Strumfi de iulie-august 2007 (185)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cygni spune:

Buna dimineata. Se pare ca eu am avut o alergie intr-adevar ca dupa ce am luat aerius am inceput sa ma simt mai bine. Ieri am tinut-o in inhalatii si dusuri alternative care ajuta. Zaceam aseara si Alise vine la mine si imi spune: "mi-e mila de tine mami ca esti bolnavioala. Veau sa te faci bine si sa te fac sa lazi." m-a emotionat tare...
dupa-amiaza am scos-o in parcul de langa blocul bunicilor fiindca ea isi dorea f mult chiar daca eu abia mai stateam la verticala, am stat pe o banca si ea s-a jucat f frumos. mai tarziu cand a aparut sotul de la serviciu ne-am dus la bunici ca sa mancam "toltulet".
Sa stiti ca am facut ce mi-ati recomandat, ceai de ceapa, a baut Alise jumatate de cana aseara, cu o lingurita de miere si nu s-a plans de gust. M-a intrebat ce fel de ceai e si nu i-am zis ca de ceapa ci "un ceai special pentru tuse". Ii mai dau si astazi si sper sa-si faca efectul.

Dana iti multumesc pentru sfaturi f mult, ACC 100 luase deja in tratamentul anterior si din pacate nu prea a avut efect la ea. Dr. i-a recomandat humex expectorant, ea a inceput sa expectoreze insa nu stie sa scuipe. Le luase pe rand si eurespal si mucosolvant, niciodata n-am bagat in ea atatea.

V-am innebunit de cap cu boala asta, ma scuzati, dar eu sunt inca socata ca a putut fi bolnava atata vreme, nu s-a mai intamplat.

Cat priveste discutia cu al doilea copilas fiecare are dreptate cunoscandu-si situatia. Insa cum noi nu ne permitem economic sa ne mutam la un apartament cu 3 camere si situatia chiar poate deveni mai neplacuta financiar in viitor, nu putem risca chiar daca mi-as face curaj sa am o noua sarcina de care momentan mi-e groaza. Sotul isi doreste si al doilea copil. Poate isi doreste mai mult pentru Alise, uneori sentimentele acestea se amesteca si nu poti delimita foarte bine. Noi ne-am relocat din Buc. in provincie pt un stil de viata mai linistit si ca sa putem fi mai mult timp impreuna. Financiar am avut de pierdut insa nu regret celelalte castiguri. Eu una mi-am dorit sa emigram si am avut aceasta posibilitate, chiar sa ramanem in UK, dar sotul a vrut sa ne intoarcem in Ro si cred ca ii pare si lui rau un pic acum.
Teama Vivelei o am si eu din plin. Vad ce se intampla in gradinitele si scolile de aici, nu imi place deloc. Iar oferta din provincie e f slaba din acest pdv. daca in Buc mai sunt totusi niste variante bune dar costisitoare.
Stefania, uite la voi Catarina va vorbi din start cateva limbi straine. Si mi se pare un avantaj extraordinar. Ca eu s-o expun pe Alise la engleza de mica, am aflat ca exista o singura gradinita cu predare in engleza, a indienilor care au cumparat aici combinatul siderurgic. Chiar o sa ma duc sa vad care sunt conditiile acolo, sunt curioasa. Sunt multe aspecte de luat in calcul.Situatia job-urilor este cum e. Daca ramaneam in Buc eram desigur obligata sa ma intorc curand la serv si s-o dau pe Alise la cresa si-am fi ajuns acasa pe la ora 19:00 asa cum se intampla in cele mai multe cazuri. Eu chiar mi-am dorit sa stau cu ea macar cei doi ani si pe urma m-am intors la serv in Buc dar n-am putut face naveta mai mult de 6 luni, n-am rezistat. La buc as fi stat 3h pe zi cu copilul si gata. Eu nu pot numi asta normalitate, adica as fi grozav de frustrata. Numai ca sa faci cumparaturi ne lua timp dublu decat aici, in afara cazului in care stai pe langa un hipermarket.
Am incercat pe cat posibil sa creem aceasta posibilitate de-a fi impreuna dupa-amiezile de la 16:30 si de-a putea pleca in alta tara o data pe an macar. Pe de alta parte aici, Alise nu va avea acces la o scoala particulara care sa urmeze alt model educativ decat cel propus de stat. Daca aceste lucruri ni le permitem deocamdata avand un singur copil, cu siguranta nu am putea avand 2.

