Bulgarasi si globulete de nov-dec2007(214)
Raspunsuri - Pagina 10
Vasari spune:
Lavi, mult succes ! Si pt mine e asa un hop scoala de soferi... Iti tin pumnii !
Noi ne-am trezit ca Maria are penumonie, pediatra a zis ca se aude si weezing. Se intreba daca nu cumva e o criza de astm. Nici nu stiu daca am inteles eu bine, m-a luat asa prin surprindere asta... :( Asa ca trebuie sa ajungem cat de curand la pneumolog.
Alina si Maria - 3 nov 2007 si bb2 13+
Primul orice
softurela spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Vasari Lavi, mult succes ! Si pt mine e asa un hop scoala de soferi... Iti tin pumnii ! Noi ne-am trezit ca Maria are penumonie, pediatra a zis ca se aude si weezing. Se intreba daca nu cumva e o criza de astm. Nici nu stiu daca am inteles eu bine, m-a luat asa prin surprindere asta... :( Asa ca trebuie sa ajungem cat de curand la pneumolog. |
Alina imi pare rau ca aud asta. E iunie si puisorii tot mai racesc.
Daca observ Ellis, tu si eu avem fetitele bolnave. Sa stii ca nu trebuie sa te sperii de ce ti-a spus pediatra. Nu stiu daca Maria are astm indus viral, dar daca e asa e mai simplu decat o pneumonie.
Sa stii ca de cele mai multe ori exista o legatura stransa intre fondul alergic si astmul indus viral.
Asta inseamna ca daca la unii copii, un virus poate da simptome relativ simple (cativa mucisori, tuse) la cei alergici (predispusi la inflamatii), virusul determina inflamatia bronsica si productia de mucus bronsic in exces. Mucusul prin productia lui, optureaza partial bronhiile deja inflamate si atunci apare wheezingul, dispneea si tusea.
Manifestarile difera de la copil la copil dar si in functie de virulenta virusului.
Diana, astazi a mers la gradinita. Acum o saptmana avea o usoara dispnee si o tuse urata. Maicamea a mers pe tratamentul clasic, 2 pufuri ventolin de 3 ori pe zi si 2 pufuri flixo * 2 ori pe zi.
Si ce am constatat in ultimul timp e ca ii merge mai bine pe pufuri decat pe aerosoli. Mi-au explicat si pediatrii, ca la unii copii, fluxul de aer/abur declanseaza si mai acut criza de astm.
Singurul inconvenient e nasucul, mi se pare ca se rezolva mai greu fara aerosoli.
Diana nu are alergii dovedite de analize, dar totusi un redus fond alergic tot are. Mi-a facut o singura data o pata de urticarie la frig, deci ceva este acolo.
M-am intins iar la povesti, dar sper sa te fi linistit. Nu te gandi ca Maria are astm in adevaratul sens al cuvantului. Vorbim de lucruri diferite aici. Astmul indus viral se regaseste la multi copii, doar ca parintii nu stiu. Medicul asculta plamanii, aud Ral-uri/wheezing si zic ca e pneumonie. Imediat urmeaza antibioticul, siropuri de tuse, prednison, etc. In realitate e ceva mult mai simplu si tratamentul e ca atare. Oricum cel mai bine te va lamuri, doctorita Ionescu.
Noi nu am mai fost din Martie la ea, dar am gasit un pneumolog foarte bun la Bacau.
BB_YASMI succes la examen !!!
Ellis, sanatate micutei !!!
Mami de fetite: Diana (15.dec.2007) si Bianca 38+
Nasterea unui Miracol: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=134518
popbianca spune:
mihuta...multumesc tare mult de link....e super!la mine nu e problema de flux...lapte este..cca 80ml /san...asta am constatat pompand sanul ranit..alalat, valabil ,cred ca da ceva mai putin ca daca ii fac proba suptului nu ia mai mult de 60 ml dupa juma de ora ...habar nu am....asa ca fiul meu ia o masa la san una la biberon...am incercat si cu protectii de mamelon dar nu-mi place deloc...si cred ca e mai bine si pt. viitor daca ramane treaba asa cu biberonul ...desi eu sper din inima sa se vindece rana
treaba cu ranile...m-am suparat tare cand mi-a zis asistenta in spital ca nu mai avea nici o pacienta cu rani cum aveam eu...deci cred ca e vb si de sensibilitate ...nu stiu...
ellis,vasari...vai vai...multa sanatate fetelor!
...si multa rabdare...
bb...deci destrabalare si dezmat?
hai cu permisu'...sa vezi atunci distractie...
ma duc sa hapalesc si eu ceva pana se trezeste Praslea....
eladea2005 spune:
Salutare si de la noi!
Adela, Alina...uffff..imi pare rau de printesele voastre...
e foarte frustrant pt noi ca parinti sa-i vezi intr-o astfel de stare...
doamne ajuta sa se refac cat mai repede...sanatate multa !
Lavi, bafta..hai ca nu e chiar asa greu...
ce fain ca v-ati distrat bine...asa e si normal la astfel de ocazii...![]()
Ancuto, ce faceti voi?
si restul fetelor? 
va pup! o zi frumaosa si usoara!
Andreea, Eric (9.12.2007) si
36+ cu bb Filip
AMR: MAI PUTIN DE 30 DE ZILE...
ERIC, POZE RECENTE
ERIC IN 2009
ERIC , PRIMUL ANISOR
Eu sunt barbatelu' lu' mama!!! Uite ce mare am crescut !!!
Pui mic, mic...
BLOG DE PICI...
Esti mereu cu mine, in suflet, in gand...oriunde ai fi...pentru totdeauna...
popbianca spune:

