Nefericita sau nu ? Tu ce ai alege

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anca74 spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:
citat din mesajul lui anca74

Mai, eu nu inteleg si pace de ce trebuie mereu sa fie, unii dintre noi, distrati, inconjurati de prieteni, etc.

Adica nu intelegi cum de nu e toata lumea croita dupa chipul si asemanarea ta?

Eu altceva nu inteleg...cu ce se poate umple zilnic o masina de rufe. E complet off-topic, dar mi se pare SF.

Mai, cam da. Ca, de-ar fi toata lumea ca mine, nu ar mai exista probleme ca cea de fata, nu?

Pe mine, personal, ma streseaza oamenii care au nevoie de distractii permanent si sunt incapabili sa-si gaseasca altceva de facut fara sa baraie lumea la cap. Nu pricep de ce toata ziua trebuie sa te taraii cu fel de fel de personaje dupa tine numai ca sa te simti "bine". Nu te poti simti bine cu tine insati? Sau cu sotul, sotia, copiii?
In fine, ... cred ca-s prea bine spalata pe creier cu mentalitatea bastinoasa.

Off topic pentru tanti accept92:
La noi in familie, precum si in comunitatea in care vietuim, se practica o chestie ciudata: dushul zilnic.
Dat fiind acest fapt, ne schimbam zilnic dessous-urile, ciorapeii, tricourile, bluzitele, pantalonasii, etc.
Ai fi surprinsa cate rufe sa strang intr-o singura zi in caz ca practici curatenia corporala zilnica. ... Si nu mai mentionez aici hainutele pline de nisip, tarana, noroi, zapada cu noroi - in functiile de datele climatice momentane - cu care vine copila de la gradinita.
Sper ca am raspuns la obiect intrebarii tale off topic.

mahmutica, cum ti-am mai zis inainte, incearca sa vezi lucrurile din alta perspectiva. Ai copil, ai sot. Probabil, ai remarcat deja ca nu multa lume in jurul tau este atat de norocoasa sa aiba aceste doua lucruri atat de importante in viata. Majoritatea au doar jumatate: ori sot, ori copii. Ori nimic.
Eu zic sa incepi sa inveti sa apreciezi ceea ce ai.

Iar, in loc de a te gandi: "vai, nu am prietena cu care sa fac asta si ailalta", "vai, nu socializez", "vai, imi pierd mintile daca nu-mi sta sotul la 5 cm de nas sa-mi tina companie", poate ar fi mai indicat sa initiezi tu anumite actiuni.
Ca, de pilda, sa intri in vorba cu vecina de la casa cea mai apropiata de tine. Cumperi sau faci o prajitura si te duci cu ea sa-i bati in usa. "Na, poftim, glojdeste! Am venit sa ne cunoastem. Pe mine ma cheama cutarica. Tie cum iti zice?"
Alta posibilitate: te apuci si cauti pe net ce trucuri de amuzament exista in zona in care locuiesti - parcuri, plaje, gradina zoologica, cinematografe, restaurante, etc. Dupa ce te hotaratesti ce ai chef sa faci, iti anunti sotul ca planul pentru weekend e asta. Si-l iei de manuta, copilul la fel, si mergeti sa-ti indeplinesti scopul.
E atat de simplu.
Nu te mai vaicari ca nu-ti danseaza nimeni din buric ca sa te distreze. Daca vrei ceva, go for it si obtine-l.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:

Off topic pentru tanti accept92:
La noi in familie, precum si in comunitatea in care vietuim, se practica o chestie ciudata: dushul zilnic.
Dat fiind acest fapt, ne schimbam zilnic dessous-urile, ciorapeii, tricourile, bluzitele, pantalonasii, etc.
Ai fi surprinsa cate rufe sa strang intr-o singura zi in caz ca practici curatenia corporala zilnica. ... Si nu mai mentionez aici hainutele pline de nisip, tarana, noroi, zapada cu noroi - in functiile de datele climatice momentane - cu care vine copila de la gradinita.
Sper ca am raspuns la obiect intrebarii tale off topic.

