Dovlecei de septembrie-octombrie 2009 *149*
Raspunsuri - Pagina 16
hepilica spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Iulika29 Hepi eu ii dau perisoare lui Brucu..Eu cumpår carnea gata tocata f marunt de vacutå..Chiar azi avem in meniu. De kiwi nu stiu ce så iti spun pt ca nu i-am dat decat daca era la borcanel combinat cu ceva dar intr-adevar nu avea såmburi. Eu ii pun un fel de paste..le cumpår dar sunt ca si alea facute acaså si da sunt facute cu ou..mie mi-a spus ca e oki.Acum nu stiu ccum va spune in Romania dar mie mi-a cam dat verde la tot.Adica ce påpåm noi så ii dåm si lui..Bine acum nu prajeli si din astea.Dar el merge acum pe mancarica speciala pt el. |
iulika, multumesc. i-ai facut ciorbica de perisoare sau cum i le-ai dat?
si pastele le pui in supica, fierb acolo cu legumele, apoi le blenduiesti pe toate? sau cum faci?
eu in afara de piureute, nu i-am dat pana acum maiei altceva. as vrea sa incerc cu ciorbica acrita cu bors facut in casa / cu supica...da' nu-mi dau seama....astea-s foarte lichide asa... sau ies ca o supa crema...?
h.
de minunata (22.09.2009).
Multumesc lui DD.
hepilica spune:
dragelor, multumesc mult pentru raspunsuri.
o sa incerc kiwi asa cum spuneti voi, iar taiteii o sa incerc sa-i fac doar cu galbenus.
cu perisoarele imi e neclar inca...daca i le pot da si cu grasime si daca le pot amesteca si cu albus (liliac - imi scapase asta).
h.
Multumesc lui DD.
hepilica spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui happy_uka
..siiii, nicio intrebare pe ziua de azi? - eu kiwi nu-i dau pana la un an - i-am dat supitza cu galuste (yammy a fost), urmeaza si taitzei de casa - am mai avut succes cu supa de rosii (adica eterna combinatie cu 1 rosie mai mare) - iaurtul si la noi e cah .am 2 aparate de facut iaurt, le vrei tu? - deja e mai bine Carinoasa, a decis ca m-a chinuit destul.. - de perisoare nush ce sa zic , zau ! - pup-o pe Maia din partea noastra! |
- o sa incerc si supita cu galusti, cu toate ca n-am facut niciodata, sper sa nu-mi iasa niste ghiulele. ai vreun secret ?
- bravo carinoasa . stiam eu ca ma pot baza pe ea. e de gasca fata. se vede. pupam pitica.
- auzi? am un aparat de facut iaurt . daca vrei ti-l dau tie .
h.
Multumesc lui DD.
suede spune:
Luto eu am mai vorbit si cu alti pediatri pe tema asta.Unii recomanda pana intr-un an,altii pana in doi,acum ce sa zic...noi trebuia sa-i facem ca sa nu avem complicatii si asa am rezolvat ambele probleme.
Acum cum crezi,s-ar putea sa reuseasca singur...sau nu.Atunci e nevoie de medic,sa nu faca fimoza si sa fie mai rau.
Oricum,mai aveti timp!
Succes!
Laura fericita de puiut scump norocos Mihnea Costin 12.10.2009
Poze noi
hepilica spune:
fiti dragute..., am si eu o intrebare :
- ceapa o blenduiti cu legumele sau in continuare o scoateti din mancarica?
h.
Multumesc lui DD.
raluk16 spune:
La multe lunite Alessia si Dragos! Sa fiti sanatosi si sa va faceti mamicile fericite!
Nu pot sta mult ca puiul nu are chef de somn azi si l-am pasat la taica-meu sa fac ordine, sa desfac bagaje cum am fost plecati. Si ar fi urat sa ma vada ce fac
Imi place de Hepi ca azi pune o gramada de intrebari. Incerc sa bag raspunsurile la cap, dar parca vad ca peste vreo 2 luni vin si le pun si eu iar . Si mi-a placut la nebunie faza cu mama alaptarii (nu ma cred chiar asa tare ). Dar uite ca s-a rezolvat fara sa trebuiasca sa-mi dau examenul . Uka ma bucur ca totul e bine acum .
Vik felicitari pentru dintisor!
Luci si eu am dilemele astea cu decalotarea, ca doar la tatii nostri bunicile nici nu se gandeau sa umble pe acolo, la sotii nostri la fel, si n-au patit nimic, n-au avut nici o fimoza. Pe de alta parte, sunt multi baieti carora doctorii le gasesc fimoza si trebuie mai tarziu operatie cu anestezie. Intentionat m-am exprimat "le gasesc fimoza" ca nu as putea crede ca asta e boala secolului si inainte nu o aveau baieteii... Nah, nu stiu. Am gasit undeva o explicatie cat de cat logica: daca nu umblam deloc pe acolo nu fac puii fimoza. Daca incepem noi la baie sa decalotam incet incet ca asa ne-au recomandat toti doctorii, atunci trebuie facuta operatiunea ca lumea pana la capat, ori de catre noi, ori la medic. Cei care fac fimoza sunt de fapt pui la care mamicile au inceput sa umble pe acolo si nu au facut treaba buna...
Elle imi pare foarte foarte rau ca aveti asa probleme, si cu Anna si cu Eva! Va pup cu drag si sper sa treaca repede! Si Alex vomita mult cand e constipat! Daca reusesc cumva sa-i rezolv constipatia nu mai vomita valuri valuri.
Hepi felicitari pentru mica sportiva ce face genoflexiuni!
Carina sper sa treaca repede febra si raceala printesei
M-am emotionat teribil la pozele trandafiraselor! Multumim moni_iulia
Nela offff nu mi-as fi putut imagina ca vi se continua chinul... Te pup cu drag si te imbratisez, mamica super puternica! Si Doamne ajuta, ma rog in continuare sa se termine o data si sa uitati de probleme! Cu diversificarea se va rezolva apoi, nu-i stres.
Monikus imi pare rau pentru buf! Sper ca e ok Rares.
Bia la multi ani lui Busici! Pun pariu ca ai plans de ce baiat mare ai ! Sper sa ii treaca Mosorelului raceala si durerile de dinti!
Anomis si mie mi se pare prea mult lichid. Ceaiul nu-l poti scoate? Pup si sper sa fie bine si sa nu mai fie nevoie sa te stresezi cu asta . As vrea si eu o filmare cu aplaudatul ala . Cum au fost sarmalele? Vad ca nu ti-a raspuns nimeni, or fi sarit fetele experimentate peste postarea ta. Parca ziceau Santo si techila ca pun otet sau apa cu otet, nu stiu, si dau asa o tura de aburi pentru a elimina piatra. Si apoi una goala, doar cu apa, banuiesc, ca sa elimini otetul .
Moni pana la urma ati fost la medic? Sper sa fie bine Dragoselul . Cu blogul meu, ca vrei sa-l citesti, nu te stresa, te inteleg perfect. Nici eu nu reuseam sa citesc blogurile fetelor pana cand mi-am facut eu blog, le-am pus ale lor in blogroll sa imi apara cand posteaza si asa sunt prea curioasa cand vad acolo titlu nou si tot intru .
Aricel eu maniaca cu alaptatul ma bucur tare ca s-a rezolvat problema
Delia ai fost o scumpa tu cum te-ai gandit ca voi sari eu la treaba cu alaptatul . Dar sa stii ca pentru viitor si pe mine m-ar interesa cum rezolvi problema. Pentru ca si Alex doar la tzitzi adoarme (bine, plimbat) si de asta nu vad cum vom renunta la o masa. Si si el doarme tot asa, la 3-4 ore o data, chiar daca numai 5 minute, dar altfel nu poate manca, doar daca e aproape adormit, deci la noi e si conexiunea inversa somn <-> lapte .
Va las, fetelor
Mami fericita de minune Alex (16 octombrie 2009)
mary_07 spune:
hepi,supica pt Razvi iese ca cea pt noi (diferenta e ca bag ffff putina sare). Inainte de a baga taiteii in supa,ii sfaram usor in mana,pt a se face mici mici (sunt mai greu de maruntit cand sunt fierti) si apoi ii las sa fiarba aprox 10-15 min.
Galuestele si ele imi ies f bune,din cauza ca pun cativa stropi de ulei (in cazul lui Razvi,de masline) cand amestec grisul cu ou si apoi,dupa ce le pun in supa,le stropesc cu apa rece...ies pufoase si moi,un deliciu
Stiu,stiu...sunt o bucatareasa de mare clasa (mi-au murit laudatorii )
Mely ,mamica implinita de Alexandru (2 noiembrie 2007) si Razvan (21 august 2009)
_
"Cine-ti saruta genele-n somn ?