buna dimineataaaa!
slaba miscare p-aci....a venit caldura si pe la voi?...ca la noi e foarte cald si toata ziua stam afara...
plus pregatirile cu botezul....dilema tortului abia a inceput...eu nu stiu cu ce sa ma imbrac(rochie lunga/scurta)...nu stiu cu ce voi imbraca copilasul....astea clasice albe din comert nu ne plac....as vrea ceva pantalonasi de in...negri...o camasuta alba/bej/albastrica...ceva vestuta ...habar n-am...tre sa ma duc pana la zara...poate acolo as gasi ceva....
aseara a venit o fetita (1 an jumate)in vizita...Ana a facut un scandal monstru...de s-a culcat pe jos in curte, pe burta(s-a si julit putin pe frunte)....ca nu vroia sa dea nici o jucarie fetitei....am inebunit....cu explicatii nu a nteles nimic...apoi ,in urlete si tipete a dus-o taticu' in casa....unde s-a mai calmat putin , a venit afara ,si-a luat toate jucariile le-a pus deoparte si apoi a stat si s-a uitat la fetita cum se juca cu jucaria personala....cu toti face asa...urla,tipa, taraboi/ se da de pamant de cum pune cineva mana pe jucariile ei...nu vrea sa dea la nimeni nimic....cu Luca cand si cand....a facut taraboi mare ca era acoperit cu o paturica de-a ei...si vroia paturica inapoin mom ala!
sper sa fie numai o faza....ca ne-a auzit tot cartierul aseara ...ziceai c-o taiem....voi vb cu educatoarea sa-mi explice care e conduita la gradi in asemenea situatii...dar acolo nu face asa... stie ca acolo traiul e altul,sunt alte reguli...care nu se aplica acas....acolo ii ajunge o singura suzeta la culcare/acas 2...si imi si spune ca numai la gradi se culca cu o suzeta...acasa trebuie 2 bibi....
m-am intins.....
uite ....

...pt toata lumea sa treaca ziua mai usor.....
ancadragoman spune:
Neata
Nu am timp sa citesc din urma dar va pup pe toate de la mare la mic
Daca vreti,daca puteti http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=153065 

anca
de
Maria Alexandra (4 noiembrie 2007)
poze si filmulete
povestea nasterii
www.totsites.com/tot/mariadragoman" target="_blank">eu sunt Maria
www.onetruemedia.com/otm_site/start" target="_blank">Montaje Mariuca
BAZAR UNIC!!!
bb_yasmi spune:
helloo
slaba-slaba miscare pe aici...:(
va multumesc pt gandurile bune. am luat sala cu 24 de puncte. mai am inca un examen saptamana viitoare, orasul. Doamne ajuta!
happy mom &
ladybird Iasmina Alissa 2+
astept vara...caldura...concediu...piscina...soare..eheeeeee

AMR 1 LUNA pana la Antalya!!
ellis spune:
Of, ALINA, iar e si Maria? cred ca se vorbesc fetele noastre....prea o tin una-ntruna...aoleu...astm? trebuie pneumolog numaidecat...transpira tare Maria?
si noi am tot fost la spital zilele astea, se auzeau suierat usor la plamani doar cand tusea, acum nu se mai aude, insa are ambele urechi rosii...otita, acum, plus ca nu se rupe tusea nenorocita;
Felicitari BB! succes si saptamana viitoare!
Roxxy80 spune:
Felicitari, BB!!! Saptamana viitoare dupa ce iei la traseu te asteptam sa faci cinste.
Alina, Ellis, asa de rau imi pare cand aud de gazele voastre. Multa, multa sanatate va doresc.
Eu nu mai am timp nici sa respir. Iesim de 2 ori pe zi in parc iar in rest, papat, jucat, dormit. Simt ca mereu sunt intr-o fuga continua. De mine nu am timp absolut deloc. Sunt ca un catel jugarit: manichiura lipsa, par nevopsit
. Dar mereu ma incurajez ca va veni si vremea cand voi avea mai mult timp de mine.
Victo spune:
roxy, pai mai fa-ti juma de zi libera si pt tine. acum maria e marisoara, poate merge si sotul cu ei in wk spre ex.
chiar ma uit, duminica dim. f multi tatici vad in parc cu piticii :)
noi tot in aceeasi formula suntem..mihaita fotbalist si Stefan nazdravan :)
am avut prima serbare, el a tot topait si aruncat pe jos si rasturnat cu scaunelul..au cantat educatoarele bietele..:)in schimb si-a spus f concentrat poezioara, ochi in ochii educatoarei :):)
am intrat in concediu de la 1 iunie...dar nu pot spune ca am nu-s ce timp..acu ma tot chinui cu un morman de rufe sa le si calc...le-am spalat eu, dar sincer nu stiu dc voi reusi sa le si calc. sunt hainute ce au ramas de la Stefan si cum am facut ordine in dulapuri, cele de pana la 6 luni le-am oprit jos, sa le spal si sa le mut in dulapul lor.
azi am primit si eu o veste buna, ca totusi la salariul de maine vom primi si eu si sotul primele de concediu (ma gandeam ca cu masurile astea, le pierdem pe anul asta) asa ca voi avea cu ce plati nasterea.:)
bye bye!
pe cine, pe cine sa anunt cd nasc?:)
Paula
cu
Mihai 35+ si Stefan (30 oct. 2007)
AU MAI RAMAS 4+ de dans in burtica