Copilul captiv (7)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

Citat:
citat din mesajul lui rrox3

Nelia Spor si vacanta minunata! He, he, pe 29 o sa fiu si eu in vacanta

Cleo eu am vazut ceva bun in subiectul respectiv, mama si-a pus problema, a scris aici, e preocupata de posibilele efecte asupra copilului. Sper sa tina cont de sfaturile bune de acolo.
In rest, confunzi tu ceva cu altceva pe undeva ... nu ma regasesc in problema asta cu abandonul la bunici

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

la mine se amesteca...se intrepatrund, dau vina una pe alta.. etc

o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ane2200 spune:

Dupa doua zile de lectura intensiva, am reusit sa ajung - din nou - la zi cu subiectul. Ati reusit sa atingeti niste subiecte care ma macina si pe mine destul de des - cea cu iubirea neconditionata (eu o inteleg cam ca Nelia ) si acum asta cu organizarea. Daca nu e pe ultima suta de metri, nu e bine. Si, inca un lucru - pe care incet-incet incerc sa-l estompez - remuscarile. Cand imi dau seama ca sunt in criza de timp, incep sa ma cert: ce bine ar fi fost daca in loc sa ... (citesc, ma uit la un film, etc...) ai fi facut asta. Asta fiind uneori inclusiv pregatit ceva de mancare pentu mine - ma trezesc ca e ora 8 seara si eu nu am mancat nimic, desi am ajuns acasa de 3 ore. De exemplu acum: diseara trebuie sa plec pentru cateva zile. Casa - ca dupa al treilea razboi mondial. Stiu ca daca ma mobilizez, in juma de ora arata civilizat. Nu cu spalat pe jos, dar macar totul pus la locul lui. Bagaj - hm, ce-i aia? Baie - am timp dupa-amiaza, cand ajung acasa. Si de parca toate astea nu ar fi fost de ajuns, luni am cumprarat capsuni, ieri am fiert dulceata (la 10 seara evident, ca doar nu era sa o fierb la 5) si evident ca la 12 noaptea nu mai aveam chef de pregatit borcane. Asta cum e? O inteleg perfect pe Nelia, exact ca ea fac si eu. Asa am fost mereu, cel putin de cand am ajuns eu "la conducere", dar... simt ca nu mai pot. Aceleasi treburi sunt de facut - cumparaturi, mancare, curatenie, dar daca le-as face intr-un mod organizat, la timpul lor, poate ca nu s-ar strange toate atunci cand nu mai am incotro - cand chiuveta da pe afara si dulapul de haine e gol.

Mi-a facut placere sa va recitesc, desi m-am apropiat cu teama de subiect, pentru ca dupa prima tentativa am rascolit atat de multe lucruri in mine, incat am avut nevoie de o periaoda in care sa-mi recapat cat de cat echilibrul. Mi-am salvat linkurile date de voi, si ma pun pe citit. Acum citesc Desteptarea Evei - Alice Miler ( Rrox )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Gina ce mai faci? Cum a mers EMDR-ul... sau inca nu ai avut sedinta respectica?

Deus ma obisnuisem cu prezenta ta matinala

Conchita ce mai faci? Hai sa ne povestesti de chakre si restul... ca m-ai facut curioasa

Anne spor la citit!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

rrox3 - ma topesc de dimineata mi-au mancat timpul pisicile aflate temporar la mine...
de maine m-am decis sa merg la bazin sa ma racoresc si la propriu si la figurat

Conchita ce mai faci?

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

tot eu

am intrat sa va salut si sa va spun ca am senzatia ca acest subiect ne-a rascolit vietile, le-a reparat pe ici pe colo si ne-a dat de gandit - tema pt vacanta de vara:-)

Multumim Conchita, ne-ai ajutat foarte mult, de acuma totul depinde de noi sa ne rupem de trecut

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaiulia spune:

Ma primiti si pe mine?
Ma numesc M si sunt un copil captiv. Si abia acum descopar asta. Si imi doresc tare mult sa ma vindec.
Acum v-am descoperit si tare ma bucur ca am facut-o. Sunt abia la primele pagini cu cititul, dar gasesc deja multe aspecte din copilaria mea, multe din gandurile mele, din temerile mele.
Am inceput sa-mi pun mai multe intrebari de cand il am pe Andrei, nu vreau sa fac din el cu copil captiv asa cum am fost si aunt inca si eu. Si mult timp m-am intrebat daca o sa reusesc EU asta.
Ma regasesc in multe din comportamentele mamei. Si m-am trezit acum ceva vreme plangand si spunandu-mi ca iubirea pe care i-o arata acum copilului meu nu inlocuieste iubirea pe care nu mi-a aratat-o mie im copilarie.
Si incerc sa iert si sa depasesc momentul spunandu-mi ca de fapt problema nu este ca nu m-a iubit, ci ca nu a stiut sa mi-o arate.
Am zeci de intrebari despre ce e iubirea, cum e iubirea, ce simti, ce trebuie sa simti? Ajuns sa ma indoiesc uneori si de iubirea pe care o simt pentru copilul meu. Imi spun daca de fapt doar mi se pare ca-l iubesc? Eu nu prea stiu cum e sa iubesti sa sa-ti arati iubirea. Si sunt geloasa pe oamenii care o fac cu asa usurinta.
Va multumesc ca existati si sper sa pot invata de la voi calea spre vindecare.

Mamica de David Andrei 10 iunie 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

pe mine ma puteti contacta pe linkul blogului de la semnatura.
altfel, ramas bun si va doresc numai bine, multumesc pentru tot.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Ramine forumul asta iarasi mai sarac, conchita; eu sper sa fie doar temporar!

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Ana si eu sper Conchita sa decida sa revina cat mai curand.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Conchita te rog nu lasa o mana de nestiutori aroganti sa te desparta de DC. Nu cred ca DC-ul se limiteaza la ei. Noi te vrem aici Cu inima ta mare, cu energia si inteligenta ta
OK, protesteaza impotriva abuzului si abuzatorului, dar nu il lasa sa-ti ia ceva ce cred ca pretuiai si tu, nu numai noi. De ce sa renunti si sa pleci?
DC-ul la care revin zilnic e format din oameni minunati, pe care-i citesc cu placere si de la care invat mereu cate ceva. Pe ceilalti pur si simplu nu-i vad
Nu-ti mai da termene Reconsidera decizia asta radicala.

Mergi la inceput