Bobocei de sept-oct 2008 (287)
Raspunsuri - Pagina 20
felicic76 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui musettepink Hello, am si eu o intrebare pt mamicile ale caror pui au avut roseola,dupa cate zile de febra a aparut eruptia?si febra era asa continuu,ceda greu la antitermice? Noi am petrecut aproape toata noapte pe la diferite spitale cu Luca,pt ca de ieri de la pranz are febra f mare,aproape de 40 care cedeaza f greu la antitermice,desi ii dau la 4 ore nurofen cu eferalgan,dupa o ora de la antitermic are in continuare 39,2 ![]() ![]() Am incercat impachetari,baita si tot la novocalmin am ajuns. Dr noastra e plecata din tara pana luni,cealalta dr in care mai am incredere e si ea plecata la un congres de pediatrie tot pana luni asa ca astazi am ajuns la pediatra unei pritene care ne-a zis ca Luca are herpangina si e suspect de roseola,la asta nu se poate pronunta pana nu apar bubitele.Stiu ca au mai fost bobocei care au avut roseola,va rog sa-mi spuneti daca tot asa v-ati luptat cu febra. Ada tu parca te-ai luptat cu febra care nu ceda,ce le dadeai intre nurofen si panadol ????? Scuze daca nu sunt corenta,nu am dormit aproape deloc,am pierdut noaptea prin spitale si nu va mai zic ce aberatii mi-au auzit urechile pe acolo ![]() ![]() ![]() ![]() de Luca |
noi am avut varicela.... totul normal, fara febra, Vlad ceva mai agitat.., apoi au aparut bubitele in cap, le-am vazut, multicele , rosii la inceput si apoi cu "ceva'in varf,au erupt de joi dimineata pana vineri seara, se intinseseara pana la "tzatici", acolo au ramas, nu s-au dus mai jos....am primit vizita dr, am intrat in carantina, nu s-au mai inmultit, Vlad nu s-a scarpinat, febra nu a depasit 38 cu 2 la noi, eu i-am dat o singura seringa cu 2ml de panadol ca vene noaptea...........
felicic76 spune:
citat din mesajul lui _irina_![]() sunt varza cu somnul... copilul meu fresh ca si cum abia s-a trezit. Mai sunt bobocei care nu dorm ziua? Pana acum intrebarea: ce faceti cu un copil daca nu doarme la pranz? a fost folosita drept criteriu de selectie. M-a mirat reactia unei doamne directoare de gradinita cu ceva pretentii care mi-a zis ca ea pana acum nu a avut copii care sa nu doarma la pranz si ca ii obosesc bine de dimineata si dorm toti. Mamica de Andreea-Maria "Nu meritã sã plângi pentru nimeni, iar cei care meritã nu te vor face sã plângi." Gabriel Jose Garcia Marquez |
uite ca mama este educatoare, a predat si la program lung multi ani, in fiecare generatie a avut cativa care nu au dormit la pranz.... vreo 22 dormeau tun, vreo trei le bagau degetele in ochi, ca sa se trezeasca..... unul dintre ei, generatie de acum 35 ani, este in Parlament acum si doarme tun, acum, la pranz

Am intrebat-o pe mama: mi-a spus ca este posibil sa nu doarma un an, in primul an de fapt,apoi este aproape imposibil sa nu interactioneze cu cei din jur, sa nu se muleze dupa un program prestabilit cu lectii, masa, somn, joaca, daca totusi nu o face, inseamna ca trebuie sa schimbe gradinita, inseamna ca nu s-a adaptat acolo si parintii trebuie sa schimbe mediul care nu-i prieste.... mama mi-a spus ca lasati intr-o anumita colectivitate, se vor adapta, dar a intalnit si exceptiii, putine, dar au fost... S-au adaptat mai bine in alta parte, dar nu au dormit la pranz: au stat in patut, in pijama si cu ochii pe pereti doua ore

(la ea urlau doar cand vedeau usa dormitorului)In nici un caz somnul sau nesomnul de pranz nu este criteriu de primire in gradi, ei primesc copii de 3 ani care nu vorbesc sau care nu merg la toaleta, asta cu somnul/nesomnul este parfum, cedeaza rapid picii (mai ales cei care nu au frati si sunt obisnuiti sa fie miezul).Mama este educatoare la Stat...
300 spune:
Lumi, imi pare rau ca te chinui asa, sper ca te-a ajutat si sotul, eu ma vad pe mine,c and ma imbolnavesc o fac numai la limita, nu pot sta bine in picioare daramite altceva. Sper ca ce-a fost mai greu a trecut. Si noi ne nuntim ... la Galati!
Sotul meu a venit maid evreme de la serviciu azi, si eu eram cam fiarta pe el ca nu mi-a dat un paracetamol noaptea trecuta (nu cam fi avut in casa).
A propos de curatatul urechilor, mama m-a averitizat ca nu e indicat la copilul mic, ca urechile au si ele mecanismul lor de curatare si intr-un fel ceara asta le protejeaza. Ea mi-a dat exemplul Dianei, sora me aimediat mai mica, pe care curata ca la carte si biata copila chiar a facut multe otite in copilarie. Cu restul n-a mai facut asa si, indiferent cum raceau, nu au facut otita (cel putin nu-mi amintesc eu). Cand era Anda mica n-am prea crezut-o (sa-mi fie rusine
) dar nici n-am curatat-o de multe ori in urechi, de fapt insistam cand stiam ca are apa.
300 spune:
Vineri dimineata ar fi OK dar noi ne trezim la 12 (fara gluma). Dar poate facem un schimb de numepe pe PM si poate reusim sa ne intersectam, mi-ar face mare placere. Oricum, numai daca nu mai sunt racita. Vad ca deja trece si adineauri am luat primul paracetamol.
Nikole, felicitari pentru bebel, noi am vorbit de gramada de chestii azi dar asta n-am aflat de la dvs. Tare frumos, te invidiez!
Musette, multa sanatate puiului. Eu as vrea sa aud aberatiile de la spital, trebuie sa stim la ce ne asteptam cand ajungem in situatii limita.
Irina nici Anda nu doarme la pranz, ea pica foarte tarziu, pe la 7-8, la 9 si ceva s etrezeste si se culca in consecinta. Eforturile mele de a-i face un program sunt deocamdata neavenit. Trag speranta ca azi va fi mai bine, a dormit pe la 5 de dupa amiaza (trezita la 12.10 of course, culcata probabil la 2, eu am adormit inaintea ei si ea a adormit de-a curmezisul cu o mana pe san uitandu-se la "TV".) Legat de cum rezist eu,... rezist. Nu-mi mai fac planuri in functie de somnul ei nici nu mai incerc sa ii prelungesc starea de veghe pana la 21.00 in speranta ca doarme legat pana dimineata si in niciun caz nu mai incerc s-o culc ca pierd timpul aiurea. Cand pica pica. De obicei stau eu si belesc ochii la calculator, ea se pune la supt si adoarme asa, dupa care o mut in patul conjugal.
Dya cum stai cu cistita? Eu am luat doza soc de doua ori fara efecte secundare si ifnectia a dat inapoi. ALt tratament ar fi antibioticul, zinnatul are spectrul larg pe infectie urinara din ce-am mai auzit/citit si eu. Sa bei multe lichide; un ceai diuretic ti-ar fi bun, fie amesttec, fie matase de porum, cozi de cirese. Daca te dor rinichii poti lua si un no-spa.
300 spune:
| citat din mesajul lui felicic76 au stat in patut, in pijama si cu ochii pe pereti doua ore ![]() (la ea urlau doar cand vedeau usa dormitorului) |
Io am fost asa. SI nici acum nu dorm ziua decat daca sunt foarte bolnava sau am nascut de o luna. Invidiez profund persoanele care pot dormi ziua.
Mai am o problema; daca e dimineata (lumina, indiferent de ora) si cumva am devenit constienta de mine si de locul in care ma aflu adio somn. Exceptie: recent bag ceva citit de pe tel si uneori adorm inca putin intr-o ora - o ora jumate. defect de pe vremea cand invatam si mi se facea somn doar-doar scap de corvoada :))
Nocom nu apucai sa zic dar 4 kg in minus e super. Daca ai putea face si sport sau macar electrostimulare s-ar aranja frumos lucrurile.
300 spune:
kukuvelesc inainte de vreme. Poate ar trebui sa sting lumina pe-aici
. Noi am facut papa bun si ne destrabalam.
babytza spune:
Bravo Niko !!!!!!!!
pentru Kendra si inca un
pentru cresa Karinutei !!!!!!!!!!!!!! ![]()
Claudia woooooow cat ai slabit 

Felicitari !!!!! 
Eu nu reusesc sa vad bine filmuletul , e cu intreruperi. O sa mai incerc maine. 
Claudina nu am vazut nici finutul tau, ma bag tot maine.
Felicitari pentru kg date jos !!!! 

