Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (43)
Raspunsuri - Pagina 5
beatrice75 spune:
Siuta, asa de mult ai dat pe acele analize?Waw,mi se pare enorm...
15+
Mami de baiat
beatrice75 spune:
Exista si medici care spun ca daca Dt este ok, nu mai este nevoie de TT
15+
Mami de baiat
celesta spune:
Alexa, felicitari pt fetita! Sa-ti traiasca, sa fie sanatoasa si sa te bucuri de ea!
Fetele, in ce priveste decizia de a avorta sau a pastra un copil bolnav nu cred ca exista o solutie unanim acceptata de toata lumea... fiecare face ce crede si indiferent ce decizia va lua, va trebui sa traiasca cu ea...
Riscul de sindrom down nu e numai la femeile de peste 30 de ani... am o prietena care a nascut la 21 o fetita cu SD si o alta la 19 un baietel cu hidroencefalie...
Aici nu te obliga nimeni sa faci nici un test, vorba doctoritei mele: "Ai dreptul sa afli, dar numai daca-ti doresti."
Eu mai am o vesnicie pana la urmatorul control (9iunie) si ma roade curiozitatea ce sex are bb
16+
bryny spune:
buna viitoarelor mamicii!Vam citit din urma,mia luat ceva timp recunosc...Sunt o viitoare mamica de noembrie sau decembrie,am o poveste lunga si plina de peripetii pe care cu timpul o voi relata aici.PS:FIV2 reusit! sunt insarcinata in 13saptamani!am 35 de ani si mam chinuit vreo 7ani sa raman gravi!am avut o chlamidia care nu am stiut de ea si afacut ravagii in tot acest timp,adica trompe stafidite, 2operatii de chisturi ovariene care se formau din cauza infectiei,oligospermie s.a.m.d.
celesta spune:
Citat: |
citat din mesajul lui bryny buna viitoarelor mamicii!Vam citit din urma,mia luat ceva timp recunosc...Sunt o viitoare mamica de noembrie sau decembrie,am o poveste lunga si plina de peripetii pe care cu timpul o voi relata aici.PS:FIV2 reusit! sunt insarcinata in 13saptamani!am 35 de ani si mam chinuit vreo 7ani sa raman gravi!am avut o chlamidia care nu am stiut de ea si afacut ravagii in tot acest timp,adica trompe stafidite, 2operatii de chisturi ovariene care se formau din cauza infectiei,oligospermie s.a.m.d. Am facut analizele de primul trimestru si au iesit absolut toate bune,in afara de chlamidia trahomatis IgA 17.891 si IgG 14.524...ok eu stiu ca asta inseamna ca am avut in trecut dar mi se par niste valori f mari (anal.leam facut la synevo)Please daca stie cineva ceva sami spuna,ca pana luni cand ajung la dr inebunesc mia parut bine sa va cunosc! |
Bine ai venit printre noi! Sarcina usoara si bb sanatos!
16+
EvaF spune:
Citat: |
eva da chiar asa gandesc. eu am pierdut o fetita la 2 luni ( nu avea nici o malformatie ) si stiu ce inseama sa-ti pierzi copilul ..oricum am fii,cu toti avem dreptul la viata...nu se poate ca toti sa fie sanatosi si frumosi ..asta este viata ..eu stiu de un baiat cu sindrom down ..il vad mereu can dmergem la parintii sotului pt ca este din aceasi oras...pana acum eu nu am vazut pe cineva sa-l priveasca ca pe vreun ciudat sau mai rau..toti stiu ca asa este el si este acceptat ..stiu ca cei cu DS nu traiesc f mult si ca au destule probleme de sanatate dar au si ei dreptul sa traiasca..eu sunt f sigura ca nimic nu se intampla fara motiv si nu suntem noi cei care decidem daca altcineva trebuie sa traiasca sau nu..sorry daca deranjez pe cineva dar asta este ceea ce simt si nu mi-e rusine sa spun. |
Da, felicitari pentru felul cum gandesti, douradoudou!
Imi pare nespus de rau pentru experienta ta, asa cum spui toate se intampla cu un motiv, sigur vei afla cumva de ce s-a intamplat asa, exista cu siguranta o explicatie si inca una spre binele tau.
