Pufuleti ianuarie-februarie 2010 (66)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ruxita spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariucasara

Ruxita uite aici prospectul:
COMPOZITIA

Un comprimat vaginal contine clotrimazol 100 mg si excipienti: lactoza; monohidrat 200 mesh, amidon de porumb, acid stearic, dioxid de siliciu coloidal anhidru, hidrogenocarbonat de sodiu, acid tartric, stearat de magneziu.
GRUPA FARMACOTERAPEUTICA

Antiinfectioase si antiseptice (excluzând combinatii cu corticosteroizi), derivati de imidazoli
INDICATII TERAPEUTICE

Vulvo-vaginite micotice în special cu Candida sau alte levuri.
Vaginite nespecifice.
CONTRAINDICATII

Hipersensibilitate la clotrimazol sau la oricare din excipientii produsului.
PRECAUTII

Comprimatele vaginale pot reduce eficacitatea si siguranta produselor de latex cum sunt prezervativele si diafragmele. De asemenea, clotrimazolul reduce eficacitatea spermicidelor vaginale. Efectele sunt temporare si dureaza numai pe perioada tratamentului cu clotrimazol.
INTERACTIUNI

Nu se cunosc.
ATENTIONARI SPECIALE

Clotrimazol 100 mg, nu se administreaza în timpul menstruatiei; tratamentul trebuie sa fie terminat pâna la începerea menstruatiei.

Sarcina si alaptarea
Clotrimazolul trebuie administrat cu prudenta la gravide mai ales în primul trimestru de sarcina.
Clotrimazolul administrat pe cale vaginala se absoarbe în cantitate mica la nivelul mucoasei vaginale, prin urmare nu se excreta în laptele matern si poate fi administrat în timpul alaptarii.

Capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje
Clotrimazol 100 mg nu influeteaza capacitatea de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje.
DOZE SI MOD DE ADMINISTRARE

Doza recomandata este de un comprimat vaginal Clotrimazol 100 mg pe zi, seara la culcare, timp de 6-12 zile.
Se pot administra în cure scurte 2 comprimate vaginale Clotrimazol 100 mg pe zi (dimineata si seara), timp de 3 zile.
În cazuri severe pot fi administrate 2 comprimate vaginale Clotrimazol 100 mg pe zi (dimineata si seara), timp de 6-12 zile.
Comprimatele vaginale se introduc profund în vagin.
REACTII ADVERSE

Rareori pot sa apara iritatie locala, uscaciunea mucoasei vaginale, senzatie de arsura locala, prurit, eritem, reactii alergice.
SUPRADOZAJ

Nu au fost descrise cazuri de supradozaj; medicamentul se absoarbe în cantitati mici la nivelul mucoasei vaginale.
PASTRARE

A nu se utiliza dupa data de expirare înscrisa pe ambalaj.
A se pastra la temperaturi sub 25șC, în ambalajul original.
A nu se lasa la îndemâna copiilor.
AMBALAJ

Cutie cu 2 blistere PVC/Al a câte 6 comprimate vaginale.
Cutie cu 1 blister PVC/Al cu 6 comprimate vaginale.
PRODUCATOR

S.C. ZENTIVA S.A., România

Pentru siguranta intreaba ginecologul sau chiar pediatrul.

Am editat ptr diacritice.

Mamica de Sara(22.11.2006) si Sebi (27.01.2010)

multu frumos! citisem pe net un prospect cu textul relatat mai sus, dar tot tre sa inteb medicul ca altfel fac automedicatie, o chestie nepermisa in general... (prospectul era de la un clotrimazol crema de ANTIBIOTCE S.A.), aha si asta e comprimat vaginal.,,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns al3csa spune:

Buna ziua si de la noi

Am intrat sa va cinstim ca azi facem 4 luni

Deci care mai doreste care mai serveste

de Yannis Andrei (23.01.2010)
DOAMNE DA-NE PUTERE SI SANATATE !!!
Poze
Poze noi
Povestea nasterii

O definitie data mamei pe care am auzit-o candva, este "Cineva care spera pentru tine"
-Din "Cartea prieteniei, a lui Francis Gay"

"Stii? Eu m-am nascut ca am vrut sa fiu cu mama mea." -- Yannis

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns al3csa spune:

A si am uitat sa va zic .. a zis bunicul meu ca poza aia e mai mult decat un cadou e o comoaraaa .. A fost ff incantat

