Strumfi de iulie-august 2007 (185)
Raspunsuri - Pagina 5
Vivela spune:
Citat: |
citat din mesajul lui stefania_97 Vivela nu se pot obtine burse nu in totalitate dar macar 50 % si daca ai amandoi copii la aceeasi scoala nu beneficiezi de o reducere? Stefania mamica www.tickerclub.com/cache/bc78ee8833.png[/img]" target="_blank">Buburuzei Catarina si31+ www.flickr.com/photos/balexandre/" target="_blank">Poze Catarina O romanca in Danemarca |
stefania, de burse nu stiu, dar de reduceri, pt al doilea copil, stiu ca sunt ceva in genul 5% sau maxim 10%...deci nu e mare scofala.
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian (37+)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
valen spune:
Ah ce-mi plac subiectelepe care le abordati!!StefaniaChiar daca uneori ma mai apuca nervii, cand ma linistesc imi dau seama ca am facut o alegere tare buna venind aici pentru ca in Romania n-am fi avut acces la atatea servicii si activitati cum avem aici; Sarah de exemplu ( ca tot vorbeati) a fost acceptata la scoala internationala unde va incepe in toamna; marti am avut prima intalnire (bobocii cu profesoarele si parintii cu directoarea) si am fost impresionata de cat de bine este totul pus la punct; pe an platim in jur de 500 de dolari (si nu este o scoala privata ci de stat) excluzand serviciul de garda; daca termina ciclul primar aici va fi acceptata direct, fara examen, la o scoala secundara tot internationala f buna; Ines va fi si ea acceptata aici pentru ca o are pe sora-sa, asa ca pentru moment sunt relaxata. Bani pentru studiile superioare punem deja deoparte din primul an de viata al lui Ines; nu lucram in domenii cautate si nici meserii foarte bine platite nu avem dar macar avem sansa aici, fara mari sacrificii, sa investim in educatia lor. Mai aveam mult de scris scris dar tre' sa plec la scarbiciu.
Antoanela23 spune:
Cygni, ce bine ca ai dat link-ul acela cu familia calatoare, l-am vazut mai demult, apoi cand l-am cautat nu l-am mai gasit.
Ca sa raspund la intrebarea ta, pentru noi decizia lui bebe2 a luat-o natura sau divinitatea, depinde cum vrei sa vezi problema. Avusesem sarcina grea cu Victor si nu eram pregatita s-o iau de la capat, insa o data ce s-a "intamplat" nici un moment nu m-am gandit sa renunt. De stresul din timpul sarcinii nu mai vorbesc, a fost de 10 ori mai greu decat la prima, poate unele fete isi amintesc. Si stresul meu nu a fost legat niciodata de frumusete, desteptaciune sau iubire ci de sanatatea copilului.
Iubirea, asa cu zicea Monica, se inmulteste si desi uneori simt ca e diferita relatia mea cu copiii (Victor e mai rece cu mine iar Sonia e mai lipicioasa) ii iubesc la fel de mult si as face aceleasi sacrificii pt ei daca ar fi nevoie.
Nici eu nu vreau sa le dau tot copiilor, vreau sa invete sa aprecieze ce au si sa aiba incredere in ei ca pot obtine tot ce vor prin forte proprii.
Insa pe de alta parte daca-mi voi permite sa-i sustin financiar cu scoala/casa/masina/altele o s-o fac, fara sa ezit. Nici eu si nici sotul nu am beneficiat de mare ajutor material din partea parintilor (nu au avut de unde bietii de ei, stiu ce artificii faceau ca sa-mi plateasca meditatiile si pt asta voi fi vesnic recunoascatoare) si ne-am descurcat sa ne facem un rost si sa avem un trai decent, dar am remarcat si cat conteaza ceva in plus din partea familiei, de aceea zic, daca am de unde o sa le dau.
Normal ca al doilea copil inseamna aceleasi resurse materiale, afective, etc, impartite la doi in loc de unul, dar cati dintre noi ar spune "daca stiam ca nu ma da mama la scoala x sau gradinita y mai bine nu ma nasteam" ?
Sper ca nu supar pe nimeni, nu asta am intentionat, respect dreptul la decizie al fiecaruia, nu judec pe nimeni si nu am facut decat sa-mi spun parerea .
Edit, ca am terminat cam brusc.
Valen, felicitari pt scoala lui Sarah. Ce putin platiti, e super asa.
Pupici la fete,
stefania_97 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Vivela
stefania, de burse nu stiu, dar de reduceri, pt al doilea copil, stiu ca sunt ceva in genul 5% sau maxim 10%...deci nu e mare scofala. _ Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian (37+) Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba |
Eu plateam cresa 350 € pe luna si acum gradinita 200 € dar daca si al doilea copil va merge acolo voi primi reducere de 50% din pretul cel mai scump adica din locul de cresa ca cel mic va incepe tot acolo la cresa, deja l-am inscris. Voi plati pt amandoi 450 €. E o reducere de 100 € e mai bine decat nimic :)
Scoala e gratuita dar dar daca vrei la particulara platesti. Inca nu stiu cat ca nu m-am interesat. Sunt si aici multe persoane care nu sunt multumite de scolile de stat si prefera scoli particulare dar sacrificiul nu mi se pare la fel de mare ca in Romania.
Vivela eu cred ca tu iti poti creste copii cum vrei indiferent de scoala unde vor merge. Tu esti exemplul lor in viata. La tine vor cauta raspunsuri si educatia. Nu totul se invata la scoala. Si tu ca parinte vei avea cea mai mare influienta asupra copilului tau. El e centrul universului tau. La scoala e unul dintre cei multi indiferent de unde va merge
Stefania mamica www.tickerclub.com/cache/bc78ee8833.png[/img]" target="_blank">Buburuzei Catarina si31+
www.flickr.com/photos/balexandre/" target="_blank">Poze Catarina
O romanca in Danemarca
Luna1 spune:
Fetelor ati ales un subiect super.
S-au zis multe si eu sunt total de parerea Stefaniei dar si a lui Anto.
Acum stiu ca sunt de principiul urmator: atat cat imi voi permite ii voi ajuta pe copii in limita in care se ajuta si ei. Sa ma explic: de ex am sa ii iau masina lui Cosmin (ceva ieftin) cand isi va lua carnetul atat timp cat vad ca el va fi in stare sa-si plateasca singur benzina (prin distributie de ziare, lucrat ici si colo). Am sa-i platesc Universitatea pe cat pot atat timp cat va si studia cu adevarat ceea ce a ales (el singur, n-am de gand sa-l influentez).
Nu intentionez sa-i dau mura-n gura, atat timp cat il vad ca se gospodareste singur ok voi ajuta si eu cu bani.
Vorbesc in special de el pentru ca el este primul, el deja mai are doar 8 ani pana cand isi va putea lua legal permis de conducere.
In alta ordine de ideei va inteleg cand vorbiti de sistemul educational in Romania. Eu inca sunt uimita de ce studiaza aici si in ce fel. Sapt trecuta au avut la stiinte de invatat despre insecte, ei si de nu m-a inebunit, au iesit inclusiv cu scoala sa studieze habitatul insectelor in padure, aseara cauta melci prin gradina ca ii construise el un habitat artificial (dintr-o cutie de pantofi) ca si tema pt acasa si ii trebuia si melcul, plus ca trebuia sa scrie o compunere despre "de ce crede el ca melcul va fi fericit in habitatul construit de cosmin".
Nu va mai zic ce fericit este ca mi-a adus un coleg de serviciu lacuste (am 8 intr-o cutie de plastic cu gaurele) si le va duce la scoala sa se uite la ele toata clasa si apoi le vor elibera in iarba.
Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)
stefania_97 spune:
Chiar ma gandeam acum ca aici sistemul e de asa natura incat tu ca parinte platesti mai mult acum cand sunt mici.
Liceul, universitatea sunt gratuite. Statul le da 800 € la studenti pt carti si alte minuni. Daca ramai gravida in timp ce esti la facultate ti se dubleaza suma in primul an de viata al copilului si mai ai si reduceri substantiale la transport si alte servicii.
De aceea aici parintii aleg sa cumpere cate un apartament in oras, beneficiaza de anumite reduceri si dobanzi mai mici fiind a doua locuinta, si inchiriaza pe bani putini copiilor lor. Sau se fac aranjamente gen de platit utilitatile si ei platesc ratele.
Toti studentii muncesc. Si se incurajeaza angajarea lor prin scutiri de impozite si taxe. Daca te duci la supermarket 50-80 % sunt elevi, studenti. Au un numar limitat de ore saptamanal si nu platesc impozite. E perfect si pt angajator si pt angajat.
Stefania mamica www.tickerclub.com/cache/bc78ee8833.png[/img]" target="_blank">Buburuzei Catarina si31+
O romanca in Danemarca
musso17 spune:
eu cand va citesc,cu mare placere de altfel,am senzatia,subliniez senzatia ca mihnea este supus pierzaniei intr-un procent relativ mare asta comparand viata sociala,educationala din strainatate cu cea din romania,insa eu sunt o optimista si continui sa sustin ca am ajuns unde sunt datorita unor profesori senzationali,parinti hotarati si vointei mele...asa ca voi vedea pe parcurs daca e bine ca inca mai stau in romania si n-am plecat prin strainataturi.
stefania_97 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui musso17 eu cand va citesc,cu mare placere de altfel,am senzatia,subliniez senzatia ca mihnea este supus pierzaniei intr-un procent relativ mare asta comparand viata sociala,educationala din strainatate cu cea din romania,insa eu sunt o optimista si continui sa sustin ca am ajuns unde sunt datorita unor profesori senzationali,parinti hotarati si vointei mele...asa ca voi vedea pe parcurs daca e bine ca inca mai stau in romania si n-am plecat prin strainataturi. georgiana,mamica de mihnea |
Cu o mama ca tine nu poate fi supus pierzaniei
O romanca in Danemarca
ddanagh spune:
Luna desi vroiam sa-mi incep postarea prin a-mi scrie si eu parerea despre subiectul de azi, nu ma pot abtine din ras. Mi-ai adus aminte cu lacustele lui Cosmin despre proiectele mele de biologie din clasa a 5a si a 6 a cred. Deci , trebuia sa facem insectar asa ca am plecat cu sora-mea in parc sa prindem insecte. Fiindu-ne f frica de ele, de gandacii aia mari, ne-a zis cineva sa le prindem intr-un borcan cu spirt in ele (noi romanii eram/suntem mai criminali asa, nu le mai dadeam drumul, ci le intepam frumos intr-o cutie cu cate un bold si le insiram acolo). Numa ca noi, nu aveam spirt atunci, asa ca am pus in borcan tuica tare de pruna de la mamaia . Ne-am intors acasa fericite ca prinsesem cateva exemplare de toata frumusetea ce stateau cu burta in sus prin tuica din borcan. Le-am pus pe masa de lucru si am cam uitat o perioada de ele. cand ne-am intors aproape toate insectele zburau in dormitorul nostru ametite, nu murisera ci doar erau bete Mai prinde-le daca poti...
Iar la al doilea proiect a trebuit sa prindem niste raci si sa-i ducem la scoala. De prins i-am prins cu plasa intr-un lac din parc, doar ca trebuia sa-i si injectam cu mult spirt cu seringa. Bleaaa, si acum imi aduca aminte sentimentul ala de mila amestecat cu scarba ce l-am avut cand am bagat acul in ei. Daca exista Metro si atunci sigur i-as fi cumparat de acolo .
Cygni pentru tusea de care zici tu (sa inteleg ca incearca sa erupa dar nu prea bine si are accese asa de tuse) cel mai bine la Daria a mers Paxeladine 5 ml la 8 ore (deci trebuie musai sa-i dai o doza si noaptea) 3 zile dupa care treci pe ACC pliculete de 200 mg, bune la gust, unul dimineta si unul seara, chiar si in lapte, inca vreo 3-4 zile. Aerosoli la o astfel de tuse nu fac intotdeauna bine, poate sa-i coboare spre plamani, mai bine ceri parerea medicului. Cand ii dai Paxeladine (care sedeaza tusea) nu combina cu un expectorant cum sunt cele pe baza de ceapa sau de ridiche neagra (astea merg cel mai bine spre final, adica in loc de ACC, dar la noi nu-si fac efectul decta in tuse f usoara). sanatate
Stefania, Anto
Revin si eu mai pe seara, uite ca mi-a luat o gramada de timp sa citesc ce ati scris si nu mai timp. la 6 am programare cu Daria la dr cu constipatia.
Dana mamica gingasei Daria (20.07 2007) si 21 + cu Eric Mihai
Timi07 spune:
Fain subiect
Eu sunt singura la parinti dar n-am suferit de singuratate pt ca la noi era tot timpul casa plina. La noi se adunau verisorii, surorile mamei prietenii si prietelenele lor deci a fost un dute-vino continuu. De muncit am muncit din clasa a X-a in weekenduri (nu toate normal) si mi s-a parut normal sa fie asa chiar imi era ciuda ca nu pot face mai mult.
Am ales sa fac si al doilea copil cu gandul la bucuriile si implinirea ca familie ce ni le vor aduce 2 copii (unele dintre voi ganditi prea mult ). Daca situatia nostra financiara nu se schimba as zice ca putem trai decent toti patru (scoala particulara e exculsa, nu ne putem permite) iar cand or fi mari si nu le-o fi de-ajuns lor ce le putem noi oferi pot sa iti ia un job. N-am de gand sa le cocolosesc...anormal de mult pt ca ar fi mai degraba un handicap pt ele decat un ajutor. Asta-i planul in mare dar vedem ce-o mai fi si ne adaptam din mers.
Nu m-am gandit ca al doilea copil va fi mai putin frumos, istet sau mai putin iubit decat primul cum am mai zis imi doream asa de mult sa aud doi copilasi razand si alergand prin casa incat m-am concentrat pe partea pozitiva si tare bine mi-a prins. Sigur ca mi-au trecut prin cap ganduri de "genul ce ma fac daca nu-i sanatos?" dar le-am alungat rapid pt ca nu erau motive serioase de ingrijorare. Sotul, saracul, a fost mult mai stresat la a doua sarcina decat mine, chiar l-am vazut f panicat si disperat cand am avut niste contractii prea timpurii si culmea eu am reusit sa-l incurajez.
Timi, Maria Sophie(05.08.2007) si Sarah Ioana (14.04.2009)