Nefericita sau nu ? Tu ce ai alege
Raspunsuri - Pagina 6
mihuta spune:
Indiferent ce vei alege, trebuie mai intai sa iti tratezi depresia. E o povara in spate pe are o sa o cari cu tine indiferent pe ce drum o iei.
Nu vreau sa intru in polemica, poate nu esti pregatita sa accepti acest lucru, dar opinia mea personala este ca esti in drpresie si ai beneficia de ajutor specializat (sau de prieteni buni, dar zici ca nu-i mai ai).
mahmutica spune:
Da, stiu ca-s depresiva in momentul de fata. Poate de-aceea si simt ca vreau sa las totul si sa fug.
Si am venit la el de vreo 4 luni sa ii tot zic sa ma ajute... caci simt ca ma prabusesc. Si m-a intrebat ca ...ce sa faca, ca nu stie ce sa faca.
mahmutica spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui after
dar tu unde erai? de ce avea copilul nevoie de baby-sitter? |
Eu eram la sute de mile departare. Acasa. Ei sunt in vacanta, la bunica. Eu n-am fost intrebata daca doresc sa merg.
kariguld spune:
te-am intrebat acum cateva pagini, cum te vezi divortata? ce anume iti va aduce divortul?
un divort implica foarte mult consum interior, iar starea in care esti acuma nu-i potrivita sa incepi divortul.
crede-ma, cele expuse de tine au rezolvare. tu spui numai lucruri negative, aproape in toate postarile tale. dute la psiholog, incearca sa iesi din starea de depresie. abia apoi gandeste-te mai departe.
fii increzatoare, se poate!
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
mihuta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui mahmutica Da, stiu ca-s depresiva in momentul de fata. Poate de-aceea si simt ca vreau sa las totul si sa fug. Si am venit la el de vreo 4 luni sa ii tot zic sa ma ajute... caci simt ca ma prabusesc. Si m-a intrebat ca ...ce sa faca, ca nu stie ce sa faca. |
Pai sincer, nu cred ca are cu ce sa te ajute. Depresia nu trece asa cu una cu doua, e ca o lentila care mareste disproportionat toate problemele marunte ale vietii. Refugiul tau visat "acasa intre ai mei" nu-l vei gasi cu adevarat, pentru ca tu fugi de tine. Cere ajutor celor care pot sa ti-l dea.
liliana27 spune:
mahmutica, cum esti tu acum eram eu acum un an. gata sa plec, un sot care nu ma ajuta, in somaj, eu vai saraca le fac pe toate. eram nesigura daca vreau sa divortez sau nu. am ajuns la psiholog si acolo mi-am dat seama ca multe probleme sunt la mine. fa un exercitiu de imaginatie (asa am facut eu la psiholog) si incearca sa te vezi divortata. spui ca vrei sa te intorci in tara la ai tai. tu ai plecat de ceva vreme din tara unde, iti spun, s-au schimbat multe. nici acolo n-ai sa poti sa socializezi la orice ora din zi si din noapte. imi imaginez ca multe prietene de ale tale au copii, tu vezi ca in ro se lucreaza pana pe la 6-7. ce crezi ca le mai arde de o taclale la ora 8 seara cand stiu ca trebuie sa se ocupe de copil si de casa? iar la servici, criza asta i-a "acrit" (scuzati daca suna dur) pe toti si nu este decat o lupta si la job. si nu mai spun, sa-ti lasi copilul, asta cred ca nu te-ar face fericita. incearca sa iei viata mai usor, sa nu mai ceri asa de mult de la tine (cel putin asa era cazul meu), si nici de la ceilati. spui ca ai dat numai de oameni superficiali. asta e. daca nu astepti decat un pic de small talk la o cafea iti spun, n-ai decat de castigat. si poate, cu timpul se infiripa si o prietenie. fii mai buna cu tine si nu asa de exigenta cu ceilati. ai multa grija de tine!
Cygni spune:
in locul tau m-as interesa de urmatoarele:
1. copilul poate obtine si cetatenie romana?
2. in ce conditii pot divorta si obtine custodia copilului? consulta un avocat
3. in ce masura m-as putea intoarce in Europa- daca ai lucrat acolo fiindca Romania nu este o solutie si cred ca in scurt timp- daca te-ai intoarce cu copilul ai regreta f mult
4. nu stiu in ce masura ati discutat voi ce inseamna cresterea unui copil inainte de a veni pe lume, inainte sa vi-l doriti. zici ca e mai in varsta decat tine. daca el s-a invatat sa fie singur pana s-a casatorit cu tine, cu tabieturile lui, e grea schimbarea dar nu imposibila. provoaca-l la discutii pozitive privind implicarea in viata de familie si a copilului, explica-i faptul ca al vostru copil are nevoie si de un model masculin si de un tata caruia sa-i fie drag sa se joace sa-l ingrijeasca.
5. in locul tau as renunta la a tine casa luna, as face strictul necesar pentru copil si pentru mine iar restul m-as face ca nu le observ un timp... dar in acelasi timp as discuta cu el despre impartirea responsabilitatilor (ma rog, discutiile astea ar fi trebuit sa aiba loc cu mult timp inainte)
6. daca el refuza si se asteapta ca tu sa faci totul si el sa stea in continuare la tv l-as intreba daca pt asta e dispus sa isi piarda si sotia si copilul. cu mentiunea cu tu ai pleca din tara. dar intai consulta un avocat sa vezi ce si cum.