Poze
Poze noi
Povestea nasterii

O definitie data mamei pe care am auzit-o candva, este "Cineva care spera pentru tine"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vi4i spune:

buna seara mamici frumoase!!!!!

asa un dor de voi!!!!! da na de cand suntem in MD nu mai avem noi mare timp p-u net!!!!!!

nu am citit nimic sper ca sunteti bine toate!!! oricum imi gasesc eu ceva timp macar sa citesc ultimele capitole!!!!!

noi suntem bine!!!! un pic raciti!!!! gangurim de dimineata pana seara,zambim,radem si toate cele!!!! suntem cuminti,nu plangem,nu maraim,toata ziua cu zambetul pe fata si dormim toata noaptea!!!!!

as vrea sa pun si eu poze pe contul ala nou!! si nu stiu user si nici parola si nici pe e-mailu comun nu pot intra!!!! cred ca ati schimbat voi parola!!!! deci daca nu cer prea mult as dori un PM!!!!

merg la citit sa vad ce mai faceti!!!!!

baby in burtica
poze bebe iubit

de Dionisios-Ionas 03.02.2010

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns plateea spune:

mariucasara, mai zi rogu-te o data de ce si cum ii dai ceiucul, si cat costa... sa vad daca ne calificam si noi pt asta.

cris.d...misto zi ati avut! asa... sa tot fluturiti in fiecare zi! dar cu kurtos-ul ala... m-ai lasat . ciuda mie!

mamidepuiuti,

I will survive...

www.flickr.com/photos/48923265@N03/" target="_blank">bbTo
povestea unei pastai...numita bbTo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamidepuiuti spune:

Citat:
citat din mesajul lui al3csa

Buna ziua si de la noi

Am intrat sa va cinstim ca azi facem 4 luni

Deci care mai doreste care mai serveste

Poze
Poze noi
Povestea nasterii

la multe lunite pt mini ene!
multumim de tratatie!

cornelia,mami de Radu (30.07.2000) si Alexander (05.01.2010)
www.flickr.com/photos/43575800@N02/" target="_blank">poze

asa creste Alex

Mergi la inceput

larisel... cum a ajuns pediatrul la concluzia ca trebuie calciu? mi se pare o decizie destul de... pripita. a corelat cu analize, sau asa, dupa oki?

mariucasra, laisel, io zic sa nu va faceti probleme pt greutate... bebelusii deja au fiecare ritmul lui. si mie mi se pare ca cel mai rau e sa comparam bebeii intre ei.

I will survive...

Mergi la inceput

ruxita, noi folosim sanosan roz, lotiune de corp din a 2-a zi...
nu numai ca a rezolvat pielea aspra si descumata specifica dismaturilor, dar are o piele... ceva de laudat! numai din asta cumparam, suntem.. in al 9-lea cer!

I will survive...

Mergi la inceput

alex nu pocneste pe la incheieturi...
azi iar a fost o zi calduroasa si plina de soare am niste nervi pe astia de la meteo...... io nici nu mai merg in parc...i-am vazut de la distanta cum erau imbracati[de toamna ]si am ales sa ma plimb pe stradute...normal ca s-a repetat faza de ieri......o vecina de-a mea[bebelul ei este cu o luna mai mare decat al meu ] era la plimbare cu sotul si copilul:l-ai lasat in tricou si pant scurti,ca eu nu am avut curajul?...cei 2 bebei prezentau moda in anotimpuri diferite:alex prezenta vara,celalalt toamna ...e clar...o sa-mi mearga buhul ca-s mama iresponsabila..tin copilul dezbracat......da' ei i-am spus ce am avut de spus!am intrebat-o de ce nu s-a imbracat si pe ea asa gros?...ea era fara ciorapi,in tricou,bb avea pant lungi ciorapi cu chilot si bascheti,tricou cu maneca lunga si hanorac...in conditiile in care alex avea body subtire tip maieu,tricou si pant scurti si sosetutele doar de vreo 30 min i le pusesem pe piciorute ca incepuse sa bata vantul era 7 seara si parca "incepea" ceva dpv meteo
da' azi se putea merge la plaja lejer...pana la ora 3 nu am avut curajul sa ies cu alex,asa cald era...

asa creste Alex

Mergi la inceput

al3cas poza pt strabunicul e

vi4imulta sanatate pt puiul mic; trimit PM

plateea la noi e timp de si

asa creste Alex

Mergi la inceput