Strumfi de iulie-august 2007 (185)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cygni spune:

Editez ca s-a intamplat ceva cu mesajul: foarte pe scurt, stefania, nu sunt de acord cu conceptia romaneasca de care vorbeai. insa ca sa-ti permiti accesul la educatie privata nu mai spun de abonamentul la clinica privata, asta inainte ca sa ajunga copilul sa poata munci pt toate ai nevoie de bani si inca destui. nu e vorba de haine de firma, ci de diferenta pe care o face nivelul de educatie pe care i-l poti oferi copilului.
iar scopul meu in viata nu e acela de-a munci neincetat ca sa-i ofer copilului de toate, ci sa ii ofer timpul meu; cu toate astea partea financiara necesara implicata nu se poate nega si da in laturi caci asta e realitatea in care traim.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Stefania, si eu la fel gandesc.
Nu consider ca daca nu ofer totul pe tava copilului, este lipsa de iubire.
Ba din contra, cu siguranta imi va multumii mai tarziu.
E normal sa ii oferim educatie si sprijin sa prinda aripi, dar.....trebuie stimulat, trebuie invatat sa pretuiasca totul.

Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
POZE http://picasaweb.google.com/lucagabriel07
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

stefania, .
nici eu nu sunt de parere ca trebuie sa-i pui totul pe tava copilului, dimpotriva. eu tocmai asta caut pentru ai mei - accesul la o alta mentalitate, nu sa li se inoculeze in fiecare zi ca sunt prosti, rai, slabi, incapabili, asa cum se intampla in sistemul nostru de educatie.

_

Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian (37+)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

stefania, .
nici eu nu sunt de parere ca trebuie sa-i pui totul pe tava copilului, dimpotriva. eu tocmai asta caut pentru ai mei - accesul la o alta mentalitate, nu sa li se inoculeze in fiecare zi ca sunt prosti, rai, slabi, incapabili, asa cum se intampla in sistemul nostru de educatie.

_

Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

si pentru accesul la o educatie altfel ne trebuie parale. nu ca le luam lamborghini la 18 ani, ci pentru a putea invata si descoperi talentele.
ca una e sa-mi dau copila la o gradinita in care educatoarea ii jigneste si le spune "mainile la spate" iar la scoala nota 2 stai jos si alta e accesul la un sistem normal de invatamant.

Mergi la inceput

stefania, si ai dreptate cand spui ca nu imi poate da nimeni raspuns. nu caut raspunsuri ci doresc sa inteleg alte motivatii, alte aspecte e adevarat ca totul depinde de situatii particulare. dar e interesant sa vezi alte pareri si lucruri la care nu te-ai gandit.
eu de exemplu consider ca a calatori in diverse locuri ale lumii in limita posibilitatilor nu e un moft, ci ceva foarte util pentru copii. nu-mi permit sa ma duc in thailanda la spa dar vreau ca familia noastra sa viziteze cat mai multe locuri din lume in viata asta. e important pentru spirit, suflet, amintiri, intelegere a oamenilor din perspectiva mea. nu doar pentru distractie. deci cred ca mai degraba as renunta la alte placeri ca sa-mi permit sa calatoresc mai mult.

eu am ramas muta de incantare citind despre aceasta familie http://poraquiporalla.com/Pages/a0_Page_index_roumain.html
clar n-as fi in stare sa fac asa ceva, dar ii admir foarte foarte mult.

multumesc pentru link Vivela. o sa citesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefania_97 spune:

Cygni ai dreptate cu timpul dedicat copiilor,. Eu consider mai important sa ne jucam amandoua in nisip decat sa ii cumpar o jucarie si sa muncesc mai mult sau sa ma uit la TV. Crede-ma ca asa nu am chef cateodata sa ies la plimbare sau sa ma plimb cu trenul dar pt ca mandra mea e destul de plimbareata si stiu ca nu conteaza nimic mai mult decat timpul pe care il avem impreuna ies, ma joc in nisip si merg cu bicicleta, trenul, etc.

Nu cumpar multe jucarii din principiu. Prefer sa ii iau carti sau sa o duc la gradina zoologica.

Calatoriile sunt importante si pt noi dar nu pot sa plec de 5 ori pe an. Nu am fost in Romania de 4 ani, prefer sa le platesc biletele alor mei. In Portugalia am fost o data de cand am plecat cu sotul si a fost mai mult ca sa o prezentam pe Catarina familiei. Noi trebuie sa ne gandim intai la familiile noastre din Romania si Portugalia cand calatorim. Dupa aia ma gandesc si la alte locatii. Nu de alta dar ai mei parinti nu vor fi mereu in preajma si nimic nu face mai bucuroasa decat sa ii vad jucadu-se cu Catarina.

Vivela eu va inteleg cu scoala si sistemul educativ. Eu cand am fost la scoala aici m-am simtit ca pestele pe uscat. Nu muncisem in grup, nu facusem proiecte in grup. Invatasem o groaza pe de rost. Aici te pune sa gandesti si sa iti expui parerile nu sa le repeti pe alor altora.

Eu am anumite informatii din Romania de la veri, cunostinte, prieteni si ii vad cu mii de jucarii pt copii, mii de chestii care daca ne gandim bine nu au nevoie desi noua ca parinti ne dau mare satisfactie ca le putem oferi. Eu si acum ma bucur de o porocala buna pt stiu ca au fost vremuri cand nu am avut, si acum imi amintesc ca nu aveam prajituri dar aveam miere pe paine cu unt sau orez cu lapte. Mama si ce ne mai bucuram. Copiii se bucura de orice mica atentie si mai ales de timpul petrecut cu noi, mamele si tatii.

Insa o educatie buna e dreptul fundamental al unui copil. Ca nu poti tu sa il obligi sa invete e altceva dar trebuie sa aiba posibilitatea sa invete si sa creada ca pot reusi sa isi implineasca visele oricat de ridicole pot parea societatii.

Ma bucur insa ca sunt mamici ca voi care vor sa ofere copiilor si societatii in sine un nou inceput un nou mod de a vedea lucrurile si de a gandi liber

Stefania mamica www.tickerclub.com/cache/bc78ee8833.png[/img]" target="_blank">Buburuzei Catarina si31+
www.flickr.com/photos/balexandre/" target="_blank">Poze Catarina
O romanca in Danemarca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lulu77 spune:

Offf si cate cunsotinte am, chiar in familie, care prefera sa puna copilul la TV, saii cumpere o jucarie noua decat sa il duca afara, ca nu ai chef sa alerge dupa el prin parc.
Chiar ieri, la intalnirea mea cu cateva mamici de pe DC-Cta(ne intalnim mai mereu, si deja ne stim intre noi), vb de timpul petrecut cu copii.Noi stam cu orele pe afara, iarna-vara, gasim ceva de facut, in schimb sunt destui parinti care considera ca timpul petrecut impreuna nu este chiar atat de important si chiar nu e musai sa sai in "fundul" copilului.

Alina ,mamica lui LUCA GABRIEL (20.08.2007)
POZE http://picasaweb.google.com/lucagabriel07
www.picasaweb.google.com/comenzi.hainutze/

"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Cygni

Citat:
citat din mesajul lui Vivela

stefania, .
_

si pentru accesul la o educatie altfel ne trebuie parale. nu ca le luam lamborghini la 18 ani, ci pentru a putea invata si descoperi talentele.
ca una e sa-mi dau copila la o gradinita in care educatoarea ii jigneste si le spune "mainile la spate" iar la scoala nota 2 stai jos si alta e accesul la un sistem normal de invatamant.

"Children do not need to be made to learn about the world, or shown how. They want to, and they know how."

este exact ce spuneam cu un post inainte, ca nu (mai) stiu in ce masura imi permit (financiar desigur) sa ofer accesul copiilor mei la o astfel de mentalitate. o scoala privata internationala costa, in primii ani de invatamant, intre 5.000 si 15.000 de Euro/an. (stiu ca ma uitasem acum cateva luni pe diverse site-uri, nu mai stiu cum au evoluat preturile intre timp). daca sa zicem - pt un copil faci un efort si aduni 5-6.000 de euro (taxa minimala) intr-un an, pt doi e deja mult, nu mai zic pt 3 sau mai multi. ca doar nu muncesti exclusiv pentru scoala copiilor (si chiar si asa, nu mai exista niciun fel de predictibilitate, nu mai poti spera ca daca acum poti sa faci fata cheltuielilor, vei putea in aceeasi masura si peste 2 sau 3 sau 5 ani...).
la noi insa o scoala internationala e privita ca un moft, stiu asta, eu insa am abandonat speranta ca sistemul public de invatamant de la noi poate oferi si altceva decat uniformizare.

_

Mergi la inceput

Mi-am amintit ca matusa mea a muncit toata viata, a economisit ca sa ii faca casa la baiatul ei. A murit de cancer acum 10 ani. Baiatul a pierdut casa la partaj si s-a mutat in America dupa ce a castigat loteria vizelor. Nu a pus niciodata pret pe ceea ce au facut parintii pt el. A stricat nu stiu cate masini, o cariera in spor si multe altele.

Doar acolo a invatat ce e munca. Cum se obtin lucrurile. Acum e tata de tripleti ii iese pe nas ce le-a facut la parinti fiu unic fiind

Stefania mamica www.tickerclub.com/cache/bc78ee8833.png[/img]" target="_blank">Buburuzei Catarina si31+
O romanca in Danemarca

Mergi la inceput

Vivela nu se pot obtine burse nu in totalitate dar macar 50 % si daca ai amandoi copii la aceeasi scoala nu beneficiezi de o reducere?

O romanca in Danemarca

Mergi la inceput