Copilul captiv (7)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns pitzinuca spune:

fetelor,
bine v-am regasit

am disparut putin din peisaj, am simtit nevoia sa ma linistesc. si a inceput sa nu ma mai doara asa tare. maica-mea nu va fi nicioadata in stare sa isi ceara scuze sau sa isi verbalizeze poarerea de rau, dar pe undeva parca simte, si parca ii pare rau...

ne pregatim sa mergem intr0un mic concediu la mare. de-ar tine si vremea cu noi...

va pup mult!

eu , cu (DPN 27.08.2010), andi si tati
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihuta spune:

Si eu tot am migrene. Si am ani fara nici una si apoi vin ciorchine. Si am probleme cu somnul. Ma trezesc ca acum si la revedere somn. Cu cat dorm mai putin cu atat am nevoie de mai putin somn. Pana cand, pac o migrena!

De curand am facut o plimbare la spital cu ambulanta. "Sindrom vertiginos". Am vizitat cateva specialiati medicale sa aflu ce a fost. Raspuns : sanatoasa tun. O fi fost atac de panica? Nu cred (vorba lui Rrox, sa mi se intample mie asta?), ca n-am simtit ca ma sufoc, doar am facut o plmbare in carusel cu capul in jos.

Relatia personala e pe butuci. Am facut cateva sedinte de psihoterapie dar a trebuit sa renunt.Sotul mersese primul la terapeut (deh, oras mic) si terapeutul n-a putut sa continue cu amandoi. Nu m-am obosit sa caut altul, ca asta mi-a placut.

Dar am invatat in scurta terapie ca principala mea problema este ca nu stiu sa imi traiesc emotiile. Sunt foarte buna la reprimat, ignorat, sublimat (poate si somatizat).Stiu sa-mi tin creierul ocupat cu diverse preocpuari intelectuale ca nici nu mai stiu daca simt ce simt cand simt.

Sunt captiva ? N-as zice. Dar cine stie ce simt eu cu adevarat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui flower-power
De la o vreme pare ca am depasit momentul "cum pot sa iert,...?" Adica nu ca as vedea ca a fost mai putin rau sau sa scuz, dar parca nu mai vad in asta asa o problema. Oare ce sa-nsemne asta?

hm, interesant aspectul asta. patesc acelasi lucru, parca e o reactie organica de respingere a problemei, nu ma mai intereseaza (in sensul ca nu mai are nici un efect gen emotie sau curiozitate asupra mea) daca si cine si de ce m-a iubit, nu m-a iubit, i-am iertat, pentru ce sa-i iert, etc. sunt investita exclusiv in recovery, sa gasesc cauza prima si de-acolo pe-aci ti-e drumul.
pot doar sa-mi dau cu presupusul, flower scumpa, ca e un semn ca ai iertat. daca dispare emotia negativa, si in loc e pur si simplu neutralitate, ce altceva poate sa fie? poate ne dumiresc doamnele cu psihologia...

rrox, ma bucur sa te revad, mi se facuse dor de tine. toate bune la tine? tot ascultand cum se manifesta la voi, mi se pare incredibil ca am fost atat de ignoranta legat de niste simptome asa universale, cum de nu mi-am dat seama mai demult...

mihuta, am impietrit cand te-am citit. recunosc locul in care te afli si...te simt...

pitzinuca, ma bucur ca ti-a priit repausul si sa aveti un concediu frumos.

cleo si MsLara, mutatul nu rezolva mare lucru. m-am mutat de doua ori in ultimii doi ani, am si renovat tot de doua ori intre timp, tot acolo sunt. doar ca mai ocupata si cu salele dezmembrate.:-))

Deus, pozitiva ca o floricica. :-)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Buna dimineata dragi doamne

ma gandeam zilele astea, sunt peste tot in jurul meu copii captivi si cei mai grav viitori copii captivi...oare de ce nu exista , habar nu am cum, o implicare a psihologilor, care sa-i invete pe tineri sa fie parinti , sa nu-si transforme copilasii in viitoare victime? de ce in sistemul de invatamant, de la cu educatoare si pana la prof univ. nu se impune o alta abordare?

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Deus, ca sa existe asa ceva, ar trebui mai intai ca lumea sa constientizeze ca exista o problema. dintre parintii care-si abuzeaza copiii, cati cauta ajutor si terapie si incearca sa se indrepte? daca isi abuzeaza copiii, e clar ca asta cred ei ca e calea de parenting, nu sunt constienti de adevar si de alternative. nu stiu cum s-ar putea implica psihologii in romania, cred ca meseria asta e de-abia la inceput acolo, mai dureaza pana capata prestigiu. deocamdata exista mentalitatea ca daca ai nevoie de shrink, esti clar psiho-pupu, via ignoranta. pe-aici exista voluntariate si servicii in folosul comunitatii, e altceva. scoala...hm, pana sa se implice scoala in parenting, mai are sa se reconstruiasca pe sine din temelii, ca e vraiste cu totul...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mihuta

Si eu tot am migrene. Si am ani fara nici una si apoi vin ciorchine. Si am probleme cu somnul. Ma trezesc ca acum si la revedere somn. Cu cat dorm mai putin cu atat am nevoie de mai putin somn. Pana cand, pac o migrena!

De curand am facut o plimbare la spital cu ambulanta. "Sindrom vertiginos". Am vizitat cateva specialiati medicale sa aflu ce a fost. Raspuns : sanatoasa tun. O fi fost atac de panica? Nu cred (vorba lui Rrox, sa mi se intample mie asta?), ca n-am simtit ca ma sufoc, doar am facut o plmbare in carusel cu capul in jos.

Relatia personala e pe butuci. Am facut cateva sedinte de psihoterapie dar a trebuit sa renunt.Sotul mersese primul la terapeut (deh, oras mic) si terapeutul n-a putut sa continue cu amandoi. Nu m-am obosit sa caut altul, ca asta mi-a placut.

Dar am invatat in scurta terapie ca principala mea problema este ca nu stiu sa imi traiesc emotiile. Sunt foarte buna la reprimat, ignorat, sublimat (poate si somatizat).Stiu sa-mi tin creierul ocupat cu diverse preocpuari intelectuale ca nici nu mai stiu daca simt ce simt cand simt.

Sunt captiva ? N-as zice. Dar cine stie ce simt eu cu adevarat?

mami de Sophia

Da Mihuta, somatizezi. Si somatizezi pentru ca inca tii sub pres lucruri care te sperie. Sindromul vertiginos, lesinul, sunt tipice pentru starea de neputinta in fata pericolului. Stai si identifica-ti toate temerile, ia-le si analizeaza-le, vezi ce nu vrei "sa vezi", ce ti se pare de nesuportat.
Ceva din relatia ta pe butuci reitereaza o frica (posibil de abandon) din alta relatie, din alte vremuri, cand chiar erai neputincioasa.
Sigur ca rational nu te simti captiva, dar emotional esti. Cand nu ne permitem sa ne constientizam emotiile, cand e un zid intre emotional si rational, suntem captivi. Si nu trebuie sa fie o problema globala, poate fi doar pe o anume situatie nerezolvata.
Odata ce accepti asta, sunt convinsa ca ii vei da de cap.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Buna, Deus

Cu psihologii nu stiu cum e, deci nu ma pronunt, dar cei care ar impune o alta abordare n-ar trebiu ca ei insisi sa nu fie copii captivi pt a putea vedea lucrurile asa? Cati crezi ca nu sunt? In invatamant iti spun eu sigur ca sunt o gramada.
Sigur ca lucrurile pot sa vina catre tine dar daca tu nu esti pregatit sa le primesti, sa le auzi si mai ales sa intelegi...poti cel mult sa consideri ca respectivul nu stie ce vorbeste sau are niscaiva probleme.

Zilele-astea imi povestea cineva despre copilul unor prieteni, in jur de 18ani, care plecase de acasa. Si, dupa o noapte de dormit el stie pe unde ajunsese la ei. Unde sotul ei, i-a tinut o predica buna [ce-ti lipseste tie de acasa, ai de toate..., parintii ti-au luat aia si ai'lalta]. L-a suit in masina si l-a dus acasa intr-o localitate invecinata, in care ai lui se mutasera deschizand o afacere cu 2-3 ani in urma, baiatul fiind lasat sa locuiasca in oras la niste rude sa-si termine liceul. Care afacere acum era pe butuci, la fel si leasingul la jeepul .....
La intrebarea mea "De ce crezi c-a plecat de acasa baiatul?" "Pai de prea mult bine. Ca tot ce-au facut parintii pt el faceau,...". Momentul in care am fost privita cum c-as avea buba a fost cel in care am intrebat "Dar pe baiat l-a intrebat cineva, daca el isi dorea asta?"

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pitzinuca

fetelor,
bine v-am regasit

am disparut putin din peisaj, am simtit nevoia sa ma linistesc. si a inceput sa nu ma mai doara asa tare. maica-mea nu va fi nicioadata in stare sa isi ceara scuze sau sa isi verbalizeze poarerea de rau, dar pe undeva parca simte, si parca ii pare rau...

ne pregatim sa mergem intr0un mic concediu la mare. de-ar tine si vremea cu noi...

va pup mult!

eu , cu (DPN 27.08.2010), andi si tati
_

traduceri si asistenta

"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."

Ma bucur ca te simti mai bine Vacanta placuta!

Mergi la inceput

Flower sigur ca cei mai multi oameni nu pot reactiona pozitiv cand vii si le spui ca nu e chiar asa, ca lucrurile stau altfel. N-au cum, doar nu o sa se schimbe brusc si instant. Ce spune Deus insa, eu zic ca-i altceva si spun si eu la fel. Trebuie educatie psihologica de baza pentru toata lumea. La scoala. Sa creasca de mici intr-o normalitate macar teoretica, sa stie ce e OK si ce nu. Si atunci un procent mult mai mare dintre ei vor fi in contact cu ei insisi si nu se vor mai uita stramb cand vii cu alta perspectiva. Nu se vor mai lasa abuzati atat de usor si nu vor mai abuza atat de usor. Fiindca cunoasterea inseamna putere.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Vad ca intre timp ti-a raspuns si conchita.

Legat de faptul ca nu mai sunt momentan atat de preocupata de "neiertare", ca parca nu mai am furia aia care ma alimenta, nu stiu cat este urmare a ceea ce-am citit si cat e real?

Nu stiu daca nu ma mai intereseaza dar clar accentul nu se mai pune pe altii.

Mergi la inceput