Nefericita sau nu ? Tu ce ai alege

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gina_raluca spune:

Mahmutica, te rog sa scrii aici cand mai ai ganduri de suicid. La orice ora din zi sau din noapte, va fi cineva aici care iti va raspunde.
Nu esti singura. Si toate fetele care au scris se gandesc la tine si la situatia ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Draga Mahmutica ,eu te inteleg si te cred ca n-ai nici depresie,sint convinsa ca ai discutat si ai facut tot ce ti-a stat in putinta ca relatia sa mearga,esti o persoana normala care traieste o situatie de familie anormala(sotul e absent in mai tot ce va priveste),asa ca e normal sa te gindesti la divort.

Dar vezi cum faci cu copilul!Ca nu-l poti lasa!

Te-as sfatui sa fii prudenta,sa cauti info despre ce sanse ai avea sa iei custodia,sa faci certificat de nastere romanesc,sa vezi deci daca poti iesi cu copilul din tara si daca ati putea ramine in alta parte.

Aduna-ti fortele,emotiile,rugaciunile si speranta:tb sa existe o cale.

Nu-l ameninta cu divortul,ca sa nu-l pui in garda,mai bine intii informeaza-te si vezi cum stai.

Curaj si putere,ai grija de voi!Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

mahmutica, nu e cazul sa te simti anormala sau vinovata pentru ca ai un alt temperament si esti fericita in termeni diferiti decat ai altora. suntem fiinte sociale, e normal ca inflorim cand avem prieteni si o relatie sanatoasa cu partenerul. ce ai tu te distruge psihic, asta e clar. si este extrem, mi-am dat seama de cand ai spus ca esti in stare sa lasi si copil, si tot si sa pleci. este evident ca ai depasit limitele de suportabilitate. drama nu e ca merge el la teatru, drama e ca slugaresti la un strain indiferent ce-si spune sot. nu vreau sa ma repet, ti-am zis de la inceput ce as face in locul tau, care-s pasii, doar vreau sa iti spun ca ma bucur enorm ca esti receptiva si te-ai decis sa faci ceva pentru linistea ta, cum ar fi consilierea. ti se vor deschide nu doar toate usile, ci si toate ferestrele, drumurile...inima...ai sa vezi. nu capitula si nu lua decizii pripite in starea de descurajare in care esti. divortul te indeparteaza de sursa necazurilor tale, dar nu le rezolva, sa stii. fa-ti un plan, du-l la capat pas cu pas si muta-ti atentia si energia pe tine pentru o vreme, pana cand iti revii si vei putea lua decizii definitive in cunostinta de cauza si cu mintea limpede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mahmutica

Ssotul, de cum a venit, si-a scos hainele din valiza, le-a pus PE masina de spalat, s-a schimbat si..... a intrat la calculator. Nu m-a intrebat cum sunt, cum am fost, etc.

Fii sincera cu tine si nu te mai ascunde si ingropa nimicuri casnice. Faptul ca 'de cum a venit' si-a scos hainele din valiza este maaare lucru, noi ultima data cand am venit din concediu le-am scos dupa o saptamana (de, ne-am intalnit doi lenesi si totusi functionam). Ce rost isi are acest amanunt pus inaintea faptului ca nu te-a intrebat cum esti, cum a fost?

Eu cred ca tu vrei sa fii iubita, asociezi tara cu o iubire pe care ai trait-o aici, esti fixata pe ideea de a reveni 'acasa', nu mai vrei sa te adaptezi acolo dar nu iti poti ierta faptul de a divorta pentru idealuri de iubire. Te-ai facut de buna voie sclava in casa, iti cultivi si construiesti cu mare grija frustrarile si nemultumirile, esti chiar un pic masochista...si toate astea pentru a construi motive de divort obiective, justificabile si usor de explicat.

Insa eu cred ca sa vrei sa iubesti si sa fii iubita este un motiv suficient de divort, in ciuda faptului ca intr-adevar nu e just fata de copil. Nu trebuie sa te autopersecuti pentru ca nu ai reusit sa iti gasesti linistea alaturi de acest om ceva mai in varsta, care din cand in cand mai sta pe videochat. Spuneai intr-o postare ca ai devenit barbatoasa...eu cred ca de fapt urla femeia din tine si tu te ascunzi de ea robotind prin casa, impunandu-ti sa fii in primul rand mama.

