Calatorie in India - ce trebuie stiut?
Salut.
Cineva foarte apropiat va merge peste putin timp intr-o calatorie in India, pentru cateva zile. A facut deja primul vaccin, va mai face rapel (cred ca 2?).
Ce trebuie si ce nu trebuie facut cand mergi in India? Stiu de fructe, niciodata nespalate. Niciodata sa nu isi cumpere mancare "de pe strada" sau insuficient gatita. Sa nu bea apa de la robinet (ci doar imbuteliata).
Ce trebuie sa mai stie?
Multumesc.
----------------------------------------------------
Ai reusit? Continua! N-ai reusit? Continua!
Raspunsuri
apsara spune:
Buna, Nicoleta.
Poi cam asta ar fi: vaccinurile, medicamentele pentru malarie, apa doar imbuteliata, nu gheata in bauturi, nu sucuri naturale (nici macar de la restaurantul hotelului), antihistaminice daca persoana in cauza e alergica sau are rinita alergica (aerul in marele orase e foarte poluat, fructe doar cele care au piele groasa si nu trebuie neaparat spalate, gen banane (ah, absolut delicioase), portocale.
In rest, rabdare si atentie la traversarea strazii.
Annie80 spune:
emulta mizerie acolo , desinfectante de maini la tot pasul, ap imbuteliata .... atentie la mancare .... sa incerci biryiani
Nicoleta spune:
Multumesc mult pentru detalii. Daca mai aveti idei, va rog sa scrieti.
Nicoleta spune:
Asigurarea o face de la serviciu, nu cred ca poate influenta asta. Si de obicei respectivii fac asigurari OK.
iarina spune:
Eu vaccin n-am facut, dar am luat chinina, inainte sa plec, pe toata durata sederii si inca o saptamana dupa aia. Ceea ce au spus fetele mai sus e valabil: sub nici o forma sa nu manance ceva de pe strada, fara sucuri naturale, fara apa neimbuteliata, fara gheata. In principiu daca merge in business trip va sta probabil la un hotel mare, unde mancarea este buna si safe.
Atentie pe strada, risti sa fii acostat doar pt.ca esti alb de o suta de mii de cersetori, vanzatori ambulanti etc etc - aici depinde si de orasul in care merge.
Daca vrea sa calatoreasca, sa-si ia niste incaltari solide caci e mizerie mare si sa se fereasca de calatorii cu trenul
De transportul in comun nu cred ca e cazul s amai mentionez
iarina spune:
Apsara in ce oras? Ca io n-am avut curaj sa ma urc in vreun mijloc de transport in comun in Delhi..la cum aratau
kariguld spune:
de preferat sa nu iasa din hotel neansotita. si sa anunte unde pleaca, cat sta, ora de intoarcere. sa nu aibe bani f multi asupra ei. un telefon mobil daca are.....
de restul au spus alte fete.e o tara super frumoasa, plina de contraste, dar merita vazuta.
a, sa intrebe exact ce acopera asigurarea medicala. e bine de stiut din timp.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
M-am nascut pentru succes!
Nicoleta spune:
I-am spus de mijloacele de transport in comun si mi-a spus ca nu va fi cazul, se va deplasa numai cu taxiul (care ii va fi la dispozitie 24 din 24, acelasi taxi, acelasi sofer).