Copilul captiv (7)
Raspunsuri - Pagina 14
olympia spune:
Hai ca io in loc de curatenie, dupa doar trei geamuri sterse si ordine ioc, am fugit in gradina si m-am pus pe treburi grele, am udat, am fertilizat cu...aaa... sa zic... guano dizolvat in apa ca sa sune mai bine?!... Ce mai, am obosit ingrozitor dar mi-a pierit stresul si tensiunea! Cred ca asta trebuia sa scriu dincolo la "gradinarul vesel", dar am zis ca sa vedeti si voi model program si prioritati la mine!
Nelia, tu ce necesare lasi deoparte si ce anume te trezesti ca faci in loc?
Ana, bun mai sotul tau, ca daca-l las pe-al meu sa faca ordine chiar nu mai gasesc nimic, el doar le aseaza in teancuri si gata, nu conteaza care ce si de unde e...
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
columbiana spune:
Olympia, stai ca nu-i nici el mister Perfect , ca n-ar fi cu mine in cazul asta, aportul lui se rezuma la aspirator si peria de praf, dar pentru mine e mai mult decit ok.
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
Tala spune:
Olimpia, vrei exemplu? maine, adica azi, plecam la suceava sa-mi vad bunicii. E ora 2 noaptea si n-am facut nici un bagaj, mai am de calcat un morman de rufe; am facut insa ordine in dulapurile din bucatarie, am jumulit si eu niste buruieni prin curte....si maine/azi iar voi fii zombie....
Cred ca sunt asa pentru ca am zis de prea multe ori ca sunt asa. Eu la capitolul ordine stau f bine, chiar pot sa gasesc in casa oricand orice si sunt si aranjate frumos. La curatenie, visez la o menajera astfel incat sa-mi sclipeasca toate suprafetele lucioase tot timpul, deocamdata ma straduiesc sa pastrez igiena necesara intr-o casa cu copil si multe animalute (nu-i chiar usor insa). Ma bucur ca am depasit faza calcatului sosetelor, spalatului de orice plus care pica o data pe jos, frecatul jucariilor pe care au pus alti copii mana etc...
Cred ca temerea mea cea mai mare este sa nu ajung ca mama. deocamdata sunt in grafic, zic eu, insa daca ma lenevesc nu mai e aceeasi situatie.
o noapte/dimineata buna sa aveti
http://tabloute.blogspot.com/
Bucurie!
Deus spune:
Buna dimineata
ce ne facus Conchito? ne analizam toate si ne dam peste cap
Multumim, cum mai merge treaba cu site-ul?
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
nelia spune:
Citat: |
citat din mesajul lui olympia Nelia, tu ce necesare lasi deoparte si ce anume te trezesti ca faci in loc? |
Pai, de exemplu, miine am de predat o tema si astazi, toata ziua, am facut curatenie, am gatit si am fost la cumparaturi pentru plaja, unde nu ajungem decit pe 1 iulie. Asa deci si prin urmare, in noaptea asta trebuie sa stau sa fac ce puteam sa fac astazi toata ziua si miine, care e zi normala de curatenie si cumparaturi, sa fi facut ce am facut astazi. Ce am facut e bine primit si era nevoie, in plus a necesitat multa munca, dar nu era la fel de important ca ceea ce trebuia cu adevarat sa fac, ne descurcam si fara o zi... Nu ma intreba de ce am facut asa si nu altfel, ca nu cred ca stiu sa-ti raspund, poate doar ca sa mai adaug un pic de stres vietii, sa fie mai palpitanta...
Ana, asa cum spui ca esti organizata in cap, sint si eu, dar nu pe toate planurile. Insa doar teoretic, practica ma omoara... Dar cunosc ce spui pentru ca asa cum spui tu am fost cu copiii, de la prima zi din care am aflat ca sint insarcinata... si sint inca. Nu las nimic pe miine, nu uit aproape nimic legat de ei, totul e clar si limpede, prioritatile lor bine stabilite, stiu exact ce am de facut si cind... Apoi vine sanatatea lor si tot ce tine de ei, pe toate planurile, ca in ceea ce a priveste a noastra in ultimul timp m-am lasat pe mina destinului si stiu ca nu e bine... Apoi mincatul sanatos, gatitul, si acolo stiu exact cind si ce sa fac si stau bine la acest capitol. Si ideile pentru scoala stau bine in cap, doar aplicarea lor, pusul pe hirtie e mai greu, dar asa, zic eu ca sint destul de organizata pentru felul meu de a fi (si la servici eram la fel).
In rest, ... Dumnezeu cu mila, dupa mine potopul! Intind totul pina pe ultima suta de metri, casa ma sufoca, hainele mai ales, nu reusesc mai nimic sa tin din scurt fara acel efort de care va spuneam. Adica fac fata, e ok, din afara se vede binisor spun eu, dar doar din exterior, pentru mine insa e ceva care ma preseaza, streseaza, oboseste pentru ca ma obliga sa fiu cum nu sint. Si nu stiu ce as putea sa fac in afara sa-mi impun sa tin din scurt, pentru ca sint lucruri necesare si care trebuie facute. Am prietene, le-am vazut cum sint... eu nu sint asa si mi-e greu.
Eu nu pot sa spun ca ma simt bine numai in casa, eu am nevoie sa ies, am nevoie sa fiu mereu in contact cu oameni, securitatea mea vine din insecuritatea data de relatiile cu ei.... ai inteles tot, nu? Sint dupa 6 ore de curs si doua de biblioteca, asa ca e de inteles.
