Calatorie in India - ce trebuie stiut?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns apsara spune:

Iarina, cu metroul am fost in Delhi, iar cu trenul prin multe locuri . In vreo 3 saptamani cat am stat acolo, ne-am tot plimbat dintr-un loc in altul cu trenul. E foarte comod, sunt parca 5 clase. Nu vorbesc evident de cea in care intra toata lumea "la gramada".

Nicoleta, cate zile sta persoana respectiva in India? Ca daca e vorba de putine zile nu cred ca e nevoie sa exagereze cu masurile de siguranta -pentru sanatate zic, ca in rest e o tara sigura.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Va sta maxim o saptamana, deci nu foarte mult.

----------------------------------------------------
Ai reusit? Continua! N-ai reusit? Continua!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Apsara ati avut curaj Eu una nu, mai ales ca niste colegi care fusesera inainte si avusesera initiative de genul: hai sa hoinarim, au fost furati...bine acum depinde...au avut si ghinion si erau si cu capul in nori. Tot ei au calatorit cu trenul la a 5-a clasa si i-au insotit o multitudine de gandaci. Insa depinde, nu mereu si probabil nu in fiecare tren e asa. In orice caz daca are taxi la dispozitie, e simplu.

Eu am stat 10 zile aproape si cum spuneam, nu mi-am facut vaccinurile...pt.ca e relativ safe. Mai degraba chinina, dar si aia cred ca am luat-o degeaba, caci n-am vazut picior de anofel. Hotelul era absolut superb, camerele enorme si personalul extrem de dragut. Si foarte curat.

India este o tara foarte interesanta, asa ca sa se bucure totusi de aceasta oportunitate.

Mergi la inceput

Iarina, nu cred ca e vorba de curanj ci de felul nostru de a calatori. Gandacii nu ne sperie :))). Ah, vorbind de furat, era sa raman fara aparatul de fotografiat din cauza unei maimute. Eram in afara orasului Jaipur, pe drumul ce duce la o cetate si m-am oprit langa un copac plin cu maimute. Eh, era prima data cand vedeam dragalaseniile astea in libertate,si in timp ce stateam eu si ma uitam cu gura deschisa la ele, a sarit una tocmai din varful copacului si-a venit spre mine cu bratul intins sa-mi ia aparatul. M-am speriat, am tipat, ea s-a speriat si-a fugit .

Si tot ca o anecdota, insa foarte "on topic": ne plimbam noi cu capul in nori prin Delhi, tocmai in centru, cand, dintr-o data, sotul meu se trezeste c-o chestie urat miristoare pe pantofi( ne-au informat pe urma ca era caca de maimuta)cazuta de nicaieri (noi credeam ca era dintr-un copac). Imediat a aparut si "curatatorul de pantofi", foarte binevoitor care a cerut insa o suma imensa pentru curatarea pantofilor. L-am intrebat pe un trecator care era pretul corect si dupa vreo cateva minute (timp in care am amenintat cu politia, etc, etc, etc)omul s-a invoit sa faca treaba. Eh,intre timp s-a strans lumea ca la balci si in final m-au felicitat. :))Asa ca, atentie la maimute si curatatori de pantofi.

Mergi la inceput

Apsara...cu maimutele am patit-o si eu, cu diferenta ca eu m-am speriat destul de rau, pt.ca m-am trezit cu ea incercand sa-mi inhate ceasca de ceai din mana. si eu nu eram atenta...si la fel ca si tine, era prima data cand aveam de-a face cu ele. Dupa aia mi s-au parut simpatice, mai ales ca stiam la ce sa ma astept, insa prima intalnire era sa se lase cu scor de 1-0 pt. maimutica

Pe strada in Delhi trebuie sa fii intr-adevar atent, altfel risti sa fii acostat de te miri cine si ti se cer bani pt. tot feluri de servicii neprestate

Dar India are totusi farmec

Mergi la inceput

Ai dreptate, Iarina. India are mult farmec. Eu la pensie o sa-mi iau o casuta in vreun satuc undeva pe-acolo.

Mergi la inceput

Nicoleta s-a intors colega ta din India? Cum i s-a parut?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nicoleta spune:

Persoana care a fost in India a stat putin, a vazut capitala din taxi, a fost sfatuita sa nu iasa pe strada (de la hotel). A zis ca a doua oara sigur va avea mai mult curaj.

-------------------------------------
Hai la drum si-om vedea noi ce si cum!

Mergi la inceput