca Sophia e acum destul de maricica, trebuie doar sa-mi iau eu inima in dinti si sa incerc din nou sa-i dau fetei bucatele de mancarica, sa le molfaie ea.
Vad ca discutati si despre batista bebelusului. Am cam inteles ce e, dar nu am vazut/avut/folosit. Banuiesc ca am fost si norocoasa, pentru ca Sophia nu a avut decat cand era mica de tot mucisori lichizi, pe care i-am scos atunci foarte usor cu pompita de mana.
Ogutu, bine ai revenit. Cand mai ai timp mai scrie despre voi.
Lore, o sa treca starea proasta.
Madalina si oricine maii e ingrijorat de greutatea copilului, uitati aici doua link-uri:
- graphic de crestere in greutate pentru fetite, de la 0 la 36 de luni http://www.cdc.gov/growthcharts/data/set1/chart02.pdf
- graphic de crestete in greutate pentru baietei, de la 0 la 36 de luni http://www.cdc.gov/growthcharts/data/set1/chart01.pdf
Scoateti la imprimanta graficul, puneti evolutia in greutatea copilasilor si, cate vreme va aflati pe o curba crescatoare in timp, aproximativ urmand curba generala, cata vreme va aflati intre minim si maxim fara salturi majore, cresterea in greutate e buna.
Si da, repet si eu: fiecare copil are ritmul propriu de crestere.
Sophia la 6 luni sarise usor peste linia maxima (cea care arata ca sub ea se afla 97% din copilasi), si chiar si asa doctorul nu s-a arata super ingrijorat. Poate si pentru ca fata mea e inaltuta. Oricum, singurul sfat al medicului a fost ca pana la vizita urmatoare sa ii tin cat de cat sub control greutatea. Asa ca ii pun putin mai multa apa cand ii fac formula de lapte, ii dau sa bea apa inainte de mancarea de solide, si deja mi se pare ca a mai pierdut din colacei; cum nu am cantar pentru bebei acasa, astept pana august sa vad daca am dreptate.
Camy, imi pare rau ca ai venit dezamagita inca o data de la protest. Si te rog vezi si tu graficul cresterii in greutate la baietei, ca sa te linistesti, ok?
Asa ca Bussymummy , Vlad nu e deloc grasun!
Vazut poze cu baieti frumosi… baietelul tau mai mare face deja alpinism???
Aaa... si apropo de frati: Diana a fost si ea mereu undeva mai sus de jumatatea graficului de crestere si ca inaltime, si ca greutate. Dupa ce a inceput sa mearga- mai bine zis alerge-, colaceii i s-au transformat rapid in muschiuleti. Mai tin minte ca pana pe la 2 ani laptele a fost baza (undeva dupa 1 an, parca, i-am dat lapte normal; era preferatul ei, direct de la frigider, cateva biberoane pe zi; apa nu mi-a baut deloc multa vreme, iar din mancarea normala ciugulea doar cat si ce avea ea chef).
Mada, te invidiez pentru silueta!
Lady, bafta la invatat! Tin pumnii si fac galerie si eu!
A_driana , zic si eu, de ce nu-i dai mai intai san, si abia dupa asta masa cu solide? Eventual la jumatate de ora distanta, ca sa nu refuze solidele, mai ales ca spui ca are usoare carente…
Eu te admir sincer ca vrei sa-l alaptezi cat mai mult. Eu am avut si am o atitudine mult mai relaxata vis-à-vis de alaptat; e adevarat insa ca eu a trebuit sa le completez fetelor mesele cu laptic formula. Asta s-a intamplat treptat, din care cauza nici am avut probleme mari cu sanii (probabil si din cauza ca nu am avut foarte mult lapte la nici unul din copii).
Sunshine, bine ai venit!
toate fetele. Noi ne pregatim de plecare.
"At first, dreams seem impossible, then improbable, and eventually inevitable. " Christopher Reeve
"A man who removes mountains begins by carrying away small stones" William Faulkner
allexa06 spune:
Salutare !
