Se mai pot scoare rosturile? sau decolora?

Se mai pot scoare rosturile? sau decolora? | Autor: Angelinne

Link direct la acest mesaj

Am finisat o baie si rostul ales se pare ca e totusi mult prea inchis adica maro inchis fata de faianta crem.... Se vad f tare dungile parca sunt niste gratii.... Insa e pus de o saptamina si am inteles ca nu se mai poate face nimic.... adica s-au intarit si nu se mai pot scoate.

Stiti cumva vreo solutie care le-ar putea deschide macar ? sau ce e de facut acuma?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anemona spune:

Daca cineva poate face ce a facut un muncitor la mine acasa, atunci poti reusi. Noi am scos chitul la toata baia pentru ca nu il omogenizase bine si nu iesise uniform si treaba asta a durat 4 zile. L-a scos cu mare grija cu o panza de bomfaier, usor, dand pe langa fiecare placa. Cred ca este un caz rar, dar noi am ales sa-l scoatem pentru ca pur si simplu nu puteam accepta ca nu voi avea baia pe care mi-am dorit-o.
A fost destul de greu, dar a trecut si rezultatul a fost foarte ok. Daca placile sunt de calitate, vor rezista. Daca este o faianta ieftina, mai bine renunti. Se poate ciobi pe margini si mi ales pe la colturi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angelinne spune:

Mesterul nu vrea sa se bage la asa ceva... mi-a spus ca nu se mai poate face nimic... iar eu sunt disperata... e o faianta de 45 ron mp... si arata f bine ea asa... insa rosturile alea asa maro inchis strica f tare aspectul baii... azi cind m-am dus la ap... am crezut ca fac cu nervii.... parea obositor si f urit.... Cica s-ar mai putea vopsi dar cum naiba sa faci din maro crem???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Cum spune Anemona, cu rabdare le poti scoate. Daca mesterul nu vrea si chiar e nevoie, le poti scoate chiar tu rosturile. Va dura ceva, dar vei fi multumita...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

cred ca poti merge pe o varianta de compromis, respectiv incerci sa adancesti cu ceva rosturile deja facute cu maro (le racai cu ceva, sa zicem varful unei pile/dalta/surubelnita sau cauta o daltita pentru sculptura, este ingusta si semirotunda, numai buna sa scoti chitul dintre rosturi, doar cat sa adancesti cativa mm rostul, nu sa-l scoti de tot), si in santuletul pe care il faci sa puna mesterul (sau unul dintre voi) chit de culoarea dorita de tine. ca sa fii sigura ca nu se mai vede maro, la finisajul cu noul chit sa nu insistati prea mult la stergerea/curatarea/adancirea rostului dintre placi, lasati putin mai mult material pe rost.

se pot vopsi, intr-adevar, dar cu vopsea pe baza de ulei probabil, si iti trebuie rabdare de ceasornicar sa pictezi perfect rost cu rost...iar vopseaua, in timp, se mai cojeste si se inchide la culoare...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devoska spune:

Incearca intr-un colt sa vopsesti rostul cu vopsea lavabila (pigmentata in culoarea dorita). E doar o idee, dar am remarcat ca lavabila alba prinde/tine pe chit. Succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Este foarte greu, de fapt dupa experienta mea imposibil de scos rosturile cu pila, surublenita sau alta scula de-asta. Auzisem ca se pot scoate cu un fel de freza, polizor ii zice am vazut, cum sunt astea http://www.bricoshop.ro/unelte-si-scule-scule-electrice-profesionale-si-semiprofesionale-polizoare
Dar tot asa trebuie rabdare si grija maxima sa nu se ciobeasca faianta.
Neaparat sa ne povestesti daca reusesti sa le dai jos si cum, ma intereseaza si pe mine ca sa reimprospatez aspectul in baie fara sa pun iar faianta

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

sau...se poate folosi freza/polizorul de la cabinetul stomatologului

glumeam si eu..

angelinne, si eu am in bucatarie faianta crem si rosturi maro, dar chiar arata super si nu ma deranjeaza deloc. probabil nu esti tu obisnuita cu acest contrast sau baia este foarte mica si-ti sar in ochi dungile.
ba chiar te poti bucura ca pe rosturile maro din baie nu se va vedea eventuala innegrire din cauza umezelii/mucegaiului...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miriama spune:

La noi, pe jumatatea de jos a baii faianta este neagra iar rosturile sunt albe; contrast nu gluma.... pe jumatatea de sus a baii, faianta este alba cu rosturi albe; imi place foarte tare si nu e de loc deranjant. Sigur nu ti s-a obisnuit ochiul. Eu n-as risca o eventuala ciobire a faiantei, fiindca perfectionista cum ma stiu, as pune alta....

"Arata-te puternic cand esti slab si slab cand esti puternic"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Angelinne spune:

Vreau si eu poze cu baile si bucatariile voastre pls......... Se poate sa nu fiu obisnuita... sunt f pretentioasa si eu.... intr-adevar baia nu e mare deloc in jur de 5 mp....si rosturile fiind un maro f inchis... si faianta alb-crem este un contrast f mare... pare obositor si parca numai alea sar in ochi, acuma nu stiu ce sa zic... parca nu imi vine nici mie sa ma apuc eu de scos rosturile caci mesterul a zis ca e beton nu se mai poate face nimic....si mi si fica sa las pe cineva si daca ar vrea cu flexul... maine merg sa incerc sa vad daca se inmoaie cu o solutie de la MAPEI care curata cimentul si rostul de pe placile ceramice... Am incecat azi sa dau pe placa sa vad daca o distruge... sunt curioasa daca pe rost are vre-un efect....Cu lavabil... ma gindesc ca intr-un an o sa arate mai rau.... Poate daca pun obiectele sanitare nu mai ramine atit de mult spatiu liber... Pe jos... gresia nu a mai apucat sa o rostuiasca ca s-a terminat materialul/.... acuma sincer nu stiu ce sa fac... daca pun ceva crem, bej... cum arata pe jos deschis si pe pereti inchis?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns devoska spune:

Culoarea deschisa la rosturile de la gresie se va pata repede, indiferent cat o protejezi, stergi, speli... Nu cred ca e asa rau cum zici cu rosturile inchise, ci chestie de obisnuinta, cum zic si fetele.

Mergi la inceput