Luna, ce povestesti tu de scoala lui Cosmin e f frumos, ce se intampla acolo la nursery si scoli private stiu pentru ca am locuit un timp si-am vizitat cateva. Dar aici...

Poate ca aveti dreptate si despic prea mult firul in patru dar cred ca toate aceste amanunte conteaza pentru ceea ce va fi Alise mai tarziu. Da, noi suntem modelul ei, insa atunci cand va vedea in scoli abundenta stilului manelist si pitipoanca, grobianismul, rautatea si nesimtirea nu e chiar ceea ce visezi pentru copilul tau, nu? Vede oricum acestea dar va trebui sa lupte impotriva curentului cum se spune. Nu vreau o lume perfecta, ea nu exista si noi nu suntem perfecti, dar pentru ca am trait in afara tarii si am vazut ce se intampla in alte scoli si gradinite imi e imposibil sa nu compar. Stiu ca fiecare padure are uscaturile ei si totusi...

Sper sa nu ma judecati prea aspru.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

cygni,ma bucur ca te simti mai bine,nu e neaparat sa fi avut o alergie ci doar ceva in combinatie cu un alergen,oricum aerius poti lua seara o pastiluta...eu ii dau lui mihnea ketof/aerius cand are rino faringite sau faringo amigdalite,ajuta mult.privitor la discutie ce este important in viata unui om,asa consider eu,este sa fie impacat cu deciziile proprii,restul nu conteaza,nimeni nu e in locul tau,fiecare si le stie pe'ale lui..asa ca nu e cazul de judecata sau de suparare,ma bucur ca va impartasiti opiniile si cine s-ar supara ar insemna ca se uita prea mult in curtea vecinului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Mneatza.

Eu abia m-am trezit azi de dimineatza, atat de obosita am fost.
Ieri am petrecut o dupa amiaza superba ieri, am fost la un gratar la niste prieteni la vreo 20km de constanta.
O feerie, intr-un satuc in camp, o liniste si un aer....am stat de la 17.30 pana la 21.30, cu catei, purcei si vreo 10copii cu varste intre 3-8 ani.
Azi imi programasesm o zi de plaja, dar a plouat atat de tare aici azi noapte incat este f ud nisipul, asa ca poate dupa amiaza.
Drept urmare, zic prezent la birou.

Fug la cafea.
Revin.

Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
POZE http://picasaweb.google.com/lucagabriel07
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

neata

dati-mi si mie o idee de mancare - felul 2 - ceva sa pape si david. preferabil nu salate, ca domnul nu serveste, din pacate...
azi il tin acasa sa ne rasfatam amandoi, de maine sau cel tarziu poimaine o sa-l duc la ai mei - la ploiesti (vorba ingrijitoarei de la cresa: "il duceti la tzara? - ce sa-i ceri, pt ea bunici = tzara). o sa stea acolo cred ca vreo 2 saptamani. nu stiu cum o sa fie, dupa 2-3 zile eu deja mor de dorul lui, 2 saptamani mi se par o vesnicie .

ultima oara cand l-am lasat acolo (3 zile), atunci cand ne-am intors dupa el era asa de afectat... statea la taica-su in brate, il pupa, il mangaia, apoi il batea sa-i arate ca el e suparat, apoi il pupa iar cu lacrimi in ochi...mi s-a parut asa de emotionat.

acum simte el ceva, ca a inceput sa planga dupa mine la gradinita, tot intreaba "cand vine mami meu?" , nu prea ma mai scapa din ochi. sunt tare curioasa dupa despartirea asta cum o sa reactioneze, mai ales ca o sa ne infiintam si cu un bebe mic...`

_

Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian (37+)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musso17 spune:

vivela,mi se rupe sufletul...off ce greu trebuie sa fie pentru el..stiu de la fii-miu de doua luni si jumatate il striga pe ta-su,ii mangaie hainele, se incalta cu ghetele,cand nu vrea cu sosete in picioare ma duc si iau de la ta-su si ii spun si el ii poarte cu asa mandrie si spune "tati,tati"...greu,foarte greu.
felul 2,am facut ieri un pilaf sarbesc cu multeee legume,azi niste ficatei cu legume bagati la cuptor sau trasi la tigaie,nu m-am decis...si eu sunt in pana de idei la capitolul asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Ufff vivela, dragul de el, dar va trece si asta ,cu multa dragoste, va fi bine.
Felul doi: sarmalute de pui/curcan in frunze de stevie/vita, ghiveci de legume, mazare noua, tocanita de ceapa si cartofi noi, limba/pipote cu sos de rosii, vita cu legume, etc.

Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
POZE http://picasaweb.google.com/lucagabriel07
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

neatza.....
va trimit un pic de aer curat si parfumat de bruxelles. azi e o zi superba. nici nu-mi vine sa cred ca nu mai ploua.....
aseara am fost cu masina undeva la periferia bruxellesului si am vazut vaci dar si casute din alea mici cu curte, verdeatza.....un vis.o sa va pun si poze
monica, se pare ca CFR si TAROM nu mai fac greva, daca nu se ia 25 din salariu, avand in vedere ca la noi s-a redus 20% odata cu disponibilizarile din ultima perioada;acu sa vedem ce ne rezerva viitorul; banuiala mea ce ca deja liderii de sindicat sunt cumparati si o sa se aleaga un cacat din toata treaba
valen
cristina, ce barbatel frumos ai tu....

cat despre plecarea copilului la tara, eu sunt o fericita: andrei se simte cu bunicile ca pestele in apa, n-a plans dupa mine, nu se vaieta ca ii e dor, daca lucrurile merg tot asa il las toata vara, mai ales ca am citit ca va fi una din cele mai calduroase veri din ultimii ani; acolo are pui de gaina, de pisica, catel.....tot tacamul;

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Neata fetele,

e mereu binevenita la mine

Cygni
nu conteaza cati copii ai, important e sa fii tu impacata cu tine insati. Vroiam sa iti spun ca eu ajung acasa pe la 16,30 de 3 ori pe saptamana si la 18,30 de 2 ori. Nu petrec asa de mult timp in timpul saptamanii cu Catarina pt ca la 20-20,30 e deja la plapiumioara si mai trebuie sa fac si eu una alta ca nu imi permit sa angajez menajera aici. Important e ce faci in alea 3 ore. Eu am inceput sa mai cumpar si pe net. Imi aduce acasa peste, fructe si legume ca sa nu ma car eu cu ele. Si las treburile casnice in afara de cina pe mai tarziu dupa ce mandra mea se culca.

Vivela mie imi placea mult la bunici dar cand vorbeam cu mama la telefon sau o vedeam nu mai vroiam pe nimeni. E frumos cand e noutate si mai ales ca bunicii sunt intotdeauna asa de afectuosi si draguti cu nepotii.

Soacra-mea imi spunea sa i-o trimit pe Catarina cu avionul sa fiu eu mai libera cand se naste bebe. Stiu ca a avut intentii bune dar numai gandul ca e departe de mine mai mult de cateva ore... Nu am stat de cat o noapte fara ea de cand s-a nascut. Cordonul ombilical e destul de puternic inca nu sunt gata sa il tai

Am decis pana la urma sa o tin acasa o saptamana dupa ce apare bebe. Ca mi-e frica sa nu am timp sa ii dedic asa mai bine continua cu rutina ei.

O zi buna fetele

Stefania mamica www.tickerclub.com/cache/bc78ee8833.png[/img]" target="_blank">Buburuzei Catarina si31+
www.flickr.com/photos/balexandre/" target="_blank">Poze Catarina
O romanca in Danemarca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mychydutza spune:

ieri am vorbit cu andrei si imi povestea cu entuziasm ca i-a mancat o gaitza nuca de pe farfurie; azi de dimineata mi-a zis ca : a taiat buni gaitza! mama a taiat cocosul si i-a zis ca a taiat gaitza!
stefania, merci de cafea! am baut si eu una asortata cu un croissant;pup; o zi buna

opriti planeta....vreau sa cobor!!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

musso, lulu , multumesc de idei, cred ca o sa fac un ghiveci pana la urma, sa fie ceva un pic mai usor, pilaf am tot facut in ultima vreme. sarmalutele suna iarasi bine, desi mi-e cam peste mana sa le rotesc in foi de vita, nu stiu de ce, dar nu prea imi ies. sau poate ma orientez spre niste ardei umpluti cu carne de pui si legume...

stefania, mychy .

iesim la parc apoi ne ducem la vanatoare de legume la piata.

_

Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian (37+)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput