Pufuleti ianuarie-februarie 2010 (66)

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ratusca_mica spune:

Citat:
citat din mesajul lui al3csa

Citat:
citat din mesajul lui ratusca_mica

Azi am fost in vreo 4 magazine incercand sa gasesc biberoane de sticla. M-am suparat pe Aventuri, am si aruncat unul transparent ca nu stiu sigur ca am citit pe el ca e fara BPA si mai era si crapat ca l-am scapat pe jos! Deci: Billa, Cora, Help Net si SensiBlu. Doar la Sensiblu am gasit un amarat de Chicco de sticla de 240 ml si inca unul nu stiu ce no name care avea o tetina cu o gaura prin care bagam eu degetul! . Partea proasta cu Chicco asta este ca e format din ala lung si cu gat subtire, ori eu am acasa un alt Chicco cu gat larg si, evident, un sterilizator Avent in care nu incape acest biberon Dar l-am luat pana la urma, disperata ca nu mai gasesc deloc si pana la urma, ori il pun cumva-cumva in sterilizator, ori il fierb si gata, am zis!

A, si ma chinui de ceva vreme sa achizionez prima unealta pt diversificare, anume o razatoare din plastic cu tavita imprejur: prima data la casa mi-au zis ca nu are cod de bare si am lasat-o. Azi am luat special una cu cod de bare si la casa a incercat sa il scaneze dar era invalid... sa inteleg ca nu vrea copilul diversificare?

Ratusca mami de Andrei Ioan (12.01.2010)

AMR 7 kile cucuiete si inca 7 pana la starea de Nirvana... a, pardon Gazela!

eu am acasa o razatoare de mar din sticla .. mi-a dat-o mamaie .. cred ca o are de cand era mama mica . Dar cica e cea mai buna ca nu oxideaza marul asa de repede in ea .. acum nu stiu .. eu nu am folosit-o decat o data la prima zi de diversificare .. dupa aia direct la sorcator pus in bibe si gata

de Yannis Andrei (23.01.2010)
DOAMNE DA-NE PUTERE SI SANATATE !!!
PozePoze noiPovestea nasterii

O definitie data mamei pe care am auzit-o candva, este "Cineva care spera pentru tine"
-Din "Cartea prieteniei, a lui Francis Gay"

"Stii? Eu m-am nascut ca am vrut sa fiu cu mama mea." -- Yannis

Din aia tot caut si eu, insa nu am gasit!

Mergi la inceput

Imi permit sa atrag discret atentia asupra AMR-ului meu...

BTW Alexutzzza, eu am reusit din nou sa intru in pantalonii mei de Zara masura 38 sugand vreo 5 randuri de burti , asa ca sa nu te mai aud ca vai ce tragedie cu masura 38, ca eu acolo vreau sa ajung, da???

AMR 6 kile cucuiete si inca 7 pana la starea de Nirvana... a, pardon Gazela!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:

Vai toanta sunt! Acum m-am prins ca pot scoate treapta superioara de la sterilizator si asa incape si lunganul de la Chicco! Vorba alora de la CEC: "Hai ca se poate!"

Din gama intrebari despre diversificare:

1. Trebuie sa cumpar storcator de fructe? Daca da, de care: unul simplu de citrice sau unul mai smecher pentru orice fel de fruct? De exemplu cum storci suc din morcov, ca mie imi pare foarte sec...?
2. Ce este de preferat: fruct crud ras sau piure din fructul respectiv? Si ce inseamna piure, adica il fierb si apoi il macelaresc?
3. am nevoie de acum de scaun de luat masa si este recomandat de la varsta de 5 luni implinite sa pun copilul in scaun cum are Patriotul?
4. Fructele cu coaja sau fara coaja?
5. In cate zile trec de la "suc de..." la "piure de..."?

Cam asta imi trece mie prin cap de cateva zile

hai sa fac si io o incercare-schita de raspuns:
1. cu storcatorul e tambalaul mai mare (le-am cerut colegilor de ziua mea un storcator si m-am facut cu unul de la philips), risipa mare-mare de fructe, mult de spalat... dar la morcov o fi bun si asta, daca ai bani de unul ultra-performant si self-cleaning votez cu! cu philpsul meu incerc sa fiu eficienta cel putin - sa termin toata tevatura in 5 min (2 mere si un morcov) si apoi spalat fuguta in alte 5 min si pus la loc in punga lui in debara...
2. este de preferat normal fructul intreg... dar initial sunt recomandate sucurile, apoi piureurile, bebelusul are de facut 2 chestii - sa se obisnuiasca cu noul gust (de fruct, de leguma), si 2) sa se obisnuiasca cu noua textura - mai densa, mai consistenta, deci cartile recomanda treptat si usor-usor din ce in ce mai dens, nu brusc piure ca inca nu stiu sa mestece si sa inghita.
3. deocamdata il poti hrani in carut sau balansoar (o mama avizata recomanda scaunul pentru bebelusi de la Ikea, nu stiu cum arata am zis ca ma interesez).
4. cred ca fara coaja, avand in vedere ca sunt tratate...
5. eu as zice ca in vreo 2 saptamani, dar cum ziceam mai sus, nu brusc ci consistent de la lichid la semilichid la vascos.

Mergi la inceput

Citat:

Imi permit sa atrag discret atentia asupra AMR-ului meu...

BTW Alexutzzza, eu am reusit din nou sa intru in pantalonii mei de Zara masura 38 sugand vreo 5 randuri de burti , asa ca sa nu te mai aud ca vai ce tragedie cu masura 38, ca eu acolo vreau sa ajung, da???

hihi, f. discreta... bravo pentru ultimele 13 kile! eu m-am blocat la 66 si acolo am ramas... azi am si comis-o, m-am dus intr-o patiserie si am cumparat 4 fursecuri tiramisu, lamaie, 2 baclavale si o tarta de fructe... la plecare am mai cumparat o tarta de fructe pentru acasa si o amandina pentru sotz... m-am simtit cam ca aia in roz care zice ca e in lupta cu kilogramele (din coloana din stanga) care s-a furisat pe ascuns (mi-am lasa sotul dormind acasa) si s-a dus sa se infrupte din fructul oprit... mi-am zis ca nu e nimic grav, voi slabi in cele din urma, la cat mananc ca sparta ar fi trebuit sa am vreo 90 si eu tot 66 am - sunt f. echilibrata in greutate, imi pot mentine greutate constanta ani buni, indiferent ce mananc, dar acum intr-adevar ca sa ajung la noul echilibru de 56 trebuie sa lupt ca tanti din imaginea alaturata...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

Citat:

Vai toanta sunt! Acum m-am prins ca pot scoate treapta superioara de la sterilizator si asa incape si lunganul de la Chicco! Vorba alora de la CEC: "Hai ca se poate!"

Din gama intrebari despre diversificare:

1. Trebuie sa cumpar storcator de fructe? Daca da, de care: unul simplu de citrice sau unul mai smecher pentru orice fel de fruct? De exemplu cum storci suc din morcov, ca mie imi pare foarte sec...?
2. Ce este de preferat: fruct crud ras sau piure din fructul respectiv? Si ce inseamna piure, adica il fierb si apoi il macelaresc?
3. am nevoie de acum de scaun de luat masa si este recomandat de la varsta de 5 luni implinite sa pun copilul in scaun cum are Patriotul?
4. Fructele cu coaja sau fara coaja?
5. In cate zile trec de la "suc de..." la "piure de..."?

Cam asta imi trece mie prin cap de cateva zile

hai sa fac si io o incercare-schita de raspuns:
1. cu storcatorul e tambalaul mai mare (le-am cerut colegilor de ziua mea un storcator si m-am facut cu unul de la philips), risipa mare-mare de fructe, mult de spalat... dar la morcov o fi bun si asta, daca ai bani de unul ultra-performant si self-cleaning votez cu! cu philpsul meu incerc sa fiu eficienta cel putin - sa termin toata tevatura in 5 min (2 mere si un morcov) si apoi spalat fuguta in alte 5 min si pus la loc in punga lui in debara...
2. este de preferat normal fructul intreg... dar initial sunt recomandate sucurile, apoi piureurile, bebelusul are de facut 2 chestii - sa se obisnuiasca cu noul gust (de fruct, de leguma), si 2) sa se obisnuiasca cu noua textura - mai densa, mai consistenta, deci cartile recomanda treptat si usor-usor din ce in ce mai dens, nu brusc piure ca inca nu stiu sa mestece si sa inghita.
3. deocamdata il poti hrani in carut sau balansoar (o mama avizata recomanda scaunul pentru bebelusi de la Ikea, nu stiu cum arata am zis ca ma interesez).
4. cred ca fara coaja, avand in vedere ca sunt tratate...
5. eu as zice ca in vreo 2 saptamani, dar cum ziceam mai sus, nu brusc ci consistent de la lichid la semilichid la vascos.

Saru'mana de raspuns! M-am mai lamurit, mai studiez ca apar noi intrebari

Ma duc sa dorm ca la 6 ma ia fi-miu de fresh

O noapte buna va doresc!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui plateea

mamidepuiuti, ruxita, ce e rau sa viseze omu' la nopti erotice? ce, siecsul numa' se face, nu se si viseaza?

...doreste-ti ceva si Universul va conspira la implinirea visului tau... so dream on!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui al3csa

Buna ziua si de la noi

Am intrat sa va cinstim ca azi facem 4 luni

Deci care mai doreste care mai serveste

de Yannis Andrei (23.01.2010)
DOAMNE DA-NE PUTERE SI SANATATE !!!
Poze
Poze noi
Povestea nasterii

O definitie data mamei pe care am auzit-o candva, este "Cineva care spera pentru tine"
-Din "Cartea prieteniei, a lui Francis Gay"

"Stii? Eu m-am nascut ca am vrut sa fiu cu mama mea." -- Yannis

La multe lunite Yannis!
dati-i cu cereale, ca sa faca gusulita si colacei!

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui plateea

ruxita, noi folosim sanosan roz, lotiune de corp din a 2-a zi...
nu numai ca a rezolvat pielea aspra si descumata specifica dismaturilor, dar are o piele... ceva de laudat! numai din asta cumparam, suntem.. in al 9-lea cer!

I will survive...

www.flickr.com/photos/48923265@N03/" target="_blank">bbTo
povestea unei pastai...numita bbTo

am insistat pe acest subiect pentru ca imi place la nebunie pielea de bebelus (extrem de fina, incredibil de fina) - il tot pipaim toata ziua pentru pielea lui fina si senzatiile tactile tari la mangaiere si ma necajea pielea uscata din jurul pampersului in zona burticii, peste vreo 3 zile voi putea confirma si eu daca e bun sau nu sanosanul.

Mergi la inceput

vi4i, foarte reusite pozele, antologice... de pus in rama... ce aparat foto aveti???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ayanna_xem spune:

Salut gagici…
Noi iar am umblat azi hai-hui asa ca acum ma stradui sa va citesc…bine ca-s doar cateva pagini.
Azi am fost in oras, ne-am plimbat prin parc, am stat la o terasa la un suc, apoi am fost la pizza si apoi am mai facut inca o tura de oras si de parc si am ajuns acasa pe intuneric.
Ideea e ca imi vine si acum s-o pup pe printesa mea ca s-a purtat mai mult decat exemplar…ne-a lasat afis pe toti, a fost asa de cuminteee…ptiu, sa nu-i fie de deochi!!! A stat in carut si s-a uitat curioasa in toate partile, a zambit la copii (chiar am observat ca prefera sa se uite la chipuri de copii, nush ce e in mintea ei acolo si cum ii percepe dar numai dupa copilasi se uita si zambea…la adulti nu…chiar ne-a mirat tare faza asta)…a suportat sa stea fara tzitzi mai bine de trei ore, cat a durat plimbarea…ea care cerea tzitzi la fiecare 15 minute!!!!! Mare minune. La pizza a fost la fel de ok…cat timp am asteptat sa se coaca pizza a papat tzitzi, apoi a adormit in scoica, asa ca am avut 2 ore nemaipomenit de linistite…pentru mine, care n-am mai avut parte de asa o „ieseala” inca de cand eram gravi, a fost… nu bine, ci extraordinar de bine. Nici cand am achitat nota nu se trezise inca. Asa da week-end!!! Mi-am incarcat bateriile sincer…mi-era dor sa mai ies si eu in lume, aveam impresia ca m-am salbaticit de tot…nu prea puteam sa ies nicaieri pana acum cu ea…era mofturoasa, plangea, trebuia sa prestez tzitzi des, la cerere…
Concluzia: a crescut! Cred ca eu nici nu mi-am dat seama de asta si ma tot temeam de toanele de bebelus…dar uite ca timpul tace si trece si ei evolueaza. Acum nush daca o sa devina o regula, dar oricum…si numai pentru azi daca a fost asa cumintica si tot zic ca e suficient. Cred ca altfel fac fata la o perioada de agitatie acum.

Daca ar fi asa si de 1 iunie la marea intalnireeeee…ehe, ar fi super. Dar cine stie?!

Apropos de asta, Lorex, Danasor si cine mai vine …sa stiti ca nu se pune problema de deranj. Noi suntem mutati de curand acasuta la noi, suntem inca in faza de achizitii si finisaje si mai avem muuuuulte de facut pana sa fim cu toate la punct…dar totusi usa e deschisa.
Ma gandeam ca e probabil dificil sa veniti 100 km, de la Iasi, cu bebe mic…si aveti nevoie de un popas pentru „treburi administrative” gen tzitzi, schimbat, relaxat manute si picioare, pauza de tigara, toaleta etc….ca e destul de dificil sa te ocupi de astea in masina sau la vreo terasa.
Putem servi intre timp o cafea, cioco, lapte sau ma rog in functie de preferinte…si apoi mergem mai departe spre Tg. Neamt sa stam mai mult la palavre la o terasa. Este una draguta chiar la poalele Cetatii Neamtului…si in functie de stare si feeling vedem daca mai urcam sus sau nu…sincer, recunosc cu jena, ca de cand s-a renovat nici eu n-am mai fost in cetate. Am fost doar la Sfintirea Capelei, dar atunci erau inchise celelalte incaperi…si ne-am uitat doar asa printre gratii.
Acum na, cum credeti. Am ‚tratat’ si eu cu al meu sotz si l-am rugat sa faca cumva sa-si ia liber pe 1 iunie si mi-a zis ca depinde cum ma comport……l-am cam cicalit aseara la cap si imediat a ripostat. Dar il ‚aburesc’ eu cumva…oricum mai are de luat niste zile din concediu, asa ca nu cred ca o sa fie probleme.

Plateea bineinteles ca e valabila si pentru tine oferta, mai ales daca vii pe E85 pe la Cristesti-Motca ca si tu treci pe la mine in cazul asta, iar daca vii pe la Falticeni pe DN15C ajungi direct in Tg. Neamt.
Important cred ca e totusi sa fie vremea buna…ca daca ploua nu stiu daca va incumetati la drum, nu? O sa mai urmarim prognoza si stabilim exact.

mami de strumfita scumpa Daria-Ioana

Mergi la inceput