Ghiocei de martie-aprilie 2009***211***
Raspunsuri - Pagina 10
novus spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui anca_nicolae novusica sa treceti usor peste vaccin. Si ca tot "vorbesc" cu tine acum, mi-am amintit sa te intreb: asigurari medicale pt duni facem, am facut deja, unde facem? Ma organizezi tu si la capitolul asta? ![]() Poze cu noi Veronica-Elena 12 ani, Tudor-Iulian 9 ani, Robert-Adrian 1 anisor ![]() |
Le-am facut deja, mi-ati si dat banutii, sunt la mine asa ca suntem gata de drum
!Mami lui
www.flickr.com/photos/31088780@N05/" target="_blank">Alexandra (03.03.09)
novus spune:
| citat din mesajul lui anca_nicolae Bianca, cu asig medicala, intr-un fel asa este, cum zici tu, mai ales pt cei ce pleaca scurt si des. Totusi, eu am o prietena care in antalya, prin ultimele zile, a alunecat pe scara si a facut entorsa, in 2 min au venit medicii, au rezolvat ce trebuia+medicatie, a fost totul ok, dar cand sa plece, a intrebat de curiozitate la hotel cat ar fi costat dc se ducea ea la vreun spital ceva, fara asigurare medicala, si era cam scump, peste 1000 E. Asa ca pt ea a fost utila asig medicala. Desigur, ideal e sa nu aiba nimeni nevoie de ea:). Ca si la masini, platesc casco, desi e mica probabilitatea sa fure fix c3-ul meu, cand sunt altele nemtesti sau mai bune. Dar na, e bine totusi sa ai casco... Si vad ca acum la rca mi-au dat si cartea verde pt afara, si casco gratuit pt afara. Dar, la fel, sper sa nu avem nevoie. |
Corect !
Avem destule dosare de dauna cu plata spitalizarii in strainatate ( de urgenta ) si sumele zau ca nu sunt mici de loc deci parerea mea e ca pt cativa lei nu se merita sa mergi fara, pentru ca se acopera toate cheltuielile cu urgentele care si in cazul unui banal abcse dentar se ridica la cateva sute de euro
Mami lui
novus spune:
| citat din mesajul lui inapreda Novus, tin pumnii, sa treceti usor peste uriciosul ROR. |
De vaccin am scapat pe moment pt ca azi noapte Alexandra afacut febra 39 rectal, i-a scazut rapid dupa paracetamol, a mai facut si dupa amiaza la fel am actionat, am fost si la medicul de familie care a vazut rosu in gat si jap ne-a dat antibiotic, l-am pus langa celelalte cutii
Mami lui
novus spune:
| citat din mesajul lui Kea Anca nu-ti trebuie alta asigurare de sanatate, te duci la CNAS si faci cerere sa ti se elibereze Cardul european de asigurari sociale de sanatate, care e valabil 6 luni (dar numai in UE e valabil). Iti vine acasa in 2 saptamani, cam asa. Keutu cheliutu |
Cu asta e o alta poveste : acopera anumite chestii tratate in spitalele de stat plus ca pana iti recuperezi banii ai ceva de mers

Mami lui
Kea spune:
Novus, nu platesti tu, tu dai numai cardul, deci nu-i treaba ta sa recuperezi, nu? Si da, e adevarat cu spitalele de stat.
pisigri spune:
Au, Novus, multa sanatate!
Noi azi am insfacat caruciorul, ne-am urcat in autobuz, am dat o tura la tati la servici, apoi ne-am dus la mine la job, unde Pisilinca a fost alt copil decit mofturicea pe care o stiu eu, s-a jucat si s-a hlizit cu toata lumea. A tras un somn scurt de juma de ora la prinz, am papat, am plecat afara si nu se mai dadea adusa in casa. Acum am reusit sa o parchez in patut, si ma intreb unde mai mergem miine :))
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Ilinca_M. spune:
Of, Monnvas, noi suntem inca la faza aia in care cum aparem in parc toate babele suspina si leshina:"oh, vai, ce fetitza frumoasa, ce ochisori, ah, uh" si cand o las de manutze si ea se uita in jur cu o mutra serena si binevoitoare incep babele sa-si sacaie nepotii:"uita, mami, ce cuminte e! vezi ce cuminte e fetitza, nu ca tine?!" Ok, faza de veneratie ma face sa ma simt un pic jenata, dar o suport:))) dar cand incep cu comparatiile in detrimentul bietilor nepoti ma enerveaza groaznic. Recunosc ca in general lumea observa ca am o atitudine politicoasa dar rezervata, gen "stay away cu sfaturile", dar tot mai e cate-o grijulie care ma avertizeaza ca nisipul e ud sau rece (really?!) sau imi face serviciul sa-mi spuna ca a bagat lopatica in gura. Cand imi spun de-astea cu bagatul in gura io-i spun lui Phiphi:"ii bunaaaa, ii tare buna, asa-i?"
si-am incheiat discutia. Sa se-abtina si ele, ca si eu ma abtin la greu. Intr-o zi calduroasa de lesinai, de eram in tricou si io si Phipholina, apare o babeta (cu mecla haioasa, de altfel) cu un carucior cu un baiat spre 2 ani cu ditamai cusma-n cap, da' stiti cum, genu' rusesc, frate, cu "clapete" peste urechi, de iarna, am crezut ca lesin. Mi-am tot muscat limba sa nu izbucnesc cu ceva gen:"tanti, nu-i asuda scafarlia sub oaia aia?!"
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever
novus spune:
| citat din mesajul lui Kea Fetele din Banat si din apropiere, stiti pe cineva care vinde un patut de lemn pt bebe, din ala clasic, cu gratii? O prietena ar vrea sa cumpere unul mai mult de proba, ca pe cel de plasa deja pustiul il escaladeaza, dar n-are certitudinea ca ar dormi nici in cel de lemn, de asta n-ar da banii pe unul nou. Keutu cheliutu |
Sunt pe okaziipunctro o gramada de ele, care de care mai ieftine !
Si Alexandra l-a escaladat pe cel de panza asa cal-am pregatit si noi pe cel de lemn dar deocamdata l-am lasat la mama ca acolo va dormi sambata seara cand noi ne chefuim la o nunta
Mami lui
Ilinca_M. spune:
Novus, te-am prins la cotitura! Deci mergeti la nunta...dar Alexandra a mai dormit vreo noapte fara tine, ca nu-mi amintesc? Doarme numai cu mama ta?
Intreb ca am neshte mari dileme: in 11 iunie e banchetul claselor a XII a si in 12 facem intalnirea de ...14 ani (acum ne-am mobilizat pentru cea de 10:))). Cel mai tare ma ingrijoreaza banchetul, ca e noaptea; nu-mi imaginez cum ar putea adormi fatuca fara supt. Si chiar de adoarme la desene si e "transpusa"-n patutz, in maximum 2 ore tot se trezeste pentru tzitzi si daca nu-i, va fi bai mare
. Parca vad ca asa o sa ma stresez ca n-o sa ma distrez deloc cu gandul ca ce-o fi facand Sophiphi
. Cum sa fac?!
mami de Sophia-Diana (Sophiphi)
1 AN!
Manole forever

Tudor-Iulian 9 ani,
Robert-Adrian 1 anisor