Iepurasi de Martie-Aprilie 2010 (10)
Raspunsuri - Pagina 14
GabyHila spune:
Alexandra nu cred sa fie si la Sibiu dar ma interesez.
eu sutien am purtat pana la 3 luni si numai cand ieseam afara. in rest:)) spal cam 3-4 tricouri pe zi!!
wapi spune:
Miria i-am povestit sotului despre vaccinul BCG si mi-a trantit un scurt "n-am incredere in bulgarii astia" end of story..
eu vreau sa fiu si soacra mica , dar cam complicat ... pentru moment am zis ca ne oprim doar la 2, plus ca sotul meu are 3 frati - fiecare are cate un baiat, sora mea are doi baieti, fratele meu cel mic are un baiat --- daca ne hotaram la bebe 3 si iese fata o sa ma suspecteze de infidelitate
Wapi & Mihai Theodor 20.04.2010 &Stefan Cristian (19 mai 2006)
miria_cristina spune:
'Neata, fete!
Sunt nehotarata ce sa fac astazi. Afara sta sa ploua, eu nu-s asa adormita, dar parca as amana orice initiative.
Vad ca vorbiti de vaccinuri optionale. Eu nu voi mai face nici unul de data asta. Cel pentru "mainile murdare" sau cu atat mai mult cel contra variceli si altela care mai sunt, nu le voi mai face.
Pentru ca pe piata medicamentelor ele exista, ca parinte te tenteaza sa le iei ca sa iti cruti copilul, dar acesta nu este deloc ferit, ci doar sensibilizat sau ii amani reactia la boala. Si cu cat trece mai mult timp cu atat forma pe care o va face va fi mai serioasa.
De ce se numesc "bolile copilariei"?
Vaccinurile facute acuma nu sunt pe viata, ci doar pe o perioada de cativa ani. Iar cand va fi mare si va da nas in nas cu varicela, nu va avea anticorpii formati si va face forme urate pentru un adult, gen Zona Zoster, iar la femei e si mai nasol daca sunt pe cale sa ramana insarcinate, ca stau cu stres.
La fel e si cu alte vaccinuri.
Eu am facut greseala, ca Damianei sa-i fac Prevenarul (care este contra pneumoniilor), cand a mers la gradi, in speranta ca nu se va mai imbolnavi.
Complet gresit!
A racit si s-a imbolnavit la fel pentru ca nu aveam cum s-o feresc de microbi, dar a facut o forma localizata, nu la plamani, ci in bronhii. Si pentru ca au fost multe recidive, am ajuns l abronsite astmatiforme.
Si tot asa, va dau exemple cate vreti pentru toate vaccinurile optionale de pe piata.
Ele sunt binevenite cand patologia unui indivit necesita un anumit tip de vaccin. Adica un bolnav cu imunitatea slabita are nevoie sa previda o alta posibila infectie sau complicatie si atunci ii faci vaccinarea respectiva, dar copiii trebuie sa-si formeze singuri anticorpi si sistemul lor imunitar trebuie sa isi intre in rol. Ori daca tu il opresti sau ii ingreunezi procesul de formare pe copil il chinui si-l sensibilizezi, ca de ferit tot nu vei putea sa-l feresti.
Hai, ca m-am intins cu subiectul asta de nu va mai citi nimeni ce-am scris!
miria_cristina spune:
WAPI - Pai, atunci ce sa mai zicem de noi, apropo de pareri!?
Bulgarii, ca si romanii care lucreaza la Inst. Cantacuzino, au un institut unde produc vaccinuri de tot felul si care este cotat ca fiind bun.
Nu vorbim de societatea bulgara, ci de un serviciu bine specializat, ca or avea si ei intelectualii lor, nu doar hoti de masini.
GabyHila spune:
Dupa cat timp am voie sa raman insarcinata iara?
A inceput sa ma doara burta imediat dedesubtul buricului. zici ca m-a lovit cineva? e o reactie dupa cezariana?
Ramy cu cine a semnat Zoli? te muti la nemti? ptiii ce dor imi e de Hamburg
Vladimirescu esti pe calapodul meu cand vine vorba de vacante. Noi am mers in 2 ani la rand pe Sylt, insula cea mai are dintre Germania si Danemarca. O frumusete: dune de nisip, accesibila cu trenul de pe continent. Un reflux si un flux care iti da impresia ca vine spre tine, plaje largi, promenade impresionante, zeci de km de piste de biciclisti, case extrem de aranjate (zici ca esti in Hansel si gretel). Dezavantajul ca la toate plajele de la Marea Nordului e ca nici in august nu e sigur ca poti face baie:) noi am fost in mai si iunie si nu prea imi venea sa fac baie:) da-mi un pm daca te intreseaza si iti dau amanunte!!!!
wapi spune:
Sunt de acord cu tine Miria, dar la noi tr sa existe unanimitate in ceea ce priveste interventiile asupra copiilor.
Legat de Rotarix, stiu ca exista mai multi producatori si ca au existat niste controverse legate de unul din vaccinuri:
http://www.evz.ro/detalii/stiri/america-interzice-rotarix-europa-se-mai-gandeste-890297.html
Wapi & Mihai Theodor 20.04.2010 &Stefan Cristian (19 mai 2006)
miria_cristina spune:
ANCA - Si mie Dami mi-a cam stat in fata televizorului si in mod firesc a devenit dependenta de el. Dar de cateva zile are interdictie.
Se uita numai cand o las eu si incerc s-o n-o mai fac.
Acuma invata de zor o poezie despre fratiori si coloreaza.
Nu-i prea place, dar este in fond un exercitiu de rabdarea, asa ca tot o pun sa coloreze cate ceva zilnic.
Apoi, o pun sa faca exercitii fizice 1/2 ora pe muzica.
In rest, cu jucariile in camera la ea sau o "premiez ca a fost cuminte si sterge praful, duce lucruri la locul lor ... si ce se mai gaseste.
Desene, mai subtire, ca toata lumea in ultima vreme ca sa scape de ea o punea in fata televozorului.
Eu mai am carti si planse educative si cand am timp mai fac cu ea sau ne jucam gen Sus Jos sau carti sau invatam cuvinte in engleza.
GabyHila spune:
Miria nu cred ca pneumonia sau meningita e boala copilariei.
Daca exista numai de cativa ani ce are? si leacuri sau medicamente pentru alte boli s-au descoperit de curand si asta nu insemna ca nu sunt bune nu?
Dpmdv vaccinul cere organismului sa se imunizeze la niste virusuri inoculate. asta inseamna ca o sa stie sa lupte pe viitor cu acea tulpina de virusuri. crezi ca daca facea in plamani si nu in bronhii era mai bine??
eu am citit tot postul tau!! ma intereseaza foarte tare subiectele astea!!
miria_cristina spune:
GABY - Tu ai nascut normal?
Dupa o cezariana se asteapta in medie 2 ani ca sa poti ramane din nou gravida, la o nastere normala mai putin sau chiar deloc (sunt atatea cazuri), desi nu-i bine si trebuie sa-i dai organismului timp de respiro, ca doar a trecut prin atatea transformari si traume.
GabyHila spune:
Miria nu! cezariana am avut!!
adica numai peste 2 ani pot sa raman gravida sau as putea naste peste 2 ani??
se poate vedea la vreun eco cum e starea uterului???