Nocom bravo mami !!!!!! Jos cu kg in plus !!!!!! 

Nerantula e totul ok mamico ? 

Irina la noi s-a intamplat o singura data sa nu doarma la pranz si a fost jale....sper sa nu se mai repete prea curand. Nu face fata o zi intreaga fara somn. Dar mai stiu copilasi care nu dorm deloc ziua. Ce iti pot spune despre ei ? Ca mamele lor sunt zombi la sfarsitul zilei ![]()
Mussette offf mami , sanatate multa. Tin pumnii sa nu fie ceva grav. Ma gandesc la voi 

Stiu cum e ca si noi am fost asa cu febra multe nopti la rand de nu mai stiam cum sa ii scad temperatura uneori 
Dya esti mai bine ? 
Ramo puuuup 
Xor

Babytza si puii
Valentina
David
andreutac spune:
Musette, noi am avut febra mare cateva zile bune, din alta cauza, dar a fost febra.
La indicatia pediatrei i-am dat Nurofen si Panadol alternativ la 4 h, cand febra trecea de 39,5 supozitor cu Novocalmin. La noi cand venea timpul panadolului ii puneam un supozitor cu paracetamol si mi s-a parut ca scadea mai bine febra. In rest, hidratare din plin si dusulete cu apa calaie.
Multa sanatate si tine-ne la curent!
ici si noapte usoara!
Nerantula spune:
... credeati ca scapati de mine?
Cum am promis, revin intr-o stare mai optimista
:
- am fost la dr, in urma controlului pe masa a reiesit ca am un col 'beton', e inchis si suficient de lung, la eco nu a putut fi masurat bine din cauza ca e foarte curbat, practic s-a masurat raza, nu circumferinta;
- pentru fluxurile in arterele uterine parametri masurati la eco au fost niste PI-uri, nu IR-uri (am fost eu neatenta cand m-am uitat pe foaie, am citit numai valorile, nu si caracteristica pe care o reprezentau), asadar PI-urile astea sunt bune daca sunt subunitare, deci ok;
- ureaplasma o refac in trim 3, dr crede ca e o greseala pe undeva, daca in urma tratamentului a mai aparut si mycoplasma ..in fine, discutabil, dar sper sa nu fie o pb;
- Gruia a mancat azi ceva mai bine, a baut si laptic, a adormit la san, linistit 'ca un prunc' ![]()
- scaderea indemnizatiei cu 15% inca nu ma afecteaza, din cauza plafonului, doar pentru CIC2 va fi mai greu, dar pana atunci mai e; cel mai probabil cu Cezara nu voi mai sta 2 ani acasa, dar va sta Gruia si nu-mi va simti atat de mult lipsa ![]()
- Gruia nu a mai facut febra, mai susura niste muci lichizi cate putin, cel mai probabil de la caninii de jos, care inca nu se vad, dar si baleste destul de mult, sper sa scapam cat mai repede si de ei.
Ma duc sa citesc ce ati mai scris ..
Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si
Cezara
Nerantula spune:
Oana, iti multumesc mult pentru mesaj
, mi-a prins foarte bine, am realizat cat de penibila sunt cu toate lamentarile mele, imi e si ciuda, eu eram genul de persoana care stiam sa imbarbatez, sa acord suport, si acum m-am vazut intr-o alta lumina .. si am simtit cumva sa si profit de voi ... adevarul e ca nu prea mai am prietene atat de apropiate, toate au copii, grijile inerente cu familia, jobul, criza, atunci cand ne intalnim, pe la diverse sindrofii, nu e loc de intrat in detalii, toata lumea pozeaza, etc. ... voi mi-ati devenit mai apropiate decat oricine, dar am exagerat, imi pare rau

Mami fericita de steluta Gruia (16.09.2008) si
Cezara

de