Razvan a avut astazi serbare la gradi, a fost f frumos, Razvan m-a surprins f placut,nu ma asteptam sa fie asa cuminte,a spus poezia f frumos,a cantat,a fost super !Sunt foarte incantata de el, imi vine sa-l pup intruna .Toti copilasii au avut coifuri,masti ,baloane,mingii,au avut si tort suculet, a fost foarte frimoasa serbarea asta,nu-mi vine sa cred ca am baiat asa mare .
sunshine - Bun venit . Si eu am strumful nascut pe 21 . 12. 2009 ,Stefanut si pana acum si el la fel,a papat doar san.Astept sa implineasca 6 luni si sa incepem si noi cu suculet de fructe .
My_lady - bafta incontinuare la examene,mai ai mult ? Incep si eu de sambata asta
http://community.webshots.com/user/allexa06
allexa,mami de baietei Razvan Ioan si Stefan Teodor
busymummy spune:
Laura B, multumesc de grafice. Andi a fost anul trecut intr-o tabara de cercetasi (la 4,4 ani) si acolo sunt facute pozele E tare curajos si in plus, a stat o saptamana acolo fara noi si nu ne-a simtit deloc lipsa. Acolo a facut: escalada, tiroliana, tir cu arcul, coborare pe franghie pe perete de alpinism, calarie, inot, tehnici de supravietuire.
Anul acesta va merge in 2 tabere: cea de cercetasi si in cantonament la dans (face dans de societate).
De Vlad spun ca e grasun, pentru c e in graficul de crestere normal, dar el e teoretic cu o luna in urma, ca a fost prematur... si dr. mi-a zis ca e grasunel si trebuie sa am grija cu mancarea... Daca l-ati vedea cum face cand vede mancare... tremura pe bune!
Mami de Vlad - 11.11.2009 si Andi- 5 ani.
sunshine2009 spune:
Multumesc mamicilor pentru calduroasa primire!
@allexa06: si noi tot asta asteptam, desi, pe masura ce se apropie momentul tare greu mi se pare...Se incheie intr-un fel o perioada tare frumoasa, si parca pentru ce urmeaza inca nu sunt 100% pregatita...
busymummy spune:
Fetele sunt ...
Si maine dimi o iau de la capat: pregateste Andi de gradi, mergi la job... tare nu am chef de nimic zilele astea. Am o stare
Va si va urez lin, cu vise frumoase si sa va lase sa dormiti.
Mami de Vlad - 11.11.2009 si Andi- 5 ani.
cryss_oana spune:
Buna seara,acum am terminat si eu cu puiul.Sunshine,bine ai venit si felicitari pentru alaptare.Laura multumesc pentru raspuns si pentru informatii.Busymummy somnic pufos la fel si pentru celelalte fete care dorm
vias spune:
Sunshine, maine dimineata te trec in listuta..acum am un marait te rogsa nu te superi...maine te pun la locul vostru de fulgusori!
LauraB am printat graficul. Multumesc mult
Ma duc la baietii mei. Va pup, noapte buna!
Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------
ingerasul Darius-Andrei
Poveste si POZE
A_driana spune:
lauraB multumesc
eu oricum ii dadeam sa suga inainte de masa de solide, darrr....incepeam sa zic la 10, sugea 10-15 min maxim, apoi ii faceam fructele (pana le pregateam, blenduiam, etc)...se facea 10 jumate si apoi pana la 11 manca aproximativ....era deja ff plin si de laptic si de 100-150 ml mancarica....si pe la 13-13 jumate cand venea masa de pranz, el era prea plin sa mai suga, si nu sugea...dar de mancat manca, si pt mancat nu trebuia sa depuna efort, ca si pt supt.....am observat ca-i place mai mult sa pape cu lingurita mancare decat sa suga, probabil si de ce ii mai usor....si ca sa aiba 5 mese pe zi, ar trebui cam la in jur de 3 ore sa pape, si si laptic si mancarica ii cam mult....
de aia zic ca nu stiu cum sa procedez, sa si suga dar sa si manance sa primeasca tot ce are nevoie...
daca ai alte sugestii, le astept cu placere
mummy iti doresc sa ai odihna placuta...vad ca esti foarte incarcata
alexa, cred ca ti s-a facut inima cat universul cand l-ai vazut pe Razvan la serbare, asa cuminte si istet.....ce poate fi mai frumos decat sa-ti vezi copii in asemenea momente?
la dimi la 7 mergem la analize, si maine dupamasa sunt gata...doamne ajuta sa iasa bine si sa fie cu fierul cum trebuie...
va pupacesc pe toate si va multumesc pt sfaturi
A_driana , de minunea mea David-Andrei