Si cine-i acolo cand ingerii dorm ?
Toate zanele bune sa te ocroteasca...
Toate florile campului sa te infloreasca..."
hepilica spune:
Raluk, bine ca te-am prins ca...vreau sa-ti pun o intrebare .
mami, ce parere ai de avocado? mie mi se pare o minunatie dpdv al proprietatilor, cu toate ca abia l-am descoperit. am citit ca il poti amesteca atat cu fructe cat si cu legume, iar pentru bebelusi nu stiu cat de delicios este, insa categoric este super benefic. cel mai benefic, de departe.
maiei i-am facut cu mar si a papat cateva lingurite, nu a fost foarte incantata. apoi am incercat si cu piersica si nu i-a placut deloc. insa, il amestec zilnic in piureul de fructe multe (banana, mar, para, mango, piersica).
il pun si in piureul de legume, dar numai cand nu adaug carne. am inteles ca e singurul fruct care contine si proteine si mi-e teama sa nu exagerez. tu ce stii despre el?
nu-mi vine sa cred ce minunatie de poama e avocado. contine grasimi bune, usor asimilabile, este un antioxidant puternic, are efecte benefice la bebelusi pentru dezvoltarea creierului, dezvoltare fizica, sistemului imunitar, sistem nervos.
citeam undeva ca avocado contine tot ceea ce ii trebuie unei persoane pentru a supravietui.
h.
Multumesc lui DD.
selen80 spune:
helou (am mai avut o incercare de a scrie azi, dar a esuat lamentabil..)
mi-a placut iar tare de voi aseara, mi-ati inveselit dimineatza
va mai pe toate si pt comentariile de pe picassa
LA MULTE LUNITE ZEINA SI DRAGOS, PUIUTI DRAGI
si vad ca azi ati trecut la lucruri serioase
si mie imi place ce am citit despre avocado..la noi cel mai mare succes il are amestecat cu banana....bine, la noi oricum banana e no 1, cred ca pot s-o amestec cu orice si papa
ieri am facut si eu brocolli cu cartof dulce, n-a fost prea mare succes, dar a papat ceva, fara sa se strambe....maine incerc sa-l bag in combinatia clasica de radacinoase...
ceapa eu am inceput s-o blenduiesc in papica, acum ii pun ceapa verde buna din productie proprie si mie se pare mie ca nu e atat de iute ca cealalta....
Mary, noi stiam mami ca esti acolo, in frunte, in topul gospodinelor, cu Ellenuta dar ia zi, ca eu n-am inteles cum adik stropesti galustele cu apa rece dupa ce le bagi in apa fiarta si cum ii dai toate astea lui Razvi, blenduite, sau a inceput sa pape deja bucatele??
Uka mami, tie nu ti s-a blocat site-ul de seriale?? ca mie imi arata ca sunt "banned"??? dar eu n-am facut nimic, doar ca urmaresc cateva episoade pe zi din weeds, oare am exagerat? cred ca e un mesaj subliminal: du-te femeie si mai fa niste treaba si nu mai pierde vremea la filme
Ralukule, in primul rand multumim pt mailuri si in al doilea, pot sa te rog sa-mi dai linkul cu ce scaun de masina i-ati luat voi lui Alex?? dau un si o
Monica, nu mai zici nimic, cums e prezinta sarbatoritul azi?? a mai facut mult si moale??
Vik, felicitari pt dintisor!!
si eu ma bucur ca le-am mai vazut pe Katteryna si Raisa, Moni_IUlia multumim tare!
de ursulica Ebru Fatima (29.08.2009) PRIMA POZA!
POZE URSULICA 0-6 luni
POZE URSULICA 6 LUNI +
nunta
mamideandrei spune:
salutare! in primul rand la multe lunite sarbatoritilor de azi ALESSIA ZEINA si DRAGOS, sa va bucurati parintii si sa le luminati intotdeauna viata!
super cheful de aseara, tare as fi vrut sa fiu si eu cu voi...dar, copchilul meu de cand a invatat sa zica MAMA , nu suporta sa nu ma vada ... toata ziua mamamamama; si zau ca nu m-ar deranja daca n-ar fi pe ton de plans. asta pe langa km pe care ii facem mergand prin casa asa ca timp liber adio...
va pup si revin pe seara....sau noapte
POZE
TOT ANDREI DAR PE PICASA