Nefericita sau nu ? Tu ce ai alege
Raspunsuri - Pagina 3
mahmutica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui kj74 pe langa ce au zis fetele iti lipseste o menajera o platesti si scapi de stres ai timp de tine si de bebe nu o sa mai fii crizata si poate si relatia vostra se v a schimba asta daca ti doresti cu adevarat.... |
Nu ne permitem. Traim din salar in salar... si amjoritatea banilor merg pe facturi. Restul, cat mai e , pe mancare,detergenti, trebuincioase pentru casa.Eventual un doctor.
mahmutica spune:
citat din mesajul lui coltofeanu Mutati-va intr-o zona mai populata unde sa aveti o viata sociala activa. Poate asta ar rezolva situatia... |
M-as muta cu draga inima, crede-ma.... decat sa stau aici si sa ma uit tot timpul pe unde calc, sa nu dau de vreun scorpion, sarpe, paianjeni veninosi sau mai stiu eu ce aratanii sunt pe-aici.
Iarasi insa.... nus e poate. Am ajuns aici din cauza slujbei sotului. Si cum el castiga cel mai mult... nu ne permitem sa isi piarda serviciul.
kj74 spune:
ok priceput tre sa existe solutii si un pic de socializare iti lipseste ...exista comunitate de romani? (nu ca e musai necesar)un loc de intalnire cum ar fi o biserica (chiar de nu esti practicanta)
un site local de socializare de mamici
daca vrei putem vb pe mess daca vrei scrie mi pe pm
(eu am multe prietene virtuale ...de suflet DOAR una )
BalMascat spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mahmutica
|
Nu ai putea cand ajungi la ora 4 acasa in loc sa bagi o masina-doua de rufe la spalat, sa te apuci sa faci cina, sa strangi prin casa etc.....sa iti iei o carte sa iti asezi picioarele in sus si sa citesti? sau sa faci o baie cu spume asultand muzica? sau sa te machiezi, sau sa...sau sa......si cand vin acasa ai tai sa te gaseasca relaxata si pozitiva. si sa simti si tu ca ai fost pt scurt timp pt tine. si in loc sa gatesti intr-o seara pe saptamana, sa iei o frozen pizza?
eu zic ca tu faci niste activitati care consideri ca trebuie sa le faci ZILNIC. de ce trebuie sa le faci? sunt alternative. cum ar fi sa programezi o zi de spalat rufe pe saptamana, si in rest sa iti iasa din minte aceasta activitate.
da nu ai prieteni, esti departe de oricine, fa-ti un blog, comunica prin intermediul lui. tine legatura cu familia ta.
ader la ce s-a spus mai inainte, nu cred ca sotul e sursa nefericilor tale, un divort nu ti-ar rezolva nicio problema, tu tot si baga o masina de spalat, ai strange prin casa, ai face curat....etc. si nu ai avea timp pt tine si nu ai avea prieteni.
mahmutica spune:
Aveti dreptate in a zice ca as putea taia din cele casnice.
Si da, din cand in cand, ma bag in cada cu bubbles si imi fac o baie relaxanta, sau ma asez si bag un film scurt sau ceva de genu....
Si probabil intr-adevar , sotul nu e vina "nefericirii mele". Dar e parte din ea.
Pentru ca in momentul de fata, am ajuns sa gandesc ca .. eu mi-am lasat tot , tara, traditii, prieteni, familie sa il urmez pe el, pentru ca l-am iubit si-l mai iubesc... si am mers cu el in alta tara in Europa si apoi si mai departe...
Si da, poate sunt incapatanata sa "vreau" , sa astept de la el sa arate un pic de interes pentru mariajula sta si pentru familia pe care a vrut-o.
In loc ca, atunci cand vine de la munca sa intre direct in birou si sa stea 30 de minute la pc, as vrea sa stea cu mine, cu noi ..
In loc sa fie in lumea lui, as vrea sa isi imparta gandurile cu mine.
As vrea sa vina EL cu idei sa iesim undeva , sa facem ceva intr-un weekend.
Nu mi se pare corect ca eu sa "sacrific" tot ce am avut de dragul lui, iar el sa se poarte indiferent, doar pentru ca e sigur ca nu am sa impachetez intr-o zi si sa plec.
Si asta e de cel putin 3 ani continuu.
Da, m-am saturat sa fiu EU mereu cea care trebuie sa impinga de la spate pe toti, sa fiu eu mereu cea care sa vina cu idei si sa ia decizii.
As vrea ca din cand in cand sa mi se aduca un buchet de flori, sau sa mi se spuna ca cina e delicioasa, desi poate nu e... sau sa vina si sa ma imbratiseze fara motiv.
Peste toate astea, adauga o viata fara prieteni, fara amici, si un job stresant si spuneti-mi daca, dupa 3 ani de zile nu ati lua in considerare... un divort.
A_Iulia spune:
Toti traiesc asa acolo? Doar cu familia, nici un prieten, nici un mers la teatru, cinema, restaurant? Ca spuneai ca mai sunt ceva vecini prin preajma.