In comunitatea in care vietuiesc eu exista si un bonus fata de cea in care vietuiesti tu. Cosul de rufe. La mine in familie hainele copiilor se spala separat de ale adultilor, iar lenjeria intima se spala separat de restul hainelor. Avem multe haine si multe cosuri care se umplu in ritmuri diferite, insa nu obisnuiesc sa pun in masina de spalat trei tricoase, 2 pantalonasi si 3 perechi de sosete...mi se pare cel putin neecologic. Sau ma rog, cine nu are de lucru isi poate face.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Si uite cum ne luam de par indiferent de subiect.
Sa stii ca pe aici exista masini de spalat care spala functie de cantitate asa ca daca eu vreau sa spal un cos pun la oversize iar daca vreau sa spal 3 chiloti pun la minim si ramin ecologista.Asta asa de cultura generala ca ma mincau degetele sa raspund.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns accept92 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamitzica

Nu trebuie sa ne luam de par. Si nu e complet off-topic. Adica de ce ar vrea o femeie sa spele rufe zilnic daca se poate organiza astfel incat sa o faca mult mai rar? Cam asta ar fi tangenta. Eu cred ca este un mod de a te ascunde de viata in treburi casnice precum strutul cu capul in nisip.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns after spune:

Citat:

Aseara copilul era cu babysitter-a iar el iesise la o piesa de teatru.

dar tu unde erai? de ce avea copilul nevoie de baby-sitter?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns after spune:

Citat:
citat din mesajul lui accept92

Citat:
citat din mesajul lui mamitzica

Nu trebuie sa ne luam de par. Si nu e complet off-topic. Adica de ce ar vrea o femeie sa spele rufe zilnic daca se poate organiza astfel incat sa o faca mult mai rar? Cam asta ar fi tangenta. Eu cred ca este un mod de a te ascunde de viata in treburi casnice precum strutul cu capul in nisip.

Exact!!! e un titlu de glorie in a freca dulapurile de 10 ori pe zi. si pe urma a te plinge de epuizare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns robotzica cucului spune:

Nici sotul tau nu e fericit, Mahmutica. Noi, aici, suntem o gasca de fete, si ne gandim toate in primul rand la tine, dar problema are sanse bune de rezolvare doar daca e tratata "colectiv", tu si el.

Pe aici e o vorba: If wife is happy, everybody's happy! Cu implicatia evidenta, si cel putin indepartat temuta, ca daca ea nu e, nimeni nu e.

Eu zic ca e asa de adevarat! Noi, femeile, avem inclinatia naturala de a da diverse conotatii nu chiar magulitoare pentru noi atator chestii banale din jur. Daca vin tarziu acasa si gasesc chiuveta plina de vase, intai imi trece prin cap ca putin ii pasa de mine sotului meu, si abia apoi admit ca nu era musai sa le spele, daca mai erau inca unele curate in dulap... Ei chiar nu "vad" anumite lucruri, cum bine zicea Maru. Cand eram mai tanara si mai violenta, ignoram partea cu vasele curate inca existente, si ma repezeam la el "n-ai putut si tu sa clintesti ceva din maldarul asta?" Asa rezulta cel mult frustrare, de ambele parti.

Subscriu total la ce au zis celelalte fete: rezuma-te la treburile casnice absolut necesare. Calcatul nu e printre ele. Daca sotul tau are nevoie musai de tinuta business apretata, cumparati x camasi si dati-le la o spalatorie. Costa ceva (aici, "pe banchiza", nu prohibitiv), dar eu i-as considera money well spent daca iti iau tie o greutate de pe umeri. Nu costa cat un ajutor la menaj, oricum.

Ti s-a mai spus si asta: spune tare ce-ti doresti. Spune ca vrei sa mergi cu el si bebe in vizita la mama lui. Apropos, partea buna a faptului ca ar fi dispus sa se duca doar el cu copilul este ca inseamna ca nu se da in laturi sa se ocupe de el. Poate i se pare ca tu esti prea buna la avut grija de el in viata de zi cu zi si te lasa sa te manifesti, spre beneficiul copilului, in timp ce el sta la calculator, unde se simte mai priceput... "Minuneaza-te" si tu din cand in cand de cat de bine se distreaza copilul cu el, chiar daca ii lasi impreuna intentionat cateva minute, cat sa scoti rufele din masina...