7. nu stiu cum, doar din cauza depresiei, ti-a trecut prin minte sa lasi copilul exclude aceasta varianta din start fiindca vei regreta toata viata
asta pe scurt...
kariguld spune:
mahmutica, nu exista solutii magice ptr rezolvarea problemelor din casnicie. daca ar fi fost asa, precis erau patentate si se vindeau la magazin. dar din pacate fiecare cauta solutii si se adapteaza/ajusteaza/adauga dupa necesitati, imprejurari, caracter etc.
nimeni dintre noi nu te poate ajuta mai mult decat deja o facem. desi poate ne-am dori....puterea se afla in tine, solutiile sunt acolo undeva dedesupt si asteapta sa fie scoase la lumina.
fiecare femeie de pe planeta asta se confrunta cu problemele inerente casniciei/casei. mai mari sau mai mici, mai reale sau doar inchipuite.
candva pe vremuri, primul lucru pe care il faceam dimineata cand ma trezeam era sa pieptan ciucurii de la covorul meu scump din sufragerie. nu-i suportam decat drepti ce nebunie!!!!! intre timp am realizat ca nu cade soarele de pe cer daca ciucurii mei nu-s drepti ca soldatii la armata! alte lucruri au cu adevarat valoare, decat curatenia si aranjatul prin casa. pe astea oricum, inevitabil le facem, ca ne impiedicam de ele, dar nu intratat incat sa ne macine zilele si sa ne aduca nefericire.
te gandesti ca divortul e salvarea ta? nu se stie....sunt fete foarte multe care-ti pot spune ce inseamna sa treci prin divort si viata de dupa. se poate sa sari din lac in put. dupa parerea mea, nu divortul te va ajuta pe tine. ci auto-analiza si ajutor specializat. s-ar putea sa vezi soarele in alte culori, dupa.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
anca74 spune:
citat din mesajul lui accept92 In comunitatea in care vietuiesc eu exista si un bonus fata de cea in care vietuiesti tu. Cosul de rufe. La mine in familie hainele copiilor se spala separat de ale adultilor, iar lenjeria intima se spala separat de restul hainelor. Avem multe haine si multe cosuri care se umplu in ritmuri diferite, insa nu obisnuiesc sa pun in masina de spalat trei tricoase, 2 pantalonasi si 3 perechi de sosete...mi se pare cel putin neecologic. Sau ma rog, cine nu are de lucru isi poate face. |
Off topic:
Acum, nu stiu cum si de ce ai tras tu concluzia eronata ca as spala hainutele copilului cu ale noastre... Poate daca as fi indigena, as face-o, ca asa am auzit ca practica unii aici; dar, iote, ca am si eu background-ul romanesc get-beget si poate de-aia spal separat lucrurile copilei.
Si le spal zilnic fiindca - sa vezi ce ecologica sunt eu - le usuc afara, pe sarma de rufe, si in adierea alizeului (vara) si in casa basement (iarna).
citat din mesajul lui oana1177 tu draga Anca, parca dupa divort ai suferit crut cativa ani pt faptul ca te-au "parasit" prietenii si nu te mai baga nimeni in seama, ai fost nevoita "sa traiesti de una singura" (n-am timp sa caut subiectul in care ai povestit asta; pt remember e subiectul in care le infierai pe mamicile/femeile divortate); so, las-o mai moale cu datul cu parul ca nu-i frumos; sau probabil fiind vorba de persoana ta nu se pune... scuze pt off topic |
Ani, nu cred sa fi suferit. Poate ca te-ar multumi sufleteste sa-ti spun asemenea gogoasa, insa nu a fost cazul. Vezi tu, scumpa, in lumea de aici nu ai decat exceptional buni prieteni. Restul sunt cunostinte.
Ori, atunci cand pricepi chestia asta, nu te mai cramponezi ca nu stiu care tanti iti intoarce posteriorul cand dai de greu. Te astepti la asta. You kind of... embrace it, daca ma pot exprima asa.
Apropo, apreciez ca imi urmaresti cu pasiune evolutia pe site. Asta inseamna ca te-am marcat à vie. Pozitiv, sper.
N.B. Vezi ca nu ma simt prea bine azi. Am achizitionat cu succes o gastroenterita splendida de la copila.
Asa ca da-mi o pauza, rogu-te-as, cu atacurile la persoana. O zi-doua, nu mai mult.
mahmutica spune:
Imi pare rau ca s-au creat tensiuni aici.
Va rog, nu va mai certati, caci nu e cazul.
Aau venit acasa azi, din vacanta sotul cu copilul.Copilul s-a jucat cu mine toata ziua, ne-am giugiulit, etc...
Ssotul, de cum a venit, si-a scos hainele din valiza, le-a pus PE masina de spalat, s-a schimbat si..... a intrat la calculator. Nu m-a intrebat cum sunt, cum am fost, etc.
Vineri seara am avut o cadere nervoasa. Am clacat .,... si am sunat-o pe sora-mea, sa vorbesc cu ea. Cu oricine as fi vorbit, caci ganduri foarte negre imi treceau prin cap. Cel mai la indemana..sa ma urc in masina si ce-o fi o fi.
Sssora-mea i-a trimis sms la sot ( n-am putut sa il sun cand am sunat-o pe ea, caci era la teatru el, si nu putea fi deranjat). Tarziu in noapte a sunat " ca a primit sms sa ma sune sa verifice cum sunt" . N-am avut chef sa incep o noua conversatie despre cum ma simt, etc... prin telefon. A zis bine si-a inchis.
Azi venit acasa, nici nu m-a intrebat ce a fost cu mine, de ce ma comport cum ma comport, ce ma roade, nimic.
Am petrecut ziua cu baiatul.Sper maine, cand amandoi vom fi acasa, iar copilul la cresa, sa vorbim serios.
Si am facut si primul pas. Am gasit pe internet , in orasul cel mai apropiat de noi, o clinica de Counseling. Sun maine sa vad cat de repede ma pot primi.
PS: Tin sa va multumesc tuturor pentru gandurile voastre.