Chiar nu puteti sa va mutati de acolo? de ce doar acolo poate munci sotul tau? e o chestiune destul de serioasa, se pune problema divortului...tu ai discutat serios cu el sa vedeti de ce se intampla asta si ce ar trebui schimbat?
mahmutica spune:
citat din mesajul lui Adina Iulia Toti traiesc asa acolo? Doar cu familia, nici un prieten, nici un mers la teatru, cinema, restaurant? Ca spuneai ca mai sunt ceva vecini prin preajma. Chiar nu puteti sa va mutati de acolo? de ce doar acolo poate munci sotul tau? e o chestiune destul de serioasa, se pune problema divortului...tu ai discutat serios cu el sa vedeti de ce se intampla asta si ce ar trebui schimbat? |
Normal ca nu toti traiesc asa aici. E totusi o tara civilizata. Insa, in ceea ce ma priveste, cum am descris mai devreme, de doi ani si mai bine, asta e viata mea. Doar eu... si sotul.
Am incercat sa imi fac prieteni, crede-ma, doar nu sunt o padureata... insa nu am reusit decat sa am de-a face fie cu "prieteni" falsi... fie cu persoane neinteresate de noi prietenii.
Vecini, da, am vreo 4 case in jur. Cu una din familii, cea de langa noi nu doresc eu sa am de-a face, iar ceilalti rar ii vad prin curte, daramite sa avem o conversatie. Aici fiecare isi vede de-ale lui si nu prea se baga in vorba. Te alsuta daca te vede, normal, dar... nu cauta sa intre in vorba cu tine.
De mutat, cum am mentionat si mai sus... jobul lui ne-a adus aici. Are o pozitie buna si nu ne permitem sa o piarda.Plus ca, nu-si doreste sa se mute in alt oras sau tara.
Daca ar fi dupa el, ar trai fericit intr-o cabana in mijlocul naturii, fara sa aiba de-a face cu nimeni.Sora-sa are o casa in mijlocul unei paduri si traieste singura, cu doi caini, fericita.
Eu sunt o persoana care are nevoie de familie si prieteni in jur.Sufar tare , din cauza asta.
Si da, situatia a fost asa de la inceput. Fara prieteni , etc... dar in ultimul timp, faptul ca nu am nici atentia lui... doare mai tare.
Si crede-ma, am discutat. M-am saturat eu, sa cant acelasi cantec mereu. El da din umeri si ma intreaba tot pe mine ce sa faca, desi i-am zis clar ce mi-ar palcea, ce as vrea.
Nimic nu se schimba.
De-aceea am si ajuns in momentuld e fata, unde doar vreau sa renunt, sa nu mai lupt pentru nimic.
Deasemeni, normal ca am sa incerc sa iau copilul cu mine.Sa plecam si sa fie alaturi de ai mei, de frati si surori si bunica.
Intrebarea e... ce fac?
Am dreptul, ca persoana, ca individ, sa caut sa fiu fericita, sau macar mnultumita cu restul de viata pe care il mai am, sau.... de dragul copilului ... de a avea si mama si tata in casa, cand vine de la scoala... ar trebui sa stau in relatia ceasta si.. sa sufar si sa devin o persoana frustrata?
kariguld spune:
ce crezi ca-ti va aduce divortul? in afara de faptul ca nu-ti poti lua copilul cu tine. ceea ce e f f dureros.
tu crezi ca vei fi fericita daca ai familia largita si prieteni aproape? e posibil, insa notiunea de fericire e un fel de fata morgana. fericirea vine din tine insuti, atunci cand te simti implinit si satisfacut cu viata pe care o ai si asta inseamna o lupta.
in general ma feresc sa dau sfaturi gen "trebuie sa faci asta si ailalta". e bine sa te analizezi si sa iei singura hotararile de viitor. dar nu uita, ca orice hotarare are o consecinta, mai buna sau mai putin....
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
mamitzica spune:
Cred ca toti avem zile mai bune si mai rele...Eu una acum multi ani mi-am zis asa-eu barbat mai bun decit asta pe care il am nu o sa gasesc.E perfect?Nici pe departe.E rau?In nici un caz.Daca pun in balanta partile lui bune si alea rele cistiga partile bune.
Nu traiesc in fiecare zii pe un norisor din ala de fericire dar per ansamblu sint fericita.Nu as fii mai fericita cu un alt barbat sau o alta viata.
Nu stiu nimic despre tine dar ti-ai pus intrebarile astea?Ai discutat cu el despre ceea ce simti tu?
Eu am observat la barbati o chestie-daca tu nu ii spui verde in fata ce vrei un barbat nu va ghici in vecii vecilor.
Eu nu te judec si nici nu iti spun ce sa faci;m-am gindit doar ca poate gindurile mele te pot ajuta cumva.
coltofeanu spune:
http://www.psihoterapie.net/intreaba-un-psiholog/2009/eu-am-evoluat-si-vreau-mai-mult-de-la-viata.html