Burtici cu ursuleti de nov - dec 2010 (43)
Raspunsuri - Pagina 4
bebelu86 spune:
Doura, Joy mersi mult de tot
din partea mea nu a sunt cazuri de malofirmatii
dar din partea sotului sunt 3. acu la unu inca nu se stie dc asa a fost bb, sau s-a intamplat ceva la nastere pt k bb s-a chinuit vreo 3 zile sa iasa si din cate am inteles nu s-a mai oxigentatcreierul. iar acu este la pat, nu vb, nu papa, nu face absolut nimic. e leguma. si are 18 ani.
mai e verisoara sotului care are buza de iepure.
si cumnata mea...nu pot sa zic k are malformatii, dar nu a crescut ffmult. are 1.50 max. si pe langa asta nu are aparatul genital deloc.
deci...acu nici nu stiu...
http://davf.daisypath.com/WBynp2.png
Albumele noastre
In momentele fericite iubeste-l pe Dumnezeu!
In momentele dificile cauta-l pe Dumnezeu!
In momentele de liniste adora-l pe Dumnezeu!
In momentele dureroase ai incredere in Dumnezeu!
In toate momentele multumeste-I lui Dumnezeu!
Cand Iisus a murit pe cruce, El se gandea si la tine!
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt bb 8+
EvaF spune:
Citat: |
citat din mesajul lui douradoudou bebelu noi nu putem sa-ti spunem ce sa faci ..este decizia ta..dar la varsta ta si daca nici nu ai in familie cazuri de malformati ..sidroame etc si daca la eco ies toate masuratorile ok atunci poti sa nu faci testul de sange daca vrei..eu la 1 sarcina l-am facut pt a eram in rom in perioada aia in vacanta si doctorita de acolo mi-a spus sa fac obligatoriu..eu nu citisem ina f multe despre teste si am facut so dublu si triplu..anyway degeaba zic si eu pt ca orice ar fii copilul meu ramane copilul meu ..daca e sa fie ceva nu se intampla fara motiv... Alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009) si 15+ cu |
Ce mult imi place ce ai spus, douradoudou!!!!
Exact asa si este, nici eu nu as face ever amniocenteza. Testele astea screening, bazate pe statistica pura, sunt o mare tampenie, iti zic ca ai o sansa la 100, 200, 1000 samd de a avea un bebe bolnav, adica poti fi in cei 999 sau fix cel 1/1000 bolnav. O mare aberatie!!! Ca sa fii sigur tot la amniocenteza ajungi, deci...useless.
In conditiile in care, tot statistic vorbind, numarul copiilor nascuti cu Down este mai mare la femei de 20 de ani decat 35, culmea culmilor, si ei stiu asta cand le zici, chiar confirma, dar zic asta e, mai bine sa fim siguri. Siguri de ce?
M-a mpresionat ce ai zis, foarte foarte frumos, asta inseamna sa fii mamica adevarata, esti o fata minunata daca, cu adevarat, asa gandesti!
Daca o mamica considera ca oricum face amnio si vrea sa stie, atunci sa mearga la amnio direct, daca, dimpotriva, gandeste e copilul meu si basta, punct, are libertatea de a nu accepta aceste teste. Nu sunt obligatorii, sunt pura statistica, desi in Ro se cam impun...
Dupa parerea mea un medic ar trebui sa discute deschis cu pacienta, ce facem daca ies prost, mergem mai departe? Daca pacienta raspunde da, atunci sa ii spuna clar, in aceste conditii nu facem TT. Daca ii raspunde nu, atunci sa o lase sa faca teste, amnio si ce-o mai vrea. Asa e just. Un test, tratament, orice decizie medicala ar trebui personalizata, luata in functie de individul din fata ta ca medic, nu la gramada, in oala mare a gravidelor.
Am trecut si eu douradoudou tot pe acolo, hai sa facem TT asa de amorul artei, acum sa fie sanatosi, eu nu fac, nu ma numesc Cap de Locuitor ci Eva
LE: felicitari pentru fetita!!!
Eva & Luca Noah (08.09.2008) acum cu a doua minune (30.12. 2010)
rala spune:
Uau felicitari doura!! Deci noi doua am mai echilibrat balanta in ultimul timp.
Despre fixurile lui Iosup cam asa este. IR-urile mele sunt 0.79 pe dreapta si 0.61 pe stanga. Ala de pe dreapta a spus ca e un pic marit si sa o las mai moale cu agitatia. Apa mi-a zis sa beau mai multa si i-am spus ca beau minim 4 litri numai in cele 9 ore de la birou... si n-a mai insistat, a spus ca e bine si ca in cazul este nu retin apa. Si asa este, sunt abonata la buda. Placenta la mine are grad 1 si nu s-a legat de ea.
Eu am facut 3Test, as fi facut si 2Test dar eram sub pregnyl si nu s-a putut. Daca ar fi sa iasa ceva risc mare as face amniocenteze fara sa clipesc. Iar daca Maia ar avea ceva, eu nu as putea sa o aduc pe lume.
15+ cu viitoarea scorpioanca Maia
"Babies are such a nice way to start people."