Si mai am o problema: intotdeauna iau asupra mea mai mult decit pot duce. Uneori sint obligata, pentru ca nu am incotro, dar de cele mai multe ori ma bag singura... Problema la mine este nu ca nu stiu sa spun nu, pentru ca nu stiu... dar nu de frica dezamagirii sau ce spun altii despre mine, mi-a trecut de mult asta, ci pentru ca pur si simplu nu pot sa spun nu pentru ca nu ma lasa sufletul. Desi vad clar ca ma incarca prea mult, dar vreau sa fac si cred ca pot. Si cred ca as putea sa merg linistit pina la capat si sa rezolv, daca nu se intimpla ce am spus, incep bine... si termin in balarii. Si asta se intimpla de cind ma stiu, dar ce e mai grav este ca se intimpla si in familie, in casa, acum... Iar cind chiar nu ma mai tin curelele si spun asta, toata lumea se uita la mine mirata: pai de ce n-ai spus, dar doar atit se intimpla, pentru ca doar trebuia sa spun ca nu pot, dar asta nu inseamna ca daca nu pot eu, va face altcineva... nu stiu, ori toate mi se intimpla numai mie, dar lucrurile ramin tot nefacute, in sensul ca doar ma odihnesc si le iau de acolo de unde au ramas. Si acasa la ai mei, si la serviciile avute, si acum, acasa la mine... povestea e aceeasi, deci, trag eu concluzia inteleapta ca la mine e buba... dar mai bine ma opresc aici, ca deja simt cum ma apuca deprimarea... si mai si ploua afara.
Olympia, ce ma intrebai, ce las din necesare si fac altele? Uite un exemplu, mesajul asta cind daca scriam atit pentru scoala, inaintam cu tema si mai cistigam ceva la somn. Dar daca nu era mesajul, gaseam eu altceva... si tot asa.
Va pup... si Deus, uite iti urez eu inainte o zi buna, ca sa nu o incepi prost citind cirnatul de mai sus.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
nelia spune:
Na, ca pina am trimis eu, ai intrat deja sa dai binete.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
olympia spune:
Nelia, tu cu trei iezi ai tai si facultate esti oricum un superexemplu pentru mine! Daca functionezi, reusesti sa mergi inainte zi de zi cu toate sarcinile ce decurg din asa program, esti mai mult ca perfecta, nu-s multe care s-ar inhama la atata treaba!
album
gradina
Deus spune:
pe noi ne macina vina ca nu suntem asa cum idealizam ca ar trebui sa fim...cand o sa ajungem la concluzia ca nu trebuie sa fim cumva poate ca o sa ne fie mai usor. Daca nu facem totul dupa programul din capul nostru ne simtim vinovate, daca nu facem totul dupa programul impus din exterior la fel, ne simtim vinovate...Vorba lui Anthony de Mello ar cam fi cazul sa ne trezim, sa fim naturale (adica egoiste) asa cum de altfel este toata lumea doar ca fiecare mascheaza asta cu succes.Sa intelegem ca nu suntem nici mai bune dar nici mai rele, ca toti suntem la fel.
nelia...eu ma trezesc la 5:-)))
devii ceea ce practici
www.de-azi.ro
http://oscarfriends.wordpress.com/
Tot ce poti cumpara cu bani e ieftin! Erich Maria Remarque.
cleo78 spune:
fetelor, multumesc pt cartea cmpcanele si sansele realitatii. Nu am trecut de pagina 10, de fraza cu: :trezirea e neplacuta:, e dureroasa... dar perseverez.
desper ordine si disciplina. Deci ani de zile eram innebunita sa fie bec. Adica lucrurile unde le-am pus io, nu 10cm mai incolo. Era simplu before sot, apoi el era plecat mereu in delegatii. Si vine copilul in viatza mea. Si vine si psiholoaga. si incep sa ma intreb ce vreau cu adevarat.. si a inceput prima cura de mizerie. Pt ca, la naiba, am realizat ca faceam ordine nu pt mine, ci pt ca toata copilaria mama mi-a repetat ca sunt dezordonata ca nu e nik de capul meu etc. Acum am o mizerie... de nedescris. Ii zic terapie prin dezordine. Dar prefer asa, sa ma joc cu fata printre lucrurile inshirate, decat sa stau sa le pun la loc.
Stiti ce am realizat zielle astea? ca in un lucru comun cu sotul este... tocmai sufocarea de la mame cu acea curatenie. Si de fapt nu e abordarea corecta, nu inveti copilul sa fie ordonat pisalogindu-l... ci tocmai, lasandu-l in nebuloasa lui - ce e dezordine pt mine, pt el poa sa fie o ordine desavarsita. Numai ca io nu o vad.
Ma bag la munca, si mai cetesc cate ceva printre picaturi. Va multumesc inca o data pt carti.
o soarele din viatsa noastra mamica natanga de pe 9.05.2008
olympia spune:
Cleo pe mine nu ma deranjeaza dezordinea, decat cand trebuie sa fac curat si n-am loc de ele. Atunci chiar n-am ce face si le strang , asez pe categorii. Ca-s la loc intr-o zi, n-ar fi o problema pana la urmatoarea repriza de curatenie. Dac-as putea sa le mut la loc dand din nas ca Samantha, partea cu aspiratorul, mopul si carpa ar fi chiar o poezie...
album
gradina