Cele mai multe casatorii se destrama nu pentru ca barbatii insala, ci pentru ca femeile nu o fac. Intre a divorta ducand toata viata povara vinovatiei fata de copil si a sta complet nefericita in casnicie sunt atat de multe optiuni, viata are atatea nuante intre alb si negru...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

buna,

de ce nu incerci sa-ti gasesti alt job (stiu, e criza, dar cine stie, poate ai noroc totusi...), unde sa petreci mai mult timp/saptamana, sa ai/aveti un salariu/venit mai mare din care sa-ti permiti sa angajezi o bona/menajera ? in felul acesta ai socializa mai mult, ti-ai ocupa mintea cu ceva mai interesant decat smotruitul prin casa, poate ai reusi sa faci o activitate care sa-ti puna la munca inteligenta, inventivitatea, te-ar provoca sa inveti lucruri noi, sa te specializezi intr-un domeniu, etc.; sau, daca nu poti schimba jobul, nu te poti inscrie la niste cursuri de specializare, un club, orice, numai sa iesi din rutina si monotonia vietii tale ? adica el se poate duce la teatru, iar tu nu ? de ce ?

sau, desi poate parea ciudat sau aiurea, n-ai putea gasi o d-na dispusa sa locuiasca cu voi, in schimbul serviciilor de menajera/bona ? eventual, poate chiar o mamica singura, dispusa sa vina impreuna cu copilasul ei, sa locuiti impreuna si sa te ajute la treburile casnice ? sau, nu poti chema o ruda de-a ta (matusa, verisoara), sa vina o perioada sa locuiti impreuna ?

oricum, din cate am citit si inteles, sotul pare a fi foarte delasator si inchis in el, comunicarea este pentru el ceva neesential, atata timp cat casa e curata, masa pregatita si copilul spalat/hranit/ingrijit, el considera ca nu are cu ce si nu poate sa te ajute, ca te descurci perfect si singura...

ce-ar fi sa te "dai lovita" putin ? sa te prefaci ca esti bolnava, ca te doare ceva, ca nu mai poti face efort fizic, crezi ca ar fi posibil sa te bage macar putin in seama ? sa-si dea seama ca nu mai poti, ca ai ajuns la capatul rabdarii si puterilor si ca este cazul sa faca ceva, daca vrea sa mai fiti o familie ?

ce-ar fi sa-i strici calculatorul stimabilului sot, ce-o sa faca atunci ? cu ce o sa-si umple timpul ? poate reusesti sa faci ceva si la tv sau la cablu, astfel incat sa nu-si mai vada serialul preferat, poate in felul acesta isi va dedica voua o particica din timpul lui...

asa cum au spus si fetele, cauta si ajutor de specialitate, macar o sa gasesti pe cineva care sa te asculte, sa te inteleaga, sa-ti dea un sfat.

de asemenea, e foarte posibil sa ai si o usoara stare depresiva, pe care ti-o alimentezi singura cu ganduri negre, idei aiurea, activitati monotone/repetitive. n-ar fi rau sa-ti faci si cateva analize medicale, e posibil sa ai anumite carente de vitamine/minerale sau un dezechilibru hormonal, care sa-ti accentueze o parte din starile de acum (spui ca esti nervoasa, irascibila)...

iar daca tu consideri ca nu se mai poate sa continui asa si divortul e ultima solutie, intereseaza-te cum trebuie sa procedezi astfel incat baietelul sa ramana in custodia/ingrijirea ta, indiferent daca ramai acolo sau te intorci in tara...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Citat:
citat din mesajul lui mahmutica

Da, stiu ca-s depresiva in momentul de fata. Poate de-aceea si simt ca vreau sa las totul si sa fug.
Si am venit la el de vreo 4 luni sa ii tot zic sa ma ajute... caci simt ca ma prabusesc. Si m-a intrebat ca ...ce sa faca, ca nu stie ce sa faca.

pai de unde vrei sa stie ce sa faca? A fost clar o invitatie la dialog, iar tu probabil ca ai vrut ca el sa stie deja ce sa faca. Nici eu in locul lui nu as fi stiut! Sotul meu trece printr- perioada mai grea, si nu stiu cum sa il ajut! Ma copleseste tristetea lui, incerc tot posibilul sa il ajut, dar se pare ca ce fac eu nu e ceea ce l-ar scoate pe el din starea asta.
I-ai spus atunci ce ai pe suflet? Dar nu cu reprosuri sau acuze...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Mahmutica,

e foarte bine ca incepi sa te interesezi de consiliere. E un pas foarte important. Depresia asta e foarte parsiva, pana nu extirpi cauza (prin terapie) doar se face ca pleaca, dar de fapt se ascunde prin colturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Mahmutica, eu vad doua probleme, amstecandu-le o agravezi pe cea mai importanta. Prima ar fi rutina zilnica obositoare si singuratatea in care traiesti, cealalta, mai grava mi se pare instrainarea de sotul tau, vietile voastre duse in paralel... Nu stiu cat isi da el seama de starea ta, probabil nu prea mult ,daca se duce singur la teatru. Confrunta-te cu el, spune-i nemultumirea, nefericirea ta, dar nu ca pe un repros ci ca pe un impas pe care vrei sa-l depasiti impreuna. Daca nu te simti in stare sa-i vorbesti, fa-o in scris.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns filofteia spune:

Mahmutica, dar de ce a fost singur cu copilul in vacanta si de ce s-a dus singur la teatru?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mahmutica spune:

Citat:
citat din mesajul lui filofteia

Mahmutica, dar de ce a fost singur cu copilul in vacanta si de ce s-a dus singur la teatru?

Am scris mai acum cateva pagini de ce.

Mergi la inceput