Da, ce sa zic, se vede fantastic diferenta de mentalitate orientala/ occidentala si sper sa ma intelegi fff bine ce zic, nu gresit. In Europa/ SUA mai ales in States-unde, din punctul meu de vedere sunt orientati mai mult catre suprafata decat catre interior, ca sa fiu eleganta in exprimare, trebuie sa fii frumos, eventual blond cu ochii albastri, si apoi sa iti arati si maiestria neuronilor ca sa obtii un job bun, ca sa te impui in scoala si sa nu fii ciuca bataii colegilor de clasa, care stii si tu la 6-14 ani sunt cam rautaciosi daca esti mai grasut, ai ochelari sau ai alt fizic decat norma. Plus ca, sa luam exemplul Romaniei, nu sunt conditii in scoli pentru copiii cu deficiente mentale, e fff greu si inteleg semnele de intrebare. Aici, in Fr, am vazut un documentar excelent cu niste tineri cu sindrom Down ajunsi profesori, pentru ca sunt diverse nivele de retard, uneori atat de mic ca sunt recuperabili si invata excelent. Adica se poate, cu dragoste si rabdare, cu profesori buni, cu conditii umane in scoli. Dar e drum lung si anevoiossi dureros si inteleg, dar oamenii acestia au un suflet, au sentimete, iubesc, urasc, la fel ca noi. Au dreptul la viata!
Nu am niciun chef acum sa tin un discurs, doar ca vreau sa zic ca inteleg ambele "tabere", sa le zic, puncte de vedere, inteleg de ce unele mamici aleg drumul "Nu"-ului, sunt multe motive obiective, dar eu nu as putea.
Cine doreste sa faca testele, cine nu, nu, asta ar fi concluzia mea, adica nimeni nu e de condamnat nici ca le face, nici ca nu. Doar sa relativizati, fetelor. Nu dramatizati. Noi am mai fost la alta odisee, unele, si aici e doar la inceput, o sa inceapa si pe aici sa vina rezultate care sperie, la testele astea, eu zic atat nu va speriati. Este statistica si atat!!!
Eva & Luca Noah (08.09.2008) acum cu a doua minune (30.12. 2010)
mirunam spune:
Bebelu, DT si TT sunt statistici si sunt clar influentate de antecedentele din familia sotului tau trecute pe formular. Asta nu inseamna ca si copilul are probleme. Ecografia spune foarte multe. Atata timp cat la masuratori este bine, organele sunt bine eu zic sa incerci sa stai linistita/ Eu am plans in fiecare zi la prima sarcina din cauza ca 5 medici mi-au zis ca am copil cu malformatii. L-am pastrat, era al meu, oricum ar fi fost pentru mine era perfect. Nu a avut absolut nimic la nastere, de fiecare data cand ma uit la el ma gandesc ce puteam sa omor din inconstienta unora.
MIRUNA cu Alexandru si Bebe 2 16 +
mirunam spune:
Raportul:
Am fost la Dr. Vele Claudiu la Medlife. Abia acum imi explic de ce nu am gasit pareri despre el. Nu vorbeste, deloc, absolut deloc, Herghelegiu e vorbaret fata de el. Masoara si tace. Fata de toate astea o sa intelegeti de ce o sa scriu doar cu CRED.
Cred ca este bine, nu a zis ca ar fi ceva neinregula, asa ca deduc ca e sanatos. Era somnorici, deduc, nu am vazut miscari prea agitate si nu s-a plans ca nu ar sta la masurat. M-a onorat spunandu-mi ca este mai mare cu o saptamana, asta dupa 40 de min de tacere si 4 pagini de tabele, grafice si valori de neinteles.
In schimb, va anunt cu onoare ca #536;
este
Anaaaaaaa!!! Ai calcular bine! Pentru urmatorul bebe te consult inainte . Cu prima ocazie iti ofer cate limonade vrei tu!
MIRUNA cu Alexandru si Bebe 2 16 +
douradoudou spune:
felicitari miruna ..se pare ca la noi calculul anei a fost exact .. eva ai dreptate: exista o mareeeeeeeeeeeeeeee diferenta de mentalitate intre est si vest..cine mai avea echo azi??? lorinnnnnnnnnnnnn unde esti ?? trebuie sa ne spui despre ursuletzi ..si mai era parca cineva dar neuronul meu este mult prea atrofiat la ora asta
Alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 15+ cu
BraveGirl spune:
Felicitari Miruna si Doura!
Ana, esti tare. Deja ai nimerit la majoritatea. TREBUIE sa-ti dam de baut...o limonada, evident
==========
Corina
Mamica de Arianna Maria si 16+
POZE CU PRINTESA
BEBE2