Pentru o vreme macar evita sa aduci vorba despre bani. Poate sotul tau se simte extrem de responsabil sa "provide" pentru familia voastra, poate lucrurile la serviciu nu merg chiar bine (unde merg, de fapt...?). Incearca sa ai o atitudine optimista ca o sa va descurcati, orice ar fi, chiar daca nu e 100% adevarat. Pe tema asta as putea sa dezvolt, pentru ca noi am fost loviti de recesiunea asta, eu mi-am pierdut jobul in iunie anul trecut, si a trebuit sa-mi regandesc total modul de a lucra. A fost greu pentru mine fara job (chiar cu ajutor de somaj), dar a fost greu si pentru sotul meu sa
fie singurul aducator de bani semnificativi in casa. A sustinut mereu ca il doare in cot daca e si el dat afara, dar nu stie sa minta .

Eu cred ca ai mai multa putere decat crezi. Poti sa ghidonezi lucrurile in directia in care vrei. Fii doar atenta la detalii si nu le interpreta in defavoarea ta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oana1177 spune:

Citat:

Pe mine, personal, ma streseaza oamenii care au nevoie de distractii permanent si sunt incapabili sa-si gaseasca altceva de facut fara sa baraie lumea la cap. Nu pricep de ce toata ziua trebuie sa te taraii cu fel de fel de personaje dupa tine numai ca sa te simti "bine". Nu te poti simti bine cu tine insati? Sau cu sotul, sotia, copiii?
In fine, ... cred ca-s prea bine spalata pe creier cu mentalitatea bastinoasa.

tu draga Anca, parca dupa divort ai suferit crut cativa ani pt faptul ca te-au "parasit" prietenii si nu te mai baga nimeni in seama, ai fost nevoita "sa traiesti de una singura" (n-am timp sa caut subiectul in care ai povestit asta; pt remember e subiectul in care le infierai pe mamicile/femeile divortate);
so, las-o mai moale cu datul cu parul ca nu-i frumos; sau probabil fiind vorba de persoana ta nu se pune...

scuze pt off topic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mahmutica spune:

FEtelor, va rog, nu are sens sa ne certam aici.
Am intrat pentru ca sunt intr-un impas, si am vrut si parerea voastra.
Multe dintre voi aveti dreptate. Si credeti-ma , am incercat in fel si chip.
Acum insa, parca am ajuns la capatul puterilor.

Situatia nu e alb-negru. E si gri. E un pic mai complicat.
El e mai in varsta ca mine, cam un buletin diferenta. E setat in ale lui. Am inteles asta. Ba chiar poate de-aia l-am ales, stiind ca a "copilarit" destul inaintea mea si nu o sa-l apuce mai tarziu.

Cand am ajuns in apartamentul lui, dupa ce ne-am casatorit, mi-a luat vreo 2 luni sa fac curat , sa pun toate la locul lor, sau mai degraba sa gasesc un loc pentru ele. N-am zis nimic.

Nu mi-e greu sa am grija de treburile casei. Atata timp cat mi se respecta efortul. Dar cand, eu muncesc un weekend intreg sa pun casa cat de cat in ordine si tu imediat iti lasi toate cele aruncate, cand am cumparat special dulap pentru scule si tot pe unde poti le lasi si apoi vii si ma intrebi pe mine daca le-am vazut....

Acum doia ani, a daramat 2 pereti in dormitor, sa renovam baia. Am cumparat cada, am pus-o in garaj.... Dupa doia ani, cada e tot in garaj, iar baia in dormitor tot neterminata, tot cu peretii daramati.
Nu v-ati aprinde?

Eu si daca as avea o prietena sa vina la o cafea, intai ar trebui sa vin acasa si sa fac curat, apoi sa o sun ca poate veni.

Am fost cu ei in Romania, cum am zis mai devreme, sa-mi vad tatal pentru ultima data in viata. Eu suparata cu necazul ce-l aveam, el...cu cartea in mana. Copilul... care, cum, cine putea avea grija de el. A murit tata, n-am avut "timp" sa plang in voie, sa sufar, caci a trebuit iarasi, sa fiu puternica, sa vad de cele necesare.

Nu zic ca e un sot rau,. Nu zic ca e un tata rau. Zic doar ca e indiferent si delasator si ca eu zic el da din cap si-si vede de-ale lui.

Cand ne-am cunoscut, eram feminina si radeam tot timpul. Acum sunt barbatoasa si am uitat sa rad.Pentru ca sunt lucruri care trebuiesc facute, care au envoie sa fie rezolvate in timp. Iar eu sunt mereu aceea care trage de toate.

