Fulgusorii de nov.dec 2009 (73*)
Raspunsuri - Pagina 12
A_driana spune:
fete, sa va spun problema mea...si spuneti-mi voi cum ati proceda, va intreb pt ca nu stiu cum sa fac sa fie bine.....
david in ultimele 2 luni a pus doar 300 gr, deci f putin, concluzia ii ca nu se mai satura doar cu laptic...
de mancat mananca ff bine si orice...dar nu mai vrea sa suga...probabil pt ca ii prea plin...laptic este...cum sa fac sa mai si suga dar si sa manance? (mai ales ca lui acuma ii trebe mancarica, carnita, sa recupereze)
sa-i dau mai putina mancarica ca sa si suga?
eu vreau sa-l alaptez, dar vreau si sa primeasca el tot ce-i trebuie...
desi ma bucur ca sunt ,norocoasa' ca mananca orice si atat de bine...dar ma apuca o depresie cand vad ca nu vrea sa mai suga...
dar lui oricum ii trebe si laptic macar 400 ml zi.....
ce ziceti voi?
(nu stiu daca am fost destul de explicita incat sa intelegeti situatia)
A_driana , de minunea mea David-Andrei
busymummy spune:
A_driana, uite cum fac eu cu Vlad:
ora 7.00 - san
ora 10.30 - cereale (il agita seara)
ora 14.00 - legume cu carnitza si iaurt
ora 18.00 - fructe cu branzica
ora 21.00 - lapte formula
Astfel si alaptez, si are tot ce e nevoie sa se dezvolte frumos.
Din punctul meu de vedere, alaptatul e necesar si frumos, atat timp cat nu ii face rau copilului. Eu am lasat amandoi baietii sa decida ei cat vor sa suga... Andi s-a intarcat singur la 8 luni, iar Vlad cred ca va renunta curand si la masa de dimi...
Mami de Vlad - 11.11.2009 si Andi- 5 ani.
MADALINA_T spune:
Adi liniste-te,in loc sa fi bucuroasa ca el mananca orice.Fa exact asa cum zice busymummy si o sa vezi ca e ok.Inseamna ca el se satura cu mancarica in cursul zilei si nu mai are nevoi de multe mese de lapte.De crescut o sa creasca stai linistita.A fi gras nu inseamna obligatoriu ca e si sanatos si a fi slab nu inseamna ca e bolnav.Pe tine ce te intereseaza,sa fie sanatos,in rest creste baiatul.Cunosc o mamica cu o fetita care acum la 1 an are 7.800 e slabuta rau,,dar e sanatoasa si activa.Asta e important zic eu sa fie sanatosi.pup
http://www.flickr.com/photos/38427435@N02/3533794256/
A_driana spune:
busymummy aha, ii ok ce spui tu, da se poate sa-mi spuneti si cam ce cantitate mananca, asa cu aproximatie...
mada evident ca vreau sa fie sanatos (desi mai are cate-o carenta de fier, calciu)....dar si sa am lapte si sa nu-l mai bea, parca ma doare sufletu....
ca mie pediatra mi-a zis ca 120 ml ar trebuie sa manance...david mananca si 150 (nu-i dau mai mult ca mi frica), habar n-am cat ar putea el manca...dar apoi nu mai suge...
poate par deplasata cu alaptatu asta, da io stiu ca-s absedata fanatico-maniaca de alaptat .....dar evident doresc binele copilului......cumva trebe imbinate amandoua....
vias spune:
A_driana offffff...chiar ca nu stiu ce sa spun. Tu il vezi pe David si stii ce este mai bine pt el.
Tu stii foarte bine ca si mie mi se spunea sa-i dau lapte..ca am...ca orice mama are lapte bun...ei bine...sa stii ca nu este deloc asa..este adevarat ca foarte putine mamici au astfel de probleme in realitate...dar nici sa treci asa in extrema cealalta.
Poate ar trebui sa vb si cu un medic ...sa il vada..si sa pui problema meselor.
Eu asa am pus problema..si am aflat ca il infometam pe Flavius
Acum mananca foarte bine si din biberon...si e sanatos..
Busymummy vazut poze...am si comentat!
Cami, de Flavius Cristian in
-------------------------------------------------------------
ingerasul Darius-Andrei
Poveste si POZE
MADALINA_T spune:
Adi te inteleg cu alpatatul,nu esti deloc deplasata cu chestia asta.Cum adica sa nu manance mai mult de 120ml de lapte sau mancarica? pai sofia mananca si 250ml,se intampal ceva daca mananca mai mult?
http://www.flickr.com/photos/38427435@N02/3533794256/
A_driana spune:
mada nuuuu, a zis ca macar 120 ar trebui sa pape....
eu ma gandesc sa-i dau sa suga dimineata si seara...dar si asta cum s-o fac, asa dintr-o data, de maine de exemplu?
pai daca ii dau sa suga dimineata, si apoi ziua nimic, dupa 5-6 ore is toata galme la sani de plini ce is.....
busymummy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui A_driana mada nuuuu, a zis ca macar 120 ar trebui sa pape.... eu ma gandesc sa-i dau sa suga dimineata si seara...dar si asta cum s-o fac, asa dintr-o data, de maine de exemplu? pai daca ii dau sa suga dimineata, si apoi ziua nimic, dupa 5-6 ore is toata galme la sani de plini ce is..... A_driana , de minunea mea David-Andrei A_driana, Vlad mananca cam 200g mancarica la o masa, iar la bibe bea 160 ml de lapte... plus 2 bibe de 125 ml ceai pe zi... Iar eliminarea meselor nu o faci brusc, saptamana asta ii inlocuiesti o masa, sapt. viitoare alta si pe masura ce scazi frecventa alaptatului, o sa scada si cantitatea de lapte si nu o sa mai faci "galme" |
Mami de Vlad - 11.11.2009 si Andi- 5 ani.
cryss_oana spune:
Eu nu i-am mai dat de la 5 luni san pentru ca nu ii ajungea si plangea mereu de foame.Acum ii dau,(in afara de masa de la 6-6:30 cand mananca numai lapte-235ml,milupa) 200ml apoi fructe,asta la 9:30-10,apoi la pranz mancarica,la 14-15,200ml lapte,pe la 5 fructe cu cereale pentru noapte,seara la culcare 200 ml lapte.Valorile nu sunt batute in cuie,cateodata mananca mai putin,cateodata mai mult,si am uitat inainte de masa de pranz ii dau apa,ii dau inainte pentru ca dupa nu mai vrea.