-- Don Herold
ALEXA1985 spune:
Buna burticute. Nu am mai scris de mult, dar am citit tot ce ati scris, " sunt la zi" . Si eu abia astept sa ajung la dr sa fac o ecografie, sa vad ce face bebelusul meu scump si poate aflu si daca e fetita sau baietel. Asa cum poate ati auzit ca CF2 s-ar privatiza prin august, m-am hotarat sa ma mut acum , la doctorul Catalin Haiduc la Filantropia. As vrea mai multe pareri despre el daca se poate. Sper ca saptamana viitoare sa merg la el la control.
15+
EvaF spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Joy21 Morfologia de trim I,banuiesc ca stii deja, se face intre 12-13s. Daca mergi la un ecografist mai bun, tb sa faci programarea din timp k unii nu au loc liber pana in septembrie... O masuratoare importanta e translucenta nucala (cea care indica SD) si care tb sa fie intre anumiti parametri. Daca vrei sa faci DT, se recolteaza si sange, chiar in aceeasi zi si se coreleaza cu masuratorile din ecografie, datele tale antropologice si in final iti dau un rezultat statistic. Eu l-am facut sa stau linistita, dr. zicea ceva si de un "dry test" care insa costa 5 mil si pe care n-am de gand sa-l fac avand in vedere ca DT a iesit negativ. Spunea ca ar putea depista deca bebe e surd. Pai si? Ma rog sa fie bebe sanatos/sanatoasa si e al meu cum mi-l da Dumnezeu. Victoria, mami de Anna Sofia, 15+ cu inimioara Sofia, 1 an si 8 luni "Nu-ti fie frica sa faci un pas mare. Nu poti trece o prapastie din doua sarituri mici." David Lloyd George |
da, Joy, si eu stiam chiar ca dry testul este cel mai sigur dintre toate, are un grad f ridicat de acuratete. Ca m-am contrat putin cu medicul la prima sarcina, pai bine, Mme, daca tot stiti ca asta era cel ma sigur, de ce nu m-ati trimis direct la dry test, ca pretul DT si TT impreuna erau cam cat un dry test. Barem stiam o treaba. Dar am aflat prea tarziu de dry test. In fine.
Si ginecologul de acum aici in Paris o da inainte ca facem ecografia la 12 saptamani pt translucenta nucala, apoi urmeaza DT , apoi TT, ba e si quadruple test, cica si mai tare decat TT, pe langa AFP, beta HCG, estriol, analizeaza si Inhibin-A
Hm, sigur ca da... Pana nasc cred ca scot si 5- test astia...
Eva & Luca Noah (08.09.2008) acum cu a doua minune (30.12. 2010)
douradoudou spune:
alexa 1985 eu am auzit numai lucruri bune despre haiduc..unele fete de anul trecut au nascut cu el si erau f incantate..stiu ca nu e batra si ca este un tip care comunica f bine cu pacienta si are rabdare sa-ti explice..cel putin asa mi-au spus ele
eva da chiar asa gandesc. eu am pierdut o fetita la 2 luni ( nu avea nici o malformatie ) si stiu ce inseama sa-ti pierzi copilul ..oricum am fii,cu toti avem dreptul la viata...nu se poate ca toti sa fie sanatosi si frumosi ..asta este viata ..eu stiu de un baiat cu sindrom down ..il vad mereu can dmergem la parintii sotului pt ca este din aceasi oras...pana acum eu nu am vazut pe cineva sa-l priveasca ca pe vreun ciudat sau mai rau..toti stiu ca asa este el si este acceptat ..stiu ca cei cu DS nu traiesc f mult si ca au destule probleme de sanatate dar au si ei dreptul sa traiasca..eu sunt f sigura ca nimic nu se intampla fara motiv si nu suntem noi cei care decidem daca altcineva trebuie sa traiasca sau nu..sorry daca deranjez pe cineva dar asta este ceea ce simt si nu mi-e rusine sa spun.
Alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 15+ cu
heidy spune:
Va citesc si imi vine sa .
Mai bine nu ne-am mai gandi la lucruri asa triste. Hai sa fim optimiste pentru bebelusii nostri.
Sunt convinsa ca orice decizie (si de a pastra si de a renunta la bebelus) este cea mai grea decizie din viata unei femei si o va marca pe viata.
11+
anya2010 spune:
Pe o prietena de-a mea dr. a pus-o sa dea declaratie ca nu vrea sa faca DT, s-a simtit de parca era la securitate saraca. Are 29 de ani si un baietel perfect sanatos, nu a avut antecedente in familie..deci mi se pare cam exagerat.Astea sunt teste statistice, daca vrei intr-adevar sa stii exact faci amniocenteza din prima si nu mai cheltuiesti bani pe DT si TT. Parerea mea e ca medicii isi iau comision de la laboratoarele de analize si e in interesul lor sa te trimita la cat mai multe analize
Ana 16+
Minunate sunt lucrurile tale Doamne!
Minunea mea
poze
heidy spune:
Eu recunosc, am facut DT. Stiam ca nu am sa merg sa fac amniocenteza daca e sa imi iasa un risc mare, dar am mers si am facut testul. Nu am o explicatie de ce, mi-am propus sa ascult doctorul. Acesta a zis ca daca rezultatul este bun, nu am sa mai fac TT, ceea ce mi se pare ok din partea lui.
pt toate fetele
11+
douradoudou spune:
fetele din grupul de vineri unde sunteti cu vestile???? ahaaa ati uitat de noi si sarbatoriti carucioarele colorate???hmmm
Alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
si 15+ cu