Nu sunt priceputa cu, cuvintele. Si nu stiu dca exprim exact ceea ce vreau sa exprim.
Am ajuns insa in punctul unde simt ca nu mai am putere sa trag eu totul. Am vorbit mereu. Mereu ii spun ce imi doresc, ce vreau, si ii cer si lui sa-mi spuna. Vorbim azi , parca parca se rezolva pentru 2-3 zile si apoi totul cade iarasi in aceeasi galeata.

Cum am zis si mai devreme, m-am saturat sa fiu eu barbatul casei.
Si da, cred ca e normal sa ai asteptari de la ei.Treaba cu " nu stiu, nu au idee" e doar o scuza care le prinde lor bine. Daca vor, pot.
Il am exemplu pe tata. El gatea, avea grija de noi, facea curat in casa, etc etc. De la el am invatat sa gatesc si sa curat o casa. Nici el nu a fost perfect, credeti-ma.

Si de ce, in ziua de azi.. trebuie sa fii casatorit, daca nu esti fericit? De ce esti inca condamnat doar daca te gandesti ca poate, ai fi mai bine divortand? Decat un mariaj nefericit, nu e mai bine.. ca fiecare sa mearga pe drumul lui?

El nu stie inca , ca ma gandesc la divort. Ii astept azi acasa si o sa incerc sa mai am o ultima discutie cu el. Sa stam pe terasa si sa vorbim.

Credeti-ma, ca de 2 ani de cand s-a nascut copilul, incerc sa imi salvez casnicia. Ba poate chiar dinainte.
In Europa, l-am prins de cateva ori pe siteuri de videochat. Avea siteurile salvate in Favorites. Ama vut discutii cu el si atunci. Mi-a zis ca nu cheltuie bani pe tipesele de-acolo, doar ca ..admira. Eu cum sa reactionez? A zis ca nu mai inrta, daca ma supara. Nu vreau sa fiu politai si sa ii urmaresc miscarile.
Dupa ce s-a nascut copilul, 5 luni de zile el nu s-a atins de scutec: ii era scarba. Se trezea la 5 dimineata , pleca la munca, venea acasa, manca, se uita la TV, computer si in pat la ora 9 , ca "era obosit" (se plangea).
Iar eu, ziua aveam griaj de bebe, de casa, de cina... si noaptea ma trezeam de 3-4 ori pe noapte sa ii dau san copilului.
N-a avut macar o noapte intentia sa zica, ramai sa dormi, ma duc eu si ii fac o sticla la bebe.

Cum am mai zis si mai sus, pentru el e " babysitting" daca sta 3 ore in weekend cu copilul cat sunt eu la munca. Vin acasa, nu am timp nici sa imi scot pantofii, ca el deja isi gaseste de facut ... pe-afara cate ceva.

Faptul ca l-a luat acum la maica-sa e pentru ca... " grandma sa-l mai vada macar o data - l-a vazut cand bebe avea 4 luni - pentru ca si femeia are 82 de ani."
Nu l-a luat ca sa imi dea mie o zi doua libere.

Ma rog, at the end of the day....intrebarea e .. mai bine cu sot dar plina de frustrari sau fara sot....

Copilul absolut ca voi lupta sa am custodie.Va fi mai dificil insa, deoarece eu nu vreau sa raman aici.Vreau sa ma intorc printre ai mei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

Cand nu te simti nici iubita, nici dorita, nici apreciata, nici ajutata de barbatul cu care esti casatorita si ai si un copil, este momentul sa ai o discutie clara, chiar apriga cu el, pt a lamuri tot ce te nemultumeste in ceea ce-l priveste.
O alta solutie ar fi, daca el tot este atat de comod, sa platesti oameni pt reparatiile din casa. Ce daca nu aveti bani suficienti ! Casa trebuie sa fie curata tocmai pt copilul mic si sensibil.
Eu cred ca te-ai lasat angrenata in prea multe responsabilitati casnice. Bun, el nu vrea sa faca, atunci platesti oameni care se pricep si, gata.
Te gandesti sa pleci de langa el, fiind dispusa chiar sa-i lasi lui copilul!!!
Copilul are nevoie de tine, mama lui. Tatal ti-a dovedit clar ca nu-l intereseaza cum creste, iar tu ai vrea sa i-l lasi lui !!!

Face parte din categoria barbatilor comozi, asta nu inseamna ca este rau.
Gaseste alte cai de a rezolva situatiile in care tu te simti coplesita.
Fuga nu a fost niciodata o rezolvare pe termen lung.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput