Burtici cu buburuze de ian-feb 2011 (5)
Raspunsuri - Pagina 13
numeioana spune:
Bebelu, am trecut si eu printr-o nastere naturala, cu epidurala. Si bineinteles, cu epiziotomie. Cusatura a ramas cea mai urata si mai dureroasa amintire din intregul proces al nasterii. Cu 3-4 injectii de xylina si tot am simtit pe viu. Dar m-a cusut asa frumos si bine, ca nu se simte sau nu se vede nimic. Desi recuperarea e dura... pentru unele!
Erau colege de salon care, cusute fiind, nu simteau nicio durere. Dar eu n-am putut sta 6 saptamani in fund. De fapt am crezut ca voi ramane asa, cu sensibilitatea asta. Dar dupa exact 6 saptamani eram ca noua. N-am avut nicio problema la contactul sexual... totul perfect! Zici ca nici n-am nascut vreodata.
Cat despre igiena, cat stai in maternitate ti-o fac asistentele zilnic. Noua ne-o faceau dimineata si seara. Pentru acasa mi s-a recomandat Betadina si atat. Spalat bine cu betadina si inlocuit tamponul de vata. Stiu ca alte colege de-ale mele de la odisee au folosit crema de galbenele, sau cicatrizanta... eu nu.
mami de David si samburica
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
numeioana spune:
Aaa, vroiam sa mai spun, si daca va hotarati sa nasteti normal, nu va speriati de dureri. Ele sunt atunci, pe moment, apoi se uita totul si incepe cea mai frumoasa perioada din viata noastra, cea de mamica!
mami de David si samburica
Mergi cu incredere in directia visurilor tale. Traieste viata pe care ti-ai imaginat-o.
bebelusi spune:
Bebelu iertare......iertare.....vlad are 1 an si 4 luni. Nelia mersi, ma pandesti peste tot 
Luna eu nu beau cafea, ca inainte beam asa de moft
Mami puiutului Vlad Mihai si bebe mic de 7+
Cutiuta cu bijuterii
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
bebelu86 spune:
mersi mult de tot IOana pt info.
eu habar nu am ce se petrece si cum e
initial am zis clar cezariana k mi-e frica de durere.
dupa am descoperit epidurala si am citit o groaza de povesti la nasterea unei stele k e super ok asa
so am zis natural.
acu ma gandesc k pana la urma tine si de bb si ce vrea DD.
k eu dc zic natural si ajung acolo cu cine stie ce complicatii tot la cezariana ajung.
dc zic cezariana si ma apuca nasterea mai repede, ajung la natural.
deci..nu prea ai cum sa programezi clar ce si cum
dar vreau sa stiu mai tot sa nu am surprize ![]()
![]()
![]()

Bebelusi ma gandeam eu k nu are doar 4 luni. dar am zis sa te intreb sa nu fac vreo prostie 

http://davf.daisypath.com/WBynp2.png
Albumele noastre
In momentele fericite iubeste-l pe Dumnezeu!
In momentele dificile cauta-l pe Dumnezeu!
In momentele de liniste adora-l pe Dumnezeu!
In momentele dureroase ai incredere in Dumnezeu!
In toate momentele multumeste-I lui Dumnezeu!
Cand Iisus a murit pe cruce, El se gandea si la tine!
Eu-zice Domnul, te voi invata,si-ti voi arata calea pe care trebuie s-o urmezi ,te voi sfatui si voi avea privirea indreptata asupra ta
Cu ajutorul Bunului Dumnezeu, Fecioarei Maria si Sf. Nectarie sunt
bb 8+
LunaNoua spune:
Neatza buburuze !
Nu prea poti sa te gandesti dinainte ce varianta de nastere alegi. La momentul acela, se alege varianta optima in functie de conditiile de atunci. Eu am fost programata pentru cezarianta, pentru ca aveam preclamsie. M-am internat, dar, surpriza, sefa sectiei nu a dat aprobarea medicului meu sa faca operatia, pe motiv de neprimire de mita, probabil... M-au amanat 4 zile, chipurile ca nu este loc la sala de operatii, internata in spital, in conditiile in care eu nu ma puteam ridica singura din pat, nici macar ct sa merg la wc. Pe mine a cazut cerul, am intrat in depresie, dar cea mai desteapta a fost bebelusha mea, care atat de hotarata era ca trebuie sa se nasca, incat a rupt membranele in timpul noptii. Tot nu primisem aprobare pentru cezariana, si desteapta de sefa de sectie, m-a si consultat, stia ca am si preclamsie, dar ... nu i-a pasat. Am incercat sa nasc natural timp de 12 ore, si nu m-am dilatat. Abia dupa 12 ore s-a putut obtine aprobarea de cezariana de urgenta. In 20 de minute eram deja mamica. E ca si cum as fi avut 2 nasteri, si naturala, si cezariana, si amandoua sunt la fel din punct de vedere al durerii. La nasterea naturala, durerea e acuta timp de o zi, la cezariana nu este durere la nastere, dar este timp de vre-o 2 saptamani, si apoi usoara cateva saptamani in plus. Exista mitul ca nu exista durere la cezariana, dar durerea de dupa, nu o ia nimeni la socoteala :)In spital, imi lua 15 minute sa ma ridic din pat, si aveam o senzatie de parca aveam o sabie in burta, in schimb, proaspetele mamici care nascusera natural erau vioaie si cand ieseau pe poarta spitalului, erau ca noi. Dupa experienta asta, as zice ca as prefera nastere naturala, chiar si fara epidurala, dar ... multumesc medicilor si celor ce au inventat nasterea prin cezariana, caci fara ea ... cine stie ce m-as fi facut.... De aceea zic, sunt unele cazuri in care este necesar un anumit tip de nastere, in functie de conditiile specifice din acel moment. Sa dea Domnul sa avem nasteri usoare, si copii sanatosi, prin orice metoda :)
PS: Am o prietena care a nascut 2 copii in apa, natural si fara epidurala, si al treilea a trebuit sa il nasca prin cezariana. Mi-a declarat ca din experienta ei, cezariana este cea mai dureroasa si mai traumatizanta nastere posibila, si ca a fost mult mai grea comparativ cu primele doua, naturale.
Si inca un PS :) Copii nascuti prin cezariana se adapteaza destul de greu la alaptat. Din cercul meu de prieteni, cine a nascut prin cezariana au avut copilasi care nu a prea vrut sa suga la san, ori i s-a intrerupt lactatia foarte devreme, ori nici nu s-a instalat calumea. Eu am observat la fetita mea ca a avut mereu un joc preferat. Acela de a se chinui sa treaca prin spatii stramte. Chiar si acum, cand are 4 ani, tot se distreaza la maxim daca o inghesuiesc si ea se straduie sa scape, tarandu-se si dand din coate. Am citit intr-o carte, mai apoi, ca este un sindrom am copiilor nascuti prin cezariana, carora li s-a "furat" aceasta placere de a reusi sa vina singuri pe lume.
made in Brasov
Irinukaaa spune:
Neata burticute dragute!
Si eu eram curioasa care e treaba cu acea cusatura de dupa. M-ati mai lamurit, dar probabil ca fiecare va afla si va intelege mai bine pe propria piele.
Nici eu nu sunt horatata cum ar fi mai bine sa nasc, la fiecare existand si avantaje si dezavantaje. Dar s epare ca am dat peste un dr care nu este de acord cu cezariana la cerere, ci doar la nevoie. La inceput m-a intrigat putin, dar gandind-ma mai bine, cred ca asa este cel mai corect si mai normal. Un dr are de castigat mult mai mult dpdv material si al timpului dc ar face direct cezariana, ceea ce ma face sa realizez ca este mai importanta graviduta si copilul pentru el. Asa ca ce-o di o fi... Frica clar ca imi e, cui nu i-ar fi?

numeioana ai explicat... pe intelesul tuturor, multumim frumos.
LunaNoua tu chiar ai trecut printr-o experienta neplacuta in spital. Din fericire a trecut, numai tu stii cum. Iti doresc ca de data asta sa fie mult mai usor, sa compenseze prin ce ai trecut data trecuta.

8+
Shhhht! Cresc...
Irinukaaa spune:
I-a ghiciti voi cu ce gand m-am trezit eu astazi? ![]()
Sa pap clatitute...
Si de bine ce i-am zis sotului mei ca as manaca... el se uita repede la reteta pe net, si se pune pe treaba!

Am ramas cu gura cascata...
Au fost delicioase! V-am pastrat si voua, dc vreti sunteti invitatele mele!!! 

8+
Shhhht! Cresc...
ROXANA_82_CT spune:
buna ziua la toata lumea! ma alatur si eu, timid, mamicilor de ian-feb 2010. asistenta medicului de familie mi-a dat ca pronostic data de 03.02.2011, la ginecologul meu voi merge tocmai pe 5 iunie (de abia astept). am avut ultima menstruatie pe 23 aprilie, si mi s-a spus ca pe 28 mai implinesc 4 saptamani, desi din calculatorul de pe site reiese ca as avea mai mult. poate ma lamuresc viitoarele mamici care au mai nascut pt ca eu habar nu am ...
din pacate, inainte de a fi sigura ca am bebe am racit zdravan, si am fost urgent la primul medic ginecolog pe care l-am gasit disponibil ca sa imi spuna ce pastile pot lua. mi s-a dat ampicilina pt infectia din gat si paracetamol. si mi s-a mai spus sa urmaresc ca sanii sa ramana tari. azi sunt un pic speriata, sanii nu mai sunt la fel de tari nca de obicei, si am si o durere de burtica mai intensa decat de obicei. vreo 2 zile am tusit groaznic, oare l-am deranjat pe bebe?la voi care e treaba cu sanii?
sunt la fel de tari tot timpul, sau mai alterneaza? poate par ciudate intrebarile mele dar sunt incepatoare.
sper sa nu fie probleme, ne dorim mult un copil, si suntem multumiti deocamdata pt ca minunea s-a intamplat mai repede decat ne asteptam.
o zi buna tuturor!
Irinukaaa spune:
Bine ai venit Roxana_82_CT. Ne bucuram ca ni te-ai alaturat.
Foarte bine ai facut ca ai pus intrebari, ca poate te vei mai linisti.
Incearca sa nu te mai stresezi atat ca asta sigur nu face bine. Cat despre sani... la mine de exemplu mi s-a parut si mie la un moment dat ca nu mai sunt la fel de tari, la fel de durerosi... Cred ca sunt zile si zile la fiecare. Si nu mai sunt atat de durerosi ca in primele sapatamani sunt doar mult mai greoi.
Despre durerea de burtica nu prea stiu sa spun ca eu nu am avut dar cunosc destule gravidute care le au inca de la inceput si sunt foiarte normale. Ideea este sa fie totusi suportabile.
Daca vrei sa te mai asiguri din cand in cand daca totul este ok, mai repeta testul de sarcina, eu asa as face.
Ai grija de tine si de bb! 
8+
Shhhht! Cresc...
LunaNoua spune:
Irinuka, ce frumos!!!! :D Ce ti-a picat mai bine ? Clatitele sau rasfatul de la sot ? :)
Eu am o veste destul de proasta...Se pare ca nici in sarcina asta nu scap de tensiune :( Sunt abia in saptamana 6-7, si deja am tesiune de sarcina :( Am 14 cu 9 :( Caut acum un homeopat, sa vad cum as putea sa o tin sub control... Mie inca nu imi e rau deloc. Voua pe la ce saptamana a inceput sa va fie greata ?
Roxana, bine ai venit. Saptamanile de sarcina se calculeaza incepand cu prima zi a ultimei menstruatii, dar teoretic, copilasul este conceput cu 2 saptmani dupa. De aici apare diferenta. Unii se refera la saptamanile de sarcina, altii la varsta fatului. Despre sani tari, nu stiu ce sa zic. Nici eu nu as stii sa fac diferenta... Dureri de burtica, si eu am .. si .. la fel stiu ca .. sunt normale. Ai facut test ?
made in Brasov