Calatorie in India - ce trebuie stiut?
Raspunsuri - Pagina 2
apsara spune:
Iarina, cu metroul am fost in Delhi, iar cu trenul prin multe locuri . In vreo 3 saptamani cat am stat acolo, ne-am tot plimbat dintr-un loc in altul cu trenul. E foarte comod, sunt parca 5 clase. Nu vorbesc evident de cea in care intra toata lumea "la gramada".
Nicoleta, cate zile sta persoana respectiva in India? Ca daca e vorba de putine zile nu cred ca e nevoie sa exagereze cu masurile de siguranta -pentru sanatate zic, ca in rest e o tara sigura.
Nicoleta spune:
Va sta maxim o saptamana, deci nu foarte mult.
----------------------------------------------------
Ai reusit? Continua! N-ai reusit? Continua!
iarina spune:
Apsara ati avut curaj Eu una nu, mai ales ca niste colegi care fusesera inainte si avusesera initiative de genul: hai sa hoinarim, au fost furati...bine acum depinde...au avut si ghinion si erau si cu capul in nori. Tot ei au calatorit cu trenul la a 5-a clasa si i-au insotit o multitudine de gandaci. Insa depinde, nu mereu si probabil nu in fiecare tren e asa. In orice caz daca are taxi la dispozitie, e simplu.
Eu am stat 10 zile aproape si cum spuneam, nu mi-am facut vaccinurile...pt.ca e relativ safe. Mai degraba chinina, dar si aia cred ca am luat-o degeaba, caci n-am vazut picior de anofel. Hotelul era absolut superb, camerele enorme si personalul extrem de dragut. Si foarte curat.
India este o tara foarte interesanta, asa ca sa se bucure totusi de aceasta oportunitate.
apsara spune:
Iarina, nu cred ca e vorba de curanj ci de felul nostru de a calatori. Gandacii nu ne sperie :))). Ah, vorbind de furat, era sa raman fara aparatul de fotografiat din cauza unei maimute. Eram in afara orasului Jaipur, pe drumul ce duce la o cetate si m-am oprit langa un copac plin cu maimute. Eh, era prima data cand vedeam dragalaseniile astea in libertate,si in timp ce stateam eu si ma uitam cu gura deschisa la ele, a sarit una tocmai din varful copacului si-a venit spre mine cu bratul intins sa-mi ia aparatul. M-am speriat, am tipat, ea s-a speriat si-a fugit .
Si tot ca o anecdota, insa foarte "on topic": ne plimbam noi cu capul in nori prin Delhi, tocmai in centru, cand, dintr-o data, sotul meu se trezeste c-o chestie urat miristoare pe pantofi( ne-au informat pe urma ca era caca de maimuta)cazuta de nicaieri (noi credeam ca era dintr-un copac). Imediat a aparut si "curatatorul de pantofi", foarte binevoitor care a cerut insa o suma imensa pentru curatarea pantofilor. L-am intrebat pe un trecator care era pretul corect si dupa vreo cateva minute (timp in care am amenintat cu politia, etc, etc, etc)omul s-a invoit sa faca treaba. Eh,intre timp s-a strans lumea ca la balci si in final m-au felicitat. :))Asa ca, atentie la maimute si curatatori de pantofi.
iarina spune:
Apsara...cu maimutele am patit-o si eu, cu diferenta ca eu m-am speriat destul de rau, pt.ca m-am trezit cu ea incercand sa-mi inhate ceasca de ceai din mana. si eu nu eram atenta...si la fel ca si tine, era prima data cand aveam de-a face cu ele. Dupa aia mi s-au parut simpatice, mai ales ca stiam la ce sa ma astept, insa prima intalnire era sa se lase cu scor de 1-0 pt. maimutica
Pe strada in Delhi trebuie sa fii intr-adevar atent, altfel risti sa fii acostat de te miri cine si ti se cer bani pt. tot feluri de servicii neprestate
Dar India are totusi farmec
apsara spune:
Ai dreptate, Iarina. India are mult farmec. Eu la pensie o sa-mi iau o casuta in vreun satuc undeva pe-acolo.
Nicoleta spune:
Persoana care a fost in India a stat putin, a vazut capitala din taxi, a fost sfatuita sa nu iasa pe strada (de la hotel). A zis ca a doua oara sigur va avea mai mult curaj.
-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!