Pufuleti ianuarie-februarie 2010 (66)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mariucasara spune:

Dastefa Mirunei i s-a testat auzul? Vb de teste complexe. Lipsa reactiei la zgomote, a ganguritului dar dorinta de contact vizual sunt specifice copiilor cu probleme auditive. Asa s-ar explica si lipsa zambetului...Simte ca lipseste ceva, mai ales daca s-a nascut fara probleme si acestea au fost dobandite in urma tratamentului indelungat cu antibiotice.

Mamica de Sara(22.11.2006) si Sebi (27.01.2010)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danasor spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariucasara

Citat:
citat din mesajul lui danasor

Noi inca ne luptam cu mucisorii . eu am un copilas cumincior care nu plange, pot sa numar pe degete de cate ori a plans si stiu si de ce (sa nu va suparati pe mine), dar acum eu o fac sa planga cand trebuie sa-i curatz nasucul , ma doare sufletul de numa'....
MS de ce nu e bine cu greutatea lui Sebi? mie mi se pare ok pentru 4 luni , nu ca as sti eu mi bine ca dr. dar poate ti-a explicat de ce nu e bine.
Lorex daca e frumos saptamana asta sa ne vedem, de tg.neamt vb sa vad cum stam cu mcisorii

Ca si valoare e f. bine, dar el s-a nascut mare de 3.900 asa ca sporul ponderal e mic. Media pe 4 luni e 650 g/luna. Nu e sub minimul admis de 500 g/luna dar e totusi sub valoarea medie de 750 g/luna. Raportat la greutatea de la nastere si la lungimea actuala ar fi trebuit sa aiba 7kg. Problema mare e ca de o luna nu mai ia deloc in greutate. A luat 250g intr-o luna(si nu sunt sigura ca le-a luat si pe astea).

si eu am impresia ca a luat foarte putin in ultima luna, chiar imi pare rau ca nu am notat cand am cantarit-o, dar dupa memoria mea cam tot atat vreo 200- 300 g, dar nu m-am gandit pana acum ca ar fi o problema , ea avand 7,200 kg, oricum tb sa vina dr. sapt. viitoare la vaccin si am sa-i spun.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariucasara

Ruxita eu creme pentru bebe nu folosesc deloc asa ca nu prea te pot ajuta. In prima saptamana cand bebe avea pielea crapata am folosit o crema bio, un amestec de uleiuri naturale de la Essential Care. Am rezolvat pb si nu il mai dau cu nimic.

Citeste prospectul ptr clotrimazol. E tot antimicotic si stiu ca nu se absoarbe deloc si e safe in sarcina si alaptare dar s-ar putea sa imi amintesc aiurea. Cauta prospectul pe net sau cere unul in farmacie doar cat sa il citesti. Oricum ca idee generala tratamentele locale de scurta durata sunt ok in timpul alaptarii.

Mere eu voi lua doar din acelea scofalcite si buboase care nu sunt tratate. Gasesc pe la babute ce vin cu 2 kg de mere sa faca bani de ulei sau zahar.

Despre o jumatate de noapte de nu comentez ca nu mai tin minte cum e....

mersi de pont cu clotrimazolul, dar prospectul scrie ca nu se stie daca aplicat local se secreta in laptele matern, a se folosi cu precautie... si aici de intrebat mai de incredere sunt farmacistii? sau medicul? care medic mai exact? am zis si io de sex juma de noaptea (plateea viseaza la asa ceva... nu eu!)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui miremia

Ruxita eu pe bebelina mea o dadeam cu ulei de migdale. Am primit recent de la sora mea ulei, crema de corp si crema de fata de la Weleda baby (sunt bio pe baza de galbenele). Acum dupa baita o dau cu uleiul respectiv, iar pe frunte unde are pielicica uscata (uneori i se cojeste) o dau cu crema de fata.

Am mai incercat Klorane cold cream si era ok si aia.

Mirela fericita de Mara Ioana

alexutza zice nu ulei... noi avem acasa ulei de masline (de la mama din Grecia), am incercat si bubchen-ul si nu a fost cine stie ce (ieri i-am facut masaj cu asa ceva si azi am vazut din nou pielea descuamata)... daca n-o sa fie bun sanosan voi recurge la sugestiile voastre, mersi de sfaturi (deci klorane, mothercare, ulei de migdale, essential care).

Mergi la inceput

noi azi durmit mult-mult! de la 12 la 16...
si suntem muciosi si noi! va citeam ca aveti probleme cu mucusorii si ma bucuram ca noi NU! dar uite ca ne-a ajuns si pe noi din urma raii... caut CALANHOE, care in cazul fiicei mele facea minuni, scoteam o tona de muc din nasucul ei cu sucul acestei plante, dar de unde s-o iau? o sa inspectez maine imprejurimile...
arata asa: http://www.tiensmed.ru/news/post_new118.html daca aveti folositi cu incredere!

Mergi la inceput

Am uitat sa va zic ca astazi suntem in formatie de 3, Ela ne-a parasit pentru banchet (vroiam sa scriu un print frumos, dar n-avem asa ceva)... care se produce-intampla astazi prin Timisul de Sus (sau de jos), suna copilul din juma in juma de ora ca sa n-o apuce maica-sa pe aratura pentru raport, vazut poze pe Internet cu locatia-hotelul, camerele, imprejurimile, sotul mi-a aratat pe harta unde se afla, mai ca o invidiez - zice ca de la aerul curat o gadila nari, gat, urechi... o sa ne aduca pozici.

Mergi la inceput

Eu am folosit ulei Johnson la inceput, dar nu-i placea mocutzei, cred ca mirosul o deranja , dar acum folosesc ulei Nivea si ii place, oricum ii dau doar dupa baitza un pic cand facem masajul si e ok. Le-am primit pe toate, am primit si un Dalin, si de asta nici nu am mai cautat ceva anume.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

Am uitat sa va zic ca astazi suntem in formatie de 3, Ela ne-a parasit pentru banchet (vroiam sa scriu un print frumos, dar n-avem asa ceva)... care se produce-intampla astazi prin Timisul de Sus (sau de jos), suna copilul din juma in juma de ora ca sa n-o apuce maica-sa pe aratura pentru raport, vazut poze pe Internet cu locatia-hotelul, camerele, imprejurimile, sotul mi-a aratat pe harta unde se afla, mai ca o invidiez - zice ca de la aerul curat o gadila nari, gat, urechi... o sa ne aduca pozici.

Foarte frumos, distractie placuta Elei , ii invidiez tineretea, inca mai simt parfumul acelor vremuri... ce repede au trecut

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariucasara spune:

Ruxita uite aici prospectul:
COMPOZITIA

Un comprimat vaginal contine clotrimazol 100 mg si excipienti: lactoza; monohidrat 200 mesh, amidon de porumb, acid stearic, dioxid de siliciu coloidal anhidru, hidrogenocarbonat de sodiu, acid tartric, stearat de magneziu.
GRUPA FARMACOTERAPEUTICA

Antiinfectioase si antiseptice (excluzând combinatii cu corticosteroizi), derivati de imidazoli
INDICATII TERAPEUTICE

Vulvo-vaginite micotice în special cu Candida sau alte levuri.
Vaginite nespecifice.
CONTRAINDICATII

Hipersensibilitate la clotrimazol sau la oricare din excipientii produsului.
PRECAUTII

Comprimatele vaginale pot reduce eficacitatea si siguranta produselor de latex cum sunt prezervativele si diafragmele. De asemenea, clotrimazolul reduce eficacitatea spermicidelor vaginale. Efectele sunt temporare si dureaza numai pe perioada tratamentului cu clotrimazol.
INTERACTIUNI

Nu se cunosc.
ATENTIONARI SPECIALE

Clotrimazol 100 mg, nu se administreaza în timpul menstruatiei; tratamentul trebuie sa fie terminat pâna la începerea menstruatiei.

Sarcina si alaptarea
Clotrimazolul trebuie administrat cu prudenta la gravide mai ales în primul trimestru de sarcina.
Clotrimazolul administrat pe cale vaginala se absoarbe în cantitate mica la nivelul mucoasei vaginale, prin urmare nu se excreta în laptele matern si poate fi administrat în timpul alaptarii.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Clotrimazol 100 mg nu influeteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE

Doza recomandata este de un comprimat vaginal Clotrimazol 100 mg pe zi, seara la culcare, timp de 6-12 zile.
Se pot administra în cure scurte 2 comprimate vaginale Clotrimazol 100 mg pe zi (dimineata si seara), timp de 3 zile.
În cazuri severe pot fi administrate 2 comprimate vaginale Clotrimazol 100 mg pe zi (dimineata si seara), timp de 6-12 zile.
Comprimatele vaginale se introduc profund în vagin.
REACTII ADVERSE

Rareori pot sa apara iritatie locala, uscaciunea mucoasei vaginale, senzatie de arsura locala, prurit, eritem, reactii alergice.
SUPRADOZAJ

Nu au fost descrise cazuri de supradozaj; medicamentul se absoarbe în cantitati mici la nivelul mucoasei vaginale.
PASTRARE

A nu se utiliza dupa data de expirare înscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25șC, în ambalajul original.
A nu se lasa la îndemâna copiilor.
AMBALAJ

Cutie cu 2 blistere PVC/Al a câte 6 comprimate vaginale.
Cutie cu 1 blister PVC/Al cu 6 comprimate vaginale.
PRODUCATOR

S.C. ZENTIVA S.A., România

Pentru siguranta intreaba ginecologul sau chiar pediatrul.

Am editat ptr diacritice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mitumac spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ruxita

Citat:
citat din mesajul lui miremia

Ruxita eu pe bebelina mea o dadeam cu ulei de migdale. Am primit recent de la sora mea ulei, crema de corp si crema de fata de la Weleda baby (sunt bio pe baza de galbenele). Acum dupa baita o dau cu uleiul respectiv, iar pe frunte unde are pielicica uscata (uneori i se cojeste) o dau cu crema de fata.

Am mai incercat Klorane cold cream si era ok si aia.

Mirela fericita de Mara Ioana

alexutza zice nu ulei... noi avem acasa ulei de masline (de la mama din Grecia), am incercat si bubchen-ul si nu a fost cine stie ce (ieri i-am facut masaj cu asa ceva si azi am vazut din nou pielea descuamata)... daca n-o sa fie bun sanosan voi recurge la sugestiile voastre, mersi de sfaturi (deci klorane, mothercare, ulei de migdale, essential care).

Si noi am avut aceste probleme cu pielea pana la 2 luni...
Noi nu mai folosim ulei dupa baita...ii mai dau la masajul din cursul zilei...
Dupa baita folosim crema de corp de la sanosan...
Eu am mai observat ca atunci cand am folosit apa la baita mai calda...se usca pielea si au aparut niste bubite mici...atunci am mai diminuat un pic temperatura...

Mergi la inceput