Copilul captiv (7)

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Deus spune:

Buna dimineata

Conchita bine te-am gasit
asteptam cu interes sa ne povestesti.

Va doresc o zi buna si constienta

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/

Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns rrox3 spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Tangerine, Rox, niciodata nu am vrut mai mult ca acum. Nu stiu de ce acum si nu pina acum, dar m-am saturat sa scot sufletul din mine ca sa fac totusi ceea ce trebuie sa imi place sa fac. .............. dar se pare ca am obosit, cred ca de acolo imi vine dorinta de schimbare: am intrat in panica pentru ca observ ca s-au adunat multe nefacute si in loc sa fac ca de obicei, sa le dau gata intr-un timp scurt si sa scap de stres... nu mai reusesc.

.................. sint constienta cite am facut si fac in viata, nu sint delasatoare pina acolo incit sa fie vraiste in jurul meu. Dimpotriva, sint un om constiincios, pe care te poti baza la nevoie, intotdeauna mi-am indeplinit sarcinile asa cum trebuie, nu fug de responsabilitati..................

M-am disciplina si organizat tare mult de cind am copii, dar nu am reusit decit in privinta lor. Dupa ce termin tot ce e de facut legat de ei... sint din nou eu. Probabil pentru ca acolo nu mi-am permis si nu-mi permit sa fac prea multe greseli, pentru ca nu mai e vorba de mine, dar si pentru ca ii iubesc foarte mult si vreau sa fie fericiti si sa le dau un start bun in viata. Dar pentru restul, incerc din rasputeri sa fiu asa, numai ca acest lucru ma oboseste atit de tare, pentru ca imi cere sa fiu atit de ne-eu..

.. numai ca eu fiind mama si femeie, trebuie sa tin friiele in casa, asa cum si sotul le tine in afara ei. Si nu prea imi mai iese...

Imi place la scoala, imi place viitoarea meserie... nu am gasit un lucru, chiar si din alea pe care sint obligata sa le fac, cum ar fi menaj sau de intretinut hainele, care sa nu-l fac totusi din placere pina la coada pentru ca stiu pentru cine le fac si vreau sa le fac. ..............
...........inainte eram fresh a doua zi dupa ce curatam camara si nu observa nimeni.

Nelia am pastrat cate ceva ce mi se pare ca spune povestea. Tu o sa-ti dai seama daca asa e.
Tu confunzi niste lucruri. Cred ca ai impresia ca trebuie sa-ti dovedesti iubirea facand tot felul de munci. Si faci niste deductii care te faulteaza: consideri automat ca-ti face placere ceva, doar pentru ca il faci pentru cineva iubit, si asta in conditiile in care e evident ca nu ai nici un chef sa il faci, practic tragi de tine sa prestezi. Tu ai o imagine despre tine si acolo spune ca trebuie sa-ti placa sa faci tot soiul de chestii. Numai ca unele nu-ti plac. Simti nevoia sa dovedesti ca esti formidabila, speciala, exceptionala si dedicata 100%. Si ti-e greu fiindca esti dispusa din ce in ce mai putin sa faci tot ce ai hotarat ca-ti place sa faci. Iar acum vrei o reteta ca sa poti trage de tine in continuare.
In ceea ce-i priveste direct pe copii reusesti fiindca lor chiar vrei sa le daruiesti neconditionat, generos, fara sa astepti nimic in schimb. Pentru restul eu cred ca astepti ceva in schimb, ceva care nu vine sau nu vine in cantitatea si/sau forma de care ai tu nevoie. Cand o sa iti dai seama ce astepti, ar fi bine sa ceri direct ce ai nevoie. Dupa aceea, cred ca vei functiona OK.

Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si Ioana (n. 23 martie 2005)

Mergi la inceput

Conchita ce faci, ne bagi batul prin gard? Povesteste-ne!

Anda sa-ti pastrezi zambetul asta mult si bine si sa-ti reuseasca planurile

Deus Buna dimineata! ... ca nu-i inca 12...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cleo78 spune:

nelia, rox3, e f. trist ca ne-am reintalnit si la subiectul -cu copilul lasat la bunici in caz de emigrare. Nu stiu daca e o regula, dar toate 3 avem acest element comun: mama partial mama, bunica partial mama, lucrurile nespuse atunci, minciunile fals traite atunci, pacaleala si acea obisnuita 'sa ne ascundem' dupa deget de copil. Aceasta lipsa de granita, aceasta mama incompleta din copilaria noastra, si mai ales shocul realitatii, trezirea acum, cand suntem si noi mame, frica de a nu fi al fel.. ne-a adunat aici. Cred ca asta e numitorul comun.

Faptul ca va pot vorbi...deschis, e nemaipomenit. Si cred ca vorbind copiilor - deschis, e un lucru necesar. Avea MissParker o vorba: sa fim autentice ....

nelia, tin sa te intreb: din cele inshirate de tine, care e mandatory si care e optional? sau mai exact, scrie le pe o hartie, alaturi de timp petrecut cu copiii... si apoi da-le un nr de prioritate. Apoi da-i sotului, si cere-i lui numere de prioritate- sa vezi cu adevarat ce apreciaza el. Sa te vezi cu ochii lui. ochi care te iubesc asa cum esti.

o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008

Mergi la inceput

nelia - in primele 30 de pagini din cartea http://www.scribd.com/doc/22170686/Anthony-de-Mello-Constienta-Capcanele-Si-Sansele-Realitatii, se tine o pledorie superba despre egoismul nostru care nu ar mai trebui sa-l ascundem...sa fim autentice! vorba lui Cleo/Miss Parker...si angajeaza o femeie sa te ajute la treburile casnice:-)

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Nu mai am timp nici sa citesc, nici sa scriu... stiti voi, ultima suta de metri la o gramada de lucruri... iar unele trebuie facute caci trebuie.

Deus, da, este primul lucru pe care il fac cind imi voi permite: asa angajez pe cineva pentru menaj si rufe, mai ales rufe, ca alea ma termina psihic.

Ar fi multe de spus, dar am ajuns la metrul 25 din suta si pina pe 29 iunie cind am de prins un avion (acum doi ani, insarcinata si cu doi copii mici, cind a trebuit sa-l prind... l-am prins, dar primul lucru pe care l-am facut cind m-am vazut in el a fost sa ma duc la baie sa vomit de munca, stresul si agitatia din zilele de dinainte - si apoi ma minunam ca am reusit totusi sa las totul in regula, peste tot in ce eram implicata si intr-un timp extrem de scurt... asa ca, pentru prima data in citeva luni, m-am relaxat si m-am uitat la filme, oarecum mindra de mine!) Sa vedem cum va fi de data asta, nu va spun cite am de facut, ca-mi veti spune ca nu am cum sa reusesc, si intr-un ritm normal asa si este... si nu e nimic optional, pe alea le-am scos de mult timp de pe lista.

Asa ca, cu parere de rau, va pup si va doresc o vara frumoasa si sa aveti mare grija de voi! S-ar putea sa pot sa mai citesc si scriu pe indelete abia prin septembrie, nu cred ca in vacanta voi avea prea mult acces la calculator si internet.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

nelia- iti doresc o vara frumoasa, sa-ti rezolvi toate problemele si punctele de pe lista si sa-ti incarci bateriile

devii ceea ce practici
www.de-azi.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda spune:

Neatza fetelor.

ce-mi place de Deus... ca-i matinala.

Nelia, sa ai parte de-o vara plina de soooaaare

Rox ...still there de la o ureche la alta

O zi faina va doresc. Constienta, vb lui Deus.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Buna dimineata, doamnelor!
Nelia, spor si multa bafta, ca presupun ca-i vorba de invatat, de examene!
N-am finalizat tabelul , oi zice si eu ca Nelia ca daca-l termin de scris voi ajunge la concluzia ca-mi cer imposibilul...

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Nelia Spor si vacanta minunata! He, he, pe 29 o sa fiu si eu in vacanta

Cleo eu am vazut ceva bun in subiectul respectiv, mama si-a pus problema, a scris aici, e preocupata de posibilele efecte asupra copilului. Sper sa tina cont de sfaturile bune de acolo.
In rest, confunzi tu ceva cu altceva pe undeva ... nu ma regasesc in problema asta cu abandonul la bunici

Mergi la inceput