Nefericita sau nu ? Tu ce ai alege

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mahmutica spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Draga Mahmutica ,eu te inteleg si te cred ca n-ai nici depresie,sint convinsa ca ai discutat si ai facut tot ce ti-a stat in putinta ca relatia sa mearga,esti o persoana normala care traieste o situatie de familie anormala(sotul e absent in mai tot ce va priveste),asa ca e normal sa te gindesti la divort.

Dar vezi cum faci cu copilul!Ca nu-l poti lasa!

Te-as sfatui sa fii prudenta,sa cauti info despre ce sanse ai avea sa iei custodia,sa faci certificat de nastere romanesc,sa vezi deci daca poti iesi cu copilul din tara si daca ati putea ramine in alta parte.

Aduna-ti fortele,emotiile,rugaciunile si speranta:tb sa existe o cale.

Nu-l ameninta cu divortul,ca sa nu-l pui in garda,mai bine intii informeaza-te si vezi cum stai.

Curaj si putere,ai grija de voi!Doamne ajuta!

Am vorbit cu maica-mea in Romania, sa mearga la Primarie sa ii scoata piticului certificat de nastere romanesc. Apoi pot merge aici la Consulat sa ii scot pasaport. O sa dureze probabil cateva luni... dar macar stiu ca va avea si oficial cetatenia romana.

Nu am discutat cu el despre divort.
Am vorbit ieri, dupa ce am dus copilul la camin, i-am spus ce ma doare, ce ma apasa pe suflet, si ce astept, ce-as vrea.
Nu zice nimic.
Cred ca ma intelege, si.. probabil se simte vinovat ca m-a "rupt" de langa ai mei, nu stiu. Cand il intreb ce gandeste, ce simte.. nu spune. Zice ca e ok si ca e doar ingrijorat pentru mine.
A mentionat si el ca am o depresie. Si...cam atat.

Mi-am facut programare la un Cabinet de Counseling, ma pot primi abia Lunea viitoare. Intre timp, ma tin tare. Ma daore ca pe 6 Mai ma lasasem de fumat... si Vineri, cu tot stresul si caderea psihica... am aprins iar. Aveam aproape o luna fara tigari.

Sper cumva sa se rezolve, pentru ca il iubesc, si i-am spus-o si lui.. si ma doare sufletul atat din cauza nemultumirilor mele, dar si pentru ca imi dau seama tocmai pentru ca sunt enfericita, nu putem functiona ca o familie normala, adica.. sa interactionam , dupa ce fiecare vine de la job, etc.
Nici nu mai stiu ce sa mai cred, sincer. Cateodata ma gandesc ca poate i-ar fi si lui mai bine fara mine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Ei stai ca nu-i asa usor cu certificatul de nastere.Depinde unde este nascut copilul si sunt multe acte necesare printre care si o imputernicire.Mama ta nu poate sa-ti scoata nici macar certificatul tau de nastere daca nu-i faci imputernicire.
E mai complicat si ar trebui sa te interesezi la ambasada/consulat,inainte sa o pui pe mama ta pe drumuri degeaba.

succes la consiliere si in toate.Poate totusi lucrurile vor intra pe un fagas normal.

Whatever happens don`t let go of my hand!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

draga, ai facut ce era de facut, acum depinde si de el ca tu sa fii fericita.
Zambeste dimineata cand iti vezi puiul pentru prima oara, zambeste cand il vezi pe el zambind, incearca sa gasesti o parte buna in orice faci...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mahmutica spune:

Citat:
citat din mesajul lui hannen

Ei stai ca nu-i asa usor cu certificatul de nastere.Depinde unde este nascut copilul si sunt multe acte necesare printre care si o imputernicire.Mama ta nu poate sa-ti scoata nici macar certificatul tau de nastere daca nu-i faci imputernicire.
E mai complicat si ar trebui sa te interesezi la ambasada/consulat,inainte sa o pui pe mama ta pe drumuri degeaba.

succes la consiliere si in toate.Poate totusi lucrurile vor intra pe un fagas normal.

Deja a fost mama la Primarie si mi-a spus ca ii trebuie imputernicire( cand am plecat din tara, ii lasasem una, dar a expirat.Si cand am fost sa il inmormantez pe tata, nu mi-a trecut prin cap sa umblu si pentru actele piticului.
Trebuie sa gasesc aici un notar (cred) care face asa ceva. Si mi-a spus ca ii tebuie copii dupa certificatele parintilor de nastere, de casatorie si buletine, plus copie dupac ertificatul de nastere al copilului. O sa imi spuna maine daca ii tebuie si altceva in afara de acestea.
De la Primarie, i s-a spus ca ii poate scoate certificat , dar ca dureaza aproximativ o luna de zile, caci trimit actele la Bucuresti.

Stii cumva mai multe?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gina_raluca spune:

Mahmutica, ma bucur ca ai reusit sa-ti faci programare. Consilierea te va ajuta sa intelegi mai multe despre tine si despre relatia actuala cu sotul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buli spune:

e bine ca vei merge la consiliere, probabil acolo vei invata sa gasesti resurse in tine si sa faci tu ceea ce trebuie ca sa-ti fie bine.
sotul nu e chiar asa de condamnat ca nu stie sa te scoata din starea asta, nu toti oamenii sint empatici si au abilitati de comunicare foarte bune. e posibil chiar ca bagatul lui la calculator zi de zi sa fie un mod de a fugi de tristetea ta pentru ca nu stie cum sa se poarte cu ea si il cam sperie.
eu una nu cred ca faci mare chestie daca te intorci in Ro, in contextul actual e f greu cu job-urile si ai sa ai cu cine socializa (dar nu e sigur!!), insa nu ai sa ai unde lucra si asta s-ar putea sa te deranjeze si mai tare.
mergi la terapie, incearca sa vezi lucrurile bune din viata ta si sa te echilibrezi un pic. nu ai cum cere altora sa te faca sa te simti bine cu tine insuti

www.youtube.com/watch?v=YhWZ7bpfQag" target="_blank">@

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Nu a cerut si certificatul de nastere al copilului ,adica traducerea certificatului pe care l-a primit din tara unde s-a nascut?Aici toate actele se fac la ambasada,imputerniciri&Co.
Si daca zici de bucuresti,nu stiu dar am impresia ca va fi necesar sa le trimita la M.A.E.(nu sunt 100% sigura ca e necesar si pasul asta,dar eu am o pitica nascuta in Egypt si care are doar certificat de nastere egiptean,acum umbla taica-su sa rezolve cu M.A.E egiptean,traducerea in limba romana,apoi certificat de nastere romanesc de la ambasada romaniei din egipt,abia apoi trimise la M.A.E in bucuresti...)milioane de drumuri,timp pierdut,bani cheltuiti si nervi.
Si noi vrem sa le facem pasapoarte sa scapam de griji si sa le punem viza permanenta in pasapoarte, dar Egiptul nu face pasapoarte la copii.Incercam totusi,daca nu si nu o sa le facem romanesti.
Succes si nervi de otel va doresc(tie si mamei)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Am citit subiectul de la inceput si m-am tot gandit ce sa-ti scriu ... Situatia ta seamana cu a multor femei care se trezesc la un moment dat in viata lor, se uita de jur imprejur si isi dau seama ca de fapt ce au nu e chiar ce si-ar fi dorit si ca viata lor nu decurge asa cum si-au imaginat.
Cred ca o sa incep prin a te intreba cate ceva, poate ma lamuresc mai bine asupra situatiei ...

De ce te-ai casatorit cu sotul tau ? Ok, din dragoste, dar ce calitati avea care te-au determinat sa-ti legi viata de a lui ? Dragostea e ok, dar nu e suficienta pentru a te casatori cu cineva.
Mai are aceste calitati ? Presupun ca da, dar nu le mai "manifesta" atat de aparent. Poate incerci sa le redescoperi.

Inainte de a avea copilul, cum decurgea viata voastra ? Socializati mai mult, ieseati in oras, aveati multi prieteni ? Eu as zice ca mai degraba nu ... si atunci ce regreti ? Ceva ce n-ai avut niciodata ?

Tu de fapt ai vrea ca el sa recunoasca eforturile tale de a "tine casa", cum se zice. Curatenie, copil, gatit etc. Dar cum sa le recunoasca daca pentru el astea nu sunt niste lucruri importante ??? Tu singura ai spus ca muncit 2 luni dupa casatorie ca "sa-i pui casa in ordine". In ordinea TA, pentru ca din punctul lui de vedere nu era nevoie de alta ordine. Deci, ti-ai dat toata silinta si ti-ai consumat energia facand ceva ce lui nu i se pare necesar si, deci, nu considera ca ai facut ceva util. Poate daca ii bateai recordul la jocul pe calculator, te-ar fi observat :

Spui ca a venit din deplasare si si-a scos rufele si le-a pus pe masina de spalat. Evident, ce vroiai sa faca cu ele, sa le bage el la spalat ? Sotul meu si-a lasat valiza nedesfacuta vreo 2 saptamani (dar nici eu nu i-am desfacut-o) si numai dupa ce m-am ratoit la el vreo 2 saptamani si le-a scos si mi-a pus in brate rufele murdare. Asta pentru ca pt ei nu este important. Ar fi stat cu valiza pana cand i-ar fi trebuit a doua oara

Din ce inteleg eu, intre voi nu mai exista comunicare. Asa a fost de la inceput ? Cand s-au rupt legaturile ? Care a fost factorul declansator ?

De ce va uitati in fiecare seara la serialul lui preferat ? Tu nu vrei sa vezi altceva ? Gaseste-ti un hobby, chit ca inseamna cititul unei reviste ...
Spui ca nu se implica in cresterea copilului. Ati vrut amandoi acest copil sau mai mult tu ? De ce crezi ca te-ar impiedica sa obtii custodia daca nu este foarte implicat ?

La consiliere mergi doar tu sau mergeti amandoi ? Ar fi de indicat o consiliere de cuplu, pentru ca problemele voastre sunt de cuplu.

Hai ca te-am zapacit cu intrebarile ... Incerc sa inteleg situatia ta pentru ca vreau sa te ajut, cred ca majoritatea femeilor au trecut prin situatii similare, iar divortul nu e chiar cea mai fericita alegere, mai ales cand e si un copil la mijloc si esti si in tara straina. Apropo, e Australia, nu

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Draga Mahmutica,ma bucur ca ai scris!

Cu fumatul,lasa ca te lasi mai tirziu,intr-o perioada de echilibru,nu-ti mai impune si alte privari acum.

Cu certificatul de nastere,incearca mai intii la Consulat sa intrebi ce poti face,abia pe urma in Ro.(Copiii mei sint nascuti la Montreal si le-am scos certificate rom de aici de la Consulat si n-am avut nevoie de mare lucru,asa tin minte,deci verifica intii acolo,poate au site sau da un tel,ca-n Ro pare totul asa complicat,cite institutii si birouri,atitea reguli si acte...)

Ma bucur ca mergi la consiliere,sper sa te-ajute,desi stiu ca raspunsul e la tine,tu stii de fapt ce vrei,ce nevoi ai,ce insatisfactii si ce ai de facut,doar ca e f.greu sa faci alegeri si sa iei decizii si atunci apare nevoia de a cere sfat si ajutor.Imp e sa fii sincera cu tine si sa te asculti.Mai e si teama de nou si de greu si atunci tendinta omului e sa se-ntoarca totusi la familiar si cit de cit securitar,de aceea vei gasi poate culpe la tine si sentimente de iubire fata de el,dar le vei deslusi tu si pina la urma vei iesi la liman.

Oricum,eu am inteles ca nu-i vorba de curatenie si alte aspecte,cit de faptul ca vrei linga tine un om viu,deci ceea ce simti tu e normal si legitim.

Iti tin pumnii sa reusesti,fii tare,sintem multe care ne gindim la tine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gina_raluca spune:

Off-topic: Bogdanai, chiar daca ar incepe o terapie de cuplu si terapeutul isi da seama ca Mahmutica e intr-adevar deprimata, i se va recomanda terapie individuala. Inainte de a putea lucra la problemele de cuplu, e important ca starea ei sa se stabilizeze